בית"ר ירושלים 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לא, זה לא אותו דבר. כי כשהבעלים מוכר שחקנים בשווי כולל של 6-7 מיליון שקל בקיץ אחד, מביא שחקנים מחליפים בכמעט חינם (איינבינדר, רואדה, רוקאביצה וגבאי), אבל הכסף לא הולך לשום מקום חוץ מהכיס של הבעלים זה לא אותו דבר. כשהבעלים מסרב לחדש חוזה לשחקנים במשכורת הנאותה למרות שהוא מסיים את העונה ברווח תקציבי, זה לא אותו דבר. כשמחלקת הנוער גוססת למרות שיש הקצבה של מיליון וחצי שקל מהעירייה ושוב, שיש כסף בקופה, זה לא אותו דבר. כשניקיטה רוקאביצה נמכר ב-450 אלף יורו למכבי חיפה ומדברים על שמעון אבוחצירא, זה לא אותו דבר.

זו לא שרשרת המזון ולא נעליים, זו קמצנות וזה נטו אינטרסים. אלי טביב בא לעשות כאן כסף, הוא עצמו מעריך את עצמו בחצי מיליארד דולר, אז אתה מדבר איתי על שרשרת מזון? אם הבעלים שלי היה לוקח את הכסף שנכנס לקופה ומשקיע אותו בכל צורה שהיא במועדון, אבל משקיע במטרה לשפר דברים ולהפוך את המועדון להישגי, הייתי עובר על כל הדברים חלק. אם במקום בכל קיץ לסגור את הסגל ברגע האחרון רק בגלל עלויות של שחקנים למרות שיש לא מעט כסף בקופת המועדון היינו סוגרים את זה כמו קבוצה רצינית ביוני - יולי, אז מי היה מתלונן לטביב.

להגיד שההתנהלות של טביב נורמלית או תקינה זה להיות עיוור.

Gianluigi Buffon אוהב/ת את זה.
  2. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

השאלה למה זה מפתיע אנשים. חשבתם שיגיע לבית"ר והוא ישתנה? למה לו?
    מה הוא עשה בכפ"ס ? שזה עוד כלום כמובן לעומת הרווחים של הפועל שנכחדו עם השנים...

3. DRORIKO Member

האם כשפורטו מוכרת שחקנים היא הופכת לקבוצה הישגית יותר? לא ,היא נשארת באותו מקום. אני באמת לא מבין במה זה שונה בבית"ר.

4. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אמרתי שזה מפתיע? זה לא מפתיע. זה מחרפן כל פעם מחדש.

5. DRORIKO Member

ואני באמת לא מליץ יושר של טביב,הוא חתיכת חרא,מהמון סיבות, "קמצנות" זאת לא אחת מהן

6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

עם הגישה הזו לא ציפיתי שתבין, בטח כשאתה נותן דוגמה כזו. אתה יכול להשוות אימפריה כמו פורטו, שלקחה בחמש השנים האחרונות אליפות אירופה אחת, שלוש אליפויות וגביע לבית"ר? פורטו לא צריכה להיות הישגית יותר כי היא אחושרמוטה הישגית. כשבית"ר ירושלים תהיה פורטו, או אתלטיקו, דורטמונד או רומא, נדבר.

להגיד שטביב לא קמצן זה כמו להגיד שאבו בכר אל בגדאדי הוא איש שלום או שביבי נתניהו הוא הישר שבאדם. אבל תמשיך, אני לא אפריע לך.

7. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

לא טענתי שאמרת. דיברתי על אמירה בכללי שיש.
    לא קמצנות? נכון. מה בעיה להשקיע כסף מסויים (וקטן) מהרווחים לטובת כמה שחקנים שירוצו.
    עדיף כבר בעלים קמצן.

EO11 אוהב/ת את זה.
  8. DRORIKO Member

שוב, מה שאני וריקלמה מדברים עליו זה יחסיות. פורטו ביחס לאירופה זה מה שבית"ר וק"ש ביחס לליגה, כלומר קבוצה בלי שאיפות שכל רבע גמר שלה זה הישג מעבר לציפיות, והזכיה במפעל עם מוריניו זה משהו שיקרה אולי עוד 50 שנה......כמו האליפות של ק"ש.

יכול להיות שטביב קמצן ויכול להיות שלא(אגב על סמך מה אתם קובעים שיש לו חצי מיליארד? כי הוא אמר? כי טביב ממש בן אדם אמין נכון?) בסופו של יום לא עומדים לך בתור אנשים שמוכנים להשקיע בקבוצה יותר מטביב.

9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אתה משווה את בית"ר לק"ש? שיהיה לך יום טוב גבר. בדיחה כזו לא תהיה קרובה להצחיק אותי.

10. DRORIKO Member

משווה אותה בקטע של שרשרת המזון שריקלמה דיבר עליה. ברור שטביב זה לא איזי.

11. EO11 בפה אליל היכל התהילה

בית"ר ירושלים יכולה להפוך למועמדת לאליפות אם הפועל ב"ש, בתקציב סבבה לגמריי, יכולה. אותה הפועל ב"ש שמפעילה מחלקת נוער שמשתפרת מעונה לעונה, אותה הפועל ב"ש שבנתה סגל לתפארת, אותה ב"ש שבכל פן רחוקה מאוד מבית"ר שבשום דבר אי אפשר להגיד שהיא מתנהלת מצוין. מכרת שחקן? אין בעיה, תשקיע במקום. מכרת את אזולאי ודסה במיליון יורו וקצת? או שתקציב את זה למחלקת הנוער או שתביא תחליפים בהתאם. מכרת עכשיו את ניקיטה ב-450 אלף יורו? סבבה, תשתמש בזה לחזק את הקבוצה. תציע לאצילי יותר, אולי תציע לחן עזרא חוזה, או שאפילו תשדרג לרואדה את החוזה כדי שהספרדי יהיה מרוצה מהמצב שלו. למה אני צריך לשמוע על שמעון אבוחצירא, שחיפה תשלם כדי שיקחו אותו?

מעניין איך אתה היית מגיב אם יעקב שחר היה מוכר את אלירן עטר למכבי ת"א וכתחליף היה מביא שחקן בשקל וחצי. אני בטוח שהיית מקבל את זה בהבנה.

12. EO11 בפה אליל היכל התהילה

ותודה רבה שיש לקבוצה שלי אוהדים שמתנסחים הרבה יותר טוב ממני והרבה פחות אימפולסיביים - חמי אוזן:
    ניקיטה רוקאביציה הוא לא שחקן מושלם. ממש לא. סביר מאוד להניח שמכבי חיפה נתנה לו משכורת קצת מוגזמת (350 אלף יורו לעונה), אבל אם יפעילו אותו נכון, יבנו לצידו קבוצה בריאה ושמחה וידעו להסתיר את החולשות שלו – איש לא ירגיש בכך.

בית"ר ירושלים, שאיבדה את מלך השערים שלך, תוכל בהחלט להסתדר בלעדיו. בליגה המביכה שבה היא משחקת היא יכולה לסיים שוב בין ארבע הגדולות גם עם אורי מגבו ואלעד גבאי. אלא שרוקאביציה מסמל אולי יותר מכל אחד אחר את פניה של בית"ר תחת טביב: לא משנה מה הקבוצה תעשה בליגה, טביב ימשיך להתייחס אליה כמו מ.ס אשדוד. תחנת מעבר של שחקנים שיעברו לקבוצות בכירות יותר.

אוהדי בית"ר כל כך היו מרוכזים בבוררות של עומר אצילי, ומבלי ששמו לב – טביב איבד, או יותר נכון מכר, את השחקן הכי פורה שהיה בבית"ר העונה. ועוד באותה דרך ממנה הם כל כך חוששים. טביב מביא שחקן, לא עושה מאמץ אמיתי להשאיר אותו. בתוך תוכו, כנראה, הוא רוצה רק לגזור את הקופון של המכירה. וחוזר חלילה. מ.ס אשדוד כבר אמרנו?

מרגע שמכבי חיפה מימשה את סעיף 400 היורו של רוקאביציה, לטביב לא היה מה לעשות. לטביב, אם כבר, היה מה לעשות לפני כן. להחתים את רוקאביציה על חוזה חדש. לתת תחושה טובה להישאר במועדון בו פרח. אחרי הכל, למה שרוקאביציה יעדיף את מכבי חיפה, חוץ משיקול כלכלי, אותו ניתן היה למנוע עוד בטרם הוצע לחלוץ חוזה רשמי מיעקב שחר? בית"ר קבוצה יותר טובה, יותר שמחה. רוקאביציה כבר נקלט במועדון, הוא כבר מתאים לאווירה. למה לקטוע את זה?

למרות שהן הוכחה חותכת לכך, כל ההתנהלות של טביב מלמדת שהוא בעיקר רצה את 400,000 היורו. אולי הוא גם רצה שמלך השערים שלו יישאר, אבל יותר מכך הוא רצה את הקופון היפה. את הכסף שייכנס לקופה. וזו בדיוק הבעיה: טביב נשאר טביב. הוא בונה קבוצה לצמרת, אבל לא מעבר. הוא מביא שחקנים טובים לעתים, אבל לא נלחם עליהם. הוא רוצה להצליח, אבל קודם הוא רוצה להרוויח.

אוהדי בית"ר שהבינו את הטריק מחכים כבר המון זמן לשינוי. בכל חודש הם אומרים שהפעם טביב ישתנה. הפעם הוא ייקח סיכון ויבנה קבוצה לאליפות, מתוך מחשבה שהכסף יחזור אליו בדרך אחרת. הפעם הוא מבין את המנטליות של המועדון, את רוח בית"ר. וכמו תמיד הם שוב מתרסקים על אותו קיר. לטביב אין שום כוונה להשתנות. הוא ימשיך להחליף מאמנים כמו גרביים לא משנה מה הם עשו, הוא ימשיך למכור שחקנים לא משנה כמה לקבוצה שלו יש סיכוי לצמוח אם הוא ישאיר אותם. היום זה רוקאביציה. מחר זה כנראה אצילי.

13. DRORIKO Member

קודם כל סמך על מה אתה קובע שלטביב יש משאבים כלכלים? כי הוא אמר שיש לו חצי מיליארד? הוא גם אמר שקוראים לו שאלתיאל דואק. גם אם טביב יגיד שהשמיים כחולים אני אסתכל שוב כדי לבדוק. וגם אם יש לו,מי אתה או אני שנגיד לו מה לעשות עם הכסף שלו.

טביב מכר את אזולאי ודסה בכמה שמכר אותם ובנה קבוצה טובה יותר,אז על מה התלונות. דיברת איתי על פורטו? אז פורטו מכרה השנה את ג'קסון ואת סנדרו, איפה ראית את ההתקדמות בדיוק? שהם הפסידו אליפות?

השאלה שלך בסוף לא צריכה להיות היפותטית, כי זה קרה לקבוצה שלי בקיץ האחרון,עם וידאל שעבר לבאיירן,זוכר? נו אז התעקשנו שישאר בכל מחיר? הבאנו במקומו שחקן באותו סדר גודל? לא. כי אין מה לעשות,זאת שרשרת המזון.

14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לא, לא הבאתם בכסף הזה את דיבאלה. אני מחפש Facepalm מספק להודעה הזו.

15. DRORIKO Member

אתה מודע לזה שיש הבדל בין להביא שחקן מוכח לבין להביא שחקן צעיר שהוא הימור ואתה בונה על זה שיתפתח אם יפתח נכון? דיבאלה זה מקרה מטורף,לא חושב שמישהו ציפה שכבר על העונה הראשונה הוא יראה כל כך טוב. סטוררו,פריירה ולמינה למשל עדיין לא הטביעו את חותמם בקבוצה(למרות שאני מאמין שלפחות אחד מהם יעשה זאת). הנקודה היא שאם נמכור נניח את דיבאלה אנחנו לא נביא במקום את אלכסיס סנצ'ס, אנחנו נסתמך על הכשרון של ברארדי.......

מצב נושא:
הנושא נעול.