בית"ר ירושלים 13/14: הפרויקט של רביבו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סמואל אטו Member

נשארו רק 2 שחקני הרכב מהעונה שעברה.
    רק 4 שחקנים שזכו לדקות משמעותיות.

ומי הגיע במקום? קפילוטו,מולמו,?איי סקרים?, אצילי ורביבו.

דרבי ירושלמי משולש ?היר ווי קאם!?.

2. Bensh Member

אם בראשי באמת יצליח למצוא שם קבוצה יש לי תחושה שהוא הישראלי האחרון שיגיע לפולין בעתיד הקרוב

3. זכאי Member

יש חדש בגזרת חן עזריאל?
    הוא מתאמן במכבי חיפה?

4. Ice Cream חסה

הא?

אני לא קורא לאיציק גנב. כבר 5 שנים מדברים על אי הסדרים שיש בניהול של בית"ר. לא יודע מאיפה להתחיל. אין לי שום דף רשמי מתוך המועדון (בעצם גם לך לא...). לומר שכל מה שרץ ב-5 העונות האלה בתקשורת ופה בפורום לא היה ולא נברא זה להיות ראש קטן.

אני אומר את זה שוב: כן. אתה מוזמן שום לצלמסך את זה ואם תתקל בי עוד כמה שנים כשמישהו יהיה בחובות כלפיי להראות לי את זה.

א. "חייבים לו" זה משכורת שקורנפיין רשם לעצמו וחוזה ארוך טווח שבו הוא כבל את עצמו לבית"ר, כך שכל בעלים שירצה את הקבוצה אבל לא ירצה אותו יהיה חייב לשלם לו פיצויים. תגיד אתה אם זה בסדר.
    ב. אתה רוצה לומר שהכסף הזה הוא תשלומי עוגמת נפש על הקללות והאיומים שהוא ומשפחתו ספגו?
    ג. טיעוני הפרנסה וההשואה להורים שלי ראויים בהחלט, אבל בניגוד להורים שלי (שהם ממש לא אנשים קשי יום מסכנים עניים חינם חברתי בר השגה, אבל אמא שלי עדיין משלמת משכנתא, ואבא שלי גר בשכירות) לקורנפיין יש בית פרטי במושב אורה. אני סבור שאחד כזה יכול לפרנס את עצמו ואת ילדיו והמשכורת שהוא דחה (אחרי שהעלה אותה לעצמו, כאמור) והפיצויים (שכל מי שהיה רוצה להוציא את בית"ר לדרך חדשה היה מחוייב לשלם אותם) הם לא מה שיעשו את ההבדל הזה. חוץ מזה לבנאדם כמו קורנפיין יש את הכישורים והאפשרויות להמשיך ולהתפרנס בכבוד. מה שלא בטוח אפשר יהיה לומר על בית"ר גם אם 20% מהחובות שלה (קרי החוב לקורנפיין) יימחקו.

שלא יהיה לא ברור - אני מעריך את איציק קורנפיין על מה שהוא עשה בתור שחקן, קפטן ואחרי זה גם עשה וניסה בתור יו"ר. בניגוד לפאדחנים אין לי שום טינה כלפיו (למרות ש ולמרות ש), והוא פשוט נכשל וצריך לעזוב. וזה שמי שפיטרה אותו זו פאקינג ליהי טביב זה ביזיון. עוד מקרה כזה ואפשר לסגור את הקבוצה ולפתוח אותה מחדש בליגה ג'.

הוא מתאמן עם חיפה. טביב הגיע לסיכום עם עזריאל, אבל לפי מה שאני קורא הוא לא ממש רוצה אותו, ומחפש דרכי מילוט מהסיכום הזה. כרגע הסיבה היא ששחר לא מוכן להוריד מדרישות ההעברה שלו (מיליון שקל) או/ו לשלם לעזריאל פיצוי על התרת החוזה שלו (כן, אבסורד).

בראשי עושה בשכל שהוא בורח מבית"ר, עניין של זמן עד שגם אוהד סיידוף יחתום בקבוצה אחרת. גם אם בראשי יישאר וגם אם הוא יעזוב אני מקווה שישלמו לו מענק על העונה האחרונה. קראתי איפשהו שחוזרים לאופציה של עשהאל בן שבת, וכל זה כשדינו שקבורץ רק מחכה שיגישו לו הצעה (הדרישות שלו לא אמורות להיות גבוהות, ויש עליו מיסוי נמוך יותר, תבינו לבד...). הידד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/8/13
  5. Don Joan Roman Member

הניהול שלו היה כושל, זו לא דעה אלא עובדה מוגמרת.
    זה שהוא "רשם לעצמו" זה נטו קשקוש אחד גדול וזה לקרוא לו בעצם גנב ולומר שהוא מעל בכספי המועדון, דברים שהם לא נכונים כלל ועיקר, ומצבו הכלכלי לא אומר כלום לגבי פיצויים שמגיעים לו, הרי זה שגולדהאר עשה x. כסף לא אומר שהוא צריך לוותר לאנשים שחייבים לו y. כסף, אני לא יודע מאיפה החוצפה הזאת לבקש ממנו לוותר על סכום של 2.5 מיליון שקל

6. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא משנה אם קורנפיין כשל בתפקידו או הצליח, לבן אדם מגיע כסף על שנות העבודה שלו ולא משנה שהוא הרוויח מספיק ב12 שנותיו כשחקן.
    עלתה כאן טענה נכונה שחודשיים וחצי של ניהול של טביב, בית"ר איבדה יותר שחקנים מ6 שנותיו של קורנפיין בתפקיד.
    אני לא מעורה בכל המצב של בית"ר אבל אני יודע שלא משנה מה בכל שנה איציק הצליח להעמיד תקציב בו כן הקבוצה יכלה לפתוח את העונה.
    השנה יש תקציב אבל אין שחקנים כלל...

7. Don Joan Roman Member

איציק בכלל לא מבקש פיצויים על שנותיו כשחקן אלא על שנותיו כמנהל, החוב כלפיו הוא שני מיליון שקלים שכר שהוא דחה ועוד חצי מיליון שקל פיצויים

8. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא דיברתי על שנותיו כשחקן.
    ברור לגמרי שהחוב הוא על השנתיים האחרונות בהן ויתר על המשכורת.

9. Leoforos Member

רביבו באתונה לסגור את הצ'יליאני פאבלו קונטרארס בן ה34
    לפני 3 שנים היה אחד הבלמים הטובים ביוון.

למרות הגיל יהיה החתמה טובה.

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

רכש שישי: איציק כהן מצטרף לבית"ר

http://www.sport-pikama.co.il/files/itzik-cohen-hjfc-fans-577929-fp.Xxx

חלוץ הפועל ירושלים יחתום מחר בקבוצה לאחר שטביב הגיע לסיכום עם הנהלת הפועל על רכישת 50% מהכרטיס של כהן תמורת חצי מיליון ש"ח. כהן גדל במחלקת הנוער של הפועל י-ם ובמהלך עונת 08/09 עבר לקבוצת הנוער של בית"ר, לאחר חצי עונה בבית"ר בה כבש 10 שערים חזר לבוגרים של הפועל ירושלים וירד איתם לליגה א'(הבקיע 5 שערי ליגה), עונה לאחר מכן עבר למ.ס. אשדוד אבל בקושי שותף ורשם רק 5 הופעות ליגה וחזר להפועל בלאומית וכבש 6 שערי ליגה. בעונה החולפת עשה החלוץ בן ה-23 את הפריצה הגדולה שלו וכבש 18 שערי ליגה ועוד 3 שערים בגביע הטוטו וזכה להתעניינות ממספר קבוצות מליגת העל ביניהן מכבי חיפה והפועל ת"א. בעונה הקרובה הוא ישחק בבית"ר וכבר מחר צפוי להצטרף לאימונים.

---
    פוטנציאל גדול איציק כהן הוא חזק, מהיר, בועט טוב עם חוש להבקעה אבל יש הבדל בין הליגה הראשונה לליגה הלאומית ועם יעשה את השינוי בראש אז יחסית למה שיש לנו מדובר בהתחזקות משמעותית. אבל כל עוד הקבוצה ממשיכה להתפורר ורכש משמעותי לא מגיע עדיין קשה להיות אופטימיים בטח כשנשאר שבוע עד למשחק הראשון וחסרים עדיין 6-7 שחקנים.

11. אלי מתחן Member

קראתי שהרכישה היא לפי שווי של שני מיליון ש"ח. האם כבר מתחילים עם עמלות סוכן ושאר קומבינות?

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://hapoelta-fc.co.il/wp-content/uploads/2011/09/eli-tabib.Xxx

איתו הכל אפשרי

13. Bensh Member

http://i40.tinypic.com/xntah2.Xxx

אחד הטובים שלך!

14. Ice Cream חסה

...

מתמטיקה שפה קשה?

על פניו העסקה הזו משתלמת והחתמנו הקיץ 2 מהכשרונות הצעירים של הליגה הלאומית במחירי מציאה. אם לצד כהן ישחק חלוץ טוב אחר הוא אמור לתת תפוקה. המכשול היחיד שלו שהוא ערס מטומטם מהסוג של משעלי ואליחן, שלא ממש (או ממש לא) הצליחו בקבוצה עד עכשיו המון בגלל זה. אבל כשמחתימים שחקנים כאלה עם תשלומי העברה בזמן ש-3 מתוך 4 שחקנים שמנהלים איתם מו"מ חותם בסוף בקבוצה אחרת בגלל הצעה נמוכה, זה מחשיד ומרתיח.

זה לא משנה כמה הוא הרוויח בתור שחקן, אלא בתור יו"ר בית"ר, שזה בערך מהיום שבו ארקדי הפקיד בידיו את כל סמכויות הניהול והחתימה במועדון, כולל לקבוע לעצמו שכר (כן מירו, לאיציק הייתה יד חופשית לרשום לעצמו איזה חוזה שהוא רוצה בלי שהוא יצטרך לקבל אישור מאף אחד וזה מה שהוא עשה). ב-2009/10 הוא הרוויח 900 אלף שקל, ב-2010/11 1.2 מיליון, ב-11/12 הוא לקח 300 אלף מתוכם הוא רשם מיליון כחוב, שנה שעברה הוא הרוויח 700 אלף שקל ורשם לעצמו עוד בסביבות החצי מיליון שקל כחוב, את כל זה תהפוך עכשיו לברוטו, קח בחשבון שזה חוזה שתקף לנצח ואי אפשר לפטר אותו בלי פיצויים - וזה אבסורד על גבול השחיתות.

מי אמר שיש תקציב? אופירה אסייג? בעצם גם היא כבר אומרת ברדיו שטביב עדיין לא שם שקל מהכיס. אפילו מחנה האימונים מומן על ידי מני ויצמן.

בשעה טובה בעמוד שלנו באתר של ההתאחדות זכויות החתימה עברו לאליעזר טביב, ולמקורב שלו ניר שלום (מישהו יודע עליו משהו?). אבל עדיין לא הכניסו את הצוות המקצועי והניהולי של המועדון. מוזמנים לעבור על שאר 13 קבוצות ליגת העל ולהיווכח שכולן בערך באותו מצב. או שלא ורק אצל טביבו הכל מתנהל כמו חרטא קומבינה בפיתה.

ראיתי את התקציר שלנו מול אשקלון. מביך ששי חדד הוא הקפטן השני שלנו, כמעט כמו הטיילת שלנו בהגנה מול ברוך דגו ויחיאל צגאי. אוהד סיידוף הציל אותנו שם. חבל שהוא כבר אוטוטו בן 26 ומתבזבז על הספסל. הוא היה צריך להיות מושאל (או אפילו משוחרר) העונה להפועל ירושלים ולא זיאת.
    כשראיתי את מה שקריאף אמר אחרי הראיון, על זה שמישהו מלמעלה כבר ידאג שהכל יהיה בסדר, רציתי להעיף לו סטירה עם הגישה הזו. גם אם יש מישהו שיושב שם למעלה, עכשיו אלול והוא עסוק בסליחות. אין לו זמן לעשות בבית"ר את מה שהיו צריכים לעשות אוהדי הקבוצה.

הוא חתם באולי רק לעונה אחת? או שוחרר בגלל המצב הכלכלי ביוון? מילא רביבו ישכנע אותו על חוזה, לא נראה לי שיש בבית"ר כסף לסכום ההעברה הזו.

15. Ice Cream חסה

אייסוקר זה פורום לדיונים על כדורגל. תנסה את זה.

איתן מזרחי פוטר היום על ידי החבר הזה של טביב, ניר שלום. הקשר האחורי ששיחק בקבוצה בשנות ה-90 וממוקם תשיעי בטבלת ההופעות בקבוצה, שב-10 שנים האחרונות בערך מילא שלל תקפידים במועדון, תחילה כמנהל מקצועי במחלקת הנוער בתקופת גידמאק - במהלכה הביא לקבוצה את עידן ורד, אלי דסה, צחי אליחן ומתן בן סימון, לצד לא מעט פלופים שבקושי הצליחו בליגה א', או סתם הקבוצה הבוגרת פספסה כי היה פה ניהול חרא, וגם קידם באותה תקופה שחקנים כמו דן איינבינדר, אופיר קריאף, ברק משה, האחים נחמני ומעל כולם כוכב הקבוצה הבוגרת כיום אביתר ברוכיאן. בהמשך שימש כמאמן קבוצת הנוער וזכור בעיקר מהפרשה שבה סמי מלכה וטובי ירוחם התלוננו שהוא ורייכמן מקדמים בקבוצה את השחקנים שמיוצגים על ידיהם ולא את הבנים שלהם, ובמהלכו איתן אף זומן לשימוע אצל החבר שלו איציק קורנפיין. לאחר הפרשה הזו הוא שימש (באופן פעיל ביותר!) בתפקיד הסקאוט, צייד הכשרונות של הקבוצה, ובמהלכו ניסה לקשר לבית"ר כשרונות צעירים וזולים (שהיו מיוצגים על ידיו, אבל זה שולי), והיה די יד ימינו של קורנפיין בקבוצה. שמו של איתן נקשר רבות לשחיתות, קומבינות, עימותים עם האוהדים, שכר של חצי מיליון שקל נטו על כלום ושום דבר, והקונספירטורים אף קישרו אותו לאיציק בר מוחא מהכונפייה הירושלמית. היום איתן עוזב את הקבוצה וזה הזמן להודות לו על עידן ורד, על אלי דסה ועל פידליס דימקאו ששקלאר, ארזי ושפיגל זרקו לכל הרוחות. אבל חוץ מזה ברוך שפטרנו, ו-9 כלומניקים מושחתים עדיפים על 10 כלומניקים מושחתים.

איתן צפוי לקבל פיצויים על התקופה שלו בבית"ר, ואני מבין שכולכם חושבים גם שאיתן צריך וראוי לקבל פיצויים על התקופה שבה הוא עבד בבית"ר, ושהוא לא אמור לוותר לטביב והלה פמיליה על אגורה שחוקה, ואם הוא יגרום לקבוצה לא לעבור בבקרה ולא לפתוח את העונה כמו שצריך, ואפילו להתפרק ולרדת ליגה כבר הקיץ, אתם תשמחו ותשלחו לו פרחים.
    http://img.mako.co.il/2010/03/13/gg921889.Xxx
    בימיו כמאמן.

וככה הוא נראה כשחקן, אין ספר שהפרישה עשתה לו טוב. או בערך...[:
    http://images.one.co.il/images/d/gg12776.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏16/8/13
מצב נושא:
הנושא נעול.