בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. Bensh Member

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?Fold...=131268&Lang=he

איזה שמחה, איזה אושר, הגביר עם הדולרים בכיסים מגיע לעיר!

עדיף שיתעסקו בלתת לנו סיבות טובות להמשיך לבוא למשחקים

למה לתכנן לטיפוס הזה מפגן תמיכה? מי הוא בכלל?!

שיגע את כולם הטביב הזה, זאת השורה התחתונה. כמו תמיד, כל אחד עם קצת כסף מסובב לכל המועדון הדפוק הזה את הראש. נשבר כבר

השועל שינה צורה, מהיום הוא קערה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx

2. אלי מתחן Member

לא יודע כל אחד שיקח את הניהול מהידיים של איציק מבורך, אפילו אם זה אלי טביב.
    האוהדים יכלו לעשות צעד בכיוון, לא קרה, לצערי היה מדובר באנשים קצרי רואי ושיכורי כוח ועכשיו נקבל את מה שמגיע לנו.

3. Alta Tensione Member

יהיה מצחיק לקרוא את המשפט הזה עוד שנה-שנתיים. אני אזכור אותו.

4. yedidel Member

5. אלי מתחן Member

אם זה היה תלוי בי לא הרודף בצע ולא המשנורר הסדרתי היו מנהלים את בית"ר. אם תתן לי לבחור, אני אעדיף את זה ששם כסף מהכיס.

6. eran levy Member

אולי כדאי לבדוק אם אזגי פנוי. יש לו כסף, אז מה זה משנה כל השאר?
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

7. חורחה סמבל Member

אין לי כל כוונה להיכנס לוויכוח האם טביב טוב לבית?ר או לאו, אבל כמי שמכיר את טביב עוד מימיו העליזים בעליה כפ?ס, אני ממליץ לכם לקרוא כאן על פועלו של האיש:
    http://wiki.red-fans.com/index.php?title=אלי_טביב
    זה די מתמצת מיהו, אני רק אוסיף שהבנאדם סוליסט מוחלט שלא רואה אף אחד ממטר וכתוצאה מכך גם מסתכסך סדרתי, אפילו עם הקרובים אליו ביותר כמו:
    גבי קצרה המנכ?ל הכל יכול,
    גבי טוילי חברו הקרוב מעליה, האיש שניהל עבורו את הפועל כפ?ס בשנים הראשונות,
    ישראל פאר, אחיו של אלי טביב, ששימש כגזבר הפועל כפ?ס.
    כל השלושה היו חברים במעגל הכי קרוב לטביב וכולם סיימו את תפקידם בטונים צורמים, תוך הטחת האשמות הדדיות...
    עם כמות האנשים שטביב הסתכסך איתם, אפשר לאכלס את כפ?ס!

כשטביב עבר להפועל ת?א, הזהרנו את אוהדי הפועל מפני האיש, אך הם ביטלו אותנו וטענו שהוא לא יעז לפגוע בקבוצה גדולה עם לובי ענק בתקשורת, אבל בסוף כולם ראו מה קרה והם התנצלו שלא הקשיבו בקולנו ולא מנעו ממנו להיכנס לקבוצה.
    את אותו הדבר אני אומר לכם, אוהדי בית?ר:
    את טביב לא מעניין דבר פרט לטביב עצמו.
    הוא יתחיל בלרצות את האוהדים כדי לזכות באמונם, תהיה הנהלה, מנכ?ל, מנהל קבוצה, בטח ימנה כמה בית?רים, יביא רכש, אבל באיזשהו שלב בדרך משהו ישתבש, אנשים יתחילו להיזרק הביתה וטביב ירכז עוד ועוד סמכויות לעצמו.
    בפן המקצועי, אם הקבוצה תצליח ותגיע לאירופה כבר בהזדמנות הראשונה הוא יימכור את כל כוכביו ואם הקבוצה תיכשל, אז כל מי ששווה משהו יימכר. כסף שייכנס מהשתתפות באירופה ימצא את הדרך בסופו של דבר לכיס של טביב. במידה והקבוצה לא תצליח להתרומם וטביב לא יחלוב מספיק:
    הוא יתחיל לצמצם עלויות איפה שרק אפשר וישים יד על השיבר - שום דבר, אבל שום דבר, לא עובר בלי אישורו. זה מגיע לרזולוציה של כמות נייר הטואלט שנקנה או שקיות חלב. הוא יתקטנן על כל דבר, יעשה פרנציפים, כמו לא לשלם בזמן לנושים, סתם כי הוא יכול. בקיצור יהיה בלתי נסבל לעבוד איתו.
    על מחלקת הנוער אין בכלל מה להרחיב את הדיבור, טביב לא שמע על זה בכלל - בקבוצות שלו אין מחלקות נוער.
    כאחד שמכיר אותו באופן אישי כמעט עשרים שנה אני מרשה לעצמי לומר שבנאדם כמוהו לעולם לא משתנה ובכל מקום בו הוא עובר הוא מתנהל בצורה דומה - מיקסום רווחים עד כמה שניתן גם במחיר של פגיעה בקבוצה - אין לו סנטימנטים אפילו לאמא שלו...ואני בכלל לא מזכיר את העניינים שקשורים לתחום האפור שאף אחד לא באמת יודע מה הולך שם, אך ברור לכולם שהוא בוחש בשוקולית. בקיצור, חמד של בחור.
    אל תגידו שלא הזהרנו אתכם.
    שיהיה בהצלחה...

8. אלי מתחן Member

השאלה מה האלטרנטיבה, המועדון שלנו מדרדר מבחינה תקשורתית ותדמיתית בצורה חסרת תקדים.
    עם כל הכבוד לאזגי, טביב הרבה פחות גרוע ממנו.
    הפועל ת"א נהנתה תחתיו מהתקופה הכי טובה שלה ב30 שנים האחרונות, זה לא יהיה הוגן לבטל את זה רק בגלל שהבנאדם לא התנהל בצורה מכובדת.
    גם קורנפיין מנהל את המועדון כמו שכונה. מהמועדון הגדול בישראל הדרדרנו למועדון הרביעי בגודלו בתוך שנים ספורות, אפילו מבחינת כמות האוהדים הפועל ת"א שתמיד צחקנו שהאוהדים שלה מגיעים משלושה רחובות ביפו ובת ים כבר עקפה אותנו בסיבוב.
    המצב הזה לא יכול להשאר לאורך זמן, למועדון כמו לכל נכס בעל חשיבות מדרדרת, יש זמן מוגבל להחזיר לעצמו חלק מהאוהדים לפני שהם יתנתקו ממנו לגמריי, לפני שכמו בנתניה ילדים בירושלים לא ילכו אחרי בית"ר מהיום הראשון שהם רואים כדורגל.
    אז נכון שאלי טביב הוא אדם שבא בשביל כסף, וכנראה תוך כמה שנים הקהל שלנו ירצה להקיא אותו מתוכנו כמו בהפועל כפ"ס והפועל ת"א, אבל הפועל ת"א עם כל הבעיות יצאה מהתקופה איתו מחוזקת ומחוברת לקהל פי כמה מאשר לפני שהוא הגיע.

9. South Boy Member

גזר דין מוות לבית"ר, עדיף כבר להשאר בלי משקיע ולחיות מהיד לפה בכל עונה מאשר שהאיש הזה ינהל את הקבוצה שאתה אוהד.

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם קורנפיין אנחנו יכולים עוד עונה-שתיים גם לרדת ליגה ולכו תדעו איך נתאושש מזה.
    אם וכאשר טביב יגיע השכונה תישאר אבל לפחות נחזור להיות קבוצה תחרותית שמתמודדת בצמרת, עם קורנפיין בחלומות הורודים נגיע מקסימום למרכז הטבלה.

11. yedidel Member

למה אתה כל כך בטוח שתחזרו להיות קבוצה תחרותית?

12. אלי מתחן Member

אי אפשר להיות בטוחים שכן, אפשר להיות בטוחים שעם קורנפיין במצב הנוכחי זה לא הולך לקרות בחיים.

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

עדיין לא הבנתי מה יוצא לטביב מקנייה של המועדון הזה.
    הרי בניגוד לקנייה של הפועל, שם מכר מספר שחקנים ולקח את כל הכסף שנשאר בקופת המועדון פלוס הרווחים מהמשחקים בליגת האלופות ובצ'מפיונס. אצל בית"ר הוא בעיקר יוציא, בטח בהתחלה. רק כיסוי החובות זאת השקעה רצינית, עוד לפני שבכלל דיברנו על חיזוק הקבוצה. כל זה בישביל שבעונה הבאה הוא אולי יחזיר חלק קטן מהסכום ממכירת מנויים? אי אפשר להגיד שזאת עסקה משתלמת. לפחות לא בתחילתה.

נערך לאחרונה ב: ‏25/10/12
  14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

תבדוק כמה בית"ר הכניסה בתקופת גאידמק וכל זה בלי שעברנו סיבוב באירופה ותראה איזה פוטנציאל כלכלי יש לבית"ר(שיכול בתסריט מסוים לגדול אפילו עם ההרחבה של טדי) ותבין שגם בבית"ר הוא יכול להכניס סכום לא קטן בלשון המעטה, אני מניח שזה אחד השיקולים שלו מה גם שבית"ר זה המועדון הגדול היחידי בארץ שפנוי כרגע, טביב בכדורגל הישראלי כמעט 20 שנה ולהתנתק זה לא כזה פשוט, אני גם לא משלה את עצמי ואני יודע שאם למשל בבית"ר היה בעלים יציב ומכבי ת"א סתם לדוגמא הייתה במצב שלנו אז הוא היה בודק אפשרות לרכוש אותם, טביב לא מגיע מאהבת בית"ר בדיוק כמו 70% מהבעלים הפרטיים של קבוצות הכדורגל בעידן המודרני.

ואגב בהפועל שהוא נכנס הוא סגר חובות בגובה של 17 מיליון שקל(ככה הוא לפחות טען) בבית"ר מדובר בסכום שנע בין 8 ל-10 מיליון.

15. אלי מתחן Member

הוא נכנס להפועל עוד הרבה לפני ליגת האלופות.
    בסופו של דבר, את הכסף הגדול בכדורגל עושים מקנייה ומכירה של מועדון, או מכל מני טריקים לא חוקיים של עמלות סוכן, את שניהם הוא יכול לעשות בבית"ר.