אני מעדיף שחקן יעיל בקישור ההתקפי כמו ערן זהבי, שכל עונה מסיים עם 10 שערים שכולם בדחיקות מהקו ו10 בישולים שכולם ממסירות של מטר.
אם אני מפריד את הרגש מהעניין אז אני לא הייתי רוצה לראות את ברוכיאן בבית"ר, הוא שחקן גמור בעיקר מנטאלית, הוא צריך שיקום רציני ולא הייתי רוצה שזה יבוא על חשבוננו, הוא ייתן לב"ש מדי כמה משחקים איזה גול נדיר או בישול חכם אבל לא יהיה השחקן שישדרג אותם לקבוצת צמרת.
http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/389/239.Xxx דיאמנט עוזב יחתום במכבי הרצליה, ב-30 משחקי ליגה(כמעט כולם כמחליף) אצלנו הבקיע 3 שערים ביניהם השער נגד הפועל בר"ג. התגובה שלו: ?רציתי מאוד להישאר עד לתום העונה בבית?ר ירושלים, אך כשהבנתי שאני לא בתוכניות של המאמן החלטתי למען הקריירה שלי לעבור לקבוצה אחרת ולחזור לעשות מה שאני הכי אוהב-לשחק כדורגל. בתקופה בה הייתי בביתר ירושלים, התחברתי למועדון ולשחקנים, לקהל הטוב ביותר בארץ שתמך גם ברגעים הקשים ועבורי ביתר ירושלים זה בית שאני מקווה לשוב אליו בעתיד. אני רוצה לאחל בהצלחה לכל החברים שלי בירושלים?. שיהיה לו בהצלחה בהמשך הדרך ושבחיים לא נזכה לראות אותו לובש יותר את המדים שלנו.
אני אוסיף למה שאדם כתב: כנראה הג'ינג'י הכי טוב והכי גרוע בבית"ר בכל הזמנים, הזכיר את התקופות של אלדד יעקובי, איך שהוא הגיע ואיף שהוא עזב מלמד בקצת את כל הבעיות והסירחון סביב בית"ר מאז שארקדי עזב. אף פעם לא נספר באמת על ידי אף אחד, אבל גם כשהוא כבר קיבל דשא הוא יכול היה להראות יותר. ליגת העל גדולה עליו למרות השער היפה שהוא כבש נגדנו עוד בהפועל רמת גן, והרצליה היא קבוצה שתתאים למידותיו. אבל עם כמה שהוא שחקן חלש, לא התאמץ מספיק והגיע בקומבינה - הגול (היפה) שלו מול הפועל והפלזמה הנכספת שהוא לקח אחריו (http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx) זה מהרגעים שכן יישארו בזיכרונות שלי מבית"ר, כמו אותו מהפך של אפק ובן שושן או משחק האליפות עם הקהל מחוץ לאיצטדיון. שיהיה לו בהצלחה ותודה לו ולאבא שלו על כל התרומה שלהם למועדון. היום בשעה טובה שמוליק קוז'וקין חתם על חוזה לעונה עם אופציה לעוד אחת, אולי מירו יודע אם הוא בסוף ירד מהעץ שלירן עטיה העלה אותו עליו או שבית"ר נכנעה למחסור בבלמים והסכימה לדרישות שלו. עכשיו נותר לקוות שהוא יעבור בבקרה בלי בעיות (או במילים אחרות- לא לשלוח את נידם, ובעצם גם לא את איציק). קצת עלוב שאנחנו מחתימים אותו רק לעונה, והשנתיים שהוא לא שיחק (עבר 3 ניתוחים בזמן הזה!) יהיו בעוכריו ואני לא חושב שזה הבלם השלישי שאנחנו צריכים. אטו - אז לא רק אני אומר שאתה כל הזמן כותב בגישה שאתה הכי חכם והכי מבין, לא בא לי להיכנס איתך לדיונים, אבל יש לך טעות: התקציב של בית"ר הוא "רק" 21 מיליון שקל מבוסס לא מעט על הערכות מופרזות שמובילות אותנו לגרעונות. לב"ש יש תקציב גבוה יותר, לא אתפלא אם גם לאשדוד ובני יהודה יש תקציב דומה, ולהן אין חובות.
החתמה מצויינת. שמוליק בסה"כ בן 25, כישרון ענק. בלם גבוה, חזק מאוד, מהיר וחכם, ומגיע לו להצליח אחרי כל חוסר המזל שהוא עבר בקריירה. מאמין שככל שהעונה תעבור הוא יחזור לכושר, ישתלב בהרכב ויפרח, כי יש לו את הפוטנציאל להיות שחקן ההגנה הכי טוב בארץ.
אחי, 25 זה לא בסך הכל, אלא כבר. כישרון יש לו, אבל גם לראובן עובד היה את הכישרון להיות לפחות רפאלוב. לא שאני אומר שקוז'ו בליין ועצלן, אבל הפציעות והניתוחים השפיעו עליו ומה שראית אצל דרור קשטן בנבחרת כבר זה לא מה שתראה עכשיו. ראיתי אותו קצת בטוטו- הוא מאוד מפחד ממגע וזה לגיטימי אחרי 3 (!) ניתוחים רצופים ברצועות (מי היו הרופאים שלו?). ייקח לו שנה של לא מעט טעויות לחזור לכושר ולהשתלב, ורק אחריה, אם ירצו אותו הוא יוכל לפרוח. ועד שהוא באמת יתפוס כמה משחקים טובים עוד שנתיים נגיע בקיץ 2014 שוב לאותו מצב שאנחנו יכולים לשלם גג 400 אלף שקל לשחקן, הוא יבוא בדרישות, יטזז אותנו קיץ שלם... אם כבר החליטו שמחתימים אותו אז 3 עונות+אופציה כמו שהיה בחוזה המקורי שדון חואן רומן דיווח עליו, זה הכרחי.
ואם הוא יפצע שוב העונה? מה נעשה עם החוזה הארוך שלו? אם הוא ייתן עונה טובה ויחזור לעצמו אז יממשו את האופציה עליו אם לא יגידו לו שלום בקיץ. חוזה לעונה אחת עם אופציה לעונה נוספת, לא יותר בטח לשחקן שבשלוש העונות האחרונות לא ראה דשא.
בע"ה עוד שנתיים כבר יהיה לנו איזה בעלים נורמאלי כמו שחר או ברקת, שיעזור לנו להשאיר אותו. גם אם לא, הוא חתום לשנה עם אופציה לעוד שנה, רק בגלל שמפחדים מפציעה נוספת שלו, ולא רוצים להסחב עם המשכורת שלו למשך 3 שנים. אני מאוד מקווה שהוא יהיה בריא ויחזור במהירות ליכולת שאפיינה אותו לפני תקופת הפציעות. הוא בית"רי אמיתי, ומגיע לו להצליח.
יקח הרבה זמן עד שיחזור לעצמו, אם בכלל. רואים שהוא מפחד להיכנס לתיקולים ולשחק חזק בגלל הפציעה וזה מובן, אבל אני מקווה שזה יעבור לו מהר ויותר מקווה שנקבל את אותו קוזו מלפני הפציעות. כשאני מסתכל על הבלמים הישראלים המובילים בארץ, אין לי ספק שהוא יכול להיות יותר טוב מהם ובפער לא קטן.
איזה יכולת אפיינה אותו לפני הפציעות? הוא לא ידע מה זה קו אחד בנבדל, ידע די קריטי לשחקן הגנה. לזכותו ייאמר שלמרות שברור שהוא בלם, כולם נתנו לו לשחק בתור מגן ימני, מה שלא היה לו מושג איך עושים. אני עדיין מבכה את הפספוס של אלון אברמוביץ', הוא באמת היה אמור להיות בלם נבחרת. עריכה: לגביי שני השחקנים האחרים שמוזכרים פה בדיון ביומיים האחרונים: אני אודה שחשבתי שאבירם יצליח בפולין. בדיעבד ברור לי שאין לבחור שום סיכוי לקריירה מקצועית, יש לו כל מני בעיות פיזיות ופסיכולוגיות שמושכות אותו למטה. לאבירם יש את היכולת לשחרר במסירה אחת את כל ההתקפה, ראינו את זה בתחילת העונה שעברה אצל נעים שהוא היה עושה עבודה של 3 שחקנים, ויש מצב שאצל אלי כהן הוא כמו כולם היה משתפר דרסטית. בכל מקרה, אני מאוד מקווה שהבחור יצליח בב"ש, הוא בית"רי אמיתי ואני אשמח לראות אותו מוביל את ב"ש למעלה, כי יש לו את היכולת וחוכמת המשחק שאין לה מתחרים בארץ. לגביי דיאמנט, אני חושב שהוא שחקן חלש, אבל רואים עליו שבחור טוב. חבל לי שהשחקנים שאנחנו מגדלים לא מפתחים אופי דומה לשלו. אבל אני לא חושב שזה לטובת המועדון להעדיף שחקן ברמה הזאת כזה על שחקני הבית שלנו. גם לו אני מאחל בהצלחה, הייתי רוצה שזה יעבוד.
אז כמה שבירות של קו נבדל מוחקות את העובדה שמדובר על בלם שמבחינת פוטנציאל יכל להיות יותר טוב ב-10 רמות מכל בלם ישראלי בן גילו. בלם מהיר, גבוה, חזק, חכם וגם שקט יחסית, למרות שעשה כמה טעויות בבוגרים בזמנו שזה לגיטימי לגמרי לבלם חסר ניסיון.
דבר ראשון, רק עכשיו שמתי לב שהוא כבר 3 עונות היה בחוץ ולא 2. יא אללה! אם הוא ייפצע עוד פעם אז את החוזה שלו יממנו ביטוח לאומי והרופאים שטיפלו בו. בטח שנוכל לשלוח אותו לחפש קבוצה אחרת במידת הצורך. וגם אפשר לחשוב באיזה חוזה מדובר כבר... האופציה בחוזה שלו, יכול להיות שהיא בכלל לא תלויה בנו. אתה חושב מישהו במועדון ממש רצה לממש את האופציה על עמרם ודיאמנט?........... הוא לא יתפוצץ בשנה הזו ותוך 10 מחזורים יחזור להיות בלם נבחרת, אלא ייקח לו זמן (כל השנה), גם אם נממש עליו את האופציה, תוך שנה אחרי שהוא יתן משחקים טובים/בינוניים פלוס כבר תהייה עליו התעניינות או שהוא יעלה את הדרישות (כבר עכשיו החוצפן הזה האריך את המו"מ איתו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx) ואנחנו חוזרים לאותו מקום. בכלל אי אפשר יהיה להתקדם לשום מקום אם כל השחקנים שלנו חתומים לעונה אחת וכל קיץ נצטרך לשבת איתם על חוזים. :aaagath: :aaagath:
תגיד אתה מגדת עתידות שאתה חוזה ככה את העתיד? שחקן עם רקורד כזה בעייתי מבחינת פציעות צריך לומר תודה שעוד הסכמנו להחתים אותו לעוד עונה אחרי ש-3 עונות הוא קיבל כסף על כלום, עונה אחת ועם יצליח לעבור אותה מבלי להיפצע יחליטו האם לממש את האופציה לעוד עונה. וד"א קיבלנו רדיוס על המשחק בית נגד הפועל...
אז או שלא יחתימו אותו בכלל, או שיחתימו אותו על אופציה ארוכה יותר. אני אחכה לקרוא את דו"ח פסק הדין לפני שאני אחליט סופית, אבל בהתחשב בזה שזה משחק מול הפועל תל אביב ומשחק הבית היחיד מולם השנה, סביר להניח, ושכבר שנה שנייה ברציפות אנחנו לא מארחים אותם בבית: היה אפשר להקל. היו מטילים איזה קנס של 100 אלף שקל מצדי שאותו היינו מחזירים בתביעות אזרחיות נגד חברת האבטחה והאוהד המפגר הזה.
קנס 100 אלף שקל על אבוקה נשמע לך נורמלי? נכון שיש לנו עונש על תנאי, אבל תפסו את הבן אדם, ובנוסף לכך בית"ר לא אחראית בכלל על האבטחה באצטדיון הי"א באשדוד, אלא רק בטדי, למרות שכנראה בהתאחדות רוצים שבית"ר תהיה אחראית על כל הבעיות המשמעתיות של הליגה. כבר נשבר ה....