בית"ר ירושלים 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

לגבי הנוער של בית"ר - התכוונתי שהנושא עבר בשקט יחסית. אף-אחד לא שואל את טביב שאלות בנושא, התרכזו רק בפרשת עומר אצילי למשל. גם בעיתון דיברו על זה אולי בכתבה-שתיים במדור הנוער של ידיעות אחרונות. לא הופיעו על כך ידיעות באינטרנט או טורי דיעה. גם את הנוער של הפועל טביב הרס. אני ואתה חולקים את אותה מחשבה גם בנושא הקבוצה הבוגרת. הקיץ זה הצליח לטביב יחסית ואף-אחד לא זוכר כבר מי זה שלומי אזולאי(אלי דסה המגן הטוב בארץ בפער) ובית"ר שוב בצמרת הגבוהה, אבל תראו מה קרה בק"ש. לא בכל שנה אפשר למכור את שחקני המפתח ולהחליף את הסגל ולשחזר את ההצלחות. אגב, כדי לרוץ בשתי חזיתות בית"ר לא רק שצריכה להשאיר את כולם כרגע, מה שנראה משימה בלתי-אפשרי בעיקר סביב אצילי - היא צריכה להוסיף על הבסיס עצמו עוד שני שחקנים טובים. אין לה ספסל. וגם ההרכב הראשון לא מספיק טוב לאירופה.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא משלומי אזולאי אני מחזיק שחקן מצוין שפשוט לא קיבל מספיק דקות במכבי, לעומת דור פרץ שמחשיבים אותו לאיזה "עילוי" ובעיניי הוא אחד התורמים להעברת האליפות לב"ש, עם חורים+החמצות ענק שבלתי ניתנות להסבר הגיוני סטייל לסטר סיטי.
    כאשר שלומי אזולאי קיבל דקות במכבי, אני חושב שהוא דחף התקפית טוב מאוד את הקבוצה, יש לו שערים ובישולים, יחסית לכמות משחקים שהוא שיחק, ושוב, הוא לא שיחק הרבה לדעתי, והגיע לו הרבה יותר. אבל אני מקווה בשבילו שהוא יילחם, ימשיך ומי יודע אולי יקבל את ההזדמנות שלו בהמשך.

אצילי זה כבר DONE DEAL שהוא לא בבית"ר בשנה הבאה, אבל חוץ מדוד קלטינס, לא רואה שום שחקן צעיר טוב בבית"ר כיום, וגם קלטינס זה עניין של זמן עד שהוא יילך, השאלה מה יקרה קודם: ייגמר לו החוזה או מכבי/חיפה/ב"ש/קבוצה מחו"ל תזרוק לטביב איזה מיליון-שניים תמורתו. כל שחקן צעיר בר דעת עם יועצים נכונים/הכוונה מההורים יודע שהדבר האחרון שהוא צריך לעשות זה להאריך חוזה בבית"ר ירושלים מעבר לחוזה הראשוני שנחתם עם טביב.

הרי ברור לכל, שאילו היה בעלים נורמלי בבית"ר, אצילי גם מקבל חוזה שתואם את מעמדו נוכח השנתיים האחרונות, וגם הוא היה רוצה להישאר עוד קצת וחותם מזמן.

3. Raulito Madridista

אין לי ספק שהוא צריך להישאר במכבי ת"א מה גם שזו בסה"כ עונת הבכורה שלו והוא לא רכש לעונה אחת. מסכים שיש ניסיון לדחוף את דור פרץ חזק קדימה משום שהוא שחקן בית וגם הפציעות עמדו לנגד אזולאי. הכוונה שבית"ר מצאה תחליף טוב בדמות אייבינדר שמחובר מאוד למועדון. זה הדיון של בית"ר אז אני רוצה להתמקד בבית"ר - לפי איך שזה נראה כרגע רק עונת שיא של שכטר או פריצה מטורפת של לידור כהן סטייל מה שקרה עם אצילי תסייע לקבוצה לשחזר את המקום השלישי בעונה הבאה. אגב, אולי מכבי חיפה הפעם באמת תבנה קבוצה יותר רצינית. אגב כל הסעיף הזה של 450 אלף יורו לגבי רוקאביצה, לא יודע אם אפשר היה לעשות משהו בנידון אבל אם כן זו די פאשלה של טביב. אני זוכר שמוני הראל הסכים לברדה לסעיף יציאה לחו"ל בשווי 60 אלף דולר והוא מודה עד היום עד כמה זו הייתה הטעות הכי גדולה שלו בהפועל(והיו עוד). לא בכל עונה אפשר למכור את שחקני המפתח ולהצליח, בית"ר היא עדיין לא אתלטיקו של סימאונה.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מאמין שאייבינדר יישאר בבית"ר כי טביב צריך להכפיל לו את השכר, אתה רואה את טביב עושה דבר כזה? וואלה אני בספק, רק אם אייבינדר יבוא ויגיד יודע מה אני מוכן להמשיך באותו חוזה, אז טביב ימשיך, אבל למה שאייבינדר, שגם ככה לא בתכניות של מכבי, יעשה דבר כזה כשיש לו חוזה מובטח שם?

אני לא רואה את איתי שכטר נותן עונה יותר טובה מהחצי עונה שבילה בבית"ר, לדעתי הוא שחקן גמור. בדיוק כמו יצחקי, רק שיצחקי חזר לעצמו למרות הפציעה הראשונה והיה בשיא שהזכיר את הימים שלו בבית"ר ואז הפציעה השניה גמרה אותו לגמרי. אם יש שחקן שוואלה אולי יכול להכניס סוג של טירוף בבית"ר זה יצחקי, אבל אני לא רואה גם פה את טביב מכניס את היד לכיס ומביא אותו בחוזה של 250 אלף לעונה, מבחינת יצחקי זה עדיף כי במכבי הוא לא ישחק הרבה בשנה הקרובה, למרות שיש לו חוזה, ובבית"ר כמעט בוודאות הוא יפתח בכל משחק.

תשמע, אי אפשר להגיד שזה פאשלה, כי אתה לא יכול לדעת איך זה יתפתח, אם רוקאביצה לא היה פוגע? לא יודע כמה גולים הוא שם אבל נגד מכבי אני חושב שהוא נתן איזה 5 גולים רק, ונראה לי שסה"כ יש לו איזה 10, אל תתפוס אותי על המילה אני לא יודע, אבל תשמע, שחקן שהחתמת ב-0 שקל ואם יעזוב תמכור אותו בסכום של 1.8-2 מיליון שקל זה הרבה מאוד כסף, לא משנה איך תהפוך את זה.

5. amn Member

@עומר - לאיינבינדר אין שום קשר חוזי עם מכבי. קיבל את הכסף ממכבי up-front כשעזב, ובלאו הכי, החוזה שלו מול מכבי היה לשלוש עונות, שמסתיימות העונה.
    רוקאביצה כבש 14 בליגה - שני בליגה יחד עם ברדה ושלומי אזולאי. גם אם נוריד לו את חמשת השערים מול מכבי (לא שיש סיבה לעשות את זה), הוא עדיין ממוקם יחסית גבוה, על אחת כמה וכמה כשלוקחים בחשבון את העובדה שהוא לא עבר הכנה עם הקבוצה (גם אם בבית"ר זה אף פעם לא נראה שיש הכנה מסודרת, ובפרט בימי טביב) והמשחק הראשון שלו היה רק במחזור הרביעי.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז השאלה זה אם אייבינדר יסכים להישאר באותו חוזה, לדעתי הוא יכול לקבל יותר באיזה ליגה פולנית בחו"ל, וסביר להניח שהוא ייצא לשם, מאשר להישאר בבלאגן הבית"רי, סוכנים יכולים לשווק את השחקנים שלנו לכל ליגה בינונית באירופה די בקלות.
    לגבי רוקאביצה, חלילה לא להוריד לו את ה-5 שערים נגד מכבי, להיפך, אני פשוט לא ידעתי כמה הוא כבש נגד אחרות...

7. amn Member

איינבינדר מגיל מאוד צעיר אמר שהוא לא רואה את עצמו משחק בחו"ל, וגם לא נשאר בכדורגל אחרי שיפרוש, אלא יעבור לנהל את העסק המשפחתי, ולכן אני חושב שאם האלטרנטיבה היא בית"ר (בקצת פחות, אבל צמוד למשפחה) או קבוצה כמו בני יהודה - הוא ימשיך בבית"ר.

אני לא רואה אותו מושך עניין בבאר-שבע (כי אין מקום), לא קונה את זה שמכבי רוצים להחזיר אותו, להפועל תל-אביב הוא כבר אמר "לא!!!" בכמה הזדמנויות, אז מי נשאר? אולי מכבי חיפה... וגם שם אני חושב שיש להם מספיק שחקנים שלא בהכרח נופלים מאוד מרמתו (מה גם שאיינבינדר נמצא פחות או יותר בשיא הקריירה מבחינת גיל), אז בשביל מה להעדיף את איינבינדר על פני עטאא?

8. Raulito Madridista

למה להוריד לרוקאביצה את הגולים נגד מכבי? להיפך, חשוב גם נגד מי אתה מבקיע ולא רק כמה. אולי הוא נופח קצת ע"י התקשורת אחרי השלושער בבלומפילד אבל בגדול מדובר בשחקן מצוין. השאלה אם יישאר ומעבר לכך אם תיהיה 'תסמונת העונה השנייה'(טלקיסקי למשל).
    ברק יצחקי גם שחקן גמור. הוא ייתן צ'יפ כמו נגד פלזן פעמיים בעונה ויהיה כשיר רק לחצי ממנה. פציעות, פציעות ועוד פעם פציעות. לאור הקמצנות של טביב, אני רואה את זה קורה רק כחלק מעסקת אצילי. וברור שיצחקי יצטרך לקצץ המון.

amn אוהב/ת את זה.
  9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אתם טוחנים מים ואפשר לסכם את כל הדיון במשפט אחד:

אלי טביב הוא בן זונה. אלא אם למנהלים קשה השפה הזו, אני לא מצנזר אפילו. מתעב את הבן אדם והטיפוס שהוא.

EsheD, Fabio Junior ו-Abu George אוהבים את זה.
  10. cheddar Member

מה דעתכם על סתיו בשער ?

11. SuperScout Member

אני לא רואה עתיד ורוד למצב המסובך שהקבוצה שלנו נכנסת אליו כמעט כל יום.
    כבר 3 שנים שהאוהדים עם היד על הדופק בקשר לכל כתבה שיוצאת לאוויר בקשר לבית''ר
    אי אפשר לחיות ככה בלי יציבות

12. Raulito Madridista

אז ככה:
    - ואלפורט, החלוץ ההולנדי המחליף - ימשיך בבית"ר ירושלים גם בעונה הבאה. דראפיץ' עודכן על כך מהתקשורת.
    - דראפיץ' עצמו לא יודע בכלל מה יהיה איתו וכבר העביר מסרים בתקשורת דרך מקורביו שהמצב לא לרוחו.
    - קלאודמיר שוקל לעזוב, סוכנו - "אין לטביב אופצייה עליו".
    - הבוררות בין בית"ר ירושלים לעומר אצילי תתחיל רק עוד זמן רב(סוף יוני?) וגם רוקאביצה בסימן שאלה גדול לגבי המשך דרכו.

בית"ר לא רק שמרה על יציבות עם עוד עונה בצמרת אלא עוד סימני שאלה רבים בקיץ. אנחנו עוד לא ביוני אבל טביב היה צריך להודיע לדראפיץ' עוד לפני הפלייאוף שהוא ממשיך בקבוצה, אבל לבוס יש זמן. לא בכל עונה אפשר להתעשת בצורה כזו ולהצליח למרות שמתחילים את כל ההכנות באיחור.

13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

יחסית לקיץ הקודם אנחנו עוד בסדר, רק מראה עד כמה השכונה חוגגת. אגב, יש אופציה על קלאודמיר.

ואלפורט יכול להיות שחקן שחקן אם יעבדו איתו על החולשות שלו, ובינתיים הוא שחקן טוב. החשש הוא שנאבד את רואדה וזו מכה אנושה.

14. Raulito Madridista

לא ראיתי את בית"ר באותה צורה כמוך שאני מניח שלא החמצת אף דקה העונה, אבל חייב לומר שהתרשמתי שמדובר בפוטנציאל(מהיר יחסית, מלא במוטיבציה) ובהתחשב בכך שהוא שחקן די זול אין סיבה שלא יהיה מהראשונים שעולים מהספסל. כשציינתי אותו המטרה הייתה להראות שטביב ישן בעמידה מה שנקרא והמאמן הנוכחי לא יודע על שום דבר שקורה בקבוצה, וגם לדראפיץ' שתומכיו בתקשורת הציגו אותו כאחד שמבין את הסיטואציה ולא רוצה להסתכסך עם טביב ומתנגדיו קראו לו סמרטאוט - נגמרת הסבלנות. עוד מוקדם לחשוב בית"ר ירושלים לאן, אבל אני חושב שלידור כהן צריך להיות זה שיעשה את קפיצת המדרגה בעונה הבאה וינצל את עזיבתם של אצילי(וודאית) ורוקאביצה(אם זה יקרה) כדי לפרוץ. כבר קשה לבטוח בשכטר שהדברים יתחברו לו. גם הבוררות עם אצילי אגב תתרחש מאוד מאוחר וזה לא טוב לבית"ר מכל הבחינות, מעבר לכך שזה פוגע משמעותית בשחקן עצמו(לא שזה מעניין מישהו).

קלאודימיר אנדרייטד גדול אגב. הוא לא ג'ון אוגו אבל לא פירגנו לו מספיק בארץ. שולט במרכז השדה, מוסיף עוצמה, משחק חכם. כשניסו להעביר אותו קצת יותר קדימה זה פגע בו. שיתוף הפעולה עם אייבינדר טוב.

* אגב, זה שבשנה שעברה הייתה שכונה גדולה יותר זה לא אמור לנחם. להיפך, צריך ללמוד מהטעויות ולא בכל עונה אפשר להצליח אם מתנהלים בצורה כזו. אני מניח שאתה מסכים איתי.

15. SuperScout Member

טביב חוזר לארץ ביום ראשון, משום מה אולי זה תחושת בטן, אבל אני סומך עליו.
    דראפיץ' יישאר למרות שזה נראה בדיוק מה שעשו לגיא לוי סוף עונה שעברה.
    ואלפורט רמה גבוהה, צריך עוד כושר ועוד ליטוש והוא יכול להתברג בהרכב שלנו, לידור כהן גם צריך לעשות עליית מדרגה עונה שעברה.
    הייתי שמח לראות קצת רכש העונה ופחות מציאות, טרייד של אצילי עם אחד מהשחקנים בחיפה מתאים, עזרא או עטר שניהם ברמה גבוהה מאוד.
    אמבולה חייב להיות על הפרק, במיוחד שעכשיו יש 6 זרים.

מצב נושא:
הנושא נעול.