בית"ר ירושלים 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אתה לא מבין בכלל את מהות הדיון נכון? פשוט קפצת והיית חייב להביע את דעתך.

זה לא מעניין את מי טביב מביא, סבבה? אם אתה לא מבין מה ההבדל בין קבוצה שמוכרת שחקנים אבל מביאה מחליפים בהשקעה גדולה, גם אם היא לא תואמת במדויק את המכירות, לבין קבוצה שכל מטרתה הוא להשביח שחקנים והצלחתה המקצועית היא מטרה משנית, אז אין מה להמשיך את הדיון הזה. טביב לא יוכל להמשיך בדרך הזו של "נמכור שחקנים, נחכה לסוף החלון למצוא מציאות ונקווה לטוב במהלך העונה", בסופו של דבר ניפול. אם במקום אזולאי ודסה היינו מקבלים 4 תחליפים שהם זולים יותר ופחות איכותיים על הנייר, זה לא מעניין אותי, כי אני יודע שהבעלים שלי רוצה בהצלחה של הקבוצה. אם הכסף היה מושקע בנוער, הייתה מאוד מרוצה מהבעלים שלי. אם הכסף הולך לכיס שלו, אנחנו עם שחקן וחצי בסגל רגע לפניי פתיחת העונה ויש מצב ממשי שנרד ליגה, וזו הייתה הסיטואציה לפניי תחילת העונה, אז זה משהו אחר וזה בלתי מתקבל על הדעת.

יובנטוס מכרה את וידאל וסיימה את חלון ההעברות בהפסדים של עשרות מיליונים, לזה אתה קורא שרשרת המזון? ד"א, למה יובה הרשתה לעצמה להשקיע כל כך הרבה? כי היא חוותה עונה מוצלחת מבחינה כלכלית ואניילי חושב על הצלחת הקבוצה. אם נניח נעפיל לשלב הבתים של הליגה האירופאית, מה שאומר שכבר הרווחנו כמה מיליוני שקלים, נראה לך שטביב ישקיע את זה על רכש?

2. DRORIKO Member

למה לא? אם זה עבד כל כך טוב שנתיים אז למה לא להמשיך עם זה. ברור שיכולות להיות נפילות, כתבת לי בכעס שטביב זה לא איזי,שאני מבין מהסאבטקסט שאיזי מנהל יותר טוב. אז הנה גם איזי מכר את שני הכוכבים הכי גדולים(למעשה שלושה כולל בראון בינואר) והביא כל מיני אקסברדים למיניהם והוא כמעט ירד ליגה. אז מה? זה אומר שצריך לפעול אחרת?

הדבר היחיד שאני מסכים איתך שבית"ר צריכה להשקיע יותר במחלקת נוער.

נערך לאחרונה ב: ‏8/6/16
  3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

איזי מנהל יותר טוב ביחס לשאיפות של ק"ש, שאי אפשר להשוות אותן לבית"ר בשום צורה. לא יודע אם אתה זוכר או לא, אבל לא עברו עידנים מאז התקופה שבית"ר לקחה תארים, ובעשור האחרון היא לקחה יותר תארים ממכבי חיפה לדוגמה (2 גביעים ו-2 אליפויות מול 2 אליפויות וגביע), והיא עדיין מועדון גדול בישראל עם קהל אוהדים ענק ומסורת מאחוריה. ההשוואה הזו כבר נהיית מגוחכת למדי, הלאה.

למה לא? כי פשוט לא, כי סוף גנב לתלייה. אם כבר איזי, אז בדיוק כמו שהוא נפל אחריי שהימר פעם אחת יותר מדי על מאמן צעיר וחסר ניסיון, ככה טביב יכול. אין לי מושג איך אתה, בתור אוהד כדורגל, מצדיק התנהלות כזו של בעלים. להעזיב סגל מצליח, להביא שחקנים בינוניים במקום, למכור למרבה במחיר שחקנים מוצלחים במקום לשמר אותם, לא לטפח את מחלקת הנוער, לא לשאוף להצלחה ולנסות כמה שיותר לחסוך. אם היינו בונים את הסגל של העונה הנוכחית לפניי יולי והמשחקים נגד שרלרואה, אולי הכל היה נראה אחרת? היו יותר אוהדים, היינו יכולים אפילו להתמודד מול מכבי ובאר שבע, הכל היה שקט. במקום זה קיבלנו קיץ מסויט ועוד הצלחה בפוקס של טביבי, וכמו שאמרתי, סוף גנב לתלייה. בסופו של דבר ניפול, וזה יכאב לכולם.

אם לא הבנת את הכוונה שלי, באמת שאין מה להמשיך.

4. DRORIKO Member

בעשור האחרון היה לה את גאידמק ששפך כספים בלי הכרה וקנה את כל הליגה. אז על מה אתה בא בטענות לטביב? שהוא לא רוצה/יכול לעשות את זה? כמו שאמרתי, יש הרבה דברים לתקוף עליהם את טביב, זה שהוא עושה איזי שירצקי זה לא אחד מהם.

5. EO11 בפה אליל היכל התהילה

https://media.giphy.com/media/M7JJpBH0NuE/giphy.Xxx

6. amn Member

אין לי ספק שאיזי שירצקי, עם כיסים עמוקים יותר, בקבוצה גדולה יותר, היה מתנהג אחרת לגמרי.

איזי הוא אחד האנשים התחרותיים ביותר לדעתי בכדורגל הישראלי.

לא מבין איך אפשר להשוות את עירוני קרית שמונה, מועדון שאם היה נסגר מחר, בעוד 20 שנה היה רק פרט טריוויה כלשהו, למועדון כמו בית"ר. בשום קנה מידה, ובפרט לא באיך שהבעלים של המועדון צריך להתנהל.
    חצי מהטענות של אוהדי מכבי חיפה ליעקב שחר זה שהוא לא תחרותי מספיק ולא רוצה תארים, וזה כשהוא משקיע בשנה לפחות את התקציב השנתי של בית"ר (והרבה יותר אם לוקחים בחשבון גם את החסות של חברת מאיר).

EO11 אוהב/ת את זה.
  7. DRORIKO Member

בשביל להשוות בין שחר לטביב,צריך קודם כל להשוות בין המשאבים הכלכלים שלהם. כמה לשחר יש כולם יודעים. כמה לטביב יש אף אחד לא יודע. מסתמכים על איזה הצהרה שהוא נתן פעם שאף אחד לא יודע עד כמה היא אמינה.

לא יודע לגבי שאר האוהדים,הטענות שלי לשחר הם לא על זה שהוא לא משקיע הרבה,כי הוא משקיע הרבה, הטענות שלי הם על איך שהוא משקיע את הכסף.
    כשאנחנו משקיעים פי 3 יותר מבית"ר והם מסיימים מעלינו בטבלה,פעמיים, אז הבעיה היא בניהול הכספים ולא בגודלם. כשאנחנו משקיעים 30 מיליון יותר מב"ש והיא בסוף לוקחת אליפות ואנחנו אפילו לא בסביבה אז הבעיה היא בניהול הכספים ולא בגודלם.

8. עידן444 Member

ההתנהלות של טביב לא מתאימה לבית״ר ירושלים וזה מתישהו יתפוצץ.
    אבל צריך להבין- אם טביב לוקח כסף לכיסו זו גניבה לכל דבר! אין דבר כזה. לא חוקי לפחות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nigel de Jong אוהב/ת את זה.
  9. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

@DRORIKO, אם לזקק את הטענות של אוהדי בית"ר (לפחות כאן) הרי שלא מדובר בהתנהלות הכלכלית (המוצלחת) או בטביעת העין (המוצלחת) של טביב, אלא בעובדה שבבסיס פעילותו במועדון הוא מתעניין ברווח כלכלי ולא בהצלחה מקצועית. מה שקורה על כר הדשא הוא שולי מבחינתו ומטרתו לשווק את טעם החודש שהביא מהליגה השניה וימכור לאחר מכן לאחת הגדולות האחרות. זו לא התנהלות בר-קיימא, זו אסטרטגיה לא תחרותית.

EO11 אוהב/ת את זה.
  10. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אני לא כל כך מסכים שמדובר בהתנהלות כלכלית מוצלחת. למכור ולא להוציא שקל על שום דבר זו לא חוכמה. החוכמה זה לשווק את הקבוצה נכון ולהכניס הרבה כדי לאזן הוצאות. עם הקהל של בית"ר זה בהחלט אפשרי.

11. סמואל אטו Member

טביב מכר את ניקיטה ב-1.6 מיליון שקל, וקנה את ואלפורט, שכטר ובריהון ב-0.6 מיליון. אם ימכור גם את אצילי הרווח יראה אפילו יותר מרשים.

אני מתאר לעצמי שהבאים בתור יהיו קליימן, כחילה, קלטינס, בריהון ואבישי כהן.

12. עידן444 Member

אבל מה הוא עושה עם זה? סוגר חובות? מחזיר לעצמו כסף שהשקיע? כי מעבר לזה אין לו מה לעשות בכסף...

Sent from my iPhone using Tapatalk

13. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשהוא מכר את המשחקנים בהפועל ב"א הוא לקח סכומים יפים לכיס. איפלו התראיין והודה שהוא יצא מורווח אחרי שעזב.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  14. Raulito Madridista

אלי טביב לקח כסף מקופה של קבוצת כדורגל וכמעט רוקן אותה מנכסיה, אבל כמה נוח להתעלם מזה. איפה הכסף של ליגת האלופות?

אחד מהדיונים שלא יפסקו לעולם הוא דיון על הקהל. הוא מתעורר אחת לתקופה בפורום. עוד מהימים שנמני היה שחקן פעיל ועד היום. אחת הבדיחות היותר טובות של אדם(הבית"רי) על מכבי חיפה הייתה 'אשדוד עם תארים'. ולמה זה קשור?

בית"ר ירושלים נפרדה מהכובש המצטיין שלה בעונה שעברה, 'והעולם שותק'. והחלק הקשה עוד לפניה - הבוררות עם עומר אצילי שבוודאי תיפגע בהכנות ולא בטוח שיהיה אפשר לשים את המשקעים מאחור. נכון שיש סעיף שחרור אבל מכבי חיפה בנק' המוצא הזו היא ממש לא באר-שבע או מכבי ת"א ואין לה יתרון תחרותי. טביב אפילו לא ניסה להשאיר את רוקאביצה, לדבר איתו על שידרוג בשכר, תנאים ועוד. העיסקה נסגרה ואנחנו רק ביולי. בית"ר הופכת להיות מ.ס אשדוד(תקראו את הטור ב-'וואלה ספורט'), זה לא דומה למעברים של דסה ואזולאי וזה חמור לא פחות מהמעבר של ורמוט ליריבה השנואה מכבי ת"א. כי טביב לא חייב את הכסף בניגוד להפועל שהייתה על סף התפרקות בגלל רמון האידיוט.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל זה בדיוק הבעיה עם טביב.
    איזי יכול להתנהל כמו איזי בגלל שהוא הבעלים של קבוצה נטולת קהל והיסטוריה כמו קריית שמונה.
    אתה חושב שאיזי יכול היה להתנהל בצורה דומה אם היה הבעלים של מכבי ת"א או מכבי חיפה? שהתקשורת או הקהל היו נותנים לו שקט ותמיכה אם היה מוכר את הוובה בראון, גיא חיימוב ושיר צדק של מכבי ת"א או מכבי חיפה להפועל באר שבע?

בית"ר י"ם היא לא קריית שמונה, ולכן הבעלים שלה לא יכול להתנהל כמו הבעלים של קריית שמונה ומה שמתקבל בקריית שמונה לא יתקבל בבית"ר.
    בדיוק כמו שהבעלים של מנצ'סטר יונייטד לא יכול להתנהל כמו הבעלים של לסטר באנגליה.

קראתי מישהו שכתב שבית"ר י"ם הפכה לסוג של מ.ס אשדוד, קבוצה שהמטרה שלה זה להשביח שחקנים לקבוצות אחרות. כלומר המצב אפילו גרוע יותר מקריית שמונה, שכן הרכש שטביב עושה נועד על מנת לרכוש בזול ולמכור ביוקר, ולא מדובר על מכירות לאירופה, אלא על השבחת שחקנים לקבוצות כמו מכבי ת"א ומכבי חיפה, וזה משהו שמועדון בסדר גודל של בית"ר לא אמור ולא יכול לעשות.

Abu George אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.