בית"ר ירושלים 13/14: הפרויקט של רביבו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Don Joan Roman Member

אנחנו לא צריכים את ליאור לוי, אבל המאמן כנראה כמו שאמרת אדם לא בונה על תומר ירוחם(האמת שבגלל שהוא קרוב משפחה של מוטי ירוחם, יש שמועות שגם אותו היועץ מס וחבריו לא רוצים במועדון) אפילו כמגן מחליף, אז התעניינו בו.
    יכול להיות גם שנגלה שזה סתם ספין של טביבי וחבריו כדי שלוי יוכל לעקוץ בעוד כמה אלפי דולרים את המנוולים מוולפסון, למרות שלא נראה לי.

בנוגע לבלם: שמענו כל כך הרבה שמות, נקווה רק שיגיע מישהו ולגבי דן: חלום מבחינתי לראות אותו חוזר הביתה אבל הלערכתי זה לא יקרה כל עוד מכבי משחקת גם באירופה.

2. Ice Cream חסה

אבל ראיתי אותו (מודה שזה היה לפני 3 עונות, מאז הוא הצליח קצת פחות) והוא שחקן מוכשר וטוב שאנחנו צריכים. הלוואי איינבינדר, ועוד יותר הייתי רוצה את ידין, ועוד יותר את קובי מויאל, או שדריו יתחתן עם חברה שלו ויקבל מיד תעודת תושב, או שאנטוניו נוצ'רינו יעבור גיור רפורמי ויקבל תעודה כחולה ויחתום בבית"ר, אבל יש לנו מגבלות. אם שרצקי רוצה לפדות את החוב (הקטן, כולה 300 אלף שקל) שלו לבית"ר על ידי שחקן שלו, צריך להפיק מזה את המקסימום.

לאן נעלם חוש הביקורת שלכם? עם כל הכבוד למה שהמאמן (הגדול והמוערך שלא הפסקתם לשבת מהיום הראשון שלו בבית"ר) רוצה, הוא לא יישאר פה לנצח והוא לא יכול לעשות מה שבזין שלו כי ככה מתאים לו וככה לא. לבית"ר יש תכניות, יש שחקנים שהיא השקיעה בהם כסף ואנרגיה כדי שיתפתחו, לבית"ר (ובעיקר כמה שהבעלים שלה מוכן להוציא עליה, בצדק רב) יש תקציב מוגבל שלא יכול ללכת על משכורת של כמה מאות אלפי שקלים לשחקן שישב על הספסל. אין שום הצדקה להביא את ליאור לוי במצב הנוכחי, וטוב שהוא לא בא (בסוף הוא כן יבוא, ייכנס מיד להרכב, יהיה קיר בהגנה ויעשה מלכודות נבדל לא מהעולם הזה, יעביר שחקני אגף על הקו, ירים עשרות כדורי רוחב שיהפכו לבישולים, גולים ומצבים מסוכנים, יהפוך ללהיט של הליגה, יזומן לנבחרת, יהיה מועמד למכבי תל אביב, מכבי חיפה ואיזה קבוצות בלגיות וקפריסאיות גדולות, ייכנס לנבחרת העונה, ואני בכיף מוכן אהייה לאכול את הכובע הזה).

אלא אם פספסתי מישהו, ההונגרי (שאני כבר לא זוכר את שמו) מזמן לא איתנו. הוא שוחרר עוד במהלך מחנה האימונים בגרמניה.

אמיתי? אין סיכוי הם זוכרים לו ולאבא שלו חסד על זה שהם היו מהראשונים לצאת נגד איתן ורייכמן והקומבינות שלהם בנוער?

:aa1: מאור פיינשטיין, שוער כך אומרים עתיר כישרון ונפוח מביטחון מופרז, שהגיע אלינו בזכות איזושהי קומבינה של אבא שלו (פוליטיקאי רחובותי ממולח שהיה מחזיק תיק הספורט כשאימפריית הכדוריד של רחובות נמחקה, ושהפך את החלקה מול הבית שלו לפארק מיותר בלי דשא ובלי ספסלים, בזמן ש-100 מטר משם בנו 2 מפלצות של 20 קומות), עבר היום למכבי עמישב. הוא הגיע אלינו מאקדמייה של קבוצת בת של ויאדוליד (תגגלו קצת בשביל הצחוקים על הציפיות שלו ושל אבא שלו בתקופה ההיא), לא שיחק לא בנוער ולא בנערים ובקושי היה על הספסל אפילו, בעונה האחרונה למשל הביאו שוער מחליף מהפועל ראשון לקבוצת הנוער, אבל לא בשביל זה אבא שלו הביא אותו לבית"ר. הוא התאמן והיה חלק מהבוגרים עוד כשהיה בגיל נערים, וגם אם הוא בחור טוב והתחבר לכולם בקבוצה (כלומר היה ערס כמו כולם בבית"ר) - מזל שהפארסה הזו נגמרה. אבל אבל... לעזאזל. לא כל יום גדל בשכונה לידך מישהו שמשחק (או מתאמן, גם טוב) בקבוצה שאתה אוהד.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי תפסיק עם ההגזמות שלך? אתה יכול להעביר את הנקודה שלך גם בלי להוסיף 6-7 שורות של ההשערות שעולות לך בראש, זה לא מוסיף לך כלום תאמין לי.

לגבי אלישע, הוא שחקן שנמצא בנסיגה ביכולת והעונה אפילו לא היה מועמד לקבוצה בליגת העל, זה אומר הכל ומה גם שהוא משחק בעמדה שיש לנו בה כבר את קריאף, חדד ומלול שטובים ממנו(ואם תרצה גם אייסקרים ומשה) ככה שאנחנו לא ממש צריכים אותו בניגוד למה שכתבת וגם השם שלו לא עלה אז שוב מדובר בדיון סרק.

אם אתה שואל את דעתי אז אני הייתי בשלב הנוכחי גם מוותר על צירופו של ליאור לוי לטובת קשר אחורי גרזן בסכום שבו היו אמורים להשקיע על המגן. אבל המאמן לא סופר כנראה את ירוחם ובן-סימון מסיבותיו ומעדיף שיהיה לו על הספסל(ובחודש וחצי הקרוב בהרכב) מגן מנוסה וברמה גבוהה יותר שיכול לשחק בשני הצדדים מאשר להמר על ירוחם ובן-סימון חסרי הניסיון. לא מהלך שאני בהכרח הייתי הולך עליו אם הייתי מקבל ההחלטות אבל גם לא מהלך חסר היגיון של הבובה, אפשר להבין את החשיבה שלו בסוגייה הזאת.

בכל מקרה ליאור לוי לא יצטרף נכון לעכשיו מאחר והוא מנהל מו"מ גם עם הפועל ת"א אליהם הוא כנראה מעדיף להצטרף וטביב החליט לרדת ממנו. אני גם לא יופתע אם לוי בסופו של דבר עד סיום מועד ההעברות יחתום אצלנו, אצל טביב אי אפשר לדעת. בניגוד לליאור לוי נראה שטונייס מתקרב וביום ראשון עשוי אפילו לנחות, אם כן מדובר ברכש מרשים מאוד של טביבו, רק שיגיע כבר.

אאל"ט טל משעלי כבר לא מתאמן איתנו והוא כנראה מחפש קבוצה, סיים סופית את הפרק שלו בבית"ר. עומר נחמני שביקש שיחרור קיבל אותו ועל פי הפירסומים נבחן/מתאמן/הושאל כבר למכבי הרצליה, ביום ראשון העניין יסגר(יעשה לו רק טוב לשחק עונה שלמה בלאומית, לדעתי שחקן עם פוטנציאל לחזור אלינו מהדלת הראשית) גם אחיו הגדול של עומר- עדן נחמני ככל הנראה יעזוב בשבוע הבא ויושאל לקבוצה אחרת על מנת לקבל דקות משחק. בניגוד אליהם נראה שצחי אליחן יקבל העונה לא מעט דקות מהבובה שמחזיק ממנו. מאור בן-יעקב שהושאל בעונה שעברה לקטמון יהיה השוער השלישי וגם השוער הראשון של הנוער, אוראל חורב בלם רביעי. גל דהאן בלם הפועל ב"ש אשתקד נבחן בקבוצה השבוע.

4. Don Joan Roman Member

מתחילות השמועות על האכזבה מאייס קרים, מקווה מאוד שאלי כהן יתעשת ויצרף שחקן איכותי במקומו ולא ימשיך עם הפארסה הזאת כי אנחנו לא צריכים שחקן מסוגו.

5. Ice Cream חסה

עדי אלישע הוא קשר אחורי, דור מלול ממש לא. גם חדד ישחק העונה יותר מקדימה. אם היה לנו זר בכיר במקום אייסקרים לא הייתי חושב להביא אותו, אבל אנחנו צריכים לסגל הרחב עוד קשר אחורי, ורצוי אחד שיכול לשחק גרזן (ואלישע יכול). עשה טובה ותן פחות חשיבות למדד "עד כמה קבוצות אחרות מתעניינות בו".
    ממתי אסור בפורום לדבר על דברים תיאורטיים ודיונים של מה הקבוצה הייתה צריכה לעשות? זה שליאור לוי לא יגיע ויש לנו אפשרות לקבל שחקן בתמורה לחוב קטן, צריך לנצל אותה.

הלוואי שמשעלי באמת עזב סופית. לא ברור למה בכלל הזמינו אותו לאימונים מלכתחילה. הוא סיים חוזה בקבוצה כבר שנה הבאה. גם לאחים נחמני עונת השאלה בלאומית תעשה טוב. אם עדיין אין לנו בלם שלישי ובונים על אוראל חורב כדי לסתום חורים נדירים על הספסל, מה בונים על גל דהאן?

ובנושא אחר: ראיתי עכשיו את התמונה של ליאור פטורי (למי ששכח או לא מכיר: אחד מבכירי הלה פמיליה, עבריין מורשע עם גיליון ארוך של עבירות אלימות לא קלות, בניגוד ל"עבריינים" אחרים ידועים לשמצה מהדיון הזה) והתגובות של פאדחנים אחרים ממה שהם עשו בבית וגן בהרמת הכוסית שבית"ר הזמינו אותם אליה (!!). מתי הם מקימים את שער טיטוס שלהם, והאם נציג של בית"ר יבוא לטקס החניכה?
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cussing.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/new_let_it_all_out.Xxx

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

עדי אלישע קשר 50-50, הוא שחקן קטן ואנרגטי וממש לא גרזן, אם כבר אז ברק משה יותר גרזן ממנו לדעתי. אנחנו במצב שאם לא מביאים קשר דפנסיבי איכותי אז עדיף כבר להישאר עם מה שיש. יש מקרים תיאורטיים ויש סתם לזרוק שמות של שחקנים בינוניים(איציק אבו-מה שמו מוסר ד"ש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx )ושי חדד משחק העונה במרכז המגרש איפה שדאריו שיחק בעונה שעברה. קריאף משחק קצת יותר קדימה ואייסקרים או ברק משה בקישור האחורי על תקן קובי. דור מלול לא קשר אחורי אבל הוא ישחק השנה במרכז השדה במשבצת של חדד או קריאף עם גיחות לאגף ימין(כנראה כבר בזמן הקרוב עד שדסה יחזור מהפציעה).

מה לא ברור שחורב יהיה בלם רביעי וכחילה בלם שלישי? עד סוף מועד ההעברות יחתום בלם זר ככל הנראה טונייס שינחת אחרי כיפור בארץ.

נערך לאחרונה ב: ‏13/9/13
  7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

סוכמה השאלתו של אנדראס טונייס

http://www.elsoldemargarita.com.ve/site/wp-content/uploads/2012/11/AndresTunez_FP_261112.Xxx

בלם סלטה ויגו ונבחרת ונצואלה ינחת מחר בארץ ויחתום בקבוצה לעונה אחת כמושאל. טונייס בן ה-26 גדל בסלטה ויגו ושיחק שם במשך כל הקריירה, בעונה שעברה שיחק עם ויגו בלה-ליגה ורשם 30 משחקים ליגה מלאים בהרכב, בונצואלה יש לו 9 הופעות בנבחרת. לבית"ר תהיה אופציית רכישה בסיום העונה.

8. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

השחקן היה אמור לעבור לקראת תום מועד ההעברות בליגה הספרדית לסראגוסה, אך העיסקה נכשלה בגלל בעיות תקציביות;

על פניו עושה רושם של החתמה נדירה ביותר. כמובן שעדיף לא לצאת בהצהרות מוקדמות לפני שהוא באמת משחק ורואים מה הוא שווה, אבל על הנייר לפחות נראה כהחתמה ענקית, ושאפו לחיים רביבו.

9. Don Joan Roman Member

על פניו. ההחתמה הכי טובה שלנו הקיץ, כל הכבוד

10. Ice Cream חסה

דור מלול הוא שחקן אגף. תיאורטית אפשר גם להפוך את דוד רביבו עוד לקשר אחורי, אבל כרגע יש לנו 4 שחקנים (אלא אם בונים על מישהו מהנוער), אחד מהם שיחק כבר שנתיים בתור מגן ימני, אחד מהם כבר שנתיים על הספסל, ושניהם ערסים, ולעוד אחד קוראים אייס קרים. זה לא מספיק למרכז המגרש. גם אם אנחנו לא יכולים להביא תואם קובי או תואם דריו עכשיו, אנחנו צריכים שחקן נוסף. אני זוכר את עדי אלישע כשחקן יותר אחורי, אבל זה זכרון עמום אז לא משנה. אנחנו עדיין צריכים קשר נוסף לאמצע.
    אתה מבין את הסיטואציה בכלל? לק"ש יש כלפינו חוב קטן של 300 אלף שקל, לשרצקי אין כוח לשלם את הכסף הזה ולטביב זה לא בוער. אנחנו יכולים תמורת החוב הזה להוציא מק"ש הכשרונית שחקן אחד. רצוי כמה שיותר נחוץ. אם היה לנו קשר דומיננטי, הייתי מסכים שאין טעם לחיזוק רוחבי, אבל כשכולם בינוניים, עוד שחקן בינוני יכול לשפר את התחרות והמבחר.

לא הבאנו את איציק אבו שדיד, אבל הבאנו את רועי זכרי, ובחנו את ידין זריס, והתעניינו גם באלון וייסברג. וגם איציק כהן עד היום שיחק רק בליגה הלאומית. אז זה לא כזה רחוק. ואני עדיין חושב שלא היינו צריכים את זכרי והיה עדיף להשאיר את עדן נחמני אצלנו.

טור שחשוב לקרוא: http://otherj.com/נפרדנו-כך/

11. Love Is Red Member

מדהים שאלי טביב הצליח להביא שחקן מהלה ליגה...
    לא שחקן מליגה שנייה אלא מהלה ליגה שעמד מול מסי...
    שאפו לטביב...

12. Daresen Ark Member

אם כבר מגיע, אז זה לרביבו.

13. yakov_y YNWA

ומי בדיוק הביא את הכסף מהבית? גם חיים רביבו?!
    שאפו לאלי טביב למרות שאני בטוח שהיה אפשר להביא רכש הרבה הרבה יותר טוב וחבל מאוד על זה שהבסיס מהעונה שעברה התפרק כי היה אפשר להשאיר אותו.

14. Daresen Ark Member

א' - מדובר בהשאלה. זה לא שטביב איתר את השחקן, שכנע אותו ורכש אותו. השם טביב לא היה מביא את הבלם, השם רביבו כן.
    ב' - הכסף לא מהבית/כיס של טביב.

15. Don Joan Roman Member

את התודות צריך לתת לרונן קצב ולעובדה שהחלון בישראל נסגר אחרי החלון האירופאי, אם רונן קצב לא מציג כמה דרישות ומפיל את המו"מ מול סראגוסה טונייס חותם שם, חיים רביבו ואלי טביב ראויים למחמאות על העובדה שהצליחו לנצל את המצב הזה אבל אבי העסקה הוא רונן קצב

נערך לאחרונה ב: ‏15/9/13
מצב נושא:
הנושא נעול.