בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nigel de Jong, Jul 6, 2012.

1. TotHotspur Member

http://www.youtube.com/watch?v=HKFtMSF_wKk
    וזה לקט ממעט משחקים, ואני זוכר הרבה הרבה יותר מסירות יפות שלו לעומק. רק במשחק נגד מכבי תל אביב בלקט הזה הוא הכניס לפחות 4 כדורים חכמים לחלוצים. איזה בזבוז היה לתת לו ללכת. עדיף היה למכור את הרוש ומויאל ולהשאיר אותו.
    ועם כל הכבוד לערן לוי, הוא יעדיף לבעוט לשער, גם אם מסירת עומק תציל את דוכן השאוורמה שהוא הכי אוהב באור עקיבא.
    אליחן לא מסוגל לדייק במסירות רוחב או מסירות אחורנית, אז כדורי עומק אתה רוצה שהוא יכניס?
    ולגבי קריאף אני לא מסכים, לדעתי הוא שחקן טוב עם פוטנציאל, במיוחד בזכות יכולות הגנתיות מאוד גבוהות.

2. אלי מתחן Member

טוב אלה 5 דקות מחיי שאני לא אקבל בחזרה. מה ראינו בסרטון שהכין דן אייבינדר על עצמו? 2 מסירות דרך ההגנה, אחת מהן הייתה נבדל. עוד 2 מסירות נחמדות על חצי מגרש לשחקן פנוי באגף, ושאר הדברים סתם כל מני מהלכים נחמדים שלו במרכז המגרש ועוד כמה שערים, שמכולם היחיד שלא פגע באף אחד בדרך זה נגד הפועל חיפה בשנה שעברה.
    מצטער, לא רואה את זה. אני מסכים שיש לבחור פוטנציאל, לא חושב שבשום שלב בקריירה שלו עד עכשיו הוא היה שווה את הסכום שקריית שמונה הסכימו לשלם עליו.

ערן לוי מוסר מדהים, יש לו טאץ' בכדור שכולל בעיטות ומסירות בין הטובים בארץ. הבעיה איתו כמו שחזרנו עליה מספיק בדיון היא שהוא לא נותן לשחקנים אחרים להתבטא, בהנחה שהשחקנים האחרים כוללים את אליחן ועומר נחמני כנראה שזה לא דבר נורא כל כך.

3. TotHotspur Member

אין ויכוח שלערן לוי יש טיפול בכדור ברמה של הגדולים מכולם, אבל הבנאדם מסרב לעשות משהו חוץ מלבעוט לשער כל כדור שמגיע אליו. את אליחן הייתי שולח בחזרה לנצרת עלית, כי לא רק שהוא לא מתאים לבית"ר, הוא לא מתאים גם לעירוני בת ים.
    מצד שני, אם היו לנו היום חלוצים כמו אוחנה ושאלוי, נראה לך שערן לוי היה מכניס להם כדורי עומק?

קרית שמונה שילמה עליו 300 אלף דולר. קורנפיין דרש על הרוש מיליון דולר ועל מויאל חצי מיליון.
    רק במקום שהכל הפוך בו, אלה המחירים של שחקן. אם על אייבינדר קיבלנו 300 אלף דולר, אז לא מגיע לנו על הרוש ומויאל יחד 300 אלף דולר. בשום שלב גם מכבי חיפה, הפועל תל אביב וקרית שמונה שהיו נואשות לקשר אחורי, לא נתנו אפילו הצעה על מויאל, למרות שידעו שבית"ר משתוקק למכור אותו למרבה במחיר. זה נותן איזושהי אינדיקציה למה מויאל שווה לעין אובייקטיבית. לעומת זאת הפועל מתחילת הפגרה הייתה מעוניינת באייבינדר שחיכה לבית"ר, וקרית שמונה שבסוף גם החתימה אותו.

Last edited: Sep 19, 2012
  4. Don Joan Roman Member

אם היו מציעים את קובי ב300 אלף דולר הוא מזמן לא היה כאן, כך שההשוואה איננה נכונה.

5. TotHotspur Member

אני בטוח שאם יענקלה שחר היה שם על השולחן מיליון שקל, הוא כבר היה במכבי חיפה.
    זה שחקן בלי ביקוש, ולדעתי גם לא יהיה לו.

6. סמואל אטו Member

הוא כבר שם מיליון שקל וקיבל סירוב.
    קובי מויאל הוא שחקן ללא ביקוש לא בגלל שהוא שחקן גרוע, להיפך בגלל שהוא הקשר האחורי הבכר בארץ אז המחיר שלו הופך אותו ליקר מדי עבור שחקן בתפקיד שלו. בנוסף מבין הקבוצות שיכולות להרשות לעצמן שחקן כזה רק הפועל הייתה זקוקה לשחקן כמוהו.

7. Ice Cream חסה

אין לי קלסר וספריית וידיאו שלו, אבל לפי מה שדליתי הסיבה שהוא לא התקרב בכלל לבית"ר זה כי הוא ערס וטיפש, אין לי שמץ לגבי מה שיש לו ברגליים.

זה בדיוק הדיון, אנחנו צריכים עכשיו חלוץ, ובהנחה שנשארו עכשיו איזה 1.30 חייבים לעשות מאמצים כדי להנחית אחד כזה (ובהנחה שלא אז לנסות להיפטר מדיאמנטידיס, עמרם ואביתר, לוותר על קוז'ו ולהביא אחד כזה). היינו צריכים כבר לפני חודשיים לחשוב על אפשרות, אבל למה שמישהו בבית"ר יטריח את עצמו לזה. לכן עכשיו 26 שעות לפני תום מועד ההעברות האופציות שאני יכול לחשוב עליהן מצטמצמות או לארמון בן נעים שעדיין (?) לא חתם בהפועל פתח תקווה, או איציק אבושדיד מבית"ר ת"א/רמלה (שזין הם פראיירים להביא לנו אותו ב-1.30, במקרה הטוב נקבל אותו בהשאלה עם אופציה לרכישה...). יכול להיות שלא צריך עוד חלוץ (אבל אתה ואדם אמרתם לגמרי ההפך...) ויכול להיות שיש אופציות יותר טובות משניהם (חוץ מקולאוטי לא שמעתי על כזו), אבל מה שעשיתם זה ישר לפסול את שניהם ובעיקר אותי. מהתלמוד...

את רובן סוארז ראית אי פעם משחק? היית מתנגד שהיו מביאים אותו לבית"ר? לא היית מסתפק בסתם לשאול ספרדופילים או סתם מביני עניין מה הוא שווה ומה הוא יכול להביא איתו?

איציק,
    נו בחייך, הם כתבו שחור על גבי לבן (ואני גם הבאתי את זה פה לדיון) שהם מאוד מאוכזבים בין היתר מזה שלא נלחמו להשאיר את איינבינדר וזה גרם להם למשוך את הכסף חזרה, בין היתר.

1.2 מיליון דולר לשחקן עם עונה לתום החוזה זה לא סכום מצחיק, ובשום מקום (חוץ מאצל משה בוקר) לא כתוב שאיתן מזרחי עדיין בבית"ר, אבל זה לא העניין. איציק נכנס כל כך הרבה פעמים לתאקלים עם אוהדים (שבין היתר עכשיו זה עם העמותה) שכל צעד שיכול לפגוע בהם אפילו רגשית הוא ישקול 10 פעמים וימנע לעשות אותו גם אם הוא הכי הכרחי שיש (למשל לדחוף את קובי לעבור קבוצה, אם הוא לא יכול להאריך לו את החוזה).

האבנים היו מטאפורה, הכוונה שישר האוהדים יעשו פרצופים וקולות. גם על פיליאבסקי פה בפורום (נראה לי אדם) אמר כשהוא רק הושאל שזה מהלך מיותר ואנחנו סתם משביחים שחקן לחיפה. אין בעיה עם ביקורת, אבל לפעמים היא ארסית ומהירה מדי והאוהדים לא נותנים ימי חסד לשחקני רכש. כל העונה שעברה כתבתי את הדברים האלה על דיאמנט...
    למועדון כן יש כסף! יש את החוזה של קוזו'קין שעוד לא חתם, ויש 3 שחקנים מיותרים שעם קצת מאמץ אפשר לנסות למצוא להם קבוצה, יש עוד מקום לאיזה ספונסר מסכן שאפילו ייתן רבע מיליון שקל וגם היה אפשר מתחילת העונה לתכנן פחות הוצאות (מנהל שיווק, מנהל תפעול, אולי גם סקאוט אם אתה אומר) כדי לחסוך למה שחשוב וזה מי שבסוף ישחק על הדשא.

לא אמרתי שאני לא סומך על הבחירה של אלי כהן לגבי שקבורץ וגלאבינה (למרות שקצת תמוה ההתעקשות שלו על שניהם על חשבון בן יוסף, אבל זו קונספירציה מקונספרת במיוחד), אבל הוא לא הביא אותם אחרי מעקב צמוד אלא מצפייה בקלטות והתייעצות עם מקורבים אליו/אליהם, שזה לגיטימי. עד כמה שאני זוכר אלי כהן טס לאוקראינה, ואני אפילו בדקתי אם מכלן או וארדיז'אן מתאמנות שם והן לא. יכול להיות שפשוט לא דווח על זה (למרות שהידיעה הראשונה על שניהם בוואלה הייתה כבר ביוני...), אבל הוא לא עקב אחריהם חצי שנה במשחקים עם צוות שלם.

אבל יש להם אותו תקציב כמו לנו ואפילו פחות (וגם חובות העבר שלנו כבר ירדו לכיוון ה-4 מיליון שקל גג גג), והם מצליחים להביא שחקנים במיליון שקל ואנחנו כל עונה עושים רכש דלוח שלוקח חודשים להחתים ולסדר הכל, וגם זה כל שנה בעזרתו של שחר שמטפח לו כלבלב מחמד על חשבון הניהול הכושל של קורנפיין. גם השנה הוא ממשיך לשלם לעזריאל 200 אלף שקל בשנה שבלעדיהם החמדן הזה עוד היה נשאר שם (וחבל שזה לא קרה).

אם'תה אומר.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

שחר כבר הציע עליו 1.7 מיליון שקל+עזריאל ושווילי, שזה מחיר בדיחה ולא שווה את הכאב של לראות את קובי בירוק. לפי משה בוקר, שחר החליט לא להתקדם עם העסקה הזו בגלל דרישות מרחיקות לכת של קובי (200 אלף דולר נטו...)

8. Ice Cream חסה

לקראת המשחק מול עכו: מסתמן שדסה ירד לספסל וחדד ישחק מגן ימני. ונשחק עם 2 חלוצים עזריאל ובן שושן.

לדעתי היה אפשר פשוט להוריד את חדד לספסל, אבל בתור מגן הוא דווקא כן סביר וזו גם אופציה.

9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לא, זה לא הדיון, אבל אם ניכנס לזה - עמית בן שושן, ערן לוי, חן עזריאל, עומר נחמני, הראל פולק ודיאמנט. למה צריך עוד חלוץ? אני אמרתי שצריך עוד חלוץ?

10. Don Joan Roman Member

הוא שם מיליון וחצי.

11. אלי מתחן Member

בתור מאמן בית"ר ירושלים זה לא מספיק להכנס לפורום ולשאול ספרדופילים מה הם חושבים עליו. יש שחקנים מרמה מסויימת כמו ג'רום לרואה שאתה לא צריך לבדוק התאמה כי הם מספיק טובים שהשיטה תיבנה סביבם. כל שאר השחקנים חייבים להיות תחת מעקב של מאמן.

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

דיאמנט? לא צריך להיות בבית"ר, פולק עוד צעיר מדי וחסר ניסיון כדי להסתמך עליו.
    ערן לוי, בן-שושן, נחמני לא חלוצי חוד ונשארנו רק עם עזריאל שגם הוא לא מספר 9 קלאסי, הייתי רוצה לראות כאן חלוץ רחבה אמיתי, אבל זה במצבנו מותרות.

Last edited: Sep 19, 2012
  13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אני לא קונה את התירוץ הזה של צעיר מדי וחסר ניסיון, בטח לשחקן מחליף. יש לו את מה שצריך? הוא יודע להבקיע? זה מספיק, ניסיון מקבלים מדקות משחק.

יש לנו מספיק שחקנים שיכולים להבקיע, זאת לא הנקודה.

14. Ice Cream חסה

ברור, אבל איזה "מעקב" צריך כבר? קלטות, התייעצות עם מקורבים וצפייה באימונים לא אמורה להספיק? ומה הוא רף הרמה שאחריה זה מובן מאליו ששחקן יתאים לבית"ר בתור חלוץ נוסף? 13 שערים בחצי עונה (שלפי מה שקראתי זה לא סתם כדורים שפגעו בו, הוא באמת חלוץ טוב) זה לא מספיק לקבוצת תחתית-מרכז שחייבת דחוף חלוץ ואין לה כסף?

בדיוק. ואנחנו זקוקים לחלוץ רחבה כלשהו ועם קצת מאמץ אפשר למצוא אחד כזה וגם להחתים, אפילו ב-24 שעות!

לא בטוח. ראיתי אותו כמה משחקים וגם עכשיו כשהוא קיבל דקות בבוגרים, והוא לא שחקן על. ראיתי שחקנים טובים ממנו שלא מצאו את מקומם.

גם ריקן ודסה יכולים להבקיע, אבל זה יהיו גולים מקריים ולא של התקפות מתוכננות לרוב. בשביל שיהיה משחק התקפה אנחנו צריכים עוד חלוץ רחבה כלשהו חוץ מעזריאל ופולק. לדעתי דיאמנט או עדן נחמני יספיקו למטרות שלנו (או שרק שלי?), אבל אלי כהן לא רצה אותם.

Last edited by a moderator: Sep 19, 2012
  15. אלי מתחן Member

שוב פעם, אתה חוזר למחוזות הויקיפדיה והסטטיסטיקה.
    יכול להיות שאתה תפגע פה ושם בשיטה הזאת, לא ככה מתנהלת קבוצה מקצוענית. לא מביאים רכש על סמך 13 שערים בלאומית. זה אולי טריגר כדי לבחון אותו וללכת לראות מה הוא שווה.