בית"ר ירושלים 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עידן444 Member

לא מבצע מה?

2. Butragueño מנהלים

טענת שהוא מהיר, יודע לבעוט ממצבים נייחים ויודע לנגוח. ואני שואל ... למה הוא לא עושה את זה? אם הוא יודע את כל הדברים האלה.
    תנסה להיות יותר זורם עם השיחה, במקום לשאול את המובן מאליו.

3. עידן444 Member

סליחה. באמת משום מה חשבתי שאתה מדבר על טביב בנושא של בחירת הרכש בהתייחס למה שכתבתי.

למה הוא לא עושה את זה? בב"ש הוא בהחלט עשה את זה. אתה מוזמן לראות את השערים שלו שם. שערים של חלוץ מאוד מגוון. השאלה לגבי גבאי ויגידו לך את זה גם אוהדי ב"ש שניהלו כאן דיונים מעמיקים עליו- למה הוא נוטה להיעלם ולמה זה לא מתבטא מספיק במספרים.
    הרבה טוענים שמדובר בבעיה מנטלית אבל אני בהחלט יכול להראות לך שהבחור גם יודע לנגוח, גם יודע לבעוט מצבים נייחים, הבחור גם פנדליסט טוב ויש כאן מישהו שטוען שהוא לא מהיר?

4. Butragueño מנהלים

אני לא חושב שהוא מהיר מהישראלי הממוצע. מוגרבי, גדיר, טב"ח או טוואטחה הם שחקנים מהירים, גבאי לא.
    לא חסרים שחקני כדורגל שיודעים לעשות מה שאתה טוען, השאלה היא אם אתה מספיק מוכשר לבצע את זה במשחק שוטף, מול הגנות שמקשות עליך ולנסות ולנצל מינימום הזדמנויות למקסימום תפוקה - ופה הוא נופל כמו הרבה חלוצים ישראלים.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנה מצאת אוהד באר שבע שיגיד לך שדובב גבאי הוא לא שחקן.
    היו לי ויכוחים בנושא עם אוהדי בית״ר בקיץ שעבר כשכתבתי שהוא לא חלוץ איכותי.
    מדובר ביובל אבידור לעשירים. חלוץ שמקבל פיק ברכיים כשהוא מקבל כדור ברחבה זה לא חלוץ איכותי, רחוק מזה.
    יש לו תקופה כזאת או אחרת בעונה (בבית״ר זה היה בתחילת העונה) שבה הוא בכושר שיא והכל הולך לו והוא מצליח גם לייצר כמה שערים על גלי הביטחון, אבל בשאר הזמן מדובר בחלוץ נטול מספרים שמפחד מהרחבה ושאין לו מקום בקבוצת צמרת.
    אולי לבית״ר של תחילת העונה, שלא ידעו מה הכיוון שלה, הוא התאים. אבל לבית״ר של אחרי תחילת העונה, זאת שהייתה הכי טובה בארץ אחרי באר שבע ומכבי, אין לו מקום ובגלל זה הדקות שלו ירדו משמעותית.

ראיתי את אביסידריס לא מעט, יש לו גם משפחה בבאר שבע והוא היה מועמד אלינו פעם.
    יש לו הרבה מאוד כישרון, והפתיע אותי מאוד המקומות שהוא הגיע אליהם בקרירה.
    מדובר בהימור לכל דבר מצד בית״ר אבל בניגוד לגבאי שהגיע עם שכר יחסית מנופח ואגו של כוכב, אביסידריס יודע שהחתימה בבית״ר היא אולי הצ'אנס האחרון שלו להצליח בקבוצה גדולה/קבוצת צמרת ויבוא רעב להוכיח את עצמו.

hbs7 אוהב/ת את זה.
  6. עידן444 Member

אתה אוהד ב״ש? איך עד היום לא ידעתי?;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

7. סמואל אטו Member

אין סיבה שדובב גבאי ינפק מספרים.
    הוא לא מספיק טוב.

8. עידן444 Member

כגודל הציפיה גודל האכזבה. לתת 10 שערים מעמדת קיצוני הוא בהחלט יכול שזה מצויין. וגם מעמדת חלוץ מרכזי הוא יכול להגיע לזה.
    באמת שאין הרבה חלוצים ישראלים שאני מעדיף עליו. האם זה מספיק לאליפות? כנראה שלא. נו אז?

Sent from my iPhone using Tapatalk

9. סמואל אטו Member

יכול, בעונה ספציפית, עם שחקנים מעולים לצידו.

10. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

זה לא משנה על איזה תקן טביב הביא אותו - כמו שהדגישו כבר לפני (ולשם חתרתי) הוא במקרה הטוב שחקן בינוני.
    יש לא מעט חלוצים ישראלים שלא רואים אותו, ועיקר הבעיה ששחקנים בינוניים כמו אביסידריס ורוב הרכש הקיץ של בית"ר הם בינוניים ומטה.
    גם מעדן ורד וקובי מויאל אי אפשר לדעת מה תקבל, ובמקרה הטוב לפחות בהתחלה הם יהיו בינוניים למדי (לא באשמתם אולי).

11. EO11 בפה אליל היכל התהילה

שני דברים על דובב גבאי:
    - כשהוא שיחק כחלוץ אמצע בבית״ר הוא היה סבבה לגמריי. אני חושב שקבוצה שתבנה עליו בחוד שלה תהנה מחלוץ ישראלי ברמה טובה יחסית.
    - ארבייטמן לא עולה עליו בשום דבר.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ב - 7 השנים האחרונות של דובב גבאי בליגת העל, הוא כבש בשתי עונות בלבד 10 שערים.
    דרך אגב, גבאי מעולם לא כבש יותר מ 10 שערים בעונה בליגת העל.
    לעומת זאת ב - 5 מתוך 7 השנים בליגת העל הוא כבש פחות מ - 10 שערים.
    בשתי העונות שהוא הגיע ל - 10 שערים, זה כולל לפחות שניים - שלושה שערים מהנקודה הלבנה, כשאת יתרת השערים אגב הוא חילק במספר מצומצם של משחקים.
    חלוץ שבעונת השיא שלו מגיע רק ל - 10 שערים, וגם אותם הוא כובש במס' מצומצם של משחקים, וזה כולל עונות שהוא החלוץ הפותח של קבוצה כמו הפועל באר שבע, ושהוא גם לוקח את הפנדלים של קבוצה, זה לא מאזן של חלוץ טוב או חלוץ לקבוצת צמרת, זה מאזן של חלוץ לקבוצות התחתית בליגה.

אם אני צריך לבחור מי יפתח כקיצוני, דובב גבאי או יובל אבידור, אני לוקח את אבידור. הוא לפחות מסוגל לייצר מצבים כשהוא משחק באגף. גבאי לא מסוגל לייצר שום דבר מהאגף וגם משם הוא קודם כל הולך לבד ומסתבך ורק אז אם אין לו ברירה הוא ימסור. זה עד כמה גבאי חלש כקיצוני. אם כחלוץ הוא עוד יכול להתאים לקבוצות התחתית (הפועל אשקלון תפורה עליו לדעתי), כקיצוני אין לו מקום אפילו בקבוצות התחתית בליגת העל.

דרך אגב, חייב לנפץ את האשליה שדובב גבאי הוא שחקן מהיר.
    אם תקח את כל שחקני ליגת העל למסלול אתלטיקה ותמתח קו ישר על פני כמה מאות מטרים ותמדוד את המהירות של השחקנים, דובב גבאי יהיה בין המהירים ביותר בתוצאות שתקבל.
    אבל במגרש הכדורגל דובב גבאי הוא שחקן איטי בעיקר בגלל שהוא לא מבין כדורגל ושהוא חושב לאט. אני יכול לספור על יד אחת את הפעמים שדובב גבאי הצליח לעבור שחקן אחד על אחד כשהוא עם הכדור דרך מהירות. גבאי יכול לנצל את המהירות שלו רק אם שולחים אותו לשטח והוא מול שחקן הגנה איטי ושניהם מתחילים את התנועה באותו הזמן, אז באמת כמו במסלול אתלטיקה הוא יגיע מהר יותר לכדור. אבל כשמכניסים את חוקי הכדורגל למשוואה, נניח חוק מסוים שנקרא נבדל, או משהו אחר שנקרא קריאת המשחק והבנה שלו והידע איפה למקם את עצמך מתי להתחיל תתנועה לאן לרוץ וכדומה, שם גבאי הוא מהאיטים בליגת העל.
    במילים אחרות, גם אם הרגליים שלו מהירות, הבנת המשחק שלו ומוח הכדורגל שלו סופר איטיים, ולכן בפועל מדובר בשחקן איטי.

חוץ מהדבר הקטן שקוראים לו כיבוש שערים, שממה שהבנתי הוא חשוב מאוד לחלוץ בכדורגל.
    אפשר להגיד הרבה דברים על ארבייטמן, הוא שחקן פציע, והוא מחמיצן, אבל הוא יודע להתמקם ברחבה והוא יודע להגיע למצבים.
    דובב גבאי יכול לשחק 90 דקות ואתה בכלל לא תרגיש שהוא במשחק עד שיצא בחילוף או שייתפס שוב בנבדל מעצבן.
    אני לא אשכח את ההרגל המסתכל של דובב גבאי לקבל כדור ברחבה ולעשות את הסיבוב הקבוע שלו שבמהלכו הוא יוצא עם הכדור מחוץ לרחבה. לא יכול להבין לעולם חלוץ שמקבל כדור בתוך הרחבה ובמקום לחפש לבעוט או לבשל מתחיל לרעוד ברגליים ובורח עם הכדור החוצה. ארבייטמן אולי יבעט את הכדור החוצה, או יסחוט הצלה מהשוער או אפילו יפגע בשחקן הגנה של היריבה, אבל הוא ינסה לאיים על השער, ינסה לייצר מצב של כיבוש, וזה הבדל גדול בינו לבין גבאי, וזה הבדל עצום כשאנחנו מדברים על שחקן התקפה.

13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אם ארבייטמן היה כל כך טוב בכיבוש שערים הוא לא היה בהפועל חיפה. הסיבה שהדיון הזה מיצה עצמו עוד לפניי שהתחיל זו הסובייקטיביות המוחלטת שלו, לכאן ולכאן.

14. עידן444 Member

אני הכי אובייקטיבי שיש.

15. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לפי הדיון נסחפת לתוך הדעה שלך והפכת לסובייקטיבי. אני לא טוען שאתה גבאי פאן שחושב שהוא הטוב בעולם, אבל הפרזת לגביו בדיון הזה, כפי שמשה מגמד אותו.

דבר שקל מאוד לשכוח לגביי גבאי זה שהוא מעולם לא היה חלוץ מרכזי של קבוצת צמרת. השוו אותו כאן לטוטו וארבייטמן, והעונות היחידות שבהן הם הבקיעו כמות עצומה של גולים היו כשהם שיחקו בקבוצה שהתמודדו על האליפות. סביר להניח שאם גבאי היה חלוץ מרכזי של קבוצה שרצה קדימה והיו נותנים לו הרבה הזדמנויות בחוד, הוא היה מביא מספרים שהוא לא היה מביא בקבוצות תחתית. עכשיו יש את אלה שיגידו לי ״יש סיבה שגבאי לא שיחק בקבוצות צמרת והם כאן״, אבל לדעתי בכל מה שקשור לארבייטמן אין סיבה אמיתית כזו. טוטו החלוץ הישראלי עם הפוטנציאל הטוב ביותר שראיתי, ורק בגלל שהוא חמור מטומטם הוא לא בקבוצה טובה באירופה.

בשורה התחתונה, דובב חלוץ אמצע טוב. ראיתי אותו מספיק פעמים עושה תנועה בצורה טובה, משתלט בצורה טובה ורק הסיומת קצת לוקה.

מצב נושא:
הנושא נעול.