בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

  1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏10/4/10
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    7,357
    זה מה שאתה בוחר לפרש. אם גלאבינה היה מיותר הוא היה מחר ב-11?
     
  2. Ice Cream חסה

    הצטרף ב:
    ‏17/6/11
    הודעות:
    8,375
    לייקים שהתקבלו:
    201
    על אותו משקל יכולת לומר שאם אלי כהן אמר כמעט במפורש שהוא מעוניין לזרוק את דיאמנט הוא לא היה מצרף אותו לסגל והכניס כמחליף במשחקים שהוא עוד שיחק בבית"ר השנה.

    אז גלאבינה פה עד שסטיבן ייכנס לכושר?
     
  3. Don Joan Roman Member

    הצטרף ב:
    ‏1/12/06
    הודעות:
    13,459
    לייקים שהתקבלו:
    1,370
    מה הקשר בין סטיבן וגלאוינה לבין החסר מושג
    לא בכל דבר בחיים יש מסר סמוי, גלאוינה הגיע כמחליף לסטיבן והמחשבה הייתה שאיבינדר יישאר, איבינדר נמכר ונוצר חוסר. בשחקן קישור וסטיבן ממלא אותו, עכשיו נותר להתחזק בחלוץ ובלם אם יהיה כסף ונהנה מסגל עשיר ומלא
     
    נערך לאחרונה ב: ‏4/1/13
  4. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    ההבדל בינך ובין אלי כהן זה שבעוד אתה מסתכל על נתונים לא רלוונטיים כמו מה שחקנים אחרים אומרים עליו, מה ההיסטוריה של שחקנים שזה הסוכן שלהם, אלי כהן בוחן את השחקנים עצמם. אחוזי ההצלחה שלו מדברים בעד עצמם, וזה בלי להזכיר את ארביטמן, מליקסון ויצחקי שהוא חתום על כולם.
    אני בטוח שגם לגלאבינה יש משהו ברגליים, אמנם הוא מאוד מאכזב, אבל צריך לתת לו הזדמנות. אם וכאשר נצליח לשים את ידינו על חלוץ אמיתי שתוקף את ההגנה ולא מאפשר לשחק מולנו עם קו הגנה גבוה בלי לחשוש מכדורי עומק נוכל גם לראות מה הבחור שווה.
     
  5. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏10/4/10
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    7,357
    גלאבינה מאכזב את מי שאין לו ציפיות ראליות ממנו.
     
  6. Ice Cream חסה

    הצטרף ב:
    ‏17/6/11
    הודעות:
    8,375
    לייקים שהתקבלו:
    201
    שום מסר סמוי, היקש לוגי פשוט שאם אלי כהן אומר שהוא לא היה מביא את גלאבינה אם סטיבן לא היה עוזב, אומר שגלאבינה הוא המחליף שאלי כהן חיפש לסטיבן כהן. עכשיו אם יש לנו את סטיבן כהן, אז לא נראה לי שצריך גם את מי שאמור היה להחליף אותו, לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
    איינבינדר בעמדה אחורית יותר.
    גם אני מחכה מהקיץ לחלוץ ובלם...

    זה לא שלא היו לו כישלונות: למכבי הוא הביא לצד טברטקו קאלה את מיליאן מרדקוביץ', מילאן מרטינוביץ' שאחרי זה הוא לקח איתו גם לבני יהודה, דיאן איליץ' ומעל כולם איבן רזיץ' הכושל. להפועל פתח תקווה הוא הביא את אלביס ברייקוביץ' שלא ממש הוגדר כהצלחה (ע"פ מוזיאון הפועל פ"ת) או גחוקידזה שהוא הביא למכבי חיפה (ע"פ האתר של מכבי חיפה). וזה ממה שהיה קל לבדוק. בחיפה הוא הביא לפני כמעט 15 שנה זרים טובים וגם לבית"ר הוא הביא את פישונט, שאלוי (נכון?) ואת אינדיו פריירה, אבל גם זה היה די מזמן, תקופה שהיה הרבה יותר קל להביא זרים... כשלא בדיוק מצאתי את כל הזרים שאלי כהן בחר להביא לבית"ר, אשמח אם תביא אותם. בכל אופן בשנות ה-2000 הוא כבר לא ממש הצליח להנחית זרים מעולים באחוזים גבוהים.
    בכל אופן מה שבאתי לומר זה שאלי כהן בוחר זרים בדיוק כמו שרוב המאמנים בליגה בוחרים - דרך קלטות, סוכנים ומקורבים מהכדורגל שראו את השחקן ומכירים אותו, אלא אם בלי שידענו על זה אלי כהן טס בחשאי לגרמניה לעקוב אחרי סנטיני במשחקים או באימונים של פרייבורג, יש גם את האפשרות שהוא שלח את איתן מזרחי לעקוב אחריו, אבל גם זה נראה לי ריאלי בערך כמו שאלוהים הוא זה שברא את העולם...
    יכול להיות שלאלי כהן יש עין יותר טובה והוא מצליח להסיק על כישורים של שחקנים על סמך צפייה בקלטות/ סרטונים ערוכים או אימונים ובטוח שממרום שנותיו בכדורגל וניסיונו בתחום יש לו קשרים עם שחקנים, מאמנים, סוכנים, עיתונאים ועוד כל מיני אושיות כדורגל ברחבי העולם מאשר נניח, לאלישע לוי (או לדודו עזריה שעוזר לו מטעם האוהדים), אבל הם עובדים באותה שיטה.
     
  7. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    זה כמו להגיד שלי ולמבקר סרטים מקצועי יש אותה הבנה בקולנוע כי שנינו רק ראינו סרטים בחיים שלנו. תשאל את פרנקו מהפורום לגביי כל ארגנטינאי והוא ידע לספר לך עליו מספיק דברים. נסיעה לראות שחקן היא לא תחליף להיכרות עם השוק, נראה לך מקרי שהוא מביא רק קרואטים?
    אם כולם עובדים באותה צורה איך זה שהאחוזים שלהם לא דומים?
     
  8. Don Joan Roman Member

    הצטרף ב:
    ‏1/12/06
    הודעות:
    13,459
    לייקים שהתקבלו:
    1,370
    חמוד גחוקידזה היה זר מצויין, מרדקוביץ' היה חלק בלתי נפרד מההצלחה של אפועל ניקוסיה שנה שעברה, וגם במכבי הוא היה טוב, הוא הביא את קאלה, בלסינג קאקו, ברונו רייס, מרטינוביץ' היה שחקן שהרוויח כאן כמה? 40 אלף דולר והוא היה טוב גם במכבי וגם בבני יהודה, לא משנה מה תגיד על אלי כהן יש לו קבלות בהנחתת זרים טובים בסכומים ריאליים וטובים, הוא הוכיח את טביעת העין שלו ואין פה אפילו מינימום של ויכוח יש כאן עובדות מוצקות.
    בנוגע לסטיבן וגלאבינה אז בפעם המיליון בתחילת העונה היה לנו ארסנל קשרים מסויים, בקיץ עזב אותו סטיבן כהן ובמקומו הובא גלאוינה, לאחר מכן נאלצו למכור את איבינדר ועכשיו סטיבן חזר, אחד הלך ואחד בא ותפקידיהם ממש לא משנים את זה, זה מקביל לצורך העניין שנשחרר את עמרם ונביא איזה ילד מליגה ג' שמשחק בעמדה אחורית יותר.

    נ.ב אני באמת לא מבין מה הפוזה בלהיות תמיד נגד קונצנזוס, גם אם הוא מגובה בעובדות מוצקות, אתה יודע לפעמים זה טוב ליישר קו ולהבין שהחיים זה לא שחור או לבן ויש קו אמצע, אם אלי כהן הביא 30 זרים ומתוכם עשרה לא סיפקו את הסחורה סימן שהוא יודע מה הוא עושה, אם אלי כהן אמר שמויאל בחוץ מסיבות מקצועיות זה לא אומר שמראים לו את הדלת החוצה,להיות בעל דעה זה חשוב, לקחת תמיד את הצד ההפוך מדעת הרוב זו שגיאה וזה מה שאתה עושה
     
  9. Ice Cream חסה

    הצטרף ב:
    ‏17/6/11
    הודעות:
    8,375
    לייקים שהתקבלו:
    201
    אתה מעוות את דבריי.
    אמרתי שלרוב המאמנים בארץ יש אותה שיטה להביא זרים, לא אותה הבנה. כך שכן, אם אתה תחליט לכתוב ביקורת לשבועון עירוני על סרט או מסעדה כלשהי אז תשתמש באותה שיטה ואותם כלים ואמצעים של "מבקר מקצועי" (יש דבר כזה?) עם ניסיון של עשרות שנים, פחות או יותר.

    חוץ מדריו פרננדס שגיורא שפיגל ראה בזמנו (טס לראות בכלל שחקן אחר), רוב הזרים הגיעו דרך סוכנים, סרטונים, המלצות של מקורבים מתחום הכדורגל ולבסוף היו כמה שעברו התרשמות בארץ. הנה מה שמירו כתב על איך כהן הביא את שקבורץ וגלאבינה, כשאני משער שהוא מצא אותם דרך סוכן כלשהו שקישר אותם אליו:
    כמו שכתבתי כבר בספטמבר לא ברור איזה אימונים הוא נסע לראות, כי הקבוצה של גלאבינה התפרקה, ושקבורץ התאמן במכלן, ולא מצאתי שום דיווח ברשת שאלי כהן טס לבלגיה לראות שחקן, כשלעומת זאת כן תמצא דיווחים על זה שהוא טס לאוקראינה בעקבות שחקנים, ולא מצא...

    קוראטיה זה כנראה אחד השווקים היותר נוחים, גם מחירי השחקנים תואמים את הרמה והסיכוי, וגם כי יש למאמנים הישראלים מכרים קרואטים מתחום הכדורגל (לרוב שחקנים) ששומרים איתם על קשר. וזה נגיד אצל אלי כהן. בהפועל באר שבע שוררים קשרים טובים עם שחקן העבר רמיק יז'ירסקי, אז יש שחקנים מהליגה הפולנית שמקושרים אליהם. מכבי חיפה הביאה את שחקן הנוער הליטאי מרטינס דפקוס דרכו ובהמלצתו של ריימונדס ז'וטאוטס. ככה זה עובד...

    לא יודע בדיוק את אחוזי ההצלחה של אלי כהן, אבל גם לו יש כישלונות וכדי להכריז שלו יש אחוזי הצלחה טובים צריך לבדוק את כל הזרים שהוא ייבא לארץ. הנה למכבי למשל הוא הביא 4 קרואטים כושלים ובמקרה הטוב בינוניים, לפני 7 שנים. אתה זוכר יותר מקריירת האימון של אלי כהן בשנות ה-90, אז אני אשמח אם אתה תערוך רשימה של הכישלונות והנפילות שלו בזרים. לפחות זו של בית"ר (זה מאוד יעזור לי, בשיא הרצינות). מקבוצות שיש להן ארכיון היסטורי מסודר כמו מכבי חיפה והפועל פתח תקווה הבאתי את הנתונים, בחיפה הוא באמת הצליח עם 4 מתוך 5 הזרים שהוא ייבא, בהפועל פתח תקווה עם 1 מה-2. בשאר המקומות שהוא עבר לא יודע.
    ות'אמת, שכל הפסקה הזו לא הייתה רלוונטית, כי כמו שכתבתי זה שכולם עובדים באותה שיטה פחות או יותר (ויש כאלה שיותר, ומישהו מהצוות נוסע לראות את השחקן בפעולה), לא אומר שכולם יצליחו אותו דבר. כי יש כאלה שיש להם עין לשחקנים והם יודעים להבחין ע"פ קלטות או אימונים מי טוב, יש כאלה שיש להם רשת קשרים ענפה יותר והם נעזרים בה יותר מאחרים, ויש כאלה שיש להם יותר ניסיון וותק שזה תמיד יתרון. ובייזיקלי - יש מאמנים שמבינים בכדורגל יותר מאשר מאמנים אחרים. אלי כהן הוא אחד כזה (נוסף על הותק, על הניסיון, הקשרים והעין שיש לו).
     
  10. סמואל אטו Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/04
    הודעות:
    15,014
    לייקים שהתקבלו:
    4,649
    בשביל מה אתם מבזבזים את הזמן שלכם? אתם לא רואים שהוא לא פרטנר רציני לדו שיח?
    כל מה שנכתב כאן הוא ניסיון בוטה להפוך את כל העולם למשהו מקרי, ובכוח לצאת נגד הקונצנזוס(כמו שנתכב כאן) הקיים.

    מה זה משנה שאלי כהן מבין בכדורגל יותר מרוב המאמנים, כי בסופו של דבר הוא בוחר בזרים באותה צורה. - אולי הדבר הכי חסר אינטליגנציה שיצא לי לקרוא בחיים.
     
  11. Bensh Member

    הצטרף ב:
    ‏27/1/05
    הודעות:
    6,643
    לייקים שהתקבלו:
    0
    http://sports.walla.co.il/?w=%2F3782%2F2603250

    "יסלחו לי שחקני בית"ר ירושלים, אבל ספק אם אני מצליח להבדיל ביניהם. לפעמים אני מרגיש כמו יורם ארבל, שמתקשה לזהות את השמות במדויק, מבלבל בין הדמויות, מחליף בזהויות, כי באמת, כולם נראים אותו דבר. מי יכול להבדיל בין שי חדד למתן בראשי? מה כבר ההבדל בין חן עזריאל לאבי ריקן? כולם צעירים נמרצים, כולם עם עור שחום ושיער כהה קצוץ, כולם מתמסרים ביניהם ונעים קדימה ואחורה, למטה ולמעלה, נעים כמו חיילים ממושמעים, עם אותן חולצות, אותן שאיפות, אותה "משמעת טקטית" (איזה מונח שנוא!), אותה בנאליות חסרת טעם.

    7.6 אחוזי רייטינג היו למשחק המרכזי ביום שני. 7.6 אחוזים אומללים מעם ישראל, ואני ביניהם, שעדיין נצמדים למקלט לראות את ליגת העל, מחפשים אטרקציה נדירה, מביטים בשחקנים בערגה, בערגה לחוויות נעימות מהעבר, מחפשים ריגוש שכבר לא קיים. מסתכלים על המשחק בין בית"ר ירושלים לאשדוד, מתקשים להבין על מה ולמה. ומה נגיד, זה לא קל. אין אטרקציות. קשה להתרגש. משחק מרכז טבלה, על סף הצמרת, ולא קורה כלום. הכל נראה אותו דבר. כל השחקנים משעממים, מטופשים, מיותרים. כולם, חוץ מערן לוי."

    השאלה שלי היא, מי אישר לפרסם את הדבר הזה?
     
  12. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏10/4/10
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    7,357
    ד"א, אלי כהן לא הביא את פראליה, זה היה אברהם גרנט.
     
  13. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    לראות סרט ואז לכתוב עליו, זה בדיוק אותה שיטה שאני יכול לעשות כמו מבקר קולנוע של היו יורק טיימס. ואיכשהו, יש כאלה שמתפרנסים מזה (מבקרי קולנוע מקצועיים) וכאלה שכותבים על זה באייסוקר (אני). ואני לא טוען לשום חוסר צדק בנושא. אם אתה לא רואה את ההקשר אז חבל על המילים שלי.
    אלי כהן הצליח בבחירת זרים לאורך הקריירה שלו. אין לי סטטיסטיקה מדוייקת ואין לי ממש כוח לבדוק. לבית"ר הוא הביא את פאבלו דל ריו (שלא קיבל הזדמנות), צ'וקודי אנווגו ואינדיו בתקציב זרים ששקול לשקל וחצי לקניית ארוחת צהריים. לחיפה הוא הביא את ז'וטאוטס וקלשנצ'נקו, להפועל ת"א את רופניק וסימרוטיץ', מכבי את קאלה, בית"ר הגדולה של פישונט. אין מזל בדברים האלה, הוא עובד בצורה שיטתית ומגיע לתוצאות. גם וורן באפט לא מגיע ל100% מהזדמנויות ההשקעה בעצמו, הוא יודע למי להקשיב, יודע מתי להקשיב וזאת הסיבה שהוא מיליארדר ולא סימה מקריית אונו שגם מקשיבה לאנשים בנוגע להזדמנויות השקעה.
     
  14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏10/4/10
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    7,357
    פאבלו דל ריו די פספוס האמת לדעתי. כשהוא היה משחק ראו שיש לו כדורגל, הגול שלו נגד מכבי פ"ת בהפסד ב - 2002/3 היה גדול.
     
  15. Ice Cream חסה

    הצטרף ב:
    ‏17/6/11
    הודעות:
    8,375
    לייקים שהתקבלו:
    201
    מה קורה לקוז'וקין? כבר שבוע שני שטל כחילה יושב על הספסל.
    לפני חודש בערך גם כחילה ישב כמה משחקים רצוף על הספסל כי הייתה לו דלקת בברך, הוא חזר ל-2 משחקים וכבר חשבו להרכיב אותו, אבל אז הוא כנראה נפצע שוב... לכמה זמן הפעם?

    אלי כהן מביא זרים טובים לארץ (גם יובל נעים הביא את פביאן סטולר לארץ, אבל לא, לא באמת..), מוסכם. אבל בפועל השיטה שלו להביא זרים היא אותה שיטה של רוב מאמני הליגה - לראות סרטוני ביצועים מהסוכן, לקחת ולראות לבד קלטות של משחקים, לדבר עם אנשי מקצוע ואנשים מתחום הכדורגל שמכירים את השחקן... הוא לא נוסע לראות אותם בפעולה ולא נעזר בסקאוט שמכין קלסר על כל שחקן. ולמה הוא עדיין הצליח יותר מנגיד רוני לוי שטס לראות את הזרים שהוא רצה להביא או ראובן עטר שנעזר גם באלון חרזי - פשוט כי הוא טוב בזה יותר ומנוסה יותר.