בית"ר ירושלים 13/14: הפרויקט של רביבו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

לא תמיד העניין אפשרי.
    כמובן שקל לדבר ולהגיד איפה אפשר היה לתקן, מבלי לדעת מה נעשה ולמה כל דבר נעשה כמו שאמרתי.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

במצב שנוצר היית מועדון לא מרוויח שהבעלים לא מכניס לו שקל, כך או כך - היית מתפרק.

2. Don Joan Roman Member

לא תמיד העניין אפשרי, בבית"ר ירושלים כן היה אפשר לעשות את זה: אי חתימה על חוזים מופרזים ראה איתן מזרחי שבכל שנה חודש לו החוזה, אי הבאת זרים רק כדי להגיד הבאנו ראה מקרה הרוויה קייג', לא להחזיק שחקמים שאינם מתאימים מקצועית רק כי אין להם לאן ללכת ראה מקרה אביתר ברוכיאן, כל הדברים הללו לכל הפחות היו סוגרים לנו את החובות לסוכנים של אבראו וגנק והנה חלק מהגיבנת הוסר ואני לא מדבר כאן על תקציבי האבטחה ולא מדבר על פגיעה מקצועית בקבוצה שתוביל לירידת ליגה.
    מה תגיד גם על העובדנ שמלבד אלדן ומחסני מטבחים לא הושג שום ספונסר שייתן אפילו גרעינים? בניהול של קורנפיין היו הרבה שגיאות.

נערך לאחרונה ב: ‏9/9/13
  3. Ice Cream חסה

שכחת את אורצ'ד. ומחסני מטבחים פשטו את הרגל ולא העבירו לנו את אחד הצ'קים האחרונים, וזה חלק מהגירעון שלנו. אפשר לציין גם את הקרן לידידות...
    גם קצת גימדת את החוב שלנו לגנק: הוא עומד על 300 אלף יורו, שזה מיליון וחצי שקל. לא משהו שהיה נחסך אם לא היינו מביאים את קאז', ראובן ובן לולו.

אתה מציג את הארכת החוזה של מזרחי ואביתר (או ההתחמקות מלהעיף אותם לכל הרוחות) כטעות מקצועית גרידא, אבל זה יותר מזה. במקרה של מזרחי זה היה אינטרס אישי של קורנפיין לדאוג לחבר שלו (או מבלי לכבס מילים: שחיתות), במקרה של אביתר יש מספיק בוחשים שדאגו לזה, וקורנפיין לא חשב ללכת נגדם.

באתר של ההתאחדות רשום שאבירם זיאת הועבר להפועל ירושלים. זה אומר שהוא לא שייך לנו יותר?

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בטח הועבר להפועל במסגרת העסקה של איציק כהן.
    זיאת יהיה העונה שוער ראשון בהפועל ירושלים ואתמול הוא עצר פנדל בדקה ה-94 ולמעשה סידר להפועל ניצחון 0-1 על ראשון.

אם כבר הרווה קייג' אז מאז שעזב אותנו הקריירה שלו התקדמה, הוא הפך לשחקן הרכב קבוע בשרלרואה ובינואר של העונה שעברה נמכר ב-300 אלף יורו לגנט. הוא לא היה כזה פלופ אצלנו והראה שיש לו דווקא כדורגל אבל כנראה שמדובר בעוד שם לרשימת הפיספוסים שלנו.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבנתי שהבלם גל דהן נבחן אצלכם.
    גיא לוי מאוד החזיק מהבלם הצעיר בזמנו ובסוף הקדנציה שלו בבאר שבע גם העדיף אותו על פני איבן גארידו. בזמנו דהן היה שחקן הרכב בנבחרת הנערים והנוער של ישראל והועדף גם על פני בן והבה.

יהיה מעניין לראות אם יחתום ואם כן האם יקבל אצלכם צאנס משמעותי.

6. Don Joan Roman Member

1. נכון שככחתי את אורצ'ד, צודק גם לגבי החוב לגנק, אבל אני חושב שהכוונה שלי מובנת.
    2. אולי מספיק כבר עם המילה הזאת "שחיתות"? אין לך שום דרך להוכיח שאיציק ואיתן עשו משהו לא כשר.
    3. אבירם זיאת הושאל להפועל ירושלים לשתיי עונות לאחריהן הוא יחזור לבית"ר ירושלים, בכל מקרה אני שמח בשבילו שעצר פנדל ומקווה מאוד שהוא יתקדם כי מגיע לו.

אם נשמע מדברי לרגע אחד שזילזלתי בהרווה קייג' אז אני מתנצל, לדעתי בהחלט מדובר בשחקן איכותי, לא עילוי אבל בהחלט שחקן כדורגל טוב, "הבעיה" שלי איתו היא שפשוט לא היינו צריכים שחקן זר בעמדה שלו שהייתה מאויישת כבר בשחקנים

7. Ice Cream חסה

בהתחשב בזה שקאז' עבר משרלרואה לגנט, 2 קבוצות שמזוהות יותר מדי עם איש מסוים, לא בטוח ש-300 אלף יורו זה באמת המחיר שקבוצה אחרת הייתה מוכנה לשלם עליו. בכל מקרה הוא לא היה גרוע במובן של נזק מקצועי, הוא פשוט היה לא נחוץ ולא הראה שום דבר בדקות שהוא בקושי קיבל. הביאו אותו סתם בלחץ (תרתי משמע).

מירו, אני יותר ממסכים איתך לגבי כל ההוצאות המיותרות. בלעדיהן יכולנו עכשיו גם להיות עם מאזן נקי, גם עם שחקני בית בכירים חתומים לחוזים ארוכי טווח שמתוגמלים בהתאם, ואולי אפילו היה נשאר לנו כסף כדי ללכת לאופיס דיפו ולקנות דיסקים נורמליים. ופייר? גם השכר של איציק קורנפיין היה חלק מההוצאות האלה. אני מבין שלנוכח השנאה הנבזית של "אוהדי" בית"ר כלפיו, המחנה השני מגן על קורנפיין בכל הכוח, אבל להעסיק סקאוט שאין לו ממש עבודה ובצוות המקצועי לא ממש רוצים אותו, שמקדם את ענייניו האישיים, וכל זה תמורת שכר אסטרונומי בזמן שכל הוצאה גורמת למועדון למעוד, זה לא כשר לגמרי, בעצם לא כשר בעליל, כלומר שחיתות. לא כל מי שטוען את זה, ואת העובדה שאיציק נכשל ניהולית-מקצועית, הוא מאותם אלה שקיללו את אשתו והילדים שלו.

תחליטו - זיאת שייך להפועל ירושלים, או שהוא רק הושאל להם ויחזור אלינו בעוד שנתיים, כשהרוש יצא לאירופה בחינם ונצטרך שוער? ראיתי אותו כמה פעמים בנוער, הוא שוער מאוד מוכשר (והגיע גם לנבחרות הנוער), ויהיה נורא לאבד אותו.

נערך לאחרונה ב: ‏10/9/13
  8. Don Joan Roman Member

אני לא שייך לשום צד "מחנה שני" אני מדבר מבחינה נורמטיבית(אחרת הייתי אומר בכיף גם שאיציק קדוש וכל זה אבל אני לא אומר כי אני לא אומר דברים רק כי אני כועס או לא כועס על "צד אחר"), כל עוד לא הוכח שהיה משהו לא כשר בהתנהלות של איציק קורנפיין מבחינה מוסרית כל המלל בנושאי "השחיתויות" לא רלוונטי, אם יש לך משהו קונקרטי שיבוא ויסתיר את מסך העשן, תביא בכיף, כל עוד אין אתה יכול להתלונן על בעיות ניהוליות וחוסר ניתוב נכון של תקציב המועדון אבל לא על שחיתות.

ובנוגע לזיאת: ניסתי אישית לברר אבל כל אחד אומר משהו אחר, החבר'ה של טביב אומרים שהוא מושאל לשנתיים, החבר'ה של דודו סאסי אומרים שהוא עבר אליהם לצמיתות כחלק מעסקת ההעברה של איציק כהן לבית"ר, מה שלא יהיה רק שיצליח, הוא בחור זהב וילד מוכשר שמגיע לו לשחק.

נערך לאחרונה ב: ‏10/9/13
  9. Ice Cream חסה

נכון, באמת מגיע לזיאת להצליח. גם אם הוא ממש התעקש לעבור לסאדר שיהיה לו בהצלחה, אבל אם הוא עבר לשם (כלומר שייך להם מעכשיו) בגלל פלקה ניהולית כלשהי אצלנו, להתחיל לחדד את הסכינים כבר עכשיו לקראת הקיץ הבא הבא.

בוא נראה אם אנחנו מסכימים על חלק מהעובדות לגבי איתן מזרחי ואיציק קורנפיין:
    1. הם חברים טובים עוד מהימים שהם שיחקו ביחד.

2. איציק קורנפיין העביר את מזרחי מהתפקידים שלו בנוער (שגם שם הוא סרח לא מעט), לתפקיד הסקאוט של הקבוצה הבוגרת.

3. איתן מזרחי הרוויח לפי החוזה שקורנפיין החתים אותו על סכום עתק בשביל התפקיד הזה, בערך 400 אלף שקל נטו (750 אלף בברוטו, מאה אלף דולר), שזה בקלות המשכורת של 2 שחקני הרכב בעונה האחרונה.

4. לסקאוט בבית"ר של השנים האחרונות לא באמת הייתה עבודה.

5. אלי כהן השריף היה בנתק עם מזרחי ולא רצה אותו. הוא בעצמו טס לאוקראינה לבדוק שחקנים, הוא בעצמו הביא את שקבורץ וגלאבינה, הוא בעצמו איתר את איבן סנטיני...

6. איתן מזרחי ניצל את התפקיד שלו כדי לקשר לבית"ר שחקנים שהוא מרוויח מההעברות שלהם. חלק מהם הוחתמו בבית"ר. אתה טוען שבזכות זה שהם מיוצגים על ידי איתן קיבלנו אותם במחיר זול יותר ודווקא הרווחנו מזה, אבל אפילו למראית עין...

7. השחקן שעכשיו רוצים להביא בהמלצתו של איתן, מיוצג ישירות על ידיו בשיחות עם בית"ר לגבי החוזה שלו.

אם כל זה נכון (מבלי להיכנס לרכילויות על ויכוחים עם אוהדים, משפחות פשע וכו'), זה לא עילה לומר שאיציק דאג לחבר שלו טוב מאוד ונתן לו יד חופשית לא לעשות כלום, ולעשות כל מה שהוא רוצה?

10. Ice Cream חסה

בראיין ז'ונס חתם היום על חוזה לעונה אחת על 60 אלף דולר (מניח שנטו) עם אופציה שלנו לבעוט אותו בינואר. הוא יהיה הזר הרביעי שלנו, ויצטרף לרוטציה בהתקפה אחרי שנבחן חודש, ועוד שבועיים ניהלו עליו מו"מ. שיהיה לו בהצלחה.

נמשך המו"מ עם רמי מארבל, המכשול כמו תמיד אצל טביב הליצן: הוא מצפה שגנט תשחרר אותו בחינם. יש התקדמות עם איבן מילוסביץ' מקרפטי לבוב (שדי רוצה להיפטר ממנו) שהביע הסכמה עקרונית לבוא לבית"ר. אני עדיין חושב שאנחנו צריכים לנצל את העמדה האחרונה שלנו בשביל זר לקשר אחורי נוסף. כי אין שום ישראלי שיכול להיכנס לתפקיד הזה.

וממה שאני ביררתי: זיאת סיים חוזה בבית"ר וקנה את כרטיס השחקן שלו. הוא לא שייך לבית"ר יותר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx. כוסעמק ערס! אנחנו עוד נצטער על זה...

11. Don Joan Roman Member

מצויין, שלא יגמור כמו סיידוף

12. Ice Cream חסה

לא אותו מקרה. סיידוף (שהוא אוטוטו בו 26, הוא מבוגר מהרוש בשנתון) מעולם לא נחשב לשוער גדול, ופשוט היה נוח מאוד לתפקיד הזה של השוער השלישי ובהמשך השני, וגם אבא שלו מנהל בקבוצת הנוער, אז טבעי שהוא יהיה בקבוצה כל עוד הוא נותן מה שצריך כשצריך. למען האמת אני אפילו לא זוכר אותו משחק בנוער (הוא היה מחליף של עמית שמש או משהו כזה?), את זיאת אני זוכר. הוא הראה כישרון, ובפער משאר השוערים האחרים בשנתונים איתו ומתחתיו. כשיש סבירות גבוהה מאוד שתוך שנה-שנתיים הרוש עוזב, ובבית"ר זו סבירות גבוהה שהוא עוזב עוד שנתיים בחינם, זיאת נראה לי כמו יורש עבורו. אפשר היה להשאיל אותו לשנה שנתיים הזו, חבל (ואפילו נורא) שויתרנו עליו. ועדיין אני יותר מאשמח אם הוא יצליח בסאדר.

13. Don Joan Roman Member

לא אותו מקרה זה ברור, אבל התוצאה תהיה דומה אם הוא לא יעבור וישחק.

ליאור לוי מקריית שמונה יחתום בבית"ר ויצטרף בימים הקרובים, וזאת לאחר ששרצקי וטביב סיכמו שהכסף שקריית שמונה חייבת לבית"ר ירושלים בעבור מכירתו של דן אייבינדר למכבי תל אביב יהיה סכום המכירה של לוי לבית"ר וכך החוב בין הצדדים יתקזז

נערך לאחרונה ב: ‏11/9/13
  14. Ice Cream חסה

באיזה שכר בערך הוא הצטרף? אנחנו לא צריכים את ליאור לוי, עדיף היה לנסות להעביר אלינו את עדי אלישע במצב הזה. החיסרון בקשר אחורי איכותי עוד יהיה בעוכרינו.

אנדרה טונייס מסלטה ויגו ונבחרת ונצואלה מעומד להגיע אלינו בהשאלה, כשרמי מראבל שוב ירק מהפרק בגלל העלויות שלו, ויש דיבורים על אנדרה פינטו מפנתנאייקוס (לפחות עד ששוב טביב יגלה שהוא צריך לשלם על שחקן תחת חוזה, ולא הקבוצה שלו תצטרך לשלם לו על התרת החוזה...).

למה בדיוק לקורנפיין יש בחוזה סעיף שאומר שברגע שבית"ר עובדת מידיו של גידמאק, הוא מקבל על זה פיצויים?

נערך לאחרונה ב: ‏12/9/13
  15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שחקן ענק עדי אלישע, בגלל זה הוא גם היה צפוי לשחק בעונה הקרובה במכבי אום אל פאחם שמתנדנדת בין הליגה הלאומית לליגה א' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

על פניו נראה שאנחנו לא זקוקים באמת לליאור לוי כי באמת בסגל יש את דסה ומולמו שעתידים להיות שחקני הרכב וכגיבוי את ירוחם, בן-סימון, ברוכיאן וגם חדד ומלול יכולים לשחק כמגנים. אבל כנראה שהבובה לא בונה על ירוחם ובן-סימון(על אביתר אין צורך להרחיב) ומייעד את חדד ומלול רק לקישור. ברגע שהמאמן לא בונה על שחקן מסוים ולא מאמין בו(ולא משנה עכשיו אם בצדק או לא) אין טעם להחזיק אותו בסגל, ליאור לוי מסוגל לשחק גם בימין וגם בשמאל וכנראה שהוא יהיה המגן השלישי שייתן פייט גם לדסה(שיעדר חודש וחצי) וגם למולמו.

טונייס נשמע מבטיח. בלם נבחרת שרשם בעונה שעברה 30 משחקים מלאים בליגה הספרדית לא יכול להיות רכש רע. אם יגיע מדובר באמת ברכש מפתיע וטוב יותר משאר השמות שהוזכרו(מרבאל, מילוסביץ', פינטו וההונגרי) אני מקווה מאוד שהעניין יסגר. בנוסף אליו אם נצליח לסגור גם את צירופו של איינבינדר שמתייבש בספסל במכבי אז הסגל יסגר סופית, דן אולי לא קשר אחורי גרזן אבל יכול להוסיף לנו איכות ועוצמה באמצע הבינוני שלנו, לדעתי זאת עסקה טובה לנו ולדן.

מצב נושא:
הנושא נעול.