בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

האזה, אין לי כח להתחיל דיון הזוי איתך, אבל אני כן יכול להגיד שמי שמחפש למצוא חסרונות בעמותה הזאת לא רוצה שהקבוצה הזאת תצליח, ויותר מזה שהכדורגל פה יצליח. כולם פה יודעים שיש אפשרויות שזה יסתיים לא בצורה הכי טובה, אבל למה לחשוב על זה עכשיו? כל הכבוד לאוהדי בית"ר וגם לאוהדי הפועל שמנסים להחיות את השממה שיש פה, והלוואי שהמיזמים האלה יצליחו והם יצליחו.

2. אלי מתחן Member

בית"ר זה מועדון כדורגל עם היסטוריה. יש לנו כמה נקודות שחורות בהיסטוריה שמי שאחראי עליהן לא יכול לחזור לקבוצה. אי אפשר להתעלם מכל העבר שלנו.
    אבוקסיס עשה את הטעות שלו, מתחרט או לא, אני מאחל לו חיים ארוכים וקריירה משגשגת, לא אצלנו, לא רוצה שום קשר אליו.

3. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

זה לא משנה מה אני זוכר או לא.
    אני אוהד בית"ר מגיל 5, ויוסי היה סמל. אוואט לא, זו סתם השוואה דפוקה, אבל ילדותית ודבילית.
    אין לאף קהל אוהדים בעלות על שחקן אבל יש דברים שלא עושים לקבוצה שהצילה לך את התחת.
    אלמלא אלי כהן, מי היה מכיר היום את אבוקסיס? תהיה בטוח שלא הרבה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

4. Don Joan Roman Member

היו מכירים אותו המון אנשים, אבל בתור עובד זבל.

5. Bensh Member

http://i3.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/008/491/dafuq.Xxx

אני לא מאמין ששוב נפלתי בפח שלך... טו שה. בהצלחה עם ההגעה למרכז כדוה"א, בקצב הזה לא אמור לקחת לך יותר מדי זמן. אלוהים ישמור איזה מקדחה

6. Ice Cream חסה

מה יהיה איציק? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx חשבתי אתה קצת יותר מהימן...

פולק, כחילה, מנשה, עומר נחמני ועוד 2 שאני לא מזהה (זה שנרכן על השולחן באממצע, וזה שמתחת לדנצ'וק בתמונה)... שוב עונה 20 שחקנים ביציע הכבוד ו-40 באימונים?
    אתה יכול שוב לבדוק בכל זאת בדיוק מי מהשחקנים נסע לגרמניה ואת מי השאירו בארץ?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/7/12
  7. Don Joan Roman Member

אתה צודק, אני לא מהימן, האמת זה גם ממש מעניין לי את האתה יודע מה אם אנשים כאן מאמינים לי או לא, או תופסים ממני מהימן או לא, אני אומר מה שאני שומע ומה שאני יודע, אם יש מדיי פעם פספוס זה קורה, מי שטוב לו להאמין לי, תפאדל, מי שלא, גם תפאדל, רק שיהיה בריא.

נערך לאחרונה ב: ‏25/7/12
  8. Ice Cream חסה

לקחת את זה קשה... אמרתי את זה בציניות וגם הוספתי סמיילי כדי שיהיה ברור יותר. אני אמשיך להסתמך עליך ולהאמין לדברים שאתה מביא- רק ביקשתי אם תוכל לברר שוב (בכל זאת, אתה טיפה יותר מקושר...) מי יצא למחנה האימונים.

9. Ice Cream חסה

כי כמו שאמרתי בדיון המקביל- יש לזה חסרון ענק שכל אחד יכול להיכנס לעמותה הזו, להגיע להנהלה ועוד רק להזיק לה יותר. וגם כי תקנון העמותה לא מאפשר לסנן אנשים- היום זה אבוקסיס ומחר זה אחמד טיבי.

נקודה (או רבב שלם) הרבה יותר שחור בהיסטוריה שלנו זה אוהדים (שגילוי נאות ומביך: אני אחד מהם) ששרו ביציעים שלנו "אני יהודי משתין על הקוראן צריך להרוג ערבי שהוא קטן", ומי שאחראי על זה אסור שהוא יחזור לקבוצה. אי אפשר להתעלם מכל העבר שלנו (אברהם לוי רצה להביא את עלי עותמן ההפועל ירושלמי לקבוצה, אלי אוחנה בחן שחקן מכפר קנא ששכחתי מה שמו, ואם נלך אחורה יותר אז גם זה).
    כל אותם האוהדים (ועמית בן שושן) ששרו את השירים המכוערים האלה ועוד שירים דומים לאלה עשו את הטעות שלהם, מתחרטים או לא, אני מאחל להם חיים ארוכים וקריירה משגשגת, לא אצלנו, לא רוצה שם קשר אליהם.

אני לא מתבייש בחפירות שלי ובכל המילים שאני שופך. אגב מורשת בית"רית-ימנית- ז'בוטינסקי היה איש של מילים הרבה יותר משל מעשים. ואין בזה שום דבר רע.

ומי מחליט מה הם אותם דברים שלא עושים? לעבור למכבי תל אביב מותר? לדרוש הרבה כסף מותר? לצאת לאירופה מותר? ללכת נגד העקרונות שלה מותר (יענו להודיע ברבים על תמיכה במרצ)?
    ואם אתה אומר שאתה לא זוכר ולא יודע (או ששמעת סיפורים, זה גם מקובל) את מה שהיה עם אבוקסיס בעונות 93/94 בבני יהודה ו-94/95 בחולון?

סמואל אטו- קודם כל, תעשה מאמץ להבין ציניות, ובעיקר תרד מאדל.
    איך הגענו מאבוקסיס למפד"ל? את אמרת שהמעבר שלו להפועל היה מעשה שלא ייעשה לבית"ר, אני טוען שלתמוך במפלגה שמאלית יותר מהמפד"ל זה מעשה שבית"רי אמיתי לא יעשה. אתה לא יכול להחליט שהפועל זה טאבו, אם אתה מתעלם מכל מה שהוביל לזה.
    וכמו שאמרת שלא אכפת לך איזה מוזיקה בנאדם שומע בזמנו הפרטי בחייו הפרטיים (אני לא יודע אם זה בסדר לשאול אם גם ואגנר?) או למי הוא מצביע, למה שיהיה אכפת לך באיזה קבוצה הוא משחק בזמנו הפרטי?

5 שנים רצוף מנוי.
    ואל תתייפייף- זה שעכשיו שומעים אותם פחות ביציעים זה כי הם מתאפקים ורוצים להימנע מעונשים (ומגיע להם על זה כל הכבוד), אבל אם תצא עם כל האוהדים או שתלך לקניון מלחה, תראה שעדיין מאוד חשוב להם לקלל ערבים. הנה משהו מאימון הפתיחה בשנה שעברה: http://sports.walla.co.il/?w=/157/1833989. אין יותר פאשיזם מזה (ויכול להיות שזה סתם אוהדי הפועל שרצו להוציא אותנו רשעים).
    הרבה מהאידיוטים האלה שוכנים ביציעי טדי, כלומר חלקם יודעים מי זה ז'בוטינסקי ושהוא הקים את בית"ר (התנועה, את הקבוצה עצמה הקים דוד הורן), אבל חלקם מעוותים או מתעלמים מכל מה שלא מתאים להם. לא חסרים עדיין מזרחים שיש להם בעיה עם אשכנזים (וגם להפך, לצערי). בקרב אוהדי בית"ר יש יותר כאלה מהסוג הראשון. הבאתי לך גם דוגמה מקבוצת פייסבוק שפתחו נגד ארקדי.

רוצה לצחוק? אבא שלי התגרש ונישא בשנית בדיוק בתקופה של חתונת הארד של ההורים שלי.
    נגיד שבגידה זה המעשה הכי נתעב (אונס, רצח, גניבה, הונאה, שקר...), כל כך נתעב שרק במדינות חשוכות זה נחשב לחוק, איך אתה מגדיר מה זו בגידה בבית"ר? למה אבוקסיס כן ואדרי, שוורץ, חודדה, בנאדו, מלמיליאן ואבי כהן לא? ואם זה מעשה כל כך נתעב, אתה מוכן שיבגדו במישהו אחר אם זה בא לטובתך (הרומן הצדדי של איזה נשואה, או אם נשאר בכדורגל- לקבל את שמעון גרשון?)
    אם מישהו יבגוד בי אני כבר אחליט אם לסלוח לו או לא, אבל אם אני מחליט לסלוח למישהו (לצרוך העניין- אבוקסיס), אז לבקר את זה שאני מוכן לסלוח למישהו? אתה לא רואה בזה בעיה מוסרית? מצטער, אני חונכתי אחרת. לא אומר שהחינוך שלי עדיף ויכול להיות שהסלחנות שלי היא לא הדרך, אבל ניאלץ לא להסכים.
    לא אמרתי שבגלל שאבוקסיס קפטן מותר לו לעזוב, אמרתי שיש לו את הזכות לעשות שרירים עלינו, בדומה לאורי הגדול ובניגוד לסוכן של הארץ.

לגבי רב החובל האיטלקי- מדובר פה בחיים של אנשים, לא רלוונטי. הלאה.

אתה יודע שהוא תרם לנו לפני 10 שנים כשעשינו מבצע גיוס להצלת בית"ר משהו כמו 1000 שקל, מתוך 60 שאספנו סך הכל?

שלחתי את גוגל לבדוק אם אבוקסיס אמר משהו כזה, לא מצא. אתה יכול להביא לי קישור?

צריך לעשות איזשהו סימון להודעות שלי שתדע שבחלק הזה הכתוב הינו ציניות?

לגבי 2 החלקים האחרונים של ההודעה שלך: זה קשור יותר לדיון העמותה ששם אנחנו מנהלים ויכוח מקביל: אבל אני חולק על דעתך ש"אנשים פשוטים" לא יצטרפו לעמותת אוהדים אם הם לא אוהדים, והשאלה על העדפה בין עמותת אוהדים לאיש עסקים אינטרסנט זו באמת שאלה מכשילה, והמילה המכשילה פה זה אינטרסנט, אותה הדגשתי. תלוי באינטרס כמובן, אבל בגדול אני מעדיף שליטה של איש עסקים יחיד.

10. Ice Cream חסה

קראתי עכשיו את התגובה של העמותה לגבי השמועות שעלו לגבי גידמאק (לא ממש הייתי בעניינים) והקטע הזה שההתאחדות מחייבת שיהיה בניהול הקבוצה איש עסקים "כדי שיהיה גב כלכלי", דפאק?!

היום נשחק מול בירגיש גלאדבך 09 מהליגה החמישית בגרמניה. פחות מ20-0 אין להם מה לחזור לארץ.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏27/7/12
  11. Ice Cream חסה

4-1? נו הם רציניים?! הבנתי שהיה משחק טוב סך הכל ואלי כהן בחן הרבה שחקנים, אבל בתקופה של אורי (!) ניצחנו קבוצה מאותו דרג 14-0... וזה לא שהסגל של אז היה כל כך שונה מזה של היום. איילי? גזל? ברוכיאן? הם אלה שעשו את ההבדל?
    עכשיו בדקתי יותר לעומק, מדובר בקבוצה שעלתה לליגה הרביעית שנה שעברה. זהו, עכשיו אני רגוע.

מחר אנחנו משחקים נגד קבוצת קובלנץ, אם מדובר בקבוצה הכי בכירה של העיר אז גם זו קבוצה שסיימה בתחתית הליגה הרביעית, אבל לפחות יש במדיה שחקן נבחרת ברזיל, צ'לסי, שאלקה והרטה ברלין בעבר הלא ממש רחוק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

גם ההרכב שפתח במשחק זה מה שמתוכנן לגביע השוקו מול ב"ש:
    הרוש; חדד, בן יוסף, בראשי, מגרלשווילי; פרננדס, איינבינדר, מויאל, ריקן; לוי ובן שושן.

אז דסה עדיין לא החלים לגמרי וכהן עוד לא לגמרי בונה על ירוחם- חדד דווקא היה בסדר שנה שעברה בתור מגן ומקווה שימשיך ככה, אני מקווה שבראשוב יעשה עוד קפיצת מדרגה השנה ואולי יהפוך לשחקן הרכב לגיטימי, ממשיכים לשחק עם שיטה של 3 קשרים אחוריים, אבל ראינו שכהן יודע לסדר את כולם, בונים על ריקן בתור המחליף של סטיבי סי לאמצע- למרות שאמרתי כבר שאני חושב שהוא מגן מוכשר ועדיף אותו בתפקידים האלה, ולעזריאל כנראה יהיה הרבה מה להוכיח אצל אלי כהן עד שהוא יחזור להרכב, או סתם להחזיר לנו 700 אלף...

12. Don Joan Roman Member

א. בתקופה של אורי היה סגל יותר טוב ממה שיש היום, מה גם שיוטין 08 הייתה קבוצה מליגה 6 בגרמניה, הקבוצה הזאת מהליגה הרביעית.
    ב. אני לא יודע מה אתה רוצה גם אם הם היו מליגה שביעית, כמות השערים במשחקים הללו חשובה כמו גול ניחומים בהפסד 9:0, מה שחשוב זה לתרגל שיטה וקצב.
    ג. ממשיכים לשחק באותה שיטה של העונה שעברה,הרי הסגל ברובו (כנראה) נשאר אותו הדבר אז אין סיבה לשנות שיטה, במיוחד כשאבי ריקן הוכיח שהוא יכול לשחק טוב מאוד בתפקיד של סטיבן כהן.
    ד. מחר משחק נגד הקבוצה הבכירה של העיר קובלנץ, עוד משחק אימון נחמד לתרגל שיטה ואז חוזרים למתוכנת של 2 אימונים ביום עד ליום שלישי שיהיה כנראה יום חופשי לשחקנים בגרמניה וביום רביעי בצהריים כולם על מטוס חזרה לישראל לקראת הרגע שלפחות אני חיכתי לו מאז שריקת הנעילה במחזור 37 וכמה סימבולי ששוב נפגשים מול ב"ש, שאותה פגשנו לראשונה גם בעונה שעברה (אז בבירת הנגב) רק שהפעם אנחנו "מארחים" בראשל"צ.

13. Ice Cream חסה

א. את מי כבר היה לאורי שאין לאלי כהן? אבירם, ליאור ראובן, רביד גזל, סרג' איילי ושי ניסים. עשה טובה... אני זוכר שאמרו שיוטין היייתה מהליגה החמישית, פה מדובר בעולה החדש לליגה הרביעית, בערך אותו דבר.
    ב. זה קצת מדאיג שהם לא יכולים להעביר חלק משחקים כאלה מול קבוצות שרק לפני שנתיים הם ניצחו. אלי כהן מאמן טוב וגם השחקנים האלה הם אותם שחקנים שרובם התקדמו מאז, אבל נראה לי שהמצב הכללי בקבוצה (יותר מדי דיווחים אצל משה בוקר על "שחקנים זועמים"...) משפיע בכל זאת.
    ג. אבל השיטה הזו תוקעת את האמצע, ומעייפת את המגנים שאף אחד לא עוזר להם באגפים וכל מה שנובע מזה. לא שאני מאמין שקובי ודן יישארו, אבל שינסו לעשות משהו עם אגפים. ריקן לא נראה לגמרי חד בתור קשר התקפי, ובתור מגן הוא מצוין והוא יכול לשחק ב-2 צדדים, אבל כנראה שאין ברירה, נקווה שהוא יוכיח שהוא לא שכח כלום מהנוער.
    ד. "לתרגל שיטה" אומר גם לוודא שהיא יעילה. ואם היא לא סופר-יעילה מול קבוצות מהליגה המחוזית בגרמניה אז זו בעיה...

14. אלי מתחן Member

מסכים איתך אלי כהן נכשל בבית"ר. יש תקן מסויים של שערים שצריך לעבור מול קבוצות חובבים מגרמניה ובית"ר לא עברה אותו (תקן מלמיליאן 18493), לכן אלי כהן צריך ללכת הביתה.
    אין ספק שהשיטה מעייפת את האגפים, אבל המחדל האמיתי הוא הסקאוטינג. כל חשמלאי מתחיל מעמק הרוהר יכול להגיד לך שהפריצות של קלאוס וולפשטיין על האגף זה מהלך קטלני ובלתי עציר, איך יכלנו לפספס דבר כזה?

15. Ice Cream חסה

טוב בסדר. פעם הבאה רק תקח שחקנים אמיתיים כדי לראות בכמה באמת בית"ר פספסה. וכבר שנתיים שבית"ר מפספסת הרבה. אולי זה סקאוטינג דפוק, אולי זה איתן, אולי זה המאמנים, אולי המצב בקבוצה שמעכב שחקנים, ואולי סתם נאחס.

אדם עדכן בדיון החדשות שכל השחקנים שלא יצאו לגרמניה- מנשה, בן סימון, מוטאי, ניסים, משעלי, אלקבץ ועדן נחמני שוחררו/ נשלחו לחפש קבוצות. ניסים אני יודע שסיים חוזה וראיתי עוד כאלה שאומרים שהוא עזב, מה עם ששת האחרים? לא מצאתי עליהם שום עדכון בכל הרשת, הגיעו להסכמה על התרת חוזה? ביקשו למצוא קבוצה שתקח אותם בהשאלה? מחפשים קבוצה שתשלם עליהם שקל וחצי ותקח אותם?
    ויש גם הרבה שסתם סיימו נוער וצריך לנסות להשיג עליהם כמה שיותר...