בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. Don Joan Roman Member

מי שנתן לאופיר את הכדור זה אבי ריקן

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שהדבר הכי בולט אתמול היה השינוי המשמעותי ממש מקצה אחד לקצה שני בין המחצית הראשונה לשניה.
    כמו שהשריף אמר השער כנראה הפחיד אותנו והלכנו אחורה ונתנו להפועל הרבה כבוד, לעומת זאת מחצית שניה אדירה שלנו עד השער של השימפנזה היה ממש מטווח שלנו על השער שלהם השיא כמובן עם ההחמצה של קריאף(אפשר להבין מה עבר לו בראש הרי הוא אוהד בית"ר שרוף), החילוף של עזריאל בתוספת האדום שלהם החזירו לנו את המומנטום ועם קצת יותר ביטחון ואוויר בחזה אנחנו גם נותנים להם את הרביעי.

במחצית הראשונה לא ראינו אף מהלך כדורגל ובמחצית השניה פתאום יש תנועה לעומק ופתאום המגנים עושים עקיפה בצדדים, ראינו גם בעיטות מרחוק, לא זוכר קבוצה(או לפחות בית"ר) משחקת כ"כ שונה בין מחצית למחצית, רמה כזאת של התלהבות יהיה לנו קשה להביא לכל משחק אבל הגישה החיוביות שעלינו איתה בחצי השני זאת הגישה שצריך לראות מבית"ר בטח בטדי, באים לנצח ולא משנה מי היריבה.

למרות שאחרים גנבו אתמול את ההצגה איש המשחק שלי הוא ללא ספק דאריו פרננדס, הוא ה-שחקן שלנו וגם בגיל 34 זה שחקן שמעל לליגה ותוסיפו את המחויבות הגדולה שלו והחיבור עם הקהל ותקבלו נכס אמיתי, כל פעולה שלו נעשית בביטחון בשקט בקלאסה ובאיכות שאני לא רואה אצל הרבה שחקנים אם בכלל בליגה שלנו, תראו מה הנוכחות שלו עושה לקבוצה ולקובי מויאל ואופיר קריאף בפרט ותגלו כמה הוא חשוב, היו כאן כמה אדומים שאמרו פשרה לא?

אה ולמי ששכח אז חן עזריאל שלפני כמה שנים היה תחת תגיות מבטיחות כמו "אלי הבא" "תיירי הנרי הבית"רי" כבר כמעט נעלם מהנוף ומעומקי הספסל הביא את הניצחון עדיין שייך למכבי חיפה, למרות שאני לא רואה מצב שהוא חוזר לשם בסוף העונה.

רמת-השרון בשבת ושבוע אח"כ סכנין בדוחא, יש יותר מוקש מזה?

3. אלי מתחן Member

אבא של עזריאל כבר התחיל עם השטויות. מדהים כמה שיש יחס ישיר בין המידת מעורבות של האבא לכישלונות של הבן בבוגרים.

4. Don Joan Roman Member

אחי היקר, כתבת וכתבת אבל יכולת לסכם את זה בשם אחד: דאריו פרננדס, במחצית הראשונה הוא היה רדום, לא נגע בכדור כמעט ונראינו כמו עדר ללא רועה, במחצית השנייה הוא לקח את העניינים לידיים, הניע את הכדור, בא לעזרת ההתקפה ובית"ר נתנה מחצית מצויינת שאם היו לנו את החלוצים של הנבלות זה היה נגמר בחמש או בשש אחד, דאריו פרננדס הוא בית"ר ירושלים ובית"ר ירושלים זה הוא, ורק ברגעים כאלה אתה כועס על ההרחקה (המוצדקת) שלו מארבעה משחקים, איתו בוודאות אנחנו לוקחים עוד 4-6 נקודות, מלך בארגנטינאית זה דאריו פרננדס

5. Bensh Member

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hpho...833625692_n.Xxx

התמונה הזו הועלתה לפייסבוק ע"י ז'אן טלסניקוב, שנמצא בהשתלמות בנושא שילוב כשרונות צעירים בבוגרים. בתמונה איתו מוטלה "מקסיקו 70" שפיגלר וסטיוארט פירס, למי שלא זיהה

התמונה הזו גרמה לי לחשוב על נושא מעניין לדיון: אם וכאשר השריף יעזוב או יפרוש, כמה מכם היו רוצים לראות את טלסניקוב יורש את מקומו (ברוח אופנת המאמנים הצעירים חסרי הנסיון ששולטת באירופה)? כמה מכם לא (מה בדיוק הוא עשה או הוכיח)?

אני, אגב, הולך עם האופציה הראשונה. מת לראות את פצצת הבית"רות והמווטיבציה הזה משתולל על הקווים :aaa8:

נערך לאחרונה ב: ‏6/11/12
  6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לפי ספורט 5 וNRG טביב יהיה הבעלים של בית"ר החל מהקיץ הקרוב, זה סגור. שיהיה לנו בהצלחה.

ובקשר לשאלה שלך בנש - הייתי גם לוקח את ההימור הזה.

7. אלי מתחן Member

http://sports.walla.co.il/?w=/156/2583102

מסכם פחות או יותר את דעתי בנושא.

8. Ice Cream חסה

טלסניקוב בית"רי אמיתי, אדם רב תחומי ובטוח שיש לו את הכישורים לאימון, כך שלתת צ'אנס תמיד אפשר.
    אבל - גם גיא עזורי עבד עם לואיס פרננדס ובטוח למד ממנו משהו, הוביל את הנוער להישגי שיא ונראה שגידלנו מאמן - היום קראתי הוא עושה הרצאות בארה"ב. כנ"ל טיק-טק וחנן אזולאי שעבדו בתור עוזרי מאמן בבית"ר ולא ממש הצליחו להתקדם.
    ובכלל, מאז סימון אלפסי ז"ל נראה לי, לא היה שחקן אחד בבית"ר שהתקדם אחרי זה לתפקיד מקצועי/ ניהולי ונהייה אגדה. ישקר מי שיאמר שהרומן של אורי בתור מאמן לא שחק קצת את ההילה סביבו, סתכלו מה קרה לאיציק קורנפיין, אפילו שמוליק לוי, ויש אומרים שגם לאוחנה (למרות שאני חושב שהוא היה מאמן טוב, אבל הייתי אז בן 9, אתם זוכרים יותר טוב) התקופה הזו קלקלה.

בית"ר לא צריכה איזה בית"רי מטורף על הקווים, כאלה יש מספיק ביציעים (ולא רק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx), אלא מאמן מקצועי שידע לעשות סדר ולנתב את השחקנים למקסימום שלהם. ביום שבו אלי כהן יפרוש, אני מעדיף להחזיר אחד רוני לוי, או להביא את אלי כהן השני.

וביותר פירוט, על מה בית"ר צריכה לעמוד מול טביב? לעשות הכל כדי שהוא לא ירכוש את המועדון אם הוא לא מוכן לשתף את עמותת האוהדים בצורה משמעותית, כמו שבערך אוהדי הפועל עשו כדי שהוא ילך? ללחוץ על שלו וגולדשמיט שלא יחתמו על חוזה ללא התחייבויות ספציפיות?
    אני יודע מי זה טביב, עד כמה הוא מלוכלך ואיזה נזק הוא יכול ליצור בקבוצה, אבל עם זאת, אנחנו בניגוד להפועל כפר סבא אך בדומה להפועל תל אביב מספיק חזקים (כלומר, אני מקווה...) כדי שהקומבינות שלו לא יפגעו בנו אנושות, וברגע שהוא יביא את התועלת שהוא הביא בהפועל תל אביב למשל, אנחנו נוכל להסתדר, אם רק נרצה כמובן.

חוץ מזה- כל הכבוד לעמותה ששלחה אתמול את כרטיסי החבר. נפלא. הפסקה האחרונה של המכתב מרגשת.

וביום שבת מול סכנין אנחנו בלי קובי ובלי קריאף (שהשתפר בענק ב-3 המשחקים! לוקח בחזרה את זה שאמרתי שהוא לא מספיק טוב לבית"ר), וזה אומר שברק משה או/ו שמוליק קוז'וקין יפתחו בהרכב. מצד אחד אני חושש שדווקא מול סכנין זה נוחת עליהם (עם איך שנראינו מולם ב-2 המשחקים דאשתקד, קרי כמו קוקסינלים בלי זיק של אש בעיניים, אנחנו חייבים 2 בולדוגים, אפילו שקובי לא בכושר שיא). מצד אחר שניהם עברו תקופה קשה, הם מקבלים עכשיו הזדמנות, ושינצלו אותה!
    בטח קראתם על ארקדי גלפרי/הלפרין שנבחן בבית וגן, בטח כבר קראתם שהוא היה שחקן מצטיין בנוער של חימקי מוסקבה, נבחן במארסיי, עבר ל-FC מוסקבה שם לא שיחק, אחרי שהאחרונה התפרקה נבחן במכבי חיפה ולא הרשים, עבר למילואים של דפוקטיבו לה קורוניה, היה במו"מ שלא הבשיל עם מכבי פתח תקווה. וכל זה בגיל 20.5 בלבד. הוא קשר שמאלי לפי מה שאומרים, ולא ברור איפה הוא ישתלב אם אנחנו לא ממש משחקים עם קשרים באגף (וכשכן אז בן שושן יורד לעמדה הזו) כשבקצה הספסל יש לנו את צחי אליחן וגם גלאבינה לא מקבל דקות. ברור שהוא לא עולה הרבה כסף, אבל גם את הלא הרבה כסף הזה עדיף שישקיעו בבלם וחלוץ, יותר דחוף.

9. סמואל אטו Member

בית?ר זה כר גידול לקומבינות ואת האוהדים לא מעניין שום דבר חוץ מכסף.

10. Ice Cream חסה

כן, אבל אחרי זה שלא יבכו שדפקו אותנו... היו לנו 700 הזדמנויות (טוב, לפחות 2 כאלה טובות) וגם אם טביב מחליט שהוא קונה יש לנו עדיין הזדמנות לשמור על הקבוצה (למרות שאני עדיין חצוי, אין מה להישמר מאחד שיביא דאבל, 2 גביעים, אלופות ואירופית). אבל זה צריך לבוא מאיתנו באמת...

11. Ice Cream חסה

מה יהיה יא קוזו? אי אפשר לתפקד בליגת העל כשהבלם והקשר האחורי המחליף פצוע כל הזמן...

12. Alta Tensione Member

אפרופו ברק משה, מישהו יודע אם עבר בינו לבין אלי כהן חתול שחור? אני קורא את ההרכב המסתמן והוא אפילו לא מוזכר כמועמד לעלות במקום מויאל וקריאף. לא מוצא סיבה מקצועית הגיונית מדוע הכישרון הכי גדול שיצא ממחלקת הנוער בשנים האחרונות לא מקבל הזדמנויות בדרך כלל והיום לא מתוכנן לעלות בהרכב גם כאשר 2 קשרים דפינסיביים משמעותיים חסרים (ועוד במשחק שצפוי מלכתחילה להיות אגרסיבי).

13. Ice Cream חסה

כן.

אגב, מה עם הספונסרים? אסא וציפורה היו רק למשחקים מול הפועל ורמה"ש, נכון? מצאו חדשים?

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם היו מוצאים חדשים לבטח היו מודיעים, שיהיה נדע...

לפי מה שקראתי בסופ"ש אלי כהן לא בונה עליו כי הוא בטוח שברק משה חי חיים לא ספורטיביים ולא נותן 100% מעצמו באימונים, לא חושב שיש לו משהו אישי נגדו כי שהשריף הגיע אז אחד השחקנים שקיבלו לא מעט פידבקים חיובים היה ברק משה.
    גם אני הייתי פותח עם משה בהרכב היום לאור החיסורים של מויאל וקריאף אבל אפשר להבין מאמן שלא רוצה לפתוח עם שחקן שלא עונה על הדרישות שלו, גם הגיע הזמן שנבוא לסכנין במטרה לנצח עם כל הכלים שלנו, בטח אחרי הביזיונות של שנה שעברה.

15. Ice Cream חסה

בקיצור ספונסרים לא יהיו מול סכנין ונחזור להיראות כמו קבוצת ליגה ג', מעבר לגרעונות שיצטברו. מהדר. קיוויתי שאולי נמשיך עם שתי המסעדות האלה, אבל אתה לא איש בשורות...

יש יותר מדי שחקנים שאלי כהן מוחק בגלל דרישות כאלה ואחרות, ועם כמה שאני מעריך (לא מילה למה שהוא עושה בקבוצה) אותו, אי אפשר לשרוף או לעכב כישרונות בגלל שיש מאמן מאוד פדנט. ירוחם "ענה למאמן" אז הוא הורד לנוער בזמן שאופיר קריאף בילף בתור מגן ימני, דיאמנט ועמרם עברו מסכת השפלות כי היה חשוב לו לאותת לאבות שלהם, הייתה את הפארסה עם אביתר (שאיתו חבל שלא נגמרה בזה שהוא עף מהקבוצה) אבל גם היא הייתה על דבר פעוט וגם מברק משה הוא מתעלם, וקשה לי להאמין שברק משה מתאמן בהליכה או יוצא לבלות כל ערב.. תיזכר גם באיך שהוא שרף את פאסוס שנה שעברה, ובכלל יש בתקשורת המון דיווחים על זה שאלי כהן כעס, התעצבן, עצר אימון וכו'. גם אם 10% מזה נכון ואלה דברים שקורים בכל קבוצה, זה מוגזם.

יותר משחשוב לי שננצח בסכנין חשוב לי שנשחק אגריסיבי כמו גברים. לא זוכר באיזו עונה היה מולם 0-0 בטדי, ואירוע השיא היה כשדריו בעט באיזה שחקן. שנה שעברה במשחק בדוחא כשאתה רואה ב3-0 את עודד פאקינג אלקיים מתאבד בגלישה מסוכנת בזמן שהשחקנים שלנו אדישים, התפוצצתי. ברק משה הוא לא בדיוק בולדוג (איזה חוסר אחריות מצד קובי וקריאף!), אבל נראה לי שהוא יוכל למלא את התפקיד הזה יותר טוב מריקן/ גלאבינה/ עזריאל.