בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. Ice Cream חסה

הייתה לו עצירה אחת יפה, אבל בגדול היום זה היה יום סולידי שלו שהוא לא נתקל בקושי רב מדי. דווקא קאלה (כמה שאני עדיין אוהב אותו!) נתן משחק גדול.

היו כאלה שפרצו גם לפני אלי כהן, אבל זה תמיד היה ביחידים ולא כל הקבוצה ביחד, והרבה מהם (בעצם רק ורד ואיינבינדר) כבר התפזרו...

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
    לגמרי!

כנראה שאני לא מבין בכדורגל בכלל, או פשוט נאחס חיובי. כי בראשי באמת משתפר ומתייצב והיום הוא נתן אפילו הרחקה יפה באחת על אחד (כמעט גרם לטל כחילה לערוך הופעת בכורה, אבל ניחא), והוא עושה פחות טעויות, בטח לא כאלה קריטיות. זה עדיין לא אומר שקאדר הבלמים שלנו מספיק לעונה שלמה, בטח לא כשהבלם הרביעי רק עלה מהנוער והבלם השלישי להגיד שהרגליים שלו עשויות מחרסינה זה עלבון לחומר. קוז'וקין אגב ביררתי היום עם הפיזיותרפיסט, סובל מדלקת בברך - והוא ייעדר הרבה זמן. (http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx רחמים...)
    וגם עם כמה שאמרתי שאלי כהן שורף שחקנים, אז היום כשהוא נתן לקובי מויאל וערן לוי דקות - מראה להפך שהוא מודע למעמד והחשיבות שלהם ולא נותן להם להתנוון פיזית ומנטלית. שניהם ידעו ימים הרבה יותר טובים בבית"ר, אבל אני מאמין שספסול יספיק כדי לאפס אותם, ודרך הדקות האלה הם ישתפרו.
    עוד צריך להגיד מילה טובה לקהל שתמיד אמרתי שיכול לעשות יותר בשביל בית"ר, בטח ביחס למה שהוא עשה בעונות הטובות עם ארקשה - והיום מעבר לתצוגת העידוד היפה, זה כבר כמה משחקים שיש עשרת אלפים אוהדים ביציעים בהערכה גסה. ואפילו אם חלקם נכנסו בחינם- זה נחמד לראות שיש יותר מה-6000 שהיו בעונות של אורי ומוריניו...

ברכות לדינו ודומיניק (GLAVINA, הרגו אותו עם הג'לאבינה הזה...) על שערי הבכורה ועל זה שהם מתחברים יותר ויותר, לגבי הראשון הוא עשה היום קצת טעויות, אבל אני פשוט מתמוגג מהראיונות שלו, בטוח שהוא לא גדל ביציע המזרחי על הגדר? להרבה שחקנים היה היום משחק לא חד שכמו שאוהד מילאן עם האוואטר של טד (שם?) אמר, שיחקו בדי הילוך ראשון, אבל זה לא שמישהו מהם היה גרוע.
    אם בתחילת העונה מגרלשווילי היה רמה מעל כולם והיחיד שהראה משהו, אז היום הוא היה דווקא מהפחות מבריקים, וזה לא שהוא ירד ביכולת. הוא נתן משחק סולידי שלו, כשפשוט השאר מסביבו בזון. דריו פשוט מלך עם כל הפעולות הקטנות שהוא עושה מ-2 צידי המגרש (אבל בחייו הוא חייב להיות טיפה יותר מבוגר אחראי), אבל מי שלדעתי היה השחקן המצטיין וכבר תקופה ארוכה ביכולת שיא, זה אבי ריקן. כל הפעולות שלו נכונות והוא משפר את ההתקפה שלנו פלאים מזו של ברוכיאן וסטיבי סי, אבל בעיקר לראות אותו בחימום מעודד את כולם, מנווט את החברים במגרש, אחרי המשחק בא מצטלם עם כל הילדים שמבקשים אבל מה שהכי קנה אותי - כשהוא סימן לקהל להמשיך לעודד לפני ואחרי הבעיטה החופשית. איזה גבר!

קצת מוזר היה כשהכרוז אמר שבמקרה של אזעקה צריך רק להתכופף ולכסות את הראש, עאלק. והיה מצחיק לראות את ניר ברקת דופק בוסה לקובי מויאל ליד הספסל, וקצת עצוב לראות שלקבוצה מסכנה כמו הפועל חיפה יש 2 ספונסרים (מסכנים, אבל עדיין ספונסרים) ולנו לא. ו... אלי תגדל שפם!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/11/12
  2. זכאי Member

המשפט הזה מראה שלמרות כל מה שאומרים על גאידמק והבזבוזים,
    הוא גם השקיע הון בנוער, ובתקופתו קבוצת הנוער של בית"ר לקחה תארים בסיטונאות, כשאת הפירות היא קוצרת עכשיו

3. אלי מתחן Member

גאידמק הגיע כשהם היו בשנה האחרונה של הנוער שלהם, זה לא נחשב.
    גאידמק הוציא הרבה כסף וכל הכבוד לו, אי אפשר להאשים אותו שהכסף הלך לאוכלי חינם במקום לתשתיות.

4. Ice Cream חסה

צריך להיות בקיא יותר במה שהולך בנוער ומי הגיע מתי ואיפה התאמן כדי לדעת את מי אפשר לזקוף לגידמאק ומי לפניג'ל. גידמאק דאג לא מעט גם למחלקת הנוער בין אם בהבאת שחקנים (עידן ורד, אלי דסה) ובין אם שדורג התנאים של אלה ששיחקו שם ועלו לקבוצת נוער טובה יותר (אופיר קריאף, אפשר לומר שגם אריאל הרוש). אבל את ההסכם עם מעלה אדומים עשה פניג'ל.
    אי אפשר להאשים את גידמאק שהוא לא השקיע ביסודות ותשתיות. אולי היה צריך נקודתית לרכוש גם את בית וגן יחד עם הקבוצה ולא להשאיר אותה בידי פניג'ל המניאק, אבל חוץ מכאבון ראש אחד פחות זה לא היה עוזר הרבה. הוא כן דאג בזמנו לשיפוץ במתחם, יחד עם בניית משרדים למועדון והוא הקים אקדמיה עם פנימייה וצוות איכותי, מה לעשות שאת כל זה צריך לתחזק ואיך שהוא עזב כל הנושא הזה הוזנח...

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

חן עזריאל לא יוכל לשחק בשני נגד חיפה בגלל סעיף שהכניסו לו בחוזה בהשאלה שלו אלינו השנה.
    חבל בשביל חן שבמשחקים האחרונים כובש ומבשל ואני בטוח שהיה עולה בטירוף למשחק נגד חיפה, למרות שינסו אצלנו לשנות את ההחלטה אפשר להבין את מכבי חיפה ולהפנות את ההאשמות לקורנפיין שהסכים לסעיף הזה.

למרות שלפי המומנטום של שתי הקבוצות אנחנו צריכים לנצח בשני הולך להיות משחק קשה מאוד, לא קונה את זה שהם במשבר ונראים על הפנים צריך לזכור שזאת מכבי חיפה ויש להם סגל שיודע לשחק כדורגל, במשחק ספציפי זה יכול לבוא לידי ביטוי בטח בטדי לעיני 15 אלף צופים ושבכל כלי תקשורת שוחטים אותם הם יבואו לשחק על הכבוד שלהם ושל המועדון, וכבר ראינו איך הפועל באה לדרבי אחרי רצף הפסדים וניצחה את מכבי בניגוד לכל התחזיות, אנחנו מצידנו צריכים לבוא בטירוף ולנסות להבקיע שער בדקות הראשונות שיוריד להם את הביטחון, אם נבוא ביהירות ובשחצנות אז חבל לנו על הזמן, צריך לזכור שגם אנחנו לא איזה קבוצת
    על כמו שמנסים לצייר בתקשורת ועדיין יש לנו חסרונות.

6. Ice Cream חסה

איזה באסה לעזריאל, לא יוכל להוכיח שגם מול חיפה הוא רוצה להכניס פנדל...
    הסעיף הזה זה לא המצאה של שחר, וזה סעיף לגיטימי שצריך להתמודד איתו. אני גם חושב שערן לוי ובן שושן ביום טוב זה אותה אין-התקפה, הבעיה היחידה זה שכל מה שיש לנו על הספסל זה את הראל פולק (אם בכלל, לא ראיתי ולא שמעתי ממנו כלום)

http://www.beitar-jerusalem.net/article_46...998be322444f2ba
    אלי כהן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx. לא האמנתי כבר שעדיף שהוא יהיה קשר, הייתי בטוח שעדיף אותו בתור לי ספק. שימשיך בכושר הזה, רק שאני מקווה שלא יהיה טוב מדי, כי אותו אני רוצה בבית"ר עד סוף הקריירה!

ONE הם בני זונות שמפרסמים קבוע כתבות עלינו בצורה שלילית, אבל הם אלה שבאמת מדווחים כל דבר שרק אפשר.
    קודם כל, מול מכבי חיפה נחזור להיראות כמו קבוצה נורמלית במאה ה-21, כלומר יהיו לנו 2 ספונסרים למשחק הזה- מלוני ארקדיה, ואיזושהי רשת המבורגרים בירושלים (איוו-מיט בר). אז בלי טיפת ציניות תודה רבה להם. מירו, יש לך מושג על הסכומים?
    דבר שני זו באמת שאלה יפה מה עושה יוסי גבאי...
    וחוץ מזה אלי כהן ממשיך להעביר סדנאות חינוך והפעם לצחי אליחן על מקרה אתמול שהוא העיר לשקבורץ (בגלל שהוא סוג של הבייבי של אלי כהן, עכשיו ONE יוציאו אותו באור רע תמיד...) על עבירה גסה שהוא ביצע... ולמרות שצחי הוא שחקן מוכשר וחסרים לנו שחקנים כמוהו, הוא כן קיבל את ההזדמנויות שלו בהרכב, והוא ערס עם קבלות שכבר יותר מפעם אחת עבר על המשמעת של כהן בדברים בסיסיים, כך שבמקרה שלו זה מוצדק. רק שכל שחקן כזה מקצר לנו עוד יותר את הספסל...

7. EO11 בפה אליל היכל התהילה

האמת? הייתי באותו ראש איתך עד שראיתי אותם משחקים נגד סכנין. ציפיתי שבמשחק הזה, מול סכנין עם הרכב חסר ואחרי שפיטרו את עטר, הם יבואו להתפוצץ כדי לצאת לדרך חדשה, אבל נראה פשוט כאילו לא אכפת להם ושהם אדישים מאוד למצב של הקבוצה שלהם. חוץ מזה, הם קבוצה מאומנת בצורה כל כך גרועה שלאלי כהן זה פשוט משחק חלומי כדי להפוך את בית"ר לקבוצה שבאמת כל קבוצה תירתע ממנה. אני ממש לא פוסל ניצחון ירוק בטדי מחר, אבל אם נלך לפי יתרון ביתיות, מומנטום, איכות קבוצתית והמצב מחוץ למגרש - בית"ר צריכה ללעוס את חיפה.

וד"א, אני כן חזיתי שהפועל תעשה למכבי חיים קשים בדרבי ולא הייתי כל כך בטוח כמו שאר הפרשנים בשקל בארץ שמכבי הולכת לקרוע אותם. הפועל זה הפועל, תמיד קשה מולם.

דה לה האזה, איך אמר תום קשתי האליל? "הבחור מנותק מהמציאות בכל רבב". אם אתה אומר על ההתקפה של בית"ר אין התקפה, אז המשפט הזה באמת מתאים לעניין שלנו פה. ההתקפה של בית"ר ירושלים מתפקדת באופן שלא חלמתי שתתפקד ומול ההתקפה של חיפה שחקנים כמו ריקן וגלאבינה(ברור ששכחת אותם) ביחד עם בן שושן מקדימה וחוליית קישור של פרננדז, קריאף ומויאל יכולה לעשות את העבודה גם בלי חן עזריאל. אנחנו קבוצה מספיק טובה כדי לנצח את חיפה גם עם חיסרון כזה.

8. Ice Cream חסה

ועדיין חסר לנו חלוץ. בן שושן וערן לוי שניהם בכושר לא טוב וזה באמת נזקף לאלי כהן שאנחנו כובשים הרבה. אבל כמו שולר אמר זה לא מגיע מהתקפות "מסודרות" שבהן מזינים חלוץ (מכבי עם עטר, הפועל עם דמארי, אשדוד עם אבו ענזה ומקרייב, עכו עם קדוסי, רמה"ש עם פרננדס...) אלא דרך בעיטות מרחוק ומצבים נייחים. אנחנו כמעט ולא משחקים פנימה ואין לנו שחקנים כאלה, עזריאל יכול, אבל הוא גם לא ממש כזה (ואת זה אדם אמר עוד בקיץ). ומה שעוד יותר בעייתי זה שפשוט אין לנו שחקנים ושחקן אחד שלא יכול לשחק ונוצר לנו בור בסגל. אז סביר להניח שנעלה עם בן שושן ולוי (לא אידיאלי, אבל ביום טוב הם יכולים להניב שער, כמו הראשון מול הפועל), אם אלי כהן ירצה לעשות חילוף התקפי את מי הוא יכניס? את פולק שלא צבר רבע שעה בטוטו? את אליחן שהוא מעיף אותו כל שני וחמישי? את עמרם שהוא מתעלם ממנו קבוע* (והוא פשוט לא שחקן טוב)? את נחמני שמשחק אחד בנוער משחק אחד על הספסל? או אולי ספיידרמן ברוכיאן? (איי, הוא כבש שנה שעברה שער מול הפועל חיפה!)

* זה שאלי כהן מתעלם משחקנים באימונים, לא מונע ממנו להשתמש בהם למשחקים כשהסגל דוחק... קצת קצת מוזר.

9. Don Joan Roman Member

עשיתם מהחיסרון של עזריאל כאילו זו פריס זן ז'רמן בלי זלאטן במשחק מול ריאל מדריד, חן עזריאל הוא כוח משמעותי בהתקפה אבל עם כל הכבוד אליו ויש כבוד הוא כבש שלושה שערים מתוך כמה? 16 של הקבוצה? מה זה יוצא? 15 אחוז? יש התקפה מספיק טובה בלעדיו, אם ההגנה שלנו תצליח להסתדר עם השחקנים התוקפים של חיפה ולאך תספוג, ההתקפה שלנו תמצא את הדרך לכבוש את השער עם הטירוף הצפוי, ולהגיד שאנחנו לא כובשים שערים ממהלכים קבוצתיים מתוכננים זה לא נכון לומר, נגד סכנין עשינו גול מאחת ההתקפות היפות שנעשו בארץ השנה, נגד הפועל תל אביב כבשנו שניי שערים מתוך מהלכי כדורגל מצויינים, מול בני יהודה, הבקענו שניי שערים בבעיטות מרחוק אמנם אבל בעיטות שבאו כתוצאה מהשתחררות מצויינת של שחקני הקישור, ברור שאם היה לנו עכשיו חלוץ ברמה זה היה עדיף אבל ההתקפה שלנו לא כ"כ מסכנה וכן זה בהחלט בזכות אלי כהן.

נערך לאחרונה ב: ‏22/11/12
  10. Ice Cream חסה

נכון, זה לא סוף העולם ונסתדר בלי עזריאל כמו שכבר הסתדרנו בלעדיו, אבל איתו יהיה יותר קל ומגוון. גם אם נצליח להבקיע מרחוק ומערבוביות אחרי מצבים נייחים, זו עדיין התנהלות מקצועית עלובה ששחקן אחד בחוץ ואין לנו אופציות. לפסז' בלי זלאטן יש עדיין את גמאיירו ולאבצי ועוד 2 חלוצים צרפתים שלא הכרתי מלפני...

11. אלי מתחן Member

לפאריז יש שייח' ולנו יש פרסומת של מפגש השייח' באיצטדיון, זה פחות או יותר הקשר היחיד שאני יכול לחשוב עליו.

12. Ice Cream חסה

אתה בטוח שיש לנו פרסומת של מפגש השייח' באיצטדיון?

13. אלי מתחן Member

תחזיק חזק בדוגמא הזאת כי זה פחות או יותר ההיגיון היחיד בהקבלה בין קבוצה שמכריחה שחקנים לשטוף כוסות חד פעמיות כי אין כסף לקבוצה עם תקציב בלתי מוגבל בקנה מידה עולמי.

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

חסה זה מה יש ועם זה אנחנו עם ההתקפה השניה הכי טובה בליגה. תפסיק לחפש כל הזמן על מה אפשר לבקר כדי לצאת כאילו חכם, זה כבר שקוף ואני מעדיף על הספסל שחקנים צעירים כמו נחמני, ירוחם, משה, אליחן ודסה על פני חטיארים או זרים עם "שם" אבל בסוף הקריירה, גם הזמן של השחקנים הצעירים האלה יגיע אז אל תגיד אין אופציות.

וחוצמזה סתכל למשל על בראשי וקריאף, אם איינבינדר ובן-יוסף לא עוזבים בדקה ה-90 של חלון ההעברות אז מי יודע כמה הם היו משחקים אם בכלל ובלית ברירה הם קיבלו את הצ'אנס שלהם ולמרות יכולת לא טובה בהתחלה הם צברו ביטחון והיום הם שחקני הרכב לגיטימיים אצלנו, גם עזריאל עד ה-5 דקות הקסומות שלו נגד הפועל לא היה בדיוק השחקן המרכזי של ההתקפה(גם עכשיו הוא לא כזה) שלנו ונראה עוד בשוק מהעונה הזוועתית שלו בחיפה ושלא נדבר על אבי ריקן.

15. Ice Cream חסה

אבל אני לא זוכר שהיו בטדי פרסומות של מפגש השייח'. היו של РОСМАн, של רוזה... נבדוק ביום שני.
    בלי קשר לפסז', לאשדוד יש פחות מ-22 מיליון שקל ואף אחד לא צריך לשטוף את הכוסות החד פעמיות בקולר, להפך הם נותנים לכל מחלקת הנוער אימונ ברמה גבוהה ותנאי פנימייה כמה ימים מהשבוע, ויש להם לפחות מיליון שקל יותר הוצאות רכש... אבל זה כבר עניין אחר. נתפסת להשוואה עם פסז' יותר מדי.

נייג'ל הלוואי שעל הספסל היו אליחן, נחמני, ירוחם, משה ודסה- אבל רצוי שהם גם ישחקו קבוע וישילבו אותם בהדרגה. זה טיפ-טיפה לא הולך כשהם כל הזמן בסדרת חינוך/ סדרת פציעות. וגם לולא זה אנחנו צריכים עוד חלוץ ועוד בלם. החלוץ יכול היה להיות מבחינתי גם עדן נחמני, בלם צריך להביא מבחוץ...
    מי שרוצה להביא חטיארים או זרים עם "שם" זה אלי כהן, שבוחן את כהן וגלפרין ושמועות אומרות שרצה גם את ברטקובסקי ואצילי (כולם קשרים התקפיים, אם שאלת). ובקיץ הוא היה מעוניין בעשהאל בן שבת, ולפני זה בחן את שלומי אזולאי מהנוער של מכבי חיפה (גם קשר התקפי)... בל נשכח את הזרים עם "שם" שהוא הביא דומיניק גלאבינה ודינו שקבורץ, שמחטיירים את הדשא (גלאבינה עדיין בעיקר את הספסל) במקום נחמני וכחילה, למשל.