בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אבל יש איזה חוק של תקופת צינון שהבעלים צריך להיות בה לפני שהוא רוכש מועדון אחר לא?

2. אלי מתחן Member

כי חשבתי שהיא הוקמה ואספה כסף כדי שטיפוסים כאלה לא יקנו את בית"ר. שהדרך תהיה שונה. בסוף מתברר שכל הדיבורים האלה היו בשביל להחתים את בן שושן.

:aaarofl:

3. Alta Tensione Member

אם זה קורה אפשר להגיד קדיש על הקבוצה הזאת.

4. Don Joan Roman Member

זאת המטרה וראשי העמותה בגדול מתנגדים לכך שטביב ירכוש את המועדון, אבל אם טביב יבוא לגאידמק ויציע לו X כסף כדי לקנות את הקבוצה, המקסימום שהעמותה תוכל לעשות זה להשוות את ההצעה ואז תהיה לה זכות וטו, עם כל הכבוד, בעזרת 2 וחצי מיליון שקלים אפשר לעשות הרבה אבל אל הכל, אם 10000 אוהדים היו קונים מניה אז היינו יכולים להיות בטוחים שהשתלטות של טביב לא תקרה לעולם.

נערך לאחרונה ב: ‏16/9/12
  5. TotHotspur Member

אוי ואווי אם הוא מגיע לבית"ר. אפשר לסגור את המועדון.
    עדיף כבר מאיר פניג'ל ומאיר לוי על פני טביב, בלי לחשוב פעמיים בכלל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/9/12
  6. Bensh Member

בא לבכות

7. אלי מתחן Member

אז בשביל מה העמותה נכנסה לקבוצה, מה שווה כל הכסף שנאסף אם בסוף הכל יורד לטמיון בשביל להחתים כמה שחקנים. הרי בעונה הבאה, כאשר העמותה לא תאסוף כל כך הרבה כסף, מישהו יצטרך לממן את החוזה של כולם. זאת בדיוק הייתה הבעיה שלי עם הכניסה של העמותה להנהלה מההתחלה.

לא חושב שהדיבור הזה מתאים. אלי טביב הוא איש עסקים, כנראה מוצלח. האינטרסים שלי זרים, לא תואמים את אלה של בית"ר ולכן לא מעוניין שהוא יקנה את המועדון. לטווח הקצר אולי זה יקדם אותנו, כמו שזה קידם את הפועל ת"א, לטווח הארוך זה פוגע בכל מה שאנחנו מעוניינים להשיג.

8. Abu George כותרת משתמש מותאמת אישית

מה חשבת שהעמותה תשיג ב-2 מיליון ש"ח?

9. אלי מתחן Member

בוא ניקח מקרה אחר ותבין למה אני מתכוון.
    נניח שאתה רוצה להקים מפעח, אתה צריך 100 מיליון ש"ח.
    אספת רק 30 מיליון ש"ח עד לתאריך מסויים. אתה לא יכול להקים מפעל בכסף הזה, האם אתה לוקח את הכסף ומקים מאפייה?

העמותה לא הוקמה כדי לממן החתמת כמה שחקנים אלא כדי לשנות את צורת החשיבה בבית"ר, לשים סוף לניהול של קורנפיין מהיד לפה והפיכת המועדון שלנו למועדון הכי סתמי בליגת העל. לאחר שהעמותה מיצתה את הכסף שהיא אספה, איזו מטרה הושגה?
    יצא שבסוף הקמנו עמותה כדי לממן את החוזה של בן שושן ושי חדד. מטרה נעלה, אבל לא לזה פיללנו.
    עכשיו יבוא אלי טביב, יעשה את המכה שלו עלינו, ונמצא את עצמנו באותו מקום בעוד כמה שנים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏16/9/12
  10. TotHotspur Member

מה שמדהים אותי זה שכבר 4 שנים (עידן פוסט גאידמק), בית"ר מעמיד תקציב שהוא רביעי או חמישי בגודלו בליגה, הקהל הכי גדול בליגה, ועדיין כל עונה בית"ר מועמד לירידה. זה פשוט לא נשמע הגיוני. יש כישלון ניהולי חמור מאוד של קורנפיין, שכל שנה נכנס לפאניקה ורץ לבקש תרומות, במקום פעם אחת להבין שאנחנו לא חייבים מיליארדר, או תרומות, ולהתחיל לחשוב כמו מועדון שרוצה לבנות את עצמו. למה למשל הייתה נחוצה החתמת בן שושן? הרי חוץ מאכזבות הוא לא תרם כלום לבית"ר מאז שהוא עלה מהנוער. למה להביא שחקן כמו עזריאל, שאין לי ספק אחרי ההתעקשות שלו לבעוט מול בית"ר פנדל, שהוא זבלון שלא ראוי להיות במועדון נשמה ענק ומפואר כמו בית"ר (בכל זאת, הוד והדר בית"רי), בלי קשר לזה שהוא לא כזה שחקן גדול. לאלי כהן עין טובה לזרים, הוא יכל להביא גם חלוץ זר במקום שני אלה. אני אפילו לא חושב שטל משעלי או עומר נחמני נופלים מהשניים האלה ביכולת. חבל על הכסף הזה שנשפך לחינם לאוויר. אין לנו פריבילגיות כמו למכבי חיפה או מכבי תל אביב לטעות. כל שקל שהמועדון מוציא צריך להיות מחושב ונבחן אלף פעם.

11. אלי מתחן Member

אתה כותב כמעט אותו דבר כמו חמי אוזן מוואלה השבוע (כתב שאני מאוד מעריך, שכותב את אותם דברים כבר כמה שנים ומסתבר שהוא צדק מההתחלה)
    http://sports.walla.co.il/?w=//2568293

הם נופלים אבל זאת לא הנקודה. השאלה האם ההחתמה שלהם תקדם אותנו ולאן.

12. TotHotspur Member

קודם כל, לא קראתי את הכתבה הזו.
    ואחרי שראיתי את טל משעלי משחק בהפועל כפ"ס לפני שלוש שנים בלאומית הייתי בטוח שהוא הולך לפתוח את העונה לאחר מכן כשחקן הרכב בבית"ר (נתן שם עונה חלומית, ונחשב לאחד השחקנים הכי טובים בלאומית באותה שנה). אבל זאת לא הנקודה, כמו שאמרת.

אני מקווה שדברים יתחילו להשתנות בבית"ר ומהר, ושוב, אנחנו לא צריכים בעלים מיליארדר, אלא רק התנהלות חכמה.

13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

חוץ מהגזענות המגעילה שלך, בעצם לא הסברת למה טביב לא טוב לבית"ר.

14. Ice Cream חסה

כנראה שהוא שוחרר מסיבות מקצועיות. לעבור בנבחרות הנוער זה באמת מכובד, אבל גם למאיר אלקבץ ששוחרר הקיץ יש רזומה מרשים ב-U19.
    לשלוח את כחילה ישר לחזית יכול להיות מסוכן לו ולנו, לא זכור לי שבאימונים וטרום עונה הוא ממש התעלה...

אלי כהן סימן אותו. אולי בצדק, אולי לא - זה בגלל משהו שאנחנו לכאורה לא יודעים וכמו שבופון אמר זה קשור לסמים.

אז אני אענה לך בלי טיפה של ציניות, כמעט (אני אסמן בנטוי את מה שכן):
    1. הרזומה שלו לא הכי מרשים, אבל זה שאתה ואור, שבטח עוקבים אחרי כל הליגות בכל הגילאים בישראל, קבעתם שהוא נגר- על סמך מה? שהוא הועף מהפועל עכו? גם ליאור לוי הועף מעכו. אני ראיתי אותו במעט שהוא שיחק- הוא חזק מאוד ויש לו נתונים גופניים מעולים.
    2. כרגע יש לנו 3 בלמים, וקוז'וקין לא שש לחתום. עצם זה שהוא מתמקח איתנו עם דרישות מנופחות מדי כבר סיבה להחזיר אותו לבית שמש. וגם 3 הבלמים שיש לך אחד מהם בקושי ראה דשא שנה שעברה והוא צעיר וחדש בארץ, השני גם בקושי ראה דשא ב-5 העונות שלו בבוגרים בכלל, והשלישי רק עלה מהנוער- חייבים עוד בלם.
    3. גם אני הייתי מעדיף להביא בלם אחר ויותר מרשים ממנו (פיליאבסקי, בוליאט, פרנסמן, איציק כהן, פלאח, אלירן סיימון (גם עליו בטח תשאל מי זה ולמה בית"ר צריכה שחקנים כמוהו...), אמבמבה ולא חסרות אופציות טובות יותר בליגה. להשאיר את בן יוסף/ להחתים את עשהאל בן שבת ולא שחקן שלא שיחק כל שנה שעברה- אבל אנחנו יומיים לפני תום חלון ההעברות. האפשרויות שלנו לא מרובות, זו טעות בהתנהלות של בית"ר, אבל צריך לצמצם נזקים, או לפחות לנסות.

אם צריך לצאת לקרב אם מה שיש- למה אנחנו מבזבזים חצי מיליון שקל על דינו שקבורץ ולא נותנים את ההזדמנות למי שיש לנו שזה אוראל חורב, מתן טולדנו, איציק אטיה... גם להם צריך לתת ימי חסד (או לפחות חצי דקה על הדשא בבית וגן...) לפני ששוחטים אותם, לא?

צודק! צריך להביא כוכבים מוכרים בלבד! לא הייתי נוכח ב-91', אבל עד כמה רונן חרזי היה ידוע כשהוא עבר אלינו? ויצחקי?

בעיטה חזקה, יכולת להבקיע מכלום, נחישות, מסירות פנימה, מצבים נייחים אימתניים... שחקן מיותר. לגמרי. אגב בקשר לערן לוי, אני אביא מבית"ר.נט שני קטעים:

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx!!!!!!!!
    תבואו בטענות רק לעצמכם, או לשכנים שלכם ליציע (למי שהולך).

לא יודע איזה נזק טביב גרם בטווח הארוך בהפועל, ומבחינתי אפילו ה-4 שנים הלא מלבבות האלה הן גם לא בדיוק נזק עצום (בתור אחד שהעונה הראשונה שלו עם בית"ר כמעט ונגמרה בירידה), אבל הישגים ומטרות לטווח הקצר זה חשוב לא פחות וטביב עשה את זה בהפועל בצורה נהדרת. חוץ מזה שלא מרגש אותי שצ'לומוצ'רף או גלעד שוברט אמרו את זה. גם אופירע שמקורבת לג'ורג' ורור ואייל ברקוביץ' אמרה שהם בדרך להיות הבעלים והמנהל המקצועי שלנו בהתאמה (אם קורנפיין יהיה מחוץ למערכת, כמובן).

טוטהוטספור- לא עקבתי אחרי משעלי בכפר סבא (אבל יצא לי לעקוב אחריו ביציע ובהתנהלות שלו בכל מיני- ערס טיפש מהסוג הגרוע ביותר), אבל מה הרשים אותך ב-3 שערים ב-25 משחקים כשהחלוץ המרכזי של אותה קבוצה היה בכלל שלומי אזולאי?

לגבי הניהול של קורנפיין- הוא עתיר כישלונות בכל מה שרק אפשר, דיברנו על זה יותר מפעם אחת, ויש מלא דברים שאני העלתי ראשון והייתה תגובה גורפת רק לכמה שאני הזוי מפגר אידיוט ומתנשא בזה שאני מתייחס לפרטים הקטנים האלה (תחזרו אליי עוד שנתיים כשאיציק אבושדיד ואלי ארליך ישחקו במוק' ליגת האלופותו!!!), אבל מוטב לנו להסתכל גם על עצמנו כאמור. אנחנו לא מנפחים ציפיות של קבוצה גדולה שחייבת הכל ועכשיו? אנחנו לא תומכים/ לא מגלים התנגדות למהלכים שנויים במחלוקת מצד ההנהלה? אנחנו בכלל מציעים אלטרנטיבה לקורנפיין? עכשיו קם הדירקטוריון, עדיין לא הבנתי אם הוא יהיה מעל, מתחת או שאיציק יהיה פשוט חלק ממנו (והיחיד שירוויח שכר שמשלמים שאר חברי הדירקטוריון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx) - אבל גם הוא נראה לי כמו בדיחה, וזה מה שאנחנו כולנו באמת בעידן פוסט גידמאק.

15. TotHotspur Member

הוא מוטט את הפועל כפ"ס עד היסוד.
    לגבי הפועל תל אביב:
    חירב את מחלקת הנוער של הפועל תל אביב
    לא עמד בהסכמים, ביניהם אלה עם שי אבוטבול שבית הדין קבע ששי אבוטבול זכאי לכל שקל
    מנע מעבר של תמוז לסנט אטיין בגלל מחלוקת על 200 אלף יורו
    כל שקל שקיבל ממכירת שחקן העביר לחשבון הבנק האישי שלו, ולא לזה של המועדון.
    גרם לעזיבתו של זלצר ממחלקת הנוער
    התייחס בזלזול לכל עובדי הקבוצה ושחקניה, וגם לגבי קצרה שהתפטר, למרות שהיה איש שטביב הביא
    התייחס בזלזול לקהל
    נהג כדיקטטור ורדה בכולם. ובאפון כללי דמות לא נעימה, מעצבנת שלא רוצים להיות בקרבתה
    ולכן בזמן שהוא ומוני הראל היו שותפים, המאיס עצמו על מוני עד להגעה למצב שרק פרידה תאפשר את המשך הניהול בהפועל.

ולגבי הגזענות, אני יכול לעמוד מאחוריה ב100%
    סליחה שנעלבת, אבל אין יותר גרוע מתימני.