בית"ר ירושלים 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ישחק העונה עם אשדוד בליגת העל.

בשקט גם יש לו מקום בסגל של בית"ר. ואלפורט, אבוחצירה ואביסידריס לא טובים יותר.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  2. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

רן בן שמעון מתחיל כבר לגנוב דעת עם זה שהוא מרוצה ממה שראה.
    השאלה ממה יש להיות מרוצה; האם מהעובדה שאלמלא שופט נדיב לא היית מבקיע גול לקבוצה בוסנית חלשה (גם לא ב120 דקות ואפילו לא ב180), מהעובדה שנראינו כמו פחים, או מהעובדה שבלי אצילי, שכנראה עוזב, לקבוצה בכלל אין מה למכור ?

אז נכון שעוד מוקדם וזו רק תחילת העונה, אבל במקום לנסות לגנוב דעת אדון רב"ש היקר, תתעסק בבעיות ותפעל לתיקונם. אנחנו לא מטומטמים עד כדי כך..

נ.ב

דיברו פה על יצחקי אם יש לו מקום בהרכב של בית"ר וכו', אז גם בכושרו הנוכחי אני לוקח אותו בלי לחשוב פעמיים.

3. Raulito Madridista

היום בבוקר חבר אוהד בית"ר שלי לי צילום מסך עם הכותרת ב-One - רב"ש:"מצפים מאיתנו לשטוף את המגרש - גם זה יגיע". הוא כתב לי - 'כבר התחיל עם הבלבולים וגניבת הדעת'. אמרתי לו בחזרה - "חכה, הטוב ביותר עוד לפניכם". הכי חשוב מבחינת בית"ר אתמול היה לעבור שלב ולא חשוב אם היא הסריחה את הדשא, וכמובן שאי-אפשר לשפוט בשלב כה מוקדם. אבל רב"ש ידוע ביכולת שלו לערבב, לאוהדים יש שאלות והוא לא מספק תשובות. בתקופה בהפועל הוא ברח מאחריות ועוד העז לדבר בגאווה על המקום הרביעי כהישג. אתמול, סתם דוגמא - בית"ר שיחקה במערך הרגיל שלה בעוד היו דיווחים בתקשורת שהוא כנראה דאג לפזר - על כך שגם הקשר הצעיר שהגיע מראשל"צ ישולב ב-11 ובית"ר תהיה התקפית מתמיד.

"אולי לצופה מהצד זה היה נראה כמשחק רע, אבל היו דברים טובים גם בחצי הראשון, אני מדבר על כל מיני פרמטרים שמאמנים רואים ואוהבים לדבר עליהם". נראה אם גם במחזור העשירי הסברים כאלה יתקבלו. הכדורגל כאן כל-כך נזיל והכל נשכח אבל זו אולי הזדמנות בלתי-חוזרת לרב"ש. הוא מחוק במכבי, אני מאמין שגם בהפועל, ומכבי חיפה תהיה עם רוני לוי לעד. באר-שבע לא צריכה אותו.
    בלי ששמנו לב אגב - רב"ש חזר לעבוד עם קליימן ואתם זוכרים מה היה בהפועל. כמובן שהם יישרו את ההדורים אבל רב"ש טעה בגדול בזמנו עם דני עמוס שגם לא התחבר לקבוצה וגם היה גרוע מקצועית בעוד קליימן חיכה שנים לצ'אנס, בסבלנות, הקהל אהב אותו, ורב"ש 'הרג' אותו אחרי הדרבי. רוצה לומר שרב"ש נפל בכל החלטה קטנה בהפועל ת"א, החל מבחירת הזרים הכושלים, המערך ועוד. וטוב שנזכר לשלב את עבדורחימי באמת.

Gianluigi Buffon אוהב/ת את זה.
  4. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

בגלל שזה תחילת העונה עוד אז הוא עדיין מקבל ימי חסד, בעיקר מהאוהדים.
    אבל כבר עכשיו אפשר לראות שהIQ של הרבה שחקני רכש מהוללים שואף למינוס, ואין ניסיון לשחק מסודר, אין ניסיון לשחק שיטה מסויימת. כולי תקווה שהתירוץ של 'זה רק ההתחלה' אכן יתפוס בסופו של דבר. ועדיין, אין ספק שהקבוצה חייבת להתחזק, במיוחד בעמדות המגנים, אחרת נאכל משם הרבה לוקשים (העיקר מיהרו לזרוק את מאטוביץ').

5. Bon Argumentum Ad Hóminem

זה שהוא מערבל עקבי לא אומר שתמיד הוא מערבל במה שהוא אומר. ספציפית הפעם הוא צודק, לא היה לו מספיק זמן להנחיל שיטה. להגיד על קבוצה של רב"ש, מערבל או לא, שהיא לא מנסה לשחק מסודר זה לזלזל בכל מה שעשה בקריירה והוא ראוי ליותר מזה. בבית"ר המילה "תירוץ" לא עובדת, זו מערכת לא סלחנית בשום מצב והוא מספיק אינטילגנטי בשביל לדעת את זה. לפעמים המערבל לא מערבל והתירוץ הוא לא תירוץ.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

שני משחקים ראשונים של העונה דחיל ראבק, מה ציפיתם, שנשחק כמו ששיחקנו בשיא העונה שעברה?

בשני המשחקים פגשנו קבוצה שבאה להרוג את המשחק ואפשר לספור את כמות ההתקפות המסוכנות שלה על כף יד אחת, הם רק התגוננו והתמסרו לרוחב/בעטו סתם קדימה. אם היינו מנצלים חצי מהמצבים שהגענו אליהם בשני המשחקים, היו מהללים את רב״ש.

לי יותר מפריע שכרגע מגבו ומשען בהרכב לניקוסיה. עדיף כבר לא לעלות.

לא חשוב, Sir Alex Ferguson ו-סמואל אטו אוהבים את זה.
  7. Raulito Madridista

אף אחד לא שופט אותו על סמך 180 דקות. זה היה יותר בגדר העלאת זכרונות לא מוצלחת עבור רב"ש, והוא מערבל חופשי באופן כללי וגם יערבל חופשי בהמשך. במכבי פ"ת למשל הוא לא הצליח לעצור את כדור השלג וידוע שבית"ר היא קבוצה של מומנטום וזה עוד לפני שירדנו לזווית של כדורגל מקצועי. רב"ש לא חאפר, הוא כן משקיע ומבין עניין אבל לא תמיד זה מספיק. מעבר לכך שלא היה לו Say בשום מהלך עד עכשיו. הוא רצה את גבאי ומאטוביץ' ולא קיבל. אגב, את מי זה מעניין כדורגל מסודר? בבית"ר יסתפקו בלהניע כדור במקום לנצח? הפועל שלו הניעה כדור יותר גם ממכבי ת"א בדרבי, יותר מבאר-שבע, שלטנו בכדור גם נגד חיפה כשקיבלנו 4 בראש(לפחות נגמר 4:2). לא רק המועדון אלא גם האוהדים של בית"ר יהיו הרבה פחות סלחניים כלפיו, זה צ'אנס גדול רציני ואחרון שלו בקבוצות צמרת בינתיים לדעתי למרות שהכדורגל פה נזיל.

אגב, אנחנו מסכימים שהסיבוב הראשון באירופה לרוב הוא בדיחה. המבחן מגיע בסיבוב הבא. חיים רמון הוא נוכל ואני לא זוכר בחיים מקרה לפניכן שבעלים של מועדון 'הימר' על תקציב בהנחה שהקבוצה תעפיל שלב באירופה. אבל רב"ש נכשל בענק נגד פאנדורי אז. הוא איבד את הכרטיס בגומלין בבית.

קשר שמאלי ו-Gianluigi Buffon אוהבים את זה.
  8. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע אם רן בן שמעון יצליח בבית״ר או לא, אבל דבר אחד אני יכול להבטיח לך, בית״ר תראה כמו קבוצת כדורגל מאומנת ותשחק מסודר עם הנעת כדור.
    גם במקומות שהוא לא הצליח בהם (הרבה פעמים בחירת השחקנים של בן שמעון בקיץ בעייתית והיא זאת שגורמת לו לא להצליח כי מבחינת אימון וניהול הקבוצה לאורך העונה עצמה הוא מהמאמנים הטובים בישראל) הקבוצה של בן שמעון תמיד הניעה כדור ונראתה כמו קבוצה מאומנת, זה משהו שאי אפשר לקחת ממנו, אבל זה יקח זמן (וכן, זה עוד בעיה שיש לבן שמעון, לפעמים הוא צריך תקופה לא קצרה, לפעמים אפילו חצי שנה, על מנת להשפיע על הקבוצה כמו שהוא רוצה, ולא לכל הקבוצות יש זמן כמו קריית שמונה בזמנו לחכות את הזמן הזה כדי לקבל פירות בעתיד).

10. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

זו בדיוק הבעיה. הקהל בבית''ר לא סבלני וחודש לא מוצלח יהפוך הכל לסיר לחץ.
    מדאיג אותי יותר עמדות המגנים שלך שראויים במקרה הטוב לקבוצת אמצע טבלה בלאומית, ושבתכלס אין מי שיבקיע גול (וולפורט נראה כרגע כמו בדיחה רעה, שכטר לבד לא סקורר ופריירה ומויאל לא מאיימים). נקווה שהתימני הקמצן לא יסתפק בסגל הנוכחי.

11. EO11 בפה אליל היכל התהילה

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו כותבים את זה כאן כבר חודש.

אלי טביב תאב בצע, הוא רוצה למקסם את המכירה של אצילי כמה שאפשר ולא רוצה להגביל את עצמו עם סעיף שיחרור.
    תאוות הבצע של טביב הובילה למצב הנוכחי שיכלנו להימנע ממנו אם היה מציע לו חוזה נורמלי עוד במרץ.
    אצילי יודע שעדיף לו לצאת לאירופה מבית"ר אבל טביב דחק אותו לפינה ולכן הגענו לסיטואציה הנוכחית עם הבוררות.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

@Nigel de Jong

אני כתבתי את זה עוד כשהסיפור התחיל, @סמואל אטו עדי. הבעיה שיש חלק לא קטן בקהל שלא מבין את זה.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  14. סמואל אטו Member

העניין הזה רק מראה עד כמה טביב לא כזה גדול במו״מ כמו שעושים ממנו. רק קמצן ותאב בצע שלפעמים מוצא פראיירים.

15. Raulito Madridista

בית"ר ירושלים הודיעה הערב כי בעלי המועדון, אלי טביב, יכנס מחר (ראשון, 17:00) מסיבת עיתונאים ובה ישוחח לראשונה עם התקשורת לאחר זמן רב. הסיבה למסיבת העיתונאים לא צוינה על ידי המועדון, אולם ישנן ההערכות כי הבעלים יתייחס לאפשרות שהקשר עומר אצילי יעזוב, יממה אחת בלבד לפני סיום הבוררות. טביב, שגם עתידו כבעלי המועדון לוט בערפל בשל בעיות אישיות והעובדה כי ההתאחדות לכדורגל צריכה להחליט האם הוא רשאי להחזיק בקבוצה בליגת העל, עשוי אף להודיע על העברת המועדון לגורם אחר. באשר לאצילי בקבוצה חוששים שהבורר יקבע תג מחיר נמוך עבורו.

מצב נושא:
הנושא נעול.