בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

קריאף נהדר, ראוי להרכב יותר מכל שחקן בבית"ר. האמת אבל מפתיעה החולשה שלו בהתקפה, כי בנוער הוא היה שחקן ההתקפה הכי טוב בשנתון שלו.

דסה שחקן טוב, הבעיה שהוא נוטה לעשות טעויות. ועדיין, הוא הרבה יותר טוב משי חדד ומכל אופציה אחרת לעמדת המגן הימני.

גאלבינה אחד השחקנים הכי איכותיים שראיתי בבית"ר בשנים האחרונות. תנועה ללא כדור של שחקן ברמות הגבוהות, חוכמת משחק שאין לאף שחקן בבית"ר וגם טכניקה טובה. אני רק מחכה שיכנס לכושר משחק.

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין הרבה הבדל ביניהם בהגנה שניהם לא משהו, בהתקפה דסה לא יכול לעבור שחקן, להרים מדויק, לעשות עקיפה טובה לקיצוני ואפילו למסור מסירה טובה, גם שי חדד לא מייקון אבל מדי פעם הוא נותן לך דריבל, עקיפה, הרמה טובה, לא מחזיק משניהם אבל דסה פשוט שחקן חלש עד כדי כך שאני מעדיף את חדד(הישג בפני עצמו).

גם אני חושב שקריאף לא מספיק טוב בשביל לשחק בהרכב, אבל בוא נראה אותו כאשר הוא פותח עם דאריו בהרכב.

גלאבינה לא בא על חשבון ריקן, אבי משחק באגף וגלאבינה מאחורי החלוץ.
    ואני כמעט בטוח שאלי כהן מתכנן לפתוח נגד בני יהודה והפועל עם 3 קשרים באמצע(דאריו, קובי, קריאף) ריקן ובן-שושן בצדדים וערן לוי בחוד, במצב כזה אתה צריך לוותר על קשר אחורי אחד כדי שהקרואטי יפתח ואז אתה מאבד את השליטה במרכז המגרש שאלי רוצה להשיג נגד בני יהודה והפועל שהם קבוצות יותר חזקות מאיתנו, נגד קבוצות חלשות יותר זה יהיה ערן לוי/גלאבינה ובינתיים השמן נותן יותר מספרים.

3. Ice Cream חסה

אני לא מסכים איתך. כל מה שאמרת, אני ראיתי להפך. דווקא חדד הוא זה שפעם בעשרים משחקים נותן פעולה טובה (ההרמה מול הפועל תל אביב לדיאמנטידיס), ודסה בדרך כלל עושה פעולות טובות בהתקפה. בהגנה אני גם זוכר את דסה עושה פעולות טובות, לעומת חדד שבאופן קבוע מחלטר שם.

לדעתי ברק משה עדיף עליו, וקריאף כבר 2-3 משחקים מעצבן אותי, ואפשר לעשות שינוי.

שוב, אני ראיתי עד עכשיו להפך. ריקן משחק באמצע יותר, וגלאבינה נוטה לצדדים, ימינה בעיקר.
    ערן לוי בחוד חלוץ מדומה? נפלא. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

4. EO11 בפה אליל היכל התהילה

ד"א חסה, ראיתי היום את גוטליב הזה נגד מכבי. עדיף כבר את בראשי.

5. Bensh Member

:aaarofl:

6. Alta Tensione Member

תגידו, על בסיס מה קבע שרון דוידוביץ' בשידור שאלי כהן עוזב בוודאות אם טביב קונה?

7. סמואל אטו Member

יכול להיות שעל סמך זה שאלי כהן הוא איש שעובד בצורה ישרה ואלי טביב הוא נוכל, ואולי גם כי כבר העלו את השם של אוחנה עוד לפני שהוא בכלל קנה את הקבוצה.

8. Don Joan Roman Member

כמה מילים על המשחק: כמה טוב שחזרת דאריו אני מקווה שלעולם לא תחסר שוב.

9. Bensh Member

there's only one dario
    איפה ההוא שקרא לו פשרה?

10. EO11 בפה אליל היכל התהילה

שבוע הבא משחק מאוד קשה לבית"ר נגד הפועל, ואם הפועל ישחקו כמו שהם שיחקו היום נגד חיפה אז אלי כהן חייב לעבוד על הנקודות הבאות:
    - אם הפועל תיתן לבית"ר להניע כדור בצורה סתמית כמו חיפה כדי למשוך אותם למעלה, אז אנחנו נקבל כמה כדורים ברשת עם ההגנה האיטית והלא מתואמת שלנו. בכל מצב נתון במגרש צריך 4-5 שחקנים קרוב לחצי שלנו/בחצי שלנו, גם כשאנחנו תוקפים. אין לנו את הפריבילגיה לתקוף עם הרבה שחקנים את הפועל ולהשאיר את העורף פרוץ, ואסור שהשחקנים יתפתו לעלות יותר מדי.
    - הקישור של הפועל היום נהנה מחופש לא יאמן מהקישור של חיפה, ואלי חייב לעבוד עם שלישיית הקישור האחורי על משחק הלחץ על שחקני הקישור של הפועל כדי שיתקשו לפתח משחק. אם יש נקודת חולשה אצל האדומים זה במרכז השדה, כי דג'מבה דג'מבה באמת שחקן חלש ביותר וגורדנה לא יכול לבד.
    - למרות שאני לא חושב שערן לוי צריך לפתוח, חייבים לבעוט מרחוק וכמה שיותר. זה לא בגלל שאני מזלזל בקליימן, שהייתי שמח אם היה בבית"ר, אלא בגלל שכל מיני נסיונות דאבל פס או כדורי עומק למיניהם די בודאות ילכו לאיבוד מול הצפיפות של הפועל, ורק בעיטות מרחוק יוכלו למשוך שחקני הגנה של הפועל החוצה ואז לפנות שטחים לשחקנים אחרים. חוץ מזה שיש לנו שחקנים שיכולים להבקיע גול גם בבעיטה אחת.

כמובן שהתיאום בהגנה זה משהו שחייב לעבוד עליו בדחיפות, אבל לצערי עם אחד כמו בראשי ובכלל עם כל הגנה יהיה קשה תוך שבוע להשיג תיאום רצוי. בגלל זה הכל תלוי באיך שהקישור שלנו, הדבר היחידי שבו אנחנו עומדים מול הפועל שווה בשווה, יראה. משחק טוב ואנחנו יכולים לעשות משהו, אם לא...חבל לנו על הזמן.

זה ההרכב שהייתי רוצה לראות, למרות שהסיכוי שיקרה קטן:
    הרוש
    ביז'ו, שקבורץ, קוזוקין, דסה
    קריאף, מויאל, דאריו
    גאלבינה, ריקן
    עזריאל

יכול להיות שבן שושן צריך להיכנס בגלל העבודה השחורה שלו, אבל מצד שני יהיה להגנת הפועל קל מאוד להעלים אותו. גאלבינה מצד שני נראה כמו אחד שיכול לעשות להם הרבה צרות.

11. yedidel Member

אני חושב לעמותת האוהדים של בית"ר יש עכשיו משימה מיידית וקריטית והיא למנוע את כניסתו של טביב למועדון, אם לא רוצים לגמור כמו הפועל כפר סבא.

12. Bensh Member

תודה על ההבהרה, אגב מה אתה אומר? מחר השמש תזרח?

13. סמואל אטו Member

לעמותה אין כוח כזה.
    יותר מזה, אני חושב ששמונים אחוז מהאנשים ששמו כסף בעמותה מעדיפים לחיות באשלייה הזאת שנקראת אלי טביב.

14. yedidel Member

מהיציע המזרחי... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

15. yedidel Member

אני מניח שהקשיים הכלכליים משפיעים... אבל אני חושב שאם מסתכלים על ההסטוריה של האיש בכדורגל אפשר להבין שלטווח הארוך זה יותר נזק מלהישאר בלי "משקיע" (שעדיין לא ברור כמה השקיע בהפועל ת"א אם בכלל)