בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

בולשיט.
    אתה לא יכול להתווכח עם עובדות.
    לא הוגשה הצעה לבן יוסף, אלי כהן התחנן בפניו לצאת למחנה למרות שר"ג הציעו לו הצעה, וזאת בטענה שיקבל חוזה כשיהיה כסף.
    כשנהיה כסף, פתאום בן יוסף לא בתוכניות.
    כפי שעשה בעבר, הוא היה מתגמש. אולי זה לא היה מספיק, אבל אפילו לא ניסו.
    אלי כהן פסל אותו עוד לפני שניגשו בכלל למו"מ, כך שאתה יכול לדבר באוויר על מה שנראה לך שהיה קורה (ויכול להיות שהיה קורה, כמו שיכול להיות שלא..) מול העובדה שאלי כהן בחר את בראשי על פני בן יוסף.

2. EO11 בפה אליל היכל התהילה

זה ממש לא נכון מה שאתה אומר.

אלי כהן רצה את תומר בן יוסף, אבל איציק הבהיר לו שזה או שקבורץ או בן יוסף, ואלי העדיף את הקרואטי אבל במקביל ביקש מבן יוסף לחכות למקרה שיתפנה סכום כסף ואז יוכלו להחתים אותו, מה שלא קרה.

3. Ice Cream חסה

זה כבר לא שייך לעובדות, אלא לדעה שלך. לדעתי (בעיקר על סמך מה שמירו כותב פה) הוא לא היה מתגמש בקלות.

פעם 51: בראשי היה חתום בקבוצה עם חוזה תקף, עם בן יוסף היו צריכים לשבת למו"מ על חוזה חדש, ובין היתר אלי כהן רצה גם את שקבורץ. במצב הכספי-ניהולי של בית"ר נוצר מצב שאפשר להחתים או את שקבורץ, או את בן יוסף, ומכמה סיבות בסוף שקבורץ הוחתם ולא נותר כסף לבן יוסף. בהתחלה חשבתי שזה שגוי ובעיקר לא אתי מצדו של כהן, אבל כרגע שקבורץ נראה טוב והבעיה שלנו הוא בעיקר בראשוב. אפשר היה ואפשר עדיין להביא בלם אחר במקומו (או אפילו להעלות אחד מהצעירים) בתקווה שיהיה יותר טוב ממנו, אבל בן יוסף לא נכלל פה.

אני זוכר שאפילו בבית"ר.נט כתבו שמי שנלחם על זה שגם יצרפו את שקבורץ וגם בן יוסף יישאר היה בכלל קורנפיין, ואלי כהן לא התעקש על בן יוסף.

אגב בית"ר.נט, אז סופסוף הוא קיבל שיניים (שיני חלב, גם משהו...) ומבקר יותר כשצריך, אבל בעיקר הוא מביא יותר ידיעות על דברים שקורים, כולל חלקן בלעדיות. השאלה עד כמה הוא ימשיך להיות אמין בכל אותן ידיעות (לרבות בדברים הקטנים שנמצאים בין השורות).

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏24/9/12
  4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם שוכחים שזאת עונה ראשונה של בראשי כשחקן הרכב אצלנו והוא משחק לצד בלם צעיר וזר שהתיאום ביניהם נבנה עד כה רק דרך המשחקים כי שקבורץ הגיע רק כמה ימים לפני תחילת הליגה ולא עשה מחנה אימונים מסודר.
    היה עדיף שהבק-אפ של בראשי ושקבורץ יהיה בן-יוסף שאותו אנחנו כבר מכירים לטובה ולרעה ולא קוזוקין שלא שיחק 3 שנים אבל אתם שוכחים שבן-יוסף עולה פי 2 מבראשי מבוגר ממנו ב-10 שנים וגם נוטה להיפצע לא מעט, לקחנו השנה הימור עם בראשי ולא צריך לגמור אותו כבר במחזור הרביעי, וזה שלא שבשאר העמדות במגרש אנחנו מככבים...כי בינתיים כל הקבוצה לא פוגעת.

5. Ice Cream חסה

גם אני מאוד רציתי לראות את בראשי בהרכב והאמנתי בו, אבל כנראה שהוא לא מספיק טוב ואפשר כבר להבין שההימור הזה לא הולך להיות לטובתנו. בראשי טוב בתור בלם מחליף, הוא סביר כשיש לידו מישהו מנוסה (בעיה שרק בגיל 25 הוא פותח עונה בהרכב). והרמה שלו, כמו לירון דיאמנט שכולם ידעו את זה לגביו מהרגע הראשון שהוא החטיא מול ראשל"צ, זה ליגה לאומית (גג תחתית ליגת העל), אפילו שהוא היה שחקן בית בקבוצת הנוער שלקחה דאבל.

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

על סמך מה? 4 מחזורים? שכל הקבוצה נראיתה כמו פח והוא שיחק לצד בלם שלא שיחק חצי שנה והגיע כמה ימים לפני המשחק הראשון של העונה?

יכול להיות שהוא יתברר כלא מתאים.
    אין לנו מי להביא במקומו המקסימום זה לתת לקוזוקין או כחילה לשחק, הוא שחקן בית שעולה לנו גרושים וצריך לקבל את הצ'אנס שלו, לא יהיה טוב? יביאו בקיץ בלם חדש.
    וההשוואה לדיאמנט לא נכונה, בראשי עם כמה שלא תאהב לשמוע את זה הוא שחקן בית וצריך לקבל יחס שונה משחקן רכש, הסבלנות איתו צריכה להיות גדולה יותר כי אם תפגע איתו תקבל בלם לעוד 8 שנים.

7. Ice Cream חסה

זו לא הפעם הראשונה שאני רואה את בראשי במדי בית"ר, הוא שיחק כמה משחקים בעונה שעברה והיה פרווה, השנה הוא בכלל גרוע ולא מוצא את עצמו כבר 4 משחקים. מסתבר שהגול של טגה היה כששקבורץ נאלץ לשמור לבד על 2 שחקנים ברחבה ובראשי לא היה באיזור.
    אם כבר ההשוואה לדיאמנט לא נכונה, אז זה כי הוא צעיר יותר, מוכח יותר (נתן עונה טובה יותר מבראשי בלאומית) ושיחק פחות (5 דקות והחמצה הפכו אותו ישר לגדול ליצני בית"ר ירושלים). בהמשך דיאמנט די הוכיח שהוא לא בדיוק שחקן ענק, אבל עדיין אתה מלטך מדי את בראשי ביחס לאיך ששחטת אותו.

אני לא מסכים. מבחינתי זה כמו שתאמר שהיחס לשחקן אשכנזי צריך להיות שונה מהיחס לשחקן מזרחי. להיות במחלקת נוער מסוימת בהרבה מקרים זה ברירת מחדל של איפה נולדת וגדלת ולא מה אתה שווה באמת.

כמו שטיפחנו את עידן ורד וחן עזריאל ל-10 שנים? כמו שסנטאנדר טיפחה את קנאלס וגאראיי לעתיד? נו באמת, עוד לא הבנת איך עובד העולם?
    ולמה אתה בוחר להמר על בראשי (בלם בן 25 ששיחק עונה מלאה אחת בלבד, בסופה ירד לליגה א'), ולא על שקד גולדשטיין? לפי הנוסחה שלך אם תפגע איתו אז יש לנו בלם ל-15 שנה...

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל אני לא יודע מאיפה הבאתם את זה שבראשי אשם בגול של עכו.
    הוא לא היה במרכז ההגנה כי הוא הלך לסגור את החור שחבר שלך מגרלשווילי עשה, מי שהיה צריך לשמור על טגה ובעצם "לחפות" על בראשי זה שי חדד שבעצם השאיר את טגה לבד לנגוח לרשת.

http://www.youtube.com/watch?v=WxCfgwCdRiQ&feature=g-all-u

הנה הגול. תראה את חדד מפקיר את טגה וכמה זמן לוקח לשווילי עד שהוא יורד להגנה.

שחקן שעולה לבוגרים של בית"ר זה לא ברירת מחדל ולא עמיאת, זה שחקנים שעברו את כל הגילאים ורק הטובים ביותר, מי שלא מספיק טוב וברירת מחדל הולך לשחק בהפועל או בקטמון או במעלה אדומים/וואטאבר.

בסופו של דבר שחקני הבית הם הבסיס של הקבוצה הוא לא עולה לקבוצה כסף והוא צמח מתוכה והוא נכס של הקבוצה, קבוצה מתבססת על שחקני הבית שלה ומביאה שחקני חיזוק בעמדות שאין לה מספיק שחקני בית טובים ומן הסתם שהציפיות משחקן רכש יהיו גדולות משחקן בית, הרי למה להביא שחקן מבחוץ אם יש לך כבר שחקן בית שהוא פחות או יותר באותה רמה? מבחינתי זה היגיון בסיסי ותשובה למה מיותר להביא לכאן כל מיני אבושדידים למיניהם.

אז למה אני לא יהמר על אחיין שלי דניאל בן 4 כי אז יהיה לנו בלם ל-30 שנה ותאמין לי יש לו פוטנציאל ענק...אולי במקום להתחכם תענה לעניין?

עידן ורד ועזריאל נתנו אצלנו כ"א משהו כמו עונה וחצי כשחקנים מרכזיים ומכרנו כל אחד במיליון דולר, בדיוק כמו שהעונה התבססו על הכסף של איינבינדר ואם לא אז מי שהיו בהיכון הם הרוש ומויאל ומה משותף לכולם? שחקני בית שקיבלו הזדמנות.

9. Don Joan Roman Member

1. אלי כהן רצה את בן יוסף, הוא רצה את בראשי, הוא רצה גם את אינבינדר ואם הייתה לו אפשרות הוא גם היה מנחית פה חלוץ זר נוסף שהוא עקב אחריו, אבל רצונות לחוד ומציאות לחוד, יש רצוי ויש מצוי, היה כסף או לשקבורץ או לבן יוסף ואלי כהן בחר בשקבורץ כי הוא צעיר יותר, כי הוא בנוי לתלפיות, כי הוא כשרוני וכי הוא מאמין בו(ולענייננו חסה, איציק העדיף את בן יוסף, אלי כהן העדיף את שקבורץ), אל תפילו על בראשי את התיק של בן יוסף כי אין קשר בין הדברים, ואלי כהן לא התחנן בפניי אף אחד, הוא אמר לבן יוסף בפירוש ובאופן חד משמעי: אם יהיה לי כסף, אני רוצה אותך איתי בקבוצה, לא היה כסף אז הוא הלך(והוא לא רצה לעזוב, כיום הוא מרוויח בנבלות משהו כמו 130 אלף דולר, אצלנו הוא היה סוגר על 90-100 אלף כמו בן שושן, אבל חחח לא היה לנו כסף לממתקים).

2. אדם - דבש אתה, זה בדיוק מה שרציתי לכתוב, אבל הכי חשוב שכל גול שאנחנו חוטפים זה רק בראשי אשם מכל שחקני ההגנה למרות שהוא היחיד שכן עשה שם עבודה טובה כשהלך לסגור את אגף שמאל, וכשבלם הולך לסגור את הצד השמאלי ההגנה צריכה להצטמצם שמאלה, לא שקבורץ ולא מתן אשמים בשער הזה אלא שווילי וחדד.

הייתי שמח לומר לך שאתה צודק אבל אתה ממש לא בכיוון, הקומבינות במחלקת הנוער מסריחות יותר ממשאית סגורה עם דגים רקובים, יש הרבה ילדים בירושלים שמבחינת כישרון הם מצויינים אבל בגלל שאבא שלהם לא "חבר של..." הם אפילו לא מגיעים לרמות הנוער כך שאתה לא מכיר אותם, אבל מבין אלו שכן משחקים אז יש משהו במה שאתה אומר.

10. Ice Cream חסה

גם לחדד יש אשמה בגול וגם לשווילי, אבל כש-2 שחקנים מגיעים לתיבת ה-5 ויש עליהם בלם אחד זו גם האשמה של הבלם השני.

בדיוק מה שבראשי צריך לעשות גם, להפועל ירושלים.

אז אני שואל מה מיוחד בבראשי על פני עשרות בלמים לפניו ואחריו שהלכו לקטמון וגבעת זאב? זה שהוא היה חלק מדור הדאבל? גם מת'יו שחר. אתה זוכר אותו מציג יכולת מסחררת בנוער או באותה עונה בהפועל ירושלים? על סמך מה החלטת שיש לו פוטנציאל ענק? וגם אם יש לו פוטנציאל- זה לא מספיק אם יש לו בעיות מבחינות אחרות, אחת מהן היא שהוא כבר בן 25 ובקושי שיחק.

מה שבאתי לומר זה שכבר מזמן אף אחד לא בונה על צעירים שהם יהיו עמוד התווך של המועדון בעתיד כל עוד הוא לא יכול לספק מה שקבוצה גדולה מספקת. וזה לא תקף רק לבית"ר ונתניה אלא גם לארסנל. אז לומר שאם שחקן צעיר כלשהו יתגלה כשחקן טוב יהיה לנו שחקן טוב לכמה שנים קדימה- זו קלישאה פגת תוגף. מקסימום עם מנהל חכם יישאר לנו ממנו צ'ק נחמד, ועם מנהל גרוע (כמו זה שיש לנו היום) שיחכה שלשחקן הזה ייגמר החוזה יישארו לנו בנס כמה דמי השבחה. ויש את המקרה הממש רע ששחקן הבית המהולל זוכר לך חסד נעורים על זה שטיפחת אותו ונתת לו הזדמנות ובאמצעות סוכן משופשף ועיתונאי חצר גם גוזר קופון מהעזיבה שלו, לא משנה כמה הקבוצה שגידלה אותו זקוקה לכסף הזה.
    גם לא חסרים שחקני רכש שהם כן נשארים לכמה שנים טובות בקבוצה, כמו בן יוסף למשל.

לתת הזדמנות זה טוב ויפה, אבל אין מה להמשיך לתת הזדמנויות לשחקן שלא מראה כלום. הרוש, דסה, איינבינדר ו-ורד מהרגע הראשון שהם קיבלו הזדמנות על הדשא הם הראו כישרון והראו לחימה. לקובי דברים לא הלכו הכי חלק אבל תמיד ראו שיש לו את הפוטנציאל וברגע שהוא לקח את עצמו בידיים הוא נהייה מה שנהייה. לעומתם אביתר ושי חדד שלא ידעו/ לא רצו/ לא יכלו לקחת את ההזדמנויות שהם קיבלו, וכמוהם גם מבראשי אני לא רואה כלום, וזה לא רק אני אלא גם רועי, וגם אלי כהן לא מסתיר את זה שהוא מחפש עוד בלם.

11. Don Joan Roman Member

לא כשהוא הולך לנסות ולסגור את החור שהשאיר המגן השמאלי.

רצו אותו.

כן על סמך זה שהוא מעונת הדאבל, זה שלא בנו אותו כשהיו לנו את גרשון ובנאדו זו לא טעות שבגללה הוא צריך לשלם ואלי כהן מצא כבר את קוז'וקין(שאם כבר מדברים הוא לדעתי צריך לשחק לפניי מתן)

12. Ice Cream חסה

אז אני בכל זאת חושב שבראשי צריך להיות בלם שלישי או לשחק רק כשלצידו יש מישהו עם ניסיון (או סתם אחד מוכשר ברמות כמו פיליאבסקי) שיכול לחפות על טעויות קטנות שלו. הציוות שלו עם שקבורץ לא הכי משהו כששקבורץ הוא היותר טוב (ובעיקר משתפר מהר יותר).

נו, גם מת'יו שחר. אני שואל באמת אם בנוער או בהפועל ירושלים הוא הראה פוטנציאל כלשהו או יכולת, כי בבוגרים של בית"ר לא. (חוץ מזה שהוא גבוה וחזק והבנתי שהוא מתאמן על זה מאוד חזק).

לפי התקשורת (לא לפי כהן, טעות) הבנתי שהוא מחפש עוד בלם חוץ מקוז'ו, גם בראשי כמעט ולא שיחק אצלו עונה שעברה... קוז'ו בכלל חלוד וזה סיכון לפתוח איתו. אנחנו זקוקים לעוד בלם מנוסה, אבל כמו שאמרת יש רצוי, שזה מבחינתי להביא שחקנים בחופשיות כמו כל שאר 27 הקבוצות ב-2 הליגות הבחירות בארץ, ויש מצוי- שזה 22 מיליון שקל שהולכים למקומות לא נכונים ולאף אחד לא אכפת...

13. סמואל אטו Member

יש לכם מושג איך פויול נראה בעונות הבכורה שלו?
    תנו לבראשי להשתפשף לפני שאתם קוברים אותו, לא חכמה לתת לו בגיל 24-26 בפעם הראשונה דקות משחק ואחרי כמה משחקים לפסול אותו. תנו לו זמן להרגיש את המשחק, להתפתח וליצור תיאום עם שאר השחקנים.

14. Don Joan Roman Member

מה הקשר מתן שחר? איפה הוא ואיפה בראשי, אחד נעלם מהנוף והשני בבית"ר ירושלים, יש סיבה לכך.

15. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אלי כהן בפירוש לא רצה את בן יוסף.
    הוא גם התראיין על כך, יחד עם רצונו להעיף את דיאמנט ועמרם.

חבר'ה, אין לנו זמן לשלם את שכר הלימוד של בראשי. זה יעלה לנו בירידת ליגה, ואז מה?
    חוצמזה בלם, צעיר וחסר ניסיון ככל שיהיה, לא יכול לעשות כאלו טעויות של טירון כל פעם מחדש.
    זה כאילו אנחנו משחקים עם 10 שחקנים.