בית"ר ירושלים 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

רואדה חד משמעית רוצה להישאר. תפסיקו להאמין לפשכצקי ששם לעצמו מטרה להרוס לטביב אחריי שזה נכנס בו אצל פרימו בפומבי (למרות שהוא לא ידע שזה בפומבי).
    גם רואדה, וגם אצילי וניקיטה, רוצים להישאר בבית"ר, אך במקרה של האחרון לא סביר שזה יקרה כי חיפה/מכבי יציעו לו חוזה גבוה בהרבה והוא לא יוותר על זה. אם טביב היה רוצה, ניקיטה היה נשאר כאן בלי שום בעיות.

בקשר לאצילי, הילד תותח והולך לתת לטביב צינור בגודל של אוגו. המטרה של אצילי לקראת הקיץ הייתה כזו - להישאר בבית"ר או לצאת לאירופה, כשבצד עומדת הצעה גדולה ממכבי ת"א שהבחור לא רוצה לקחת בגלל השאיפות המקצועיות שלו. טביב, במהלך "דסה סטייל", הציע לאצילי חוזה נמוך מכיוון שרצה למכור אותו למכבי, אך אם לא היה מוכר אותו למכבי, אז לפחות הוא לא היה "נתקע" איתו על חוזה גבוה.
    המטרה של אצילי בבוררות זה לא שחרור מיידי מהקבוצה, מכיוון שהוא יודע שאין שום סיכוי שעו"ד קינן יאפשר זאת, אבל, אצילי ופמלייתו חשבו על משהו שטביב לא חשב בזמנו, מכיוון שלדעתי הוא לא ציפה שאצילי ילחם איתו, וזה שמאוד סביר שקינן יציב תג מחיר נמוך. למה נמוך? כי אי אפשר להעריך שווי של שחקן יש מאין, אי אפשר שקינן יחליט "אצילי שווה 20 מיליון שקל, נגמר הסיפור". צריך סיבה הגיונית, והסיבה ההגיונית היחידה להערכת שווי של שחקן היא ההערכה של הבעלים עצמו, והיא דרך המשכורת. בכדורגל, כמו בכל חברה, השכר נע בין העובדים הבכירים והטובים בקבוצה לבין הזוטרים, ואצילי קיבל הצעת שכר של שחקן זוטר, ולכן סביר להניח שכך עו"ד קינן יעריך אותו. אני לא רואה את עו"ד קינן מציב תג מחיר של יותר מחצי מיליון יורו על השחקן, שזה שליש מההצעה הנ"ל של מכבי.

מה יקרה בסוף? לדעתי הבוררות לא תגיע לסיומה מכיוון שטביב יתקפל בהבנה שהוא הולך לאבד את היהלום היקר ביותר שלו. אצילי ישאר בבית"ר, ביחד עם רוב הסגל הנוכחי של הקבוצה מינוס 2-3 שחקנים, ועם מאמן חדש, אולי גיא לוזון. אני לא רואה את סלובו נשאר כאן, אבל זה פחות מידיעה אלא יותר מתחושה.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  2. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

טביב הורס כל חלקה טובה בבית"ר.
    שחקנים שהיה לבית"ר עליהם אופצייה וכמובן מועד האופצייה פג, צריכים לחכות 'למשיח' שאולי יואיל בטובו ויעמוד במילתו ואכן יציע עליהם חוזה.
    רוקאביצה לא ישאר כאן, כך גם פריירה ו\או אייבינדר.
    רואדה ? כולי תקווה שאתה יודע על מה אתה מדבר, אך בכל מקרה בית"ר הולכת הקיץ, שוב, לעבור מתיחת פנים, והשד יודע לאן זה יקח אותנו הפעם.
    בתחילת העונה היינו די סקפטיים ובסופו של דבר יצאה עונה די טובה (אם נשים בצד את הפלייאוף העליון העלוב), אבל אני לא יודע כמה פירוק והרכבה כל עונה מחדש יצליח ככה, ובכלל - באת להשקיע בקבוצה או באת לעסק.

לך הביתה טביב, הרגת אותנו.

3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

בקשר לאיינבינדר, אין לי מושג למה טביב חושב שיש לו פריבילגיה לקחת את הזמן, כי חיפה תקפוץ עליו בלי הרבה מחשבה. אני מקווה שהוא יעדיף להישאר כאן כי האופציה תמה היום או מחר.

כרגע, אלה השחקנים שחתומים לעונה הבאה - קליימן, שושן, כחילה, מגבו, רואדה, קלטינס, אצילי, לידור כהן, ואלפורט, שכטר, אבישי כהן ודובב גבאי. יש אופציות קיימות על קלאודמיר, שממה שהבנתי יש סיכוי גבוה מאוד שישאר ולא כל כך רואים עזיבה שלו, ורוקאביצה.

4. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

רק לידיעתך, האופציות גם על קלאודמיר וכמו כן גם על אייבינדר כבר תמו.
    בנוגע לאייבינדר, נאמר שהוא בחופשה בארה"ב ובינתיים ימתין, למרות הצעות קורצות ממכבי חיפה וכו'.
    הסוכן של קלאודמיר נשמע פחות סבלני, אבל יכול להיות זה רק כדי להפעיל לחץ על טביב.

כך או כך, הזמן לרעתינו, ולא נראה שזה ממש מדגדג לטביב ת'ביצה.
    מהשחקנים שרשמת למעלה, זה במקרה הטוב חצי הרכב לגיטימי.

מה יהיה..

5. Drama2 הסמל מעל הכל

תומר ירוחם ושניר משען לא חתומים לעונה הבאה ?

6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

יפה שאתה מקשיב לינון בוטביה כאילו זה תורה מסיני. אני הייתי מתייחס לידיעות של ספורט1 בספק רב על סף פסילה מוחלטת.
    קלאודמיר אוהב את המועדון, אוהב את ירושלים ואני בספק אם באמת יש לו הצעות גבוהות. לדעתי הסוכן פשוט רוצה שדרוג בחוזה, אבל ממה שידוע לי הכל כבר מסוכם בעל פה בין קלאודמיר לטביב ואין שום סיכוי שאחריי הסכמה כזו טביב פתאום יחליט לזרום איתם.

@Drama2
    לשניהם יש אופציות, לגבאי לשנה ולמשען לשנתיים. את גבאי לא מתכוונים להשאיר ממה שאני יודע, את משען יכול להיות שישאירו כי הוא ממש זול. אני בעד הסידור הזה, לדעתי משען לא נופל מגבאי, וזה אומר אך ורק על הרמה של גבאי.

אותי מאוד מפתיע שטביב עוד לא ניסה לקחת את בומבה מהפועל בעסקה סטייל שכטר.

7. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

לא מקשיב לוואלה ספורט או לחרטות אחרות, אבל בשורה תחתונה לא הוצע לקלאודמיר עדיין חוזה.
    זה שהוא אוהב את בית"ר ומחובר וטביב הבטיח בעל-פה הכל טוב ויפה, אבל צריך כבר לספר לך שעם טביב עד שזה לא חתום זה לא חתום ?
    וחוצמזה, אני דווקא די מאמין שאם הסוכן שלו טיפה יגשש, הוא יזכה להצעות גבוהות יותר, אם לא מאירופה אז מקבוצות אחרות בארץ.
    עם כל האהבה לקבוצה, כמה זמן אתה חושב שהוא יחכה ?

8. Drama2 הסמל מעל הכל

ותומר ירוחם יחזור לבית"ר או צפוי לצאת להשאלה ?

9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לדעתי הסיפור איתו יגמר בשבוע - שבועיים הקרובים. אני לא דואג לגביו.

@Drama2
    לא חושב שירצו להשאיר את ירוחם. יש לו חוזה, אבל הוא לא מקצוען וגם בינוני מאוד בשיאו.

Drama2 אוהב/ת את זה.
  10. Drama2 הסמל מעל הכל

יש לך מושג על כמה הוא חתום ? (שכר)

אולי @amn יודע(?)

11. EO11 בפה אליל היכל התהילה

50 אלף דולר לעונה ממה שאני יודע. 5 אלף יותר מאצילי אגב.

12. amn Member

אני דווקא מכיר שהוא חתום על חוזה נמוך בהרבה, כ-50 אלף ש"ח לשנה (נטו).
    חתם באוגוסט שעבר על חוזה ל-3 שנים.

13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

יותר הגיוני, זכרתי פשוט שזה 50 אלף. בכל מקרה, לא נראה לי שהוא בתכניות לעונה הבאה, למרות שאני בספק אם יש תכניות.

14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

הטריו קלאודמיר, איינבינדר וקלטינס נשאר. מעולה.

15. Butragueño מנהלים

בכל מיני אתרים מספרים שטביב כבר גישש אצל מס' מאמנים (בינהם גיא לוזון ורב"ש). במקום דראפיץ' הייתי טס משם וחותם כבר במועדון אחר. נתן עונה יפיפיה וחבל לי עליו. שיקום, ילך, ישלם קנס אם צריך (אני לא יודע באיזה חוזה הוא מועסק כרגע) וימשיך את הקריירה היפה שהתחיל בליגת העל.

מצב נושא:
הנושא נעול.