בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. TotHotspur Member

במקרה שלושת השמות שציינת חתמו במהלך שלושת השבועות האחרונים באשדוד, כחלק מהמדיניות שלהם לקידום ופיתוח צעירים:
    http://www.one.co.il/Article/205240.html
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4281465,00.html
    http://www.one.co.il/Article/200400.html

שמע, אם החתמת שחקנים צעירים מהליגה הלאומית מתבצעת בצורה רצינית, כחלק ממדיניות במועדון, עם סקאוטים שבאמת עובדים (בניגוד לאיתן מזרחי שאמנם מחזיק בתפקיד של סקאוט אבל מגרבץ כל היום ומקבל חצי מיליון) ועוקבים אחרי השחקנים האלה למשך כל העונה, וגם אחרי הבאתם הייתי משלב אותם לאט לאט ברוטציה, אז הייתי מסכים איתך. אבל כמובן שאלה שחקנים שלא צריכים לבוא על חשבון רכש של שחקנים זרים שמיועדים להרכב, אלא אם כן אלה עילויים כמו אופיר עזו שהיה תותח רציני כששיחק בהפועל.

אני לא יודע אם אתה הבאת את השמות האלה כתוצאה ממעקב צמוד אחריהם, אבל במועדון כמו בית"ר תחת התנהלותו של קורנפיין שמנהיג כבר שנים מדיניות של הרכבת קבוצת טלאי על טלאי, אי אפשר לעשות דבר כזה.

2. Ice Cream חסה

אין, מצחיקים אתם. אתם בקושי עוקבים אחרי הכדורגל הישראלי (זה בסדר, כל אחד וסדרי העדיפויות שלו, גם לי פעם היה יותר זמן והתלהבות לראות שידורים חוזרים של משחקים...), אבל לא מפסיקים לומר כמה שאני הזוי, אידיוט וכו'.
    אשדוד עם מדיניות הרכש המפגרת שלה מסתכלת עלינו שנתיים מלמעלה תוך כדי שהם רצים בצמרת, שלא לדבר על זה שהיא מוכרת את השחקנים שלה ישירות לאירופה ולא תלויה בחסדיו של שחר או בלחץ של שירצקי...

אני גם מכיר את הנוער שלנו (בצורה די שטחית, בטוח יש גם פה בפורום כאלה שעוקבים מהיציעים בבית וגן), ואני באמת רוצה לדעת את מי אתה חושב שצריך לעלות לבוגרים ולתת לו אפילו הזדמנות בהרכב. אנחנו די חייבים חלוץ, אבל חוץ מהראל פולק (שמקבל ניצני הזדמנויות ולא מראה כלום) אני לא מכיר אף אחד שאפשר להעלות עכשיו. אם כבר אז היה אפשר להשאיר את עדן נחמני, אבל כהן ויתר עליו...
    גם לעמדת הבלם אנחנו צריכים חיזוק, על מי מהנוער אתה ממליץ?

3. Ice Cream חסה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx
    ציינתי אותם בדיוק מהסיבה שהם חתמו באשדוד. על סירושטיין קראתי דברים טובים, את אז'ובל ראיתי בנבחרת הנוער והוא שחקן מצוין, על עדי תמיר בחיי שלא שמעתי ואני בספק כמה אנשים כבר כן...
    אני בכלל לא בטוח שאיתן מזרחי עדיין בבית"ר ירושלים, אבל גם אם כן אז הוא זה שהביא בזמנו למחלקת הנוער שחקנים כמו דסה, אליחן, ורד ופולק...

מ.ס. אשדוד היא לא הקבוצה הראשונה שמביאה שחקנים מהליגה הלאומית. את שלומי אזולאי מכיר? הוא הגיע מכפ"ס. כנ"ל בוריס קליימן (אבל הוא כן שופשף בתור שוער שני). כמוהם גם מור שושן מהפועל תל אביב, שאפילו שהוא לא עילוי הוא שחקן שטוב שיהיה לך בסגל. אבל בבית"ר לא עושים פשוט כלום, וגם האוהדים לא יודעים מה הם רוצים שיעשו (אדם עדיין לא ענה לי מה הוא חושב שצריך לעשות...).

4. סמואל אטו Member

זאת הייתה שאלה רטורית כי צריך להיות ממש מנותק ממה שקורה בכדורגל כדי להשוות
    בין המצב של בית?ר לזה של הרטה או נוטינגהאם?
    אתה אומר שצריך לדעת לנהל את התקציב? זה נכון מאוד, איפה אמרתי ההיפך? אז תיקח בחשבון שכשיש לך תקציב כזה הציפייה היא להגיע לפחות לפלייאוף עליון.

אתה צודק זה לא מעניין, רק רציתי לתקן את הטעות שלך.

אז אם אתה מסכים איתי שערן לוי לא יעזור לקבוצה להגיע לפלייאוף עליון, למה טענת ההיפך?
    תפסיק לזגזג בין הנושאים.

5. EO11 בפה אליל היכל התהילה

כן, ממש מעלינו. בגלל זה לפני שנתיים הם כמעט ירדו ליגה וסיימו מקום 13.

אני בקושי עוקב אחרי הכדורגל הישראלי? אתה מביא דוגמאות של שלומי אזולאי ובוריס קליימן, שהוזכרו כל הזמן כשחקני העתיד של הכדורגל הישראלי ובאמת עשו דברים יפים בלאומית. אבל מה הקשר שלהם לתמיר עדי והשני מרעננה? אתה נתת אותם כדוגמה רק בגלל שאתה מאונן על מדיניות הרכש של אשדוד, ואפילו מודה בזה.

בלם מהנוער? אוראל חורב, בלם נבחרת ישראל. עוד שחקנים? יוני סורוקין שהרשים במשחקים שראיתי, ותומר ירוחם שלמרות שעושה רושם בעייתי יכול להיות מגן ימני נהדר. אבל עזוב, תמיר "מסי" עדי עולה על כולם. כל אלה בנוסף לעומר נחמני כמובן.

6. Ice Cream חסה

שנה שעברה, וגם השנה עושה רושם שאשדוד יהיו מעלינו. שלומי אזולאי (שנבחן בבית"ר אחרי שסיים שני בריאליטי הזה של ספורט5, ושוחרר כי היה גרוע) ממש לא היה שחקן עתיד של הכדורגל הישראלי, הוא נתן עונה טובה בכפ"ס, היה מועמד לשרלרואה מהליגה השנייה בבלגיה, ההעברה שלו למכבי חיפה כמעט ולא עשתה הדים, ופתאום הוא פרץ (במשחק מולנו).

תומר ירוחם מגן ימני, יוני סורוקין קשר מרכזי - כרגע אנחנו לא זקוקים להם. אוראל חורב באמת משחק בלם בנבחרת הנוער (שזה לא מבטיח כלום...), אבל ראיתי אותו בבית"ר - אחלה יורש לבן יוסף בפאולים ברחבה...
    אפילו טל כחילה, שכן הרשים במשחקי הנוער, נראה ממש זר בבוגרים (עד כמה שהוא שיחק, אני מכליל גם את משחקי האימון שלפי גרוסמן הוא היה מתחת לכל ביקורת), עדיף להשאיל אותו לעונה אחת שישתפשף לראות אם הוא שווה משהו (כלומר לעקוב אחריו מדי פעם...), או שהוא סתם עוד איזה איציק אטיה (שהיה קפטן קבוצת הנוער) - אבל כרגע אנחנו צריכים אותו בתור בלם שלישי, וחס וחלילה להביא רכש...

ומה עם חלוצים? אולי ירדן סוויסה ומשה פרץ (הוא בכלל חלוץ?) באמת לא מספיק טובים לבוגרים? אפילו אדם (!!!) אמר שדחוף צריך להביא חלוץ (כמו קולאוטי...). ונראה לי שהוא כן עוקב ומכיר את שחקני הנוער שלנו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/9/12
  7. סמואל אטו Member

מה בדיוק אתה יודע על איציק עטיה?

8. EO11 בפה אליל היכל התהילה

הוא לא פרץ בחיפה, כבר שהיה בכפ"ס הוא עשה לעצמו שם של שחקן מוכשר ולא סתם חיפה קנו אותו. איפה לא עשתה הדים? בחוג מעריצי תמיר עדי ואלמוניים למיניהם? ברור ששחקן מהליגה הלאומית לא יעשה רעש כמו עידן ורד נגיד, אבל עדיין, הרבה דיברו על כך שזו רכישה חכמה של חיפה לעתיד.

מה אתה מסיט את הדיון לכיוונים אחרים? מי אמר שצריך את אותם שחקנים עכשיו? הקטע הוא שאתה מביא את השחקנים האלמוניים יעני תותחים שלך ובוכה שבית"ר לא קונה אותם, למה שתקנה שיש לה שחקנים מוכשרים במחלקת הנוער? אם מביאים סותמי חורים מבחוץ במקום לתת לשחקני נוער זה מביך.
    ואוראל חורב בלם מצוין והלוואי שיצא כמו תומר בן יוסף, הפספוס הכי גדול של הכדורגל פה.

חלוצים חסר, אבל זה ממש לא הדיון פה.

9. eran levy Member

אני דווקא טוען שצריך להיות מחובר לכדורגל כדי להכיר מצבים ממדינות שונות ומליגות שונות בעולם. מנותק מכדורגל...מזגזג בין נושאים...טוב, התפרקת? הלאה, בוא נחזור לכדורגל.

תקציב לקבוצת כדורגל נוגע בהמון נקודות. אבל אפשר להגיע להישגים גם עם תקציב קטן. הכל תלוי במטרות בתחילת העונה או אפילו מטרה חמש-שנתית. אליפות בבית"ר היא לא מטרה ריאלית, גם לא פלייאוף עליון, כי הקבוצה הזו חולה וחייבת טיפול עמוק ויסודי. קהל? מסורת? אף אחד לא יקח את זה מבית"ר, הכל ימתין לה בשקט כשתחזור לימי הזוהר שלה, אבל כדי שלא ידברו על ימי הזוהר כעל עבר רחוק צריך הרבה יותר מתקציב גבוה. לדרוש מקום בצמרת רק בגלל תקציב זו ראיית דרך צרה מדי כדי לנהל קבוצה. אף מנהל חברה לא היה מריץ ככה את החברה שלו.

10. אלי מתחן Member

גם לאו מסי לא בטוח שיתאים לנו טקטית. ברק יצחקי זה מסוג השחקנים שבונים סביבם קבוצה לא שצריכים להתאים טקטית לקבוצה ברמה של בית"ר. אני חושב שיש הבדל מסויים בינו לבין אבושדיד.
    רונן אני לא מזלזל בידע שלך בכדורגל ישראלי, לזרוק שמות כל אחד יודע. אני רוצה שתגיד לי כמה פעמים כבר יצא לך לראות את כל השחקנים שאתה מזכיר פה בהודעות.

לגיטימי אם קוראים לך יובל נעים. לא אם אתה מאמן שמכבד את עצמו.

11. Don Joan Roman Member

דיברתי על קובי, הרוש יש לו עוד שנתיים אצלנו, אבל אני לא אחשב כחולם בהקיץ אם אהמר שגם הוא יילך לנו בחינם(וכן שוב הגענו לניהול וסדרי עדיפויות).

א. שקר גס, מעולם העמותה לא העמידה את הזרמת הכספים כתנאי להישארותו של שחקן במועדון, זה שבוואן כתבו את זה לא אומר שזה נכון, שקר וכזב
    ב. קורנפיין לא מפחד מאף אחד, אם הוא היה מפחד מהאוהדים הדבר האחרון שהוא היה עושה זה למכור את עידן ורד למכבי חיפה בסכום המצחיק הזה שהוא קיבל, אם הוא היה מפחד מהאוהדים הוא לעולם לא היה מחזיק את איתן מזרחי כאיש משפיע במועדון, אם הוא היה מפחד מהאוהדים הוא היה לוקח את הרגליים שלו והולך, איציק קורנפיין לא מפחד מאף אחד.

מישהו רגם מישהו על זה שהביאו את גאלבינה/שקבורץ/גונזאלס/קייג/עמרם ועוד עשרות שחקנים? אף אחד לא רגם אותם, אתה מנסה לבסס את הטענות שלך על כלום ושטום דבר, אין למועדון דולר אחד על התחת ובגלל זה אי אפשר להשקיע שקל אחד ברכישת שחקנים מבחוץ, ברגע שתבין את זה יהיה לךף יותר קל, לךא בהכל אשמים האוהדים.

אתה לא יודע, אבל גם אותו הביא אלי כהן והוא הביא אותו אחריי שחצי שנה שלמה הוא ישב כמו חמור וראה אימונים שלו ומשחקים שלו בקבוצתה נוער של אשקלון, הבאת את הדוגמא הכי הפוכה ממה שאתה מנסה לייצג ולצייר, מה גם שיצחקי הגיע בתקופ0ה שהיה בעלת בית שיכל להכניס מעט מזומנים והגיע ב50 אלף דולר שזה רבע ממה שבן אז'ובל עלה לאשדוד וחצי ממה שסירושטיין עלה להם, כסף שלנו מה לעשות, אין

אלי כהן בחר את 2 השחקנים הללו לאחר שראה אותם בקלטות ובאימונים של הקבוצות שלהם, הוא גם לא התבייש לשאול את ג'ובאני רוסו, טברטקו קאלה, ננאד פראליה ודיאן ראצו'ניצ'ה שהוא הביא לארץ מה דעתם ותופתע לגלות שבנוגע לשקבורץ הוא דיבר עם המאמן שלו בבלגיה והחליט להביא אותם, אם הם מספיק טובים או לא נגלה בהמשך העונה, מה שבטוח שבהתאם לרקורד המצויין שיש לאלי כהן בבחירת זרים אז יש לנו מה לסמוך עליו עד שיוכח אחרת, לדעתי.

א. להם יש בעלים, לנו אין, אי אפשר להתעלם מזה.
    ב. להם יש את דוד רביבו שמחזיק שם את כל העסק לנו את מי יש? ערן לוי שלא סגור על עצמו אם הוא כדורגלן או לא? ראה את ההבדלים הקטנים.
    נקודות הפתיחה של 2 הקבוצות שונות מאוד.

אם תסתמך על הדעה של גרוסמן לא תגיע רחוק, הוא עם כל הכבוד שבוי בתקופות אחרות, שהשחקנים היו באמת איכותיים, הוא לא התרגל לרמה הנמוכה שיש היום לכדורגל הישראלי, בשבילו גם דן איבינדר זה שחקן גרוע מאוד.

12. TotHotspur Member

מעניינת אותי לפעמים ההתעקשות הזאת להשאיר שחקנים בכל מחיר במועדון. אם אני לא טועה חואן_רומן כתב כאן, ואני לגמרי מסכים, שהיה אפשר למכור את הרוש וקובי מויאל ב5-6 מיליון שקל בקיץ, להביא את איינוגבה שלדעתי שוער יותר טוב מהרוש, ב100 אלף דולר, ולתת לברק משה את התפקיד שמילא קובי מויאל. שני השחקנים האלה הם לא כאלה טאלנטים גדולים לדעתי, ואפשר למצוא להם מחליף. דווקא דן אייבינדר היה יותר חשוב לבית"ר מאשר מויאל והרוש יחדיו, ובטוח שיותר מבן שושן ושי חדד שמאוד קשה לי להחזיק מהם שחקנים.
    כולם כאן עדיין בטראומות מהשחרור של יצחקי. שחקן כמו יצחקי לא ניתן להביא בפחות ממיליון דולר, לא משנה כמה נחפש, אבל לכל אחד מיתר שחקני בית"ר ניתן למצוא מחליף ראוי במסגרת התקציב של בית"ר או מקבוצת הנוער, כולל הרוש ומויאל הכוכבים.

13. אלי מתחן Member

באמת שאלה מה נעשה בלי הבעיטות השטוחות של דן אייבינדר...
    כל עוד אין לנו תוכנית לטווח ארוך, וכל שחקן שאנחנו משחררים אנחנו נשתמש בכסף כדי להביא שחקנים אחרים, לא נגיע לשום מקום.
    לדעתי, היינו צריכים הקיץ (או בקיץ שעבר, או בזה שלפניו, או בזה שלפניו) למכור שחקנים ולכסות חובות ככה שנוכל להתחיל להשתמש בכסף נטו ולא נקבל קבוצה עם 30 מיליון ש"ח תקציב שבקושי יכולה לקנות קונוסים לאימונים.

14. TotHotspur Member

היום אין לך בבית"ר שום שחקן שיכול להכניס כדור עומק חכם. כל המשחק הוא לרוחב חוץ מהברקות של אבי ריקן פעם במשחק. ודן אייבינדר היה שחקן שיודע להכניס כדור עומק כזה. ואני מסכים לגבי מכירת השחקנים, ואם אתה רוצה ללכת איתי כמה עונות אחורה, אז ביום שגאידמק עזב היינו צריכים ללכת לפירוק, להפטר מהחוזים של כל "הזקנים", ועם ה4 מיליון דולר שגומא אגייאר הביא באותה עונה, שאין לי מושג מה קורנפיין היה עושה בלעדיו, היינו בונים עכשיו קבוצה ל10 שנים (כמובן עם ניהול חכם ונכון, ולא ניהול קורנפיין)

15. אלי מתחן Member

כמה כדורי עומק חכמים כבר אייבינדר הכניס?
    ויש את ערן לוי, ויש מצב שגם גלאבינה הזה. לצערנו חוץ מהם יש את אליחן וקריאף שלא מסוגלים למסור מסירה חכמה גם אם החיים שלהם ושל המשפחה שלהם יהיו תלויים בזה.