היום הגיע לביקור במועדון הבלם אינדיו פאריירה ששיחק בקבוצה משך כמעט שלוש עונות, אינדיו שהובא בזמנו על ידי אלי כהן שוחח עם המאמן ועם איציק קורנפיין איתו שיתף פעולה על המגרש, אינדיו חיבק את השחקנים ואיחל להם בהצלחה, בצאתו מבית וגן אמר הבלם כי הוא שמח מאוד לראות את בית וגן שוב ושבשבילו בית"ר תמיד הייתה ותמיד תהיה בית בשבילו, אלי כהן וקורנפיין אף הזמינו את אינדיו למשחק נגד באר שבע אך הבלם לא צפוי להגיע. אישית מרגש מאוד לראות שחקני עבר ובמיוחד זרים שבאים לבקר את השחקנים ואת המועדון, רק מראה עד כמה בית"ר ירושלים זה דבר הרבה יותר עוצמתי מסתם מועדון כדורגל וגורם להתרגש כל פעם מחדש, המועדון מספר אחת בארץ לעולם ועד
אינדיו היה הבלם שמסמל את בית"ר של אותם שנים, מסוגל לקחת כדור, לעבור את כל השחקנים לבשל שער ושנייה אחרי זה לפספס מספרת ברחבה ונקבל את ה1-1.
אז עמית ככל הנראה לא ישחק מול באר שבע מישהו יודע מי הקפטן השני שלנו העונה בכלל? חלום לראות את דריו עם הסרט, אבל בטח במקום זה נקבל את מויאל או איזה ערן לוי
רציתי לכתוב כאן על בעיה שאני מזהה בתקופה האחרונה בבית''ר. כמו שכולכם ראיתם במשחקים האחרונים של הקבוצה משחק ההגנה היה פשוט נורא באופן בולט נגד חיפה, נתניה במיוחד,מכבי וקריית שמונה. זיהיתי את אחת הבעיות אולי העקרית ביותר של הקבוצה בהגנה והיא קוראת כששחקן של הקבוצצה היריבה מקבל כדור יותר מדי חקני בית''ר מסתערים עליו ומפקירים עמדות ושחקנים של הקבוצה היריבה נשארים ללא שמירה וחופשיים לעשות כרצונם ברחבה בגלל הטעות הטקטית הזאת של שחקני בית''ר. מצד אחד זה נראה טוב כמשחק לחימה ונשמה אבל זאת טעות טקטית וגם בזבוז אנרגיה מיותרת של השחקנים. אני בעד משחק לחץ אבל לא כזה שמצריך 4 שחקנים ללחוץ שחקן אחד ולהפקיר שחקנים אחרים. זה קורה במיוחד ששחקני קבוצת היריב נמצאת לפני רחבת ה16 שמול נתניה ראינו את הטעויות האלו חוגגות שבגללן נתניה הגיעה להזדמנויות רבות. אני אתן לכם דוגמה מהמשחק נגד קריית שמונה בשער של סלליך. כבר בתחילת ההתקפה שהכדור היה אצל בסבסקי באים לסגור אותו 3 שחקנים ודסה ביניהם ובכך דסה מפקיר את השחקן שלו (שנמצא בצד שמאל הקרוב למצלמה) שנמצא חופשי לכל אורך ההתקפה. לאחר מכן אייבינדר בצד ימין מקבל כדור ונסגר בצורה די טובה ע''י מגרלשוילי, בשלב הזה יש 4 שחקנים ברחבה ש-2 מהם נסגרים טוב חוץ מה-2 שנשארים ללא שמירה (חלק מרשלנות של דסה). בשלב ההרמה הכדור פוגע במגרלשווילי ומגיע לרוצ'ט מחוץ לרחבה שכבר אבי ריקן בא מאחור לסגור אותו אבל שימו לב כמה שחקנים של בית''ר רצים אליו (לפחות 5) ומפקירים את השמירה בסלליך וגם את אבוחצירה. וסלליך נשאר לבד וחברו לקבוצה מזהה את המצב ומעמיד אותו מול השער. גם אבוחצירה לא היה בנבדל. אם היה פה (ולא נראה לי) נסיון להכניס את שחקני קריית שמונה למלכודת נבדל הרי שזה היה עלוב ביותר. שימו לב איך 5 שחקני בית''ר עזבו את חלוצי קרית שמונה ופשוט רצו לעבר השחקן שהיה עם הכדור מחוץ לרחבה. מספיק היו שני שחקנים רצים לסגור אותו ושאר השחקנים נשארים לשמור על החלוצים השער הזה לא היה. פשוט מיותר.. הטעויות האלה חזרו על עצמן הרבה פעמים גם במשחקים קודמים ואני משוכנע שזאת אחת הבעיות העקריות שגורמות לקבוצה להראות ככה בהגנה. הנה הקטע- תריצו שוב ושוב ותשימו לב. http://www.youtube.com/watch?v=3OC5RQO8d7A
הגול הזה של סולליך זה גאונות של רוצ'ט, כדור גדול שלו שלהגנה לא היה שום סיכוי מולו, מה רצית שהם יעמדו כמו טמבלים? אם כבר גול שצריך להדאיג אותנו כי הוא קורה הרבה מאוד פעמים זה גול כמו השער השני של קריית שמונה שבה כדור אחד חד ומדוייק חותך לנו את כל ההגנה, זו בעיה שמגיעה בגלל שאנחנו משחקים על קו הגנה גבוהה מאוד, אם תשים לב כל משחק השחקנים שלנו בהגנה נמצאים באזור ה30 מטר מהשער שלנו, וחוסר התיאום בניהם והחוסר במהירות אצלהם גורם לכך שהרבה פעמים הכדור מגיע לשחקן שלא בנבדל מאחורי ההגנה, עוד נדבך חשוב שבגללו אנחנו סופגים שערים זה איבודי כדור מטומטמים באמצע המגרש, נגד מכבי חיפה ספגנו פעמיים מאיבודים כאלה, נגד מכבי ת"א ספגנו פעם אחת ממצב כזה, נגד סכנין ספגנו שער ממצב כזה, גם נגד אשדוד חטפנו שער כזה, הפועל ת"א כבשה שער כזה נגדנו, שישה שערים מתוך ה20 שספגנו, כמעט שלישית, סבלנו גם משניי בעיטות שפגעו במויאל ונכנסו פנימה, אין ספק שיש המון מה לשפר הגנתית בקבוצה שלנו, וזה לא קשור רק לזה שאפשר וצריך להביא בלם איכותי יותר מבראשי, אבל איך אומרים אני מעדיף לנצח 3:2 מאשר 1:0 או לעשות תיקו 2:2 מאשר לעשות תיקו 0:0, אנחנו בית"ר ירושלים אל הפועל רמת גן, כמעט תמיד לאורך ההיסטוריה בעונות שהן לא עונות אליפות ספגנו הרבה וכבשנו הרבה ובעונות אליפות כבשנו הרבה וספגנו קצת, בית"ר ירושלים זה התקפה בראש ובראשונה.
מסכים עם איציק, אני מוכן לחיות עם גולים כמו שקיבלנו מול ק"ש, הרבה יותר קשה לי עם שערים שנובעים מאיבודי כדור מטומטמים (כל מה שהזכרת) או לחילופין עבירות מפגרות ליד הרחבה (נתניה, ק"ש). אלי כהן חייב לעשות משהו עם המסירות הלא מדוייקות של קובי מויאל ושי חדד, הם מאבדים יותר מדי כדורים במרכז המגרש.
לרוב, אני לא רואה שום דבר בעייתי בעמידה הטקטית של השחקנים ותדירות הלחץ והיציאה לנבדלים שהם מבצעים. השגיאות נוצרות מהסיבה הפשוטה ששחקני ההגנה שלנו הם בינוניים באיכותם וככאלה הם צריכים ריכוז מקסימלי כדי לא לטעות פעם או פעמיים במשחק לפחות. אם כבר, העמידה הטקטית המצוינת שאלי כהן הנחיל בשחקנים מסתירה הרבה מאוד מהחלושות שלהם.
מה אתה אתה אומר? מה אתה שח? "השער הזה היה בגלל גאונות בלבד של רוצ'ט ולהגנה שלנו לא היה סיכוי מולו"?! תתעורר חבוב. אם שחקני ההגנה היו עומדים טקטית נכון וחכם ולא היו 5 שחקנים עוזבים את עמדותיהם ומסתערים עליו אין מצב שסלליך היה לבד ולרוצ'ט לא הייתה אופציית מסירה בכלל. ברור שהשחקנים שלנו לא צריכים לעמוד כמו טמבלים, אבל מספיק ששחקן או שניים לוחצים את רוצ'ט זה מספיק! אם תעבור על המשחק נגד נתניה ותראה כמה הזדמנויות היו לנתניה זה בגלל אותה בעיה של עמידה טקטית לא טובה ולחץ מיותר של יותר מידי שחקנים על שחקן יריב בעוד שהם מפקירים עמדות. תראה נגד מכבי ת"א איך לעטר היה שטח מת שבו הוא חגג ועשה מה שהוא רוצה והיה מאוד מסוכן בניגוד למשחק של מכבי חיפה נגד מכבי ת"א שבמשחק הזה הוא פשוט כמעט ולא נגע בכדור ופשוט לא יכל לנשום ולא סיכן כלל את שערה של חיפה וזאת עקב עמידה טקטית מצוינת ולחץ אפקטיבי של הגנת חיפה. וכמו שאמרתי הבעיה שציינתי היא חלק מרכזי אבל לא עקרי במשחק ההגנה של בית"ר וכמו שצינת יש בעיה של איבודי כדור במרכז המגרש במיוחד שרוב שחקני בית"ר בהתקפה וכל העורף חשוף.השער השני נגד קריית שמונה קרה בגלל תרגיל נבדל לא מוצלח, ואני מסכים איתך בזה שבראשי בלם בינוני שאני יותר מאשמח אם יחליף אותו שחקן ברמה של פילאבסקי שבשנה שעברה ההגנה שלנו הייתה ליגה אחרת איתו. את הבעיות שיש אפשר לפתור עם קצת עבודה ואני יותר מאתפלא אם אלי כהן המנוסה לא מבחין בכך. בכל מקרה בכל מה שקשור לעמידה הטקטית מבחינה התקפית אני שבע רצון בינתיים.
ידידי שים לב איך קרה הגול, כדור לרחבה וההגנה הצטופפה לכיוון מרכז הרחבה והרחיקה את הכדור, אני לפחות לא. מצפה משחקני ההגנה שלנו לעמוד או שאחד יילך ימינה ואחד שמאלה כי מה לעשות אף אחד מהם הוא לא מאלדיני, הכדור הורחק למרכז והם רצו למרכז כדי למנוע מסירה, רוצ'ט שהוא מוסר אדיר נתן כדור מוקפץ לסלליך שים שם שחקן כמו איבינדר ובחיים הוא לא מוסר ככה לסלליך, זה גול שאין לנו מה לעשות נגדו. נגד מכבי תל אביב הבעיה הייתה במחצית השניי בלבד וזה היה כי שי חדד והדגש על שי חדד נתן לעטר הרבה מרחב פעולה, ולכן זה היה נראה שהוא חוגג עלינו, ברגע שחדד יצא ודסה הלך לעמדה שלו עטר לא נגע בכלל בכדור. נ.ב אתה לא יכול להשוות את ההגנה של מכבי חיפה להגנה שלנו, עם כל הכבוד הרב שיש לי לדינו והאהבה שיש לי לבראשי, מגרלשווילי וחדד הם לא מתקרבים לרמה של שיימן, צוצאליץ, קינן ומשומר מהבחינה ההגנתית. עוד דבר זה שהגול של מכבי נבע בגלל סיבה אחת מרכזית שדיברתי עליה: איבוד כדור במרכז המגרש ואם כבר הזכרת את מכבי חיפה שים לב שאצלנו מויאל וחדד מאבדים המון כדורים, בחיפה ידין מאבד אולי כדור אחד במשחק.
עוד הבדל זה שמכבי חיפה מסתגרת ועומדת מאחורה עם קו הגנה נסוג, אנחנו עם קו הגנה גבוהה ותרצה או לא זה הבדל משמעותי זו גם הסיבה שעם התקפה הרבה פחות טובה ממכבי חיפה אנחנו כבשנו 23 שערים והם 14 שערים
כמעט כל שחקני ההגנה שלנו הם בינוניים ואם נעבור על כל הגולים שספגנו השנה אז אפשר לראות שכמעט כל השערים נובעים מטעויות אישיות או משותפות של שחקני ההגנה. הרוש ספג איזה 3-4 שערים שהם טעות שלו נטו, חדד, דינו, בראשי, מויאל ושווילי כנ"ל כי מה לעשות הם לא מבכירי שחקני ההגנה בארץ ואף אחד מהם הוא לא בנאדו, גרשון, אלבארס ובואטנג שטועים בצורה כזאת אולי פעמים בעונה, ובנוגע להרוש אז שוער שלפניו משחקת חוליית הגנה בינונית עם 2 בלמים צעירים וחסרי ניסיון אז הסיכוי שלו לטעות עולה מה גם שכל צורת המשחק שלנו היא התקפית וגם המגנים משחקים רוב המשחק בחצי של היריבה והסיכוי למתפרצות גדול יותר ו-4 מתוך 5 השערים שספגנו נגד הגדולות(חיפה, מכבי והפועל) הם מתפרצות נטו.
בשער השיוויון של קריית שמונה ההגנה הצטופפה וזה בסדר גמור, סלליך ואבוחצירה נסגרו על ידי שלושה או ארבעה שחקנים, כשהכדור הגיע לרוצ'ט עטו עליו 5 שחקנים שעזבו את עמדותים ואת השמירה על שני החלוצים! וזאת טעות חמורה! במקרה הנכון היו צריכים ללחוץ אותו שני שחקנים ושאר שחקני ההגנה לא עוזבים את שחקני היריב וממשיכים למנוע מרוצ'ט את אופציית המסירה ולא משנה כמה רוצ'ט שחקן מסירה גאוני (אני לא כל כך מתלהב ממנו), לא הייתה לו את אופציית המסירה כי החלוצים היו תחת שמירה ולחץ. שים לב גם למחדל של דסה, שהוא מפקיר את השחקן שלו אם אני לא טועה זה גבאי שנמצא קרוב למצלמה בצד שמאל. לכל אורך ההתקפה גבאי היה חופשי ומאושר וגם הוא יכל לקבל את הכדור. הכל זה עמידה טקטית שגויה. בקשר למשחק נגד מכבי ת"א אתה כניראה מסכים איתי כי לעטר היה שטח מחיה גדול כמעט לכל אורך המשחק והיה מסוכן ביותר, למרות שהיה שינוי חיובי קטן בחילוף של דסה בחדד בכל מה שקשור לניטרול של עטר. ההגנה של חיפה גם לא כזאת מהירה ואם יש הבדל ברור הוא עמידה טקטית נכונה יותר בהגנה של חיפה. מה שלא קורה בבית"ר מה שלא מחפה על החסרונות שיש בהגנה שלנו. והגול של מכבי נגרם אמנם מחטיפת כדור אבל שוב זה היה עטר שעשה כל מה שהוא רצה כאילו הוא לבד עקב הסגירה הזוועתית שהייתה באותו משחק. בכל מקרה ארצה לשכוח את המשחק נגד מכבי, לדעתי המשחק הגרוע ביותר של בית"ר השנה.
יופי, כבר דבר אחד שהבנת. סלליך לא נשמר על ידי אף אחד כי הוא חזר מעמדת נבדל, אם תשים לב הוא היה בעמדת נבדל בכלל שנשבר על ידי דינו שהיה במרכז הרחבה, שלושה שחקנים באו לסגור את רוצ'ט, מגרלשווילי שמר שטח, זו ראיית משחק נפלאה של רוצ'ט, אני לא מכיר אף קבוצה בליגה שלנו שלא הייתה אוכלת מזה גול, אם כבר הבעיה בגול הזה היא שלא שמרו את קו ה-16 וההרחקה של שווילי הגיע לרוצ'ט במקום לשחקן שלנו, יש לי תחושה שאתה מצפה מהשחקנים שלנו לדברים שהם לא באמת מסוגלים לעשות, תרצה או לא, הגול הראשון של קריית שמונה זה לא גול שבגללו צריך לצעוק ולהגיד שהם לא עומדים טוב כי זה לא נכון בעליל, אם כבר כמו שאמרתי הגול השני מדאיג הרבה יותר וגם העובדה שאנחנו מאבדים כדורים בסיטונאות במרכז המגרש. נו ו..מה המחדל של דסה שלא שמר מספיק טוב את הקו נובע מעמידה הגנתית לקויה? אם ככה אז כל שחקן שעושה טעות זו עמידה לקויה. ידידי, אני לא ידוע מה אתה רוצה, אתה טוען שהגול של מכבי נובע מעמידה הגנתית לקויה, אני טוען שהוא נובע נטו מטעות של איבוד כדור במרכז המגרש והחלקה של שי חדד, כמו גם שבכל פעם שעטר יצא מסוכן זו הייתה טעות בראש ובראשונה של שי חדד שלא סגר אותו טוב, אם כבר אז נגד מכבי ת"א ההגנה עמדה טוב, רק טעויות נקודתיות של שי חדד גרמו למצבים של מכבי. א. היא לא מהירה יותר, אבל היא טובה יותר ומרוכזת יותר, אני אוהב את דינו אבל הוא לא יותר טוב מצ'וצ'אליץ', שלא נמדבר על ההבדלים בין פילאבסקי/קינן לבין בראשי, אני גם לא מדבר על העובדה שמגרלשווילי מבלה יותר בחצי של היריב מאשר בשלנו(ובצדק, הוא חשוב מאוד התקפית) לעומת שיימן, אני גם לא מדבר על ההבדלים התהומיים בין משומר לבין שי חדד, אם משומר הוא שום דבר אז שי חדד הוא אפילו לא זה, שחקני ההגנה שלהם הרבה יותר טובים משחקני ההגנה שלנו, גם שחקני הקישור וההתקפה שלהם והעומק שיש להם בסגל הם גדולים וטובים הרבה יותר מאשר שלנו, ב. בנוגע לעמידה הטאקטית, אמרתי לך: אנחנו משחקים בקו הגנה גבוהה, הם משחקים בקו הגנה נמוך, כשאתה משחק בקו הגנה גבוהה אתה צריך תיאום מושלם של יציאה לנבדל ובלם מהיר שיוכל לחפות כשזה לא יצליח, אני גם מסכים שאין לנו את זה ולכן האידאל הוא לשחק בקו הגנה נמוך יותר, אבל מה שאני חושב וגם אלי כהן חושב הוא שההגנה שלנו כ"כ בינונית שרוב הסיכויים שגם אם נשחק בקו הגנה נמוך נחטוף גול בד"כ, אבל בגלל שגם ההתקפה שלנו בינונית אז הסיכוי שנוכל לחזור מכך הוא לא גבוהה, בניגוד לכך אם נשחק בקו הגנה גבוהה, נלחץ גבוהה ונרוויח כדורים יהיה מצב שנחטוף שניי גולים במשחק אבל גם נוכל להחזיר שניים במשחק, אתה יכול להגיד שמבחינתך זו טעות, כרגע זה מצליח. בנוגע למכבי חיפה: היא אל סופגת שערים אבל מנצחת משחקים במזל לא נורמאלי, נגד נתניה זה היה פנדל, נגד מכבי איזה גול בדחיקה פוקסיונרי, נגדנו זה היה טעויות של הרוש, אכן אלו בהחלט נקודות וחשוב לדעת לקחת אותם, אבל זו שיטה אחרת לגמריי והסתכלות אחרת לגמריי, אם אתה שואל אותי מה עדיף לי כאוהד? הקבוצה של אלי כהן, כל משחק זה חגיגה.