א. גם האוהדים תמכו מאוד בהחתמה של אורי מלמיליאן. ב. לא זוכר שמלמיליאן דיבר פתאום על מטרות להישאר בליגה. אני להפך זוכר את האחיין המהולל שלו מדבר על זה שהפלייאוף האמצעי משעמם לו... ג. אלבארז היה פצוע, טל היה מעבר לשיא, עזריאל, בן יוסף, בן שושן וברוכיאן הם שחקנים שלא היו שווים יותר מהמקום שהם השיגו ועל דריו הוא סתם דאג להפיל את כל האשמה. מקום 5 זה לא כמעט פלייאוף תחתון. חוץ מפעם אחת שהוא צעק על ברק משה לא זוכר שהוא דרך על שחקנים, וגם הסגל של אז היה אולי שווה מקום 3-4, אבל לא אליפות כי גם חיפה וגם הפועל היו קבוצות חזקות. אנחנו באמת מתנהלים בעליבות משוועת יותר מסכנין, עכו, ר"ג ורמה"ש שהבעיות שלהן עולות בהרבה על שלנו, שלא לדבר על הפועל באר שבע או בני יהודה שיש לנו תקציב דומה לשלהן ולראייה בקושי יש רכש ואין ספונסר, והשחקנים שכן חותמים עוברים סאגות מטורפות, שלא לדבר על זה שלא מצליחים להחתים חריג גיל (אם באמת רוצים את נאור סבג...) או להסיע שחקן שיעבור בדיקות רפואיות! אבל גם האוהדים לא יודעים מה הם רוצים וכל אחד יש לו דעה אחרת מה צריך לעשות. קראתי למשל בבית"ר.נט אוהד שאומר שלמועדון שלנו אין חזון ואין דרך ובשביל להתחיל ולנסות להתוות דרך בכסף שאין היה צריך למכור את הרוש ולהחתים 2-3 שחקנים בינוניים-טובים לחוזים ל-3-4 עונות. אתה מכיר את האוהד הזה בתור דון חואן רומאן... יש כאלה שאומרים שצריך לבנות קבוצה רק משחקני הבית שיש לנו, יש כאלה שאומרים שצריך להילחם בכל הכוח להחזיר כל שחקן בית ולא לשחרר בשום פנים ואופן שחקני בית אחרים (בגלל אייבנינדר העמותה כמעט התנתקה מהסיכום עם המועדון...). יש כאלה שאומרים שהצעירים האלה לא שווים כלום ומקומם לא בבית"ר וצריך להביא שחקנים במקומם... את מה שאני חושב שצריך לעשות אתה בטח יודע וסולד מזה. אז... מה אתה אומר שקורנפיין צריך לעשות? נ.ב.: מה הקטע עם הספונסרים?!
יש הרבה אשמים במצב של הקבוצה: לא רק קורנפיין, המאמנים או השחקנים- גם האוהדים ואלילת המזל יכלו לעשות יותר וזה נראה כאילו כל מה שיכול להשתבש השתבש. ועדיין קורנפיין פשוט לא עושה כלום! הוא רק מנסה להשאיר את המצב כמו שהוא וכל פעם מחדש לומר "יהיה בסדר" למרות ש-3 שנים רואים שזה לא הולך. אז עושים עלינו פוזות עם שחקני בית... שאפילו יכריז על "כרגע עד שהמצב מתייצב אנחנו נתנהג כמו קבוצה קטנה, כזו שכל שנה משחררת ומחתימה 15 שחקנים בינוניים, כזו ששחף אבטחה הוא הספונסר הראשי שלה וכזו שהמטרה שלה היא להיות לאורך כל העונה במקום טוב באמצע", אבל אפילו את זה הוא מפחד לעשות (או שהאוהדים מפחידים אותו....) ואז יוצא שאנחנו מתנהגים כמו קבוצה רקיקית שמשחררת 10 שחקנים ומחתימה 2, אין לה ספונסר ומרוב שיש שקט בכל הגזרות שבהן צריך להיות רעש בתקופת של חלון העברות- נוצר רעש מכל פיפס. למשל ה-2 עמודים שאנחנו טוחנים על ערן לוי...
דווקא שקט זה דבר שיעזור מאוד לבית"ר, ויעזור לשחקנים לקפוץ מדרגה. אני רק מסתכל על ערן זהבי, דאגלס דה סילבה ואביחי ידין, שהיו שחקני ליגה לאומית שנתיים לפני הפריצה. כאשר הפועל תל אביב הביאה אותם (באותם ימים קבוצת דרג ב' בליגת העל), אנשים לא האמינו שהם ברמה להפועל, ופתאום התפוצצו על הדשא. אז אולי שקט בבית"ר יעזור לבנות את דסה, בראשי, ריקן (שכבר עכשיו מצויין),אליחן, נחמני וקריאף בתוספת לסקוורץ שמאוד התרשמתי ממנו, ואולי אפילו גאלבינה שהראה ניצוצות, בתור השלד של הקבוצה להרבה שנים.
חסה מעולם לא אמרתי שצריך להביא שחקנים בינוניים, אמרתי למשל שהיה אפשר למכור את הרוש במיליון ומשהו דולר שקבוצה מאירופה הציעה ולהחתים במקומו את אג'ידה ב80 אלף דולר, למכור את קובי במיליון שקל ופילאבסקי/ סולליך/ אזולאי לשנתיים, או בקיצור: לא לאבד שחקנים בחינם בקיץ הבא. ולהשקיע את הכסף בחלקו בהבאת שחקנים, בחלקו לסגירת חובות ולגרום לכך שתקציב בסדר גודל של 24 מיליון שקלים יילך למקומות שיקדמו את המועדון במקום את השחקנים והיושב ראש.
הרוש גם מסיים חוזה בעונה הבאה?! הוא חתם מיד אחרי עונת הפריצה שלו ל-5 שנים לא? בגלל זה כתבתי בינוניים-טובים, שחקנים כמו פלצ'וק, סוויסה, נחום, אג'ידה. שחקנים שבאר שבע ובני יהודה מחתימות עם תקציב זהה לשלנו... שיהיה גם סולליך ופיליאבסקי, למרות שיומרני לחשוב שישחררו אותם. אני מסכים איתך ודם חדש כלשהו היה עוזר בקבוצה הזו, עם כל הכבוד לשקבורץ וגלאבינה, שעד שהחתימו אותם יצא מהם כל החמצן.. למכור את קובי, או להאריך את החוזה שלו, או לפחות לעשות קולות בתקשורת שמעוניינים לשבת איתו על חוזה חדש - זה הדבר הכי הכרחי בקיץ הזה! כנראה שאין כסף לשדרג לו את החוזה- אז צריך למכור אותו! אבל איציק משתמש בשחקני הבית האלה בתור עלה תאנה לכל האין-דרך של הקבוצה והוא גם מפחד מהאוהדים (שגם הם אשמים, איך לעזאזל העמותה כמעט והפילה את התמיכה שלה בגלל צעד הכרחי של שחרור איינבינדר?), ששוב יטיחו בו איך הוא מוכר את שחקני הבית הטובים שלנו... כאילו שזה לא מה שיקרה עוד שנה רק עם 2.5 מיליון שקל פחות, אבל איציק רק יושב ומחכה לנס! שיבואו אנשי עסקים רציניים וירכשו את הקבוצה ושוב יהיה כסף ולא יהיו דאגות. בדיוק מה שהיה הקיץ יותר מתמיד. (וכאילו שאתה לא האמנת שרק העמותה תיכנס וכל ששת השחקנים יחתמו ב-3 מיליון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx)
אתה באמת חושב שההשוואות שלך במקום? האם נוטינגהאם פורסט משחקת בפרמייר ליג? האם להרטה ברלין יש את התקציב הרביעי בגודלן בגרמניה? האם לאחת משתי הקבוצות האלה יש מוניטין ברמה של קבוצות הצמרת במדינתן? בית?ר נמצאת כיום במצב זינוק מצויין להגיע לפלייאוף העליון. הם בנו טוב מאוד עם כמה שחקנים שבהחלט נותנים להן יתרון על שאר הקבוצות ה?בינוניות? בליגה ויש להם את אחד המאמנים החריפים בישראל. תוסיף לזה את המשחקים בטדי שמוסיפים נפח למשחק שלהם וקיבלת מתכון לפלייאוף עליון. לגבי הפסקה השנייה שלך, כנראה שפיספסת את הראיונות של אורי ויובל נעים שטענו כמה הסגל חלש. בלי קשר, זה ממש לא מעניין או קשור מה אלי כהן אומר לתקשורת. מה שחשוב פה זה שיש לו סטנדרטים שהוא לא יהיה מוכן להתפשר עליהם, והסטנדרטים שלו הם של קבוצת צמרת. נ.ב. מתי בדיוק ערן לוי שיחק בפלייאוף העליון? אף פעם, יש סיבה לזה.
ונראה לך שבבית"ר משהו כזה יעבוד? אם קורנפיין היה מביא את בן אז'ובל, מיקי סירושטיין ועדי תמיר אז תוך יומיים אוהדים כמו Nigel de Jong ו-or cohen היו רוגמים את ארבעתם באבנים על כך שמביאים שחקני לאומית במקום לתת הזדמנות לשחקני הבית... ומה שהיה להם בשנתיים האחרונות זה לא שקט? (טוב, ברור שלא). עד שמישהו הצליח להתעלות על הבינוניות המחרידה של הקבוצה הזו, למשל דן איינבינדר, זה קרה בגיל 24 כשנגמר לו החוזה והוא דרש חוזה חדש של 750 אלף שקל ברוטו, ובסוף אחרי מו"מ מייגע כל מה שנשאר ממנו זה 1.2 מיליון שקל מתנה מעירוני קרית פאקינג שמונה. 1.2 מיליון שקל שהלכו כדי להחתים לעונה את בן שושן, עזריאל ושי חדד... אם אתה רוצה לגדל קבוצה של צעירים (שאין לי בעיה שחלקם יהיו גם בינוניים מינוס, כמו בראשי וחדד) אז צריך קצת יותר מלזרוק אותם על הדשא, צריך מנהל מקצועי שידאג לתכנית אימונים לשיפור, שידע איך לשלב נכון אילו שחקנים ושיקפיד על ענייני החוזים שלהם שלא נפספס שום דבר על קטנות. אבל מרוב מנהלי שיווק ותפעול (ואולי גם סקאוטרים?) אין לנו כסף להעסיק אחד כזה, וגם איציק בעצמו לא יכול לקחת יוזמה בעניינים כאלה. אלי כהן דווקא עושה דברים נכונים, כמעט...
ברור שאני אעדיף שחקני בית, למה לא? למה לי להביא שחקנים מבחוץ שיש לי איכות כבר בתוך הקבוצה? אני נותן צ'אנס לכל שחקן ואני אתמוך בכל שחקן שיביאו, אבל אני לא אתמוך במהלך כזה של הקבוצה.
כן הייתי רוגם אותם באבנים ושורף להם את הבית, בדיוק גאון. ויפה שאתה משווה את זהבי שהוא בכלל שחקן בית של הפועל שחזר מהשאלה, ודה-סילבה וידין שהיו שחקני הרכב בהפועל כפ"ס בליגת העל 3 עונות רצופות לפני המעבר להפועל לשחקנים אלמוניים. הנה אלי כהן הביא את שקבורץ וגלאבינה לא שחקנים עם שמות מפוצצים ורקורד מזהיר אבל זה מתקבל כי אלו שחקנים שהוא ראה אותם בעיניים שלו ועקב אחריהם עוד לפני שהחל חלון ההעברות ורצה אותם קיץ שלם, ולא מדובר בשליפה של שמות אקראים מתוך חפירה באתר ההתאחדות לכדורגל כמו שאתה עושה. -- כל הצעירים שפרצו(והכל עניין יחסי כי אל תשכחו לאיזה "פסגות הגענו ב-3 שנים האחרונות) עשו זאת כי קיבלו הזדמנות אמיתית בהרכב והאמינו בהם ונתנו להם גב וגם עוד פרט שולי הם שיחקו בתפקיד המקורי שלהם. איינבינדר לא זז בעונה שעברה מההרכב וכתוצאה מזה גם נתן תוצרת(4 ש', 4 ב') יפה לקשר אחורי. קובי מויאל ואבי ריקן דרכו חזק במקום עד שהגיע מאמן שהאמין בהם, רוני לוי במקרה של מויאל ואלי כהן במקרה של ריקן שהחזיר אותו לקישור, אתה זוכר איזה יחס קיבל קובי מיצחק שום? או ריקן מיובל נעים(וגם משום)? כנ"ל עם הרוש, אם היו נותנים למאייבי החמאר הזה לשחק במקומו אז לכו תדעו מה היה קורה איתו. זה שכל אחד מהם אחרי חצי עונה טובה דורש הרים וגבהות זאת תופעה נפוצה כיום בכל עולם הכדורגל, זה לא רק אצלנו ורק לדוגמא תראה מה קורה בחיפה והפועל שגם יותר עשירות מאיתנו.
כי קבוצות שעושות מהלכים כאלה, על אף שתקציבן נמוך משלנו - נמצאות בצמרת בזמן שאנחנו מדשדשים... אם אשדוד יכולה להביא על עמדה טובה שלה (3 שחקני בית מעולים- ביטון, לביא ובוטבול) שחקן מהפועל רעננה במיליון שקל, גם אוהדי בית"ר יכולים לא להתייחס בזלזול למי שמציע על שחקנים (טובים) מהליגה הלאומית לסתום את החורים שיש בקבוצה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx. בית"ר.נט: * אלי כהן סימן את ערן לוי כבעייתי ומזה נבעה סדרת החינוך עכשיו. קורנפיין ינסה לפשר. * לקראת עכו בשבת: אלי כהן חוזר מהרחקה, גלאבינה צפוי לתפוס את מקומו של אליחן, לוי יישאר על הספסל, התלבטות אם לשחק עם בן שושן בתור חלוץ בודד או לשים לידו גם את עזריאל. לא מיצינו את בן שושן חלוץ בודד?
רונן אני באמת שואל, איך אתה יודע שהם טובים? לא ראית אותם משחקים, גם אם ראית כמה מהלכים בתקצירים זה לא אומר שהם מתאימים טקטית לקבוצה.
מה הבעיה? עושים סקאוטינג, אה רגע... זה בעצם לא רעיון כל כך מוצלח. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
כן, אני חושב שההשוואה במקום. נוטינגהם פורסט בליגה השניה, אבל אני התייחסתי לתקופת הזוהר שלהם, כשהם היו קבוצת צמרת בליגה הראשונה. מה לעשות שזה היה מזמן, לפני יותר משלושים שנה. אבל כל מסע מתחיל בצעד אחד. הרטה ברלין לא החזיקה בתקציב הנמוך ביותר בבונדסליגה כשהיא ירדה ליגה. לעומתה קבוצות עם תקציב נמוך יותר נשארו בליגה. מה זה אומר? שתקציב זה לא הכל בחיים, גם אם הוא הרביעי בליגה. צריך לדעת לתעל אותו נכון. אמרת שיובל נעים ואורי מלמיליאן אמרו בתקשורת שהסגל חלש. באותה נשימה המשכת ואמרת "זה ממש לא מעניין או קשור מה אלי כהן אומר לתקשורת". אם זה לא מעניין מה אלי כהן אומר זה בטח לא מעניין מה יובל נעים ואורי אמרו. ערן לוי לא שיחק בפלייאוף העליון? נו, אז כנראה יש סיבה למה הוא בבית"ר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx
אם אשדוד קונה שחקן במיליון שקל לסתום חורים אז יש לה מדיניות רכש מפגרת. בקשר לדה סילבה וידין שהזכרתם קודם - אתם באמת חושבים שהסיבה שהם עברו מקצועית? להזכיר לכם מאיפה הם באו ועם מי? יש לנו בנוער שחקנים עם פוטנציאל טוב שאני מעדיף שיקבלו את הדקות מאשר שחקני חוץ שלא יועילו הרבה יותר מהם.
ואיך אתה יודע שברק יצחקי כן יתאים לנו טקטית? שמעתי מאוהדים אחרים פה בפורום, אני מאמין להם. מתאימים טקטית? זה באמת צריך לבדוק יותר, אבל ראית מישהו מנסה לבדוק? כל הקיץ נבחנו וקושרו לבית"ר רק 6 שחקנים חדשים: שקבורץ, גלאבינה, עזריאל, שולמי אזולאי החיפאי, עשהאל בן שבת ומיקל דה פידי, אלי כהן גם טס לאוקראינה לעקוב אחרי זרים... זהו. איך אתה מצפה שנאתר שחקנים (שאתה אומר שצריך...) אם לא תנסה כמעט? מאיפה אתה יודע שאלי כהו עקב אחריהם אישית? יכול להיות שהוא פשוט קיבל המלצות ממקורבים שלו (שזה לגיטימי לגמרי) וצירף אותם. אחרי שקוברץ הוא לא יכול היה לעקוב כי הפעם האחרונה שזה שיחק הייתה בדצמבר, כלומר תיאורטית יכול להיות שבזמן שהוא ישב בבית בקיסריה זה מה שהוא עשה, אבל אני לא אתפלא אם הוא הביא אותם על סמך המלצות או אפילו גזירות קופונים... ריקן היה טוב גם אצל שום בתור מגן מ-2 הצדדים והגיע לנבחרת הצעירה, דסה ואיינבינדר פרצו אצל אל אורי (לזכותו!) וכמו שאתה אמרת הרוש נתן את שלו תחת שום, המתעלל הסדרתי (קובי קיבל ממנו מספיק הזדמנויות, זה שלקח לו זמן לקחת את עצמו בידיים ולעבוד על מסירה זה בעיה שלו). לעומת זאת אביתר לא זז איזה 10 מחזורים מההרכב של אורי, ונעים נתן אינסוף הזדמנויות לשי חדד. כך שכל מקרה לגופו, אתה שואל את עצמך איפה יכול היה להיות היום עדן מלכה אם הוא היה מקבל הזדמנויות במקום איילי, בן לולו, יבואה ודיאמנט? או שאתה מבין שכנראה שזו בעיה שלו אם הוא לא מצא את מקומו על הספסל אפילו כל השנתיים האלה?. גם הקטע של "תפקיד מקורי" זה משהו שאפשר לשנות וצריך למלא חורים מנסיבות כאלה ואחרות. זה שכל שחקן צעיר יגיע בדרישות אחרי 2 פסים, אומר שצריך לנהל איתם נכון את החוזים. איך זה למשל שעד שברק משה מתחיל לקבל הזדמנויות צריך לחדש חוזה? איך זה שבונים על זה ש-6 שחקנים יחתמו על חוזים ב-3 מיליון שקל כ"א?