בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. Don Joan Roman Member

יש חבלי לידה קשים מאוד וסדאייב וקדאייב עדיין מצאים בהלם והם עדיין חוששים, אני מאמין שככל שיעבור הזמן הם ישתחררו והעניינים יסתדרו ויהיו טובים יותר עשינו כאן צעד היסטורי. ולא פשוט בכלל ומגיע כל הכבוד לצמד הזה שמודע לעניין שהם הולכים לימים לא קלים בכלל ובמיוחד לקאדירוב הנשיא הצ'צ'ני שליווה את כל המהלך והבטיח להמשיך ללוות אותו ולעזור לבית"ר ירושלים בכל דבר שנצטרך ובעיקר בנושא השאלות שחקנים, הנסיעה לצ'צ'ניה בהחלט תרמה למועדון ונקווה שאט נוכל להתקדם.
    יאללה בית"ר וכרגע זה הזמן של כל האוהדים הלא קיצוניים להוכיח את עצמם ולעזור לנו להציל את בית"ר מאלו שכבלו אותה בידיהם ולא מוכנים לשחרר

2. Ice Cream חסה

הם דיברו לטלסניקוב כי הם היו צריכים תרגום, וכנראה מסע"ת זה משהו חדש בשבילם... אבל יכול להיות גם שהשניים האלה הגיעו לפה בגלל לחצים פוליטיים בצ'צ'ניה, אבל יכול להיות שהם אלה שהחליטו ללכת על המהלך הזה, נראה בהתאקלמות שלהם בהמשך... שיהיה להם בהצלחה. עכשיו כשאני חושב על זה לא בטוח שמי שיותר מתאים לספסל הקבוצה מכחילה וקוז'וקין זה הקאדייב הזה (קא-די-יב! KADIYEV) - ואם אני מנסה לחשוב על סיבה מקצועית למה אלי כהן רצה גם אותו, זה כנראה קשור להתאקלמות של שניהם כדי שלסדאייב יהיה מישהו בארץ (לא שחסרים רוסים בירושלים...).

לא הבנתי במסע"ת והצגת החולצות אם הם כבר חתמו/ הולכים להחתים אותם, או שקודם יבחנו אותם ואז יחליטו, אני ממש מקווה שהכל תחת הקונטרול של אלי כהן והוא יודע מה הוא עושה...

וכמה שאלות:
    1. מבחינת חוזים - אנחנו משלמים רק 300 אלף שקל להם/ לטרק גרוזניי, ואת השאר משלימים בקבוצה עצמה? או שגידמאק מכיסו מוציא עוד כסף למימון העסקה?
    2. קוז'וקין שכבר סיכם בכפ"ס, ישב על הספסל ב-2 המשחקים האחרונים אחרי תקופה שכחילה הועדף על פניו (או ששוב פציעה?), ועכשיו הביאו עוד בלם. מה זה אומר לגביו?
    3. יש חדש בקשר לאליחן?

3. Don Joan Roman Member

הם חותמים, אין לנו מספיק זמן כדי לבחון אותם ואנחנו לא משלמים עליהם כלום, כמעט כל השכר ממומן על ידי טרק

4. Ice Cream חסה

מתי חלון ההעברות נסגר? אפשר לפחות לבחון אותם מחר באימון הבוקר ובהתאם לזה להחליט אם כן או לא (למרות שכשאני חושב על זה לא בטוח שהאימון מחר יהיה מדד למשהו...), או שפשוט לא דוחים דברים עד ליום האחרון כמו שבבית"ר אוהבים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

אם אנחנו לא משלמים עליהם כלום (בטוח?), והם מקבלים כמעט את כל השכר שלהם מטרק, מי הגורם השלישי שמשלים אותו? ארקדי? אני לא אוהב את זה...

ואם אנחנו לא משלמים עליהם כלום חוץ מדירה ואולי רכב, זה אומר שנשארו לנו עוד 300 אלף שקל, אם אין שום שחקן שאנחנו צריכים (אני עדיין חושב שמצבת הבלמים שלנו רעועה, בטח כשדינו ובראשי כבר 5 משחקים מתאפקים לא לקבל צהוב) - אז להתחיל להחתים את אלה שמסיימים חוזה שנה הבאה!

5. Don Joan Roman Member

יש עוד יומיים, אם האוהדים הדפרים היו סותמים השניים היו נבחנים ארבעה ימים ובסיומם הייתה מתקבלת החלטה לכאן או לכאן, אנחנו לא משחמים להם כמעט כלום משהו כמו 80 אלף שקל ביחד, וקאדייב וסאדייב הגיעו כדי לחזק את הקבוצה ולכן סדאייב וקדאייב ישותפו כבר במשחק הקרוב

6. EuropeGuy Member

בלי קשר למוסלמים או לא מוסלמים,
    הם נראים רוסיים לכל דבר.
    בכלל הבלם נראה אשכנזי יותר מרוב אוהדי הפועל תל אביב.
    גם השני (סאדייב) אומנם קשוח אבל נראה בעיקר מאוד מתרגש.
    די התחבבו בעיניי, ואפילו גיליתי אליהם אמפטיה אל מול העיתונאים שהתנפלו אליהם.

7. Ice Cream חסה

קאדייב! אני מבין שזה מפתה להפוך אותם לצמד-חמד, אבל יש להם שמות...

לאוהדים יש לא מעט אשמה בזה שהם הגיעו רק היום ולא בראשון, נגיד, אבל שיחקנו מול טרק כבר ב-9 לינואר, למה חיכינו שבועיים וחצי כדי לקבל החלטה שאנחנו מעוניינים בהם? אף אחד לא יתכחש שיש בהעברה הזו מניעים פוליטיים (אם לא מבחינת גידמאק, אז מבחינת בית"ר והקשר שלה עם צ'צ'ניה וטרק גרוזניי*), אבל צריך לשמור על איזשהו קו מקצועי, לא מתאים לאלי כהן... הוא ראה אותם בלייב (סדאייב נפצע די מוקדם והוחלף, קאדייב לא פתח ולא בטוח בכלל שהוא שותף) וראה בקלטות, אבל צריך קצת יותר משחקנים עם כזה רזומה.

סדאייב הוא לא איבן סנטיני וקאדייב הוא בלם בן 19. טל כחילה בן 20 וחצי. לא יודע עד כמה הם באים לחזק, נגיד שעכשיו מתחילים לשתף אותם בקבוצה, במקום מי סדאייב ישחק? עזריאל שמצליח לכבוש? ערן לוי שנמצא בכושר מעולה? או שעוד אחד מהקשרים שלנו ירד לספסל? ואחרי זה גם בן שושן יחזור מפציעה, ואז בכלל העומס יגדל, ולאו דווקא בשביל חלוץ שאנחנו יכולים לקבל ממנו 5-10 שערים עד סוף העונה. ובמקום מי קאדייב ישחק? במקום בראשי המשתפר? או שכדי לצ'פר את כחילה על ההתקדמות שלנו באימונים נושיב בלם צעיר וחסר נסיון ממנו על הספסל?
    חייבים להשאיל את קוז'וקין ואליחן, אחרת שוב יהיה עומס באימונים וביציע הכבוד. מה הסטטוס שלהם?

ויש לך מושג עד מתי אביתר חתום בבית"ר?

8. Don Joan Roman Member

אני באמת לא מבין מה אתה רוצה בחיי, לא נמאס לחפש כל הזמן את הבעיות? די חלאס גמרת אותי

9. Alta Tensione Member

כואב לי הלב על השניים האלה. זה מועד מראש לכישלון כי לא משטרה ולא דרג פוליטי ירתמו למען המהלך וידאגו למנוע מהחלאות לרדת לחייהם.

אני נותן לזה חודש.

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

חסה קודם כל אל תחנך ותטיף כאן לאף אחד.

דבר שני למה נראה לך שהציגו אותם אם הם לא חתמו עדיין? הכל תם ונשלם והם יהיו שחקני בית"ר ירושלים עד סיום העונה לפחות.
    וזה לא אתה שטענת בתוקף שאלי כהן(המלך!111) ראה את השחקנים ורצה אותם ולגאידמק לא היה שום נגיעה בנושא? אז אני שמח שהעיניים שלך נפקחו גם אם לקח לך קצת זמן(או שאתה שוב מזגזג כהרגלך) מדובר כאן ברכש פוליטי של גאידמק גם אם השחקנים יתבררו כהצלחה גדולה אי אפשר להתעלם מהעניין, לא סתם העבירו אלינו ככה 2 שחקנים בחינם אין כסף וללא מו"מ, גאידמק רצה לעשות את הצעד המדובר מסיבותיו האישיות מהקבוצה אנחנו יודעים כבר שלא אכפת לו אחרת היו יכולים כבר להתחיל לשבת עם חצי סגל שנמצא בלי חוזה לעונה הבאה.

החלוץ כמובן יכול לעזור לנו אם ישתלב טוב, זאת עמדה בעייתית וחסרה אצלנו השנה, נראה על המגרש מה הוא שווה.
    הבלם הצעיר הוא באמת רכש קצת מוזר, להרכב הוא לא יכנס וכחילה לדעתי צריך לצבור את הדקות של בלם שלישי ולא הוא, הייתי מעדיף אם היה מגיע עוד שחקן התקפה מהיר שיכנס לרוטציה.

קוזוקין בטח יעזוב בימים הקרובים להפועל פ"ת, לגבי אליחן אין לי מושג.

11. Ice Cream חסה

?

איפה אמרתי שגידמאק לא קשור? ברור שהוא יזם את כל זה ואני רוצה להאמין שהוא לא כפה את זה על אלי כהן, ששלם עם ההחלטה שלו להביא את שניהם. אני עדיין סומך על אלי כהן והוא עדיין מלך (!!!111), למרות שכל הסיפור הזה נראה מוזר מאוד מהצד שלו. הייתי בטוח שהוא מביא אותם להיבחן לפחות, לא יודע אם זה היה בתכנית שלו או שהוא נאלץ בגלל קוצר זמן ללכת על זה (אם הם לא עולים כלום, אז גם אין סיכון - ככה שזה לא באמת נורא).

אני לא מזגזג, אני מודה בטעוית שלי (בניגוד לאחרים...) ומשנה את דעתי בהתאם לזה.

היה לי ברור מהרגע הראשון שזה קשור לגידמאק וענייניו הפרטיים בצ'צ'ניה, אבל אם אנחנו יכולים להרוויח מזה גם אז שיהיה לו לבריאות. אבל לא בטוח ש-2 השחקנים האלה הם מי יודע איזה רווח מבחינה מקצועית (מהבלגאן עם האוהדים לא אכפת לי. זה שיש אוהדים גזענים שלא רוצים ערבי/ מוסלמי בקבוצה, מתוך עקרון, או מתוך גזענות, או מתוך עקרון הגזענות) ואתה כתבת פה בפורום שאתה (היית?) ביניהם, קלוט את זה:
    עם קצת תעוזה אנחנו יכולים גם עכשיו.

טכנית חסר לנו חלוץ מטרה, אבל בתאכל'ס במקום מי הוא ישחק?

והוא הדבר הכי לא ברור בסיפור הזה. רק אם מישהו יכפה עליו גם לשתף את קדייב בהרכב - יש סיכוי שמישהו ירוויח מהמהלך הזה.

לפי דיון של החבר'ה מהלאומית יש לנו חוב כלפיו ומבקשים שהוא יחתום על זה שהוא מוותר עליו כדי לשחרר אותו. לאן לעזאזל הגענו?! בכל מה שקשור לשחקנים הצעירים בקבוצה ההתנהלות של בית"ר תמיד הזויה... (ההחלטה להחזיר את יונתן זדה באמצע העונה, ההחלטה להקפיץ את מאור פיינשטיין לבוגרים, העברת החוזה של טל משעלי בבקרה ושבוע אחרי זה כבר לשלוח אותו לחפש קבוצה, והסירוב לשחרר את עדן נחמני ואופיר קריאף בזמן שאליחן וניסים לא מצליחים למצוא קבוצה וכמובן אביתר ברוכיאן).

12. Don Joan Roman Member

אלי הגיש רשימה ואושרו מתוכם שני שחקנים וזה נכון שגאידמק אמר לכהן שהוא יצטרך לבחור בין שחקנים מטרק לבין אי הבאת חיזוק ואלי בחר בשחקנים מטרק, זו האמת וסאדייב הולך להיות הלהיט של הליגה, לא סתם קוראים לו זאור והוא ודינו ביחד זה דינוזאור האחד בהגנה והשני בהתקפה
    ואם המשטרה תעבוד איתנו אז אנחנו ננצח את המאבק הזה ועל פי מה שאני מבין המשטרה איתנו יד ביד בזה בגלל שניר ברקת מאוד מעורב בסוד העניינים בקבוצה והוא נותן גב אדיר לבית"ר במהלך הזה ואין ספק שזה חשוב, השחקנים יזכו לשמירה צמודה, בכל אימון תהיה נוכחת של כחולי המדים ובכל משחק בטדי יהיו סמויים ביציע, בית"ר הולכת להילחם חזק על סדאייב וקדאייב ואני בטוח שזה ישתלם לנו בטווח הרחוק מה שכן אני יכול להגיד זה שאני במקום כל טיפש הייתי חושב פעמים לפני שאני מעצבן את סדאייב הבן אדם הזה שור מהשורים

13. סמואל אטו Member

יא רבי, כמה שאלות?
    חכה חודש תגלה כבר לבד הכל, אף אחד פה לא מגדת עתידות.

14. Ajacied Member

שאלה לאוהדי ביתר,
    בטח כבר דיברו על זה לפני, אם כן אז לא שמתי לב, אבל ויקטור פאצ'ה הוא הרי מוסלמי ששיחק בהצלחה בביתר. אז מה הבעיה עם מוסלמים עכשיו אם כבר שיחק מוסלמי בעבר?

15. Don Joan Roman Member

1. פאצ'ה לא היה מוסלמי.
    2. לטענת הקומץ הם פשוט לא ידעו שפאצ'ה זה שחקן מוסלמי, אבל האמת היא שההבדל הוא בין האנשים בקומץ, בעוד פעם היו בקומץ אנשים לאומנים שלא אהבו את אויבינו אבל היו מוכנים לקבל שחקנים מדת אחרת היום הקומץ מורכב מאנשים חשוכים שלא יודעים להבדיל בין לאומנות לגזענות.