בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. Don Joan Roman Member

יאמר השאיר את מכבי נתניה בלי בעלים אבל גם השאיר אותה בלי חובות, במכבי נתניה לא חייביםש קל לאף אחד, אנחנו עוד לפניי שפתחנו עונה והכנסנו סעיפי תקציב חייבים שניי מיליון שקלים לסוכנים של אבראו, לגנק, לבן שושן, לברוכיאן ולעוד מי יודע כמה אנשים, רק לחשוב שעם השניי מיליון הללו היינו יכולים עכשיו להחתים את סטיבן, להביא בלם נוסף ואפילו חלוץ, אבל חלם זה בבית"ר ירושלים, ארבע שנים והחובות רק מצטברים, אח"כ שואלים למה אין לאחד המועדונים הכי גדולים בארץ רוכש, זה למה, שניי מיליון שקל חובות, עשרות אנשים שמעורבבים בקופת שרצים וחייבים להם דין וחשבון, מחלקת נוער במצב חרפתי, חוסר במתקן אימונים אמיתי, חוב למע"מ, עם כל כך הרבה בעיות ברור למה אף אחד לא מתקרב לכאן, אני לא אגיד שהכל בגלל איציק קורנפיין כי יהיה זה שקר גס לומר זאת אבל לאיציק קורנפיין יש חלק גדול מאוד בזה, איציק קורנפיין אדם אהוב מאוד על ידי(וכשוער אעריץ אותו כל ימי חיי ואודה לו על כל רגע שלבש את מדי המנורה, שמר על שערינו ופיאר את סמלנו(לא כל אחד מוותר על הצעה של חצי מיליון דולר בשביל קבוצה בפירוק) ואין לי ספק שאין לו יד בדברים לא כשרים שקורים במועדון שלנו, אני הייתי מראשוני התומכים שלו אבל אין ספק שהוא נכשל טוטאלית בתפקידו ועליו לסיים אותו כמה שיותר מהר, כמובן שאני לא תומך עכשיו ולעולם לא אתמוך בדרכים אלימות ובוודאי לא אלימות שפוגעות פגיעה ישירה ועקיפה במועדון על אחת כמה וכמה שזה כלפיי דמות ואיש ענק שכמו שציינתי אני לעולם אהיה אסיר תודה לו אבל הגיע הזמן לשינוי וריענון, הגיע הזמן לחסל את החובות, הגיע הזמן להוציא את ארקדי גאידמק, גל יוסף, אילן רג'ואן, מוטי אמסלם, איתן מזרחי מהמועדון ולהבריא אותו באמת, כי אי אפשר להמשיך ככה פשוט אי אפשר, הלב כואב ונשבר כל יום מחדש על המצב של המועדון שפעם היה המפואר והגדול ביותר במדינה, מועדון שבכל שנה העמיד ממוצע קהל גבוהה מאוד ולא משנה מה היה מצבו, מועדון שהיה גאווה אדירה להשתייך אליו, או בקיצור: בית"ר ירושלים.
    לצערי איציק הוכיח שהוא לא הבן אדם לביצוע העניין, עצוב שזה מה שנשאר במועדון אחריי השקעה של כמעט 400 מיליון ש"ח, "תודה גדולה" לאלי ארזי, ולדימיר שקלאר, יצחק שום, גיורא שפיגל, אוסי אדרילס ובעיקר לשניי כלבים מצורעים: יוסי מילשטיין ואחת מנשות תקשורת הספורט הגדולה בארץ, כן כן זאת שמלכלכלת על קורנפיין ימים ולילות ודאגה לשאוב ביחד עם החבר שלה מילשטיין מליוני שקלים מקופת בית"ר תודות לתמימותו של גאידמק) שדאגו לשאוב דולרים על גביי דולרים בלי לדאוג בפסיק למועדון.

נערך לאחרונה ב: ‏9/10/12
  2. Ice Cream חסה

אמרת אילן רג'ואן? זה לא יו"ר הדירקטוריון שלנו, הבעלים של חברת חצר הכנסת ועוד איזה חברת ייבוא קפה, שכל את אחיו בפיגוע (בדיוק כמו איתן מזרחי) ושם "כסף" (מישהו באמת יודע כמה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx העיקר אור הטיף לי שיש אנשים שצריכים את השקט http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx)... מה הוא עשה ולמה הוא גורם בבית"ר?

מוטי אמסלם? גם הוא חלק מהפורום של העסקנים? וזה לא יו"ר הפועל אילת בכדורסל בכלל? מה הוא קשור פה?

איתן מזרחי? מוזר, אבל מאמצע השנה שעברה שהוא הורד מאתר ההתאחדות (אבל זה תקף לכל הסקאוטים של כל הקבוצות), לא כתוב בשום מקום רשמי והוא לא מרואיין לשום מקום רשמי בתור סקאוט הקבוצה. מישהו יכול אחת ולתמיד להגיד אם הוא עדיין שם בתפקיד הסקאוט? ועד כמה הוא בכלל בוחש בקבוצה מעבר לשכר (המופרז) שהוא מרוויח, אם בכלל? ולמה איציק הוא זה שצריך לנגף אותו, אם בכלל מדובר בחבר שלו שהוא כנראה מחזיק?

מחלקת הנוער שלנו אפילו אם היא לא ממורקת כמו זו של חיפה, מכבי או אשדוד או רמה"ש (!), היא עדיין במצב סביר עם מתקנים ראויים ביחס להרבה קבוצות אחרות, עדיין יש לנו שחקנים מוכשרים ואנחנו מצליחים לשמר בקבוצה את הכישרונות שלנו ואפילו להביא חדשים.

זה שיש אלף אנשים עם יד בקבוצה הזו, זו די נגזרת של העולם הקטן שאנחנו נמצאים בו- ישראל, ירושלים, הכדורגל בישראל בכלל וירושלים בפרט... זה לא חריג, אולי אצלנו זה הכי מוגזם.

אני לא חושב שאיך שיאמר עזב ונתן ללב ובלדב את הניהול נתניה הייתה בלי התחייבות אחת קדימה, וגם הם נאלצו לתמרן לא מעט. וגם לנו כל מה שהיה מתקופת גידמאק זה את הסוכנים של אל לוקו וגנק. ההבדל הפשוט זה שבנתניה יש 2 גברים שמנווטים את הספינה ביד רמה, ולנו יש את קורנפיין שרק דחה ויצר חובות, פשוט כי הוא מנהל גרוע (מה לימדו אותו ב-2 התארים שהוא עשה?).
    לגבי קורנפיין- גם אני הייתי מאלה שנשכבו על הגדר להגן עליו מכל הטענות של שכר ושחיתות (חיימבלוף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx), מעולם לא קראתי ולא אשיר לו "בן זונה שוטר" וכשקיללו במשחק מול ב"ש את אשתו- לא ידעתי את נפשי מרוב כאב. אבל הוא פשוט מנהל חלש שלא יכול להפיק את המקסימום ממה שיש לו. להפך הוא מצליח להיכשל איפה שקשה לא להצליח. עם כל הכבוד ל-2 מיליון חובות, יש לנו עדיין 21 מיליון שקל שזה יותר מרוב הקבוצות בליגה, עדיין יש איזה 6-9 מיליון שקל שהולכים למקומות שלא צריכים ללכת! 3 מיליון הולכים סתם על אבטחה ששפיציק, נידם, המשטרה המושחתת והאוהדים מסדרים לנו, ועוד 3-6 מיליון פשוט מתאיידים! זה לא חוזים מופרכים, כי השחקן הכי יקר שלנו (עמית) מרוויח 700 אלף ברוטו וגם איציק כבר קיצץ, קשה לי להאמין ש-10 אנשי צוות מקצועי והנהלה לוקחים כל כך הרבה (למרות שהם החשודים העיקריים שלי) וגם הסגל צומצם וכמעט ואין שחקנים שמקבלים שכר בגלל טומני יד בצלחת למיניהם. ואם יש (אני מכיר 3 כאלה...) אז הם מרוויחים גרושים. פשוט חוסר אונים...
    אין מה להאשים את ה-2 מיליון האלה בזה שאין לנו עכשיו את סטיבן ועוד בלם...

גם אני לא חושב שלמישהו רציני שיבוא עם כוונות אמיתיות לרכוש את בית"ר ולהחזיק אותה, תהייה בעיה לשלם עוד 2 מיליון שקל, עובדה שגידמאק כביכול כשלא אכפת לא וכביכול בחובות מוצא את הכסף לכך. אבל אף אחד רציני לא רוצה להיכנס לבית"ר, מיליון ואחת סיבות.

עם כמה שבית"ר זה מועדון גדול ואני לא מצפה מאוהדים להגיד שלא, עד כמה שאני זוכר בתחילת שנות ה-2000: היינו קבוצה גדולה ומעניינת, אבל הפועל, מכבי וחיפה נחשבו להרבה יותר קבוצות מפוארות. כשגידמאק הגיע ב-2005 אז ברור שזה השתנה, אבל לא חוכמה. מאז עוד לא מעט חיים על אדים מאותה תקופה, אבל אני רואה ביציעים עד כמה אנחנו מועדון גדול. כלומר ביחס לנתניה, הפועל חיפה וב"ש כן, אבל לא ביחס ל-3 הגדולות. עם כל התודות הגדולות שהבאת מירו, גם לאוהדים צריך לתת איזה תודה קטנה על זה שלא נתנו מספיק עבור הקבוצה שלהם, או הקבוצה שהם טוענים ושרים שהיא שלהם, בזמנים קשים...

3. אלי מתחן Member

חביבי זה לא עניינך, לא היית רוצה שמישהו ידון על גובה המשכורת שלך בפרהסיה.

4. Ice Cream חסה

רגע, אז זה פתאום לא כסף שלנו? ולא בדיוק לזה יש פורום? או שסתם היית ציני?

ב-2 וחצי שורות לגביי: במקרה אני מקבל את הכסף שלי בעקיפין מעיריית רחובות (לא יודע בדיוק איך, זה תהליך ממש מסורבל), אז אם למישהו יהיו שאלות לגבי ולגבי המקום אני כן אענה לו, למרות שתודה לאל המקום שבו אני עובד יותר ממצליח. חוץ מזה אני לא הכי מרגיש טוב עם התפקיד שלי, בין היתר כי הוא ממומן על ידי ארנונות של תושבים שלא צריכים את המקום הזה ולא בטוח יודעים על קיומו...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏9/10/12
  5. Don Joan Roman Member

יש רק מוטי אמסלם אחד? יש עשרות אם לא מאות כאלה בארץ.

6. Bensh Member

http://t.qkme.me/361pzx.Xxx

7. Ice Cream חסה

אולי אתה מתבלבל עם מוטי ירוחם/ מוטי בן דוד/ מוטי חוג'ה?

הייתה היום ישיבה שבסופה בני נחמיה, שאף אחד לא יודע כמה כסף הוא שם ומיהו בכלל (חוץ מיו"ר סניף ליכוד ויו"ר בית"ר בעבר, לא אומר לי הרבה...) - נבחר ליו"ר הידרקטוריון, תפקיד שלאף אחד אין מושג מה הסמכות שלו באמת. וזה למרות ש"עמותת האוהדים" (כלומר הבן של אברם לוי, שותף עבר של קורנפיין וגידמאק בקבוצה, ואליק הראל שגם לגביו זה תקף שאני לא באמת יודע מי הוא) הצביעה עבור אילן רג'ואן... השד יודע מה הלך שם.

הייתי במשחק האימון מול בית"ר כפר סבא, למרות ה-5-2 בית"ר ירושלים קבוצה חלשה, ואלי כהן מתרגל שיטת משחק שלא עובדת (אם כי לזכותו יאמר שהוא החליט במחצית להחליף בעמדות בין קוז'וקין למויאל וזה מיד השתלם לו עם גול של קובי, קוז'ו תופס פורמה והייתי רוצה לראות אותו פותח בהרכב מול בני יהודה לצד דינו). הוא מתעקש לשחק עם ערן לוי חלוץ חוד בודד ועם עזריאל משמאל, עם חדד בתור מגן ימני (למרות שדסה היה בנבחרת הצעירה) ונראה שלא אכפת לו מהחורים הקבועים של כל ההגנה ומזה שאין רגל מסיימת. גם לא ברור למה הוא שיתף רק 12 שחקנים בכל המשחק, וגם זה היה כי ריקן נפצע. הוא עד כדי כך מנסה להעביר סדרת חינוך במועדון?
    זיאת היה סביר. לדעתי בינואר אפשר יהיה לשחרר מהסגל את אחד מ-3 השוערים. שווילי באמת אדיר בהתקפה, אבל אם אפילו מול בית"ר כפר סבא הוא משאיר חורים אז אלי כהן חייב לעבוד איתו על זה, או לומר לו להירגע בעליות שלו. לזכותו ייאמר שהוא הכי משקיע המון ושהוא נשאר אחרון באימון לעבוד על הטעויות שלו. גם את דינו אני ממש אוהב כבר. הוא קלט מהר מילים והתחבר לכולם ורואים שיש לו או לפחות או שואף להיות בתיאום מוחלט. על קוז'ו כבר כתבתי. חדד שחקן פח. ריקן לא מספיק דומיננטי. גלאבינה שחקן חכם וטכני ברמות, אבל אין לו רגל מסיימת, כמו לכל הקבוצה הזו. ערן לוי עם כל הכבוד לבעיטות שלו מרחוק לא יכול לעשות יותר כלום. אם הוא לא מסתדר בשיטה שאלי כהן רוצה להנחיל- שיושיב אותו על הספסל עם כל הכבוד. את עומר נחמני המגנים של כפ"ס עשו כמו ילד, הוא צריך שנה אחת בקטמון לפני שהוא חוזר אלינו.

ומצטער שזה נראה ככה- אבל אם שליש ממה ששמעתי ביציע על מחלקת הנוער נכון, אז אין גבול לחרא בקבוצה הזו! למישהו מהירושלמים יש כל העיר?

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה שהתחלת לראות כדורגל ב-2004 לא אומר שאנחנו לא מועדון גדול כמו התל-אביביות וחיפה, בשורה התחתונה ב-25 שנה האחרונות רק מכבי חיפה זכתה ביותר אליפויות מאיתנו, וזה תקף גם ל-15 שנה האחרונות, זה שהפועל ומכבי זכו בכמעט כל תואר לפני 50 שנה לא הופך אותם להרבה מפוארים מאיתנו וגם למכבי חיפה שזכתה בעשור האחרון באיזה 7-8 אליפויות יש רק יותר 4 תארים מאיתנו.
    לאנשים יש זיכרון קצר והוא משתנה כל כמה שנים, אז לפני 10-15 שנה נתניה וב"ש היו קבוצות ליגה שניה והפועל פ"ת והפועל חיפה היו קבוצות צמרת ובני יהודה הייתה קבוצת תחתית טיפוסית וק"ש בליגה ב' או ג'.

בית"ר צריכה להיות בצמרת כל שנה, עצם שעונה שלישית ברציפות אנחנו בתחתית מראה איך המועדון הזה מתנהל ואם נשאר עם קורנפיין עוד 5 שנים אז נהפוך לסוג של הפועל חיפה והפועל פ"ת כיום, תראה מכבי חיפה שאצלם מקום 5 זה כישלון טוטאלי בדיוק כמו שאצלנו לפני כמה שנים מקום 5(שהגדרת כהצלחה) התקבל ככישלון, השנה למשל אם נסיים במקום החמישי אז זה יתקבל בהפתעה ויחשב גם להצלחה, רק מראה לאן התדרדרנו.

9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

האזה, זה שאתה לא מכיר את בני נחמיה ופועלו לא אומר שאף אחד לא מכיר אותו. נחמיה, לפני שהיה יו"ר הקבוצה, היה הגזבר שלה והיה בין האחראים אם לא האחראי העיקרי על המעבר לבלומפילד בעונת האליפות הראשונה. היום הוא בונה את אחד הפרוייקטים הגדולים בירושלים.

והאזה, בשנות ה-90 היינו ה-קבוצה של המדינה. הבעיה שהיום הכדורגל כל כך מחורבן שאנשים שהיו אוהבים את בית"ר מעדיפים לשבת בבית ולראות את מסי ורונאלדו, ובצדק.

10. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם קיים ולו גרעין של אמת בידיעה זו, לא נותר לי אלא להביע את תנחומיי הכנים.

11. Alta Tensione Member

"בקבוצה אופטימים"... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

מתי יהיה לי נחת מהקבוצה הזאת?

12. אלי מתחן Member

מי אלה הקבוצה?

13. Don Joan Roman Member

איציק קורנפיין וארקדי גאידמק.
    ניר ברקת דרך אגב מתנגד למהלך הצפוי.

14. אלי מתחן Member

הם אלו שהתבטאו?
    החלטתי שנמאס לי. יהיה מה שיהיה אני אוהד בית"ר, שכל האפסים ימשיכו להסתובב סביב עצמם ולשרוף כסף לדעת, אני אלך למשחקים אם יהיה לנו את אבי ריקן בהרכב, איציק אבושדיד או ג'רום לרואה.
    קורנפיין לא עדיף על טביב, הייתי שמח אם העמותה הייתה שווה משהו מלבד החתמה של שי חדד ובן שושן, לא קרה, כבר הפסדתי יותר כסף בחיים שלי על סיבות יותר טפשיות, נקווה שכאשר בית"ר תתאושש מהתקופה השחורה הזאת זה לא יהיה מאוחר מדי בשביל לחזור להיות המועדון הגדול בישראל.

15. Don Joan Roman Member

הם זה הקבוצה, מי שהתבטא זה עורך דין שליו שכל מילה שלו זו מילה של גאידמק.