בן שושן לא שחקן פח, הוא לא עילוי אבל את החמישה-שישה שערים שלו ועוד שלושה-ארבעה בישולים בעונה הוא ייתן והכל תלוי בסופו של דבר בכסף, בחוזה שהוא סיכם עליו: כ-100 אלף דולר לעונה בהחלט שווה להחתים אותו, חוץ מזה שיש לו ערך מוסף שלא תמיד מתבטא על המגרש בשערים ובישולים, עמית בן שושן שחקן חשוב לבית"ר ירושלים. לגביי ההרכב: להערכתי מי שיירד לספסל בעקבות החתמתם הצפויה של גאלבינה ועמית הם ערן לוי וצחי אליחן, להעכרתי ההרכב יהיה 4:5:1 עם הרוש: דסה, בראשי, שקבורץ, שווילי: מויאל, דאריו,ריקן: בן שושן, גלאבינה: עזריאל כשבספסל יהיו: סיידוף, חדד, כחילה/קוז'אק, משה, קריאף, ערן לוי, נחמני ואליחן.
לטובת הבריאות של כולנו אני מקווה מאוד שנפגע עם הגלאבינה הזה כדי שהקבב האגוייסט ימצא את עצמו על הספסל.
הקבב לא משחק גרוע, אני מאוד לא אוהב את הסגנון השכונתי שלו, סגנון שלא יכול להוביל קבוצה לשום דבר משמעותי, אבל אין ספק שהבחור מתאמץ ורוצה להצליח. הוא לא משחק כזה גרוע, בסך הכל היו לנו 2 משחקים, בראשון הוא היה לא רע, בשני לא משהו אבל באמת שאף אחד אחר לא בלט.
ערן לוי (אני אישית לא אוהב שקוראים לשחקני בית"ר בשמות גנאי) הוא שחקן סוליסטי מאוד אבל יש לו גם כישרון, אם אלי כהן יצליח לרסן את השד שבו אז נרוויח, בכל מקרה אנחנו צריכים שגאלבינה יהיה טוב שילוב שלו ושל ערן יכול להיות טוב.
טוב שלא עשית ממנו אלעד יעקובי. ערן לוי הוא עדיין אחד השחקנים היותר מסוכנים והיותר טובים שיש לבית"ר להציע, גם אני הייתי סקפטי לגבי האופי וסגנון המשחק שלו, אבל אין איתו בעיות והוא מאוד מועיל לנו. אפשר לומר היחיד שמועיל. כל עוד יש מתיחות בין קורנפיין ללוי וכל הבעיות הטכניות של פורום אנשי העסקים, אין מה לקחת כמובן מאליו את גלאבינה, עזריאל, חדד ובן שושן (100 אלף דולר זה סכום הוגן ל-2 הצדדים, יפה, מה הסכומים של השאר?). אפילו קוז'וקין עדיין לא חתם ומתמקח על 15 אלף דולר... מה קוז'ו? לא מצליחים להעביר שחקני נוער בבקרה! ונשארו לנו נטו רק 6 ימים לכל זה, אז בהצלחה, בתקווה שעזריאל בסוף לא יחתום (אבל מי במקומו?) היה ובאמת כל ה-5 חותמים, והדירקטוריון יוצא לדרך של שיתוף פעולה אמיתי וגם מומי דהאן מחליט שהוא רוצה לחזור להיות הספונסר הראשי וגם לנד רובר וגם פוקס בסוף יחליטו שהם גם נותנים חסות (ואפילו מחסני מטבחים ישתקמו כלכלית רק כדי לתמוך בנו עוד עונה) - אז עדיין יש לבית"ר סגל חלש. יש לנו בלם אחד חתול בשק ואחד בינוני וחסר ניסיון, והמחליף שלו חוזר מ-3 ניתוחים קשים. וגם אין לנו חלוצים- עזריאל שחקן בינוני, דיאמנט שחקן בינוני מינוס (וזו מחמאה בשביל היכולת והנחישות שהוא מציג במעט הדקות שנותנים לו), ומפולק עוד לא ראיתי רבע דבר. 3 חלוצים זה לא מספיק. גם הספסל שלנו לא מספיק טוב. לגבי הרכב (במידה וכל ה-5 חותמים) - אז כרגע דריו בחוץ ל-3 משחקים, ואני הייתי מציב את ריקן ליד קובי ומשחק עם עמית, עזריאל, גלאבינה וערן לוי איכשהו בחלק ההתקפי. כשדריו יחזור אלוהים גדול...
זה בדיוק מה שאני אומר על ערן לוי. נכון להיום אין שום שחקן בבית"ר שיכול לשנות משחק. אבי ריקן שחקן מעולה, אבל הוא לא שחקן התקפי, אלא קשר אמצעי, ובמקרה הכי טוב הוא קשר שמאלי, בטח שלא עמדות שמהן שחקן יכול לסכן את השער כל 10 דקות. מספר האיומים על השער שערן לוי מספק במשחק, שווים לכמות האיומים שקבוצת פלייאוף עליון מאיימת על השער. חוץ ממנו אף אחד לא לוקח יוזמה. הוא שחקן שלוקח את המשחק עליו ואין עם זה שום דבר רע. אנחנו התפללנו שזה יהיה ברוכיאן, אבל הוא מרגרינה וחסר אופי.אז פתאום שיש מישהו שעושה את זה, גם זה לא טוב לנו? אנחנו לא ברצלונה שיש לנו אין ספור אופציות התקפיות שמאפשרות גם משחק קבוצתי וגם התבססות על יכולת אישית. ערן לוי שחקן קשוח, מחוייב, ומאוד מוכשר לדעתי, ובעל היכולות ההתקפיות הטובות בקבוצה. אז מה אם הוא שמן? זה לא אומר שהוא איטי. הוא רץ עם הכדור יותר מהר מרוב בלמי הליגה כשהם רצים ללא כדור. הוא צריך להיות באנקר בהרכב.
אי אפשר לקחת ממנו את הטאצ' בכדור, האיומים לשער ומשחק הגב לשער (שזו הברקה ששיכת בראש ובראשונה לאלי כהן. שינוי העמדה הזאת שהוא עשה לו כדי לנצל את יתרונותיו ולהסתיר את חולשותיו הייתה עוד בינגו שלו) אבל בחייאת, תשים לב כמה פעמים במשחק הוא גורם לנו לאבד הזדמנות בגלל קבלת החלטות גרועה, כמה פעמים במשחק הוא בועט קרן בשלומיאליות כאשר 2 הבלמים למעלה ואנחנו מסתכנים במתפרצת שתתפוס אותנו עם המכנסיים למטה, כמה פעמים במשחק הוא מתעסק יותר בשופט מאשר במשחק ואני יכול להמשיך ככה עד מחר אם תרצה. שדרך הספסל ילמד להיפטר מההרגלים המגונים האלה שהורסים כל פלוס שהוא מביא למשחק. ואגב, רק לתקן טעות קטנה שלי. ערן לוי משחק כחלוץ ומי שיושב על אותה עמדה, אם וכאשר יוחתם, זה עזריאל ולא גלאבינה. בכל מקרה, אני מקווה שהנקודה שלי מובנת. מאז שפאסוס עשה מה שעשה באמצע העונה שעברה (מה הוא עשה אגב?) וערן לוי הפך כתוצאה מכך לבאנקר בהרכב, ההרגלים המגונים שלו רק התגברו וזה חייב להיפסק.
אז כן, אני רוצה שתמשיך. אני אישית לא שמתי לב לקבלת החלטות גרועות שלו או לבעיטות קרן איומות שיצאו לו. הוא מדבר עם השופט הרבה, אבל היו כבר שחקנים גדולים יותר שעשו ועושים את זה. זה לאו דווקא דבר רע. לערן יש בעיות- הוא ברוטלי ויש לו פיוז קצר (אני עדין מפחד כל פעם מחדש שזה יתפוצץ), וב-2 המשחקים האחרונים הוא היה צריך לקחת על עצמו יותר - אבל הוא נכס חשוב מדי לוותר עליו עכשיו. לא ממש הבנתי מה התפקיד של גלאבינה ובתור מה הוא מיועד (לפחות הוא לא בא על חשבון מישהו שהתאמן איתנו כל הקיץ בלי חוזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx), אבל ערן לוי הוא לא חלוץ- הוא יכול לשחק מתחת לחלוץ הוא סוג של חלוץ שני. דומה לעמית, רק שעמית עושה יותר עבודה מהצד. עכשיו כשאני חושב על זה יכול להיות ששניהם ביחד יהיו לא הכי אפקטיביים, אבל בזה אני כן סומך על אלי כהן. סמים.
חסה הוא היה צריך לקחת על עצמו יותר בשני המשחקים האחרונים? :aaarofl: הוא לקח כל כך הרבה שלא נשאר מספיק לשאר הקבוצה
גם אם הוא היה משאיר לשאר הקבוצה, לא היה מי שיקח! צחי אליחן שחקן חלש. עומר נחמני צעיר וחסר ניסיון אבי ריקן משחק בעמדה די אחורית מכדי לקחת חלק יותר נכבד במשחק ההתקפה. אם אתה שם אותו יותר מדי למעלה, אתה מאבד אותו באמצע. ונשארנו עם ערן לוי שהוא הנשק ההתקפי הכי חשוב בקבוצה, והוא באמת טאלנט. מה שיש לו ברגליים אי אפשר ללמד, ולדעתי אלי כהן יכוון את היכולות שלו למקומות טובים ונראה ממנו הרבה דברים חיוביים העונה.
עזוב שערן הוא מהנוער של מכבי חיפה, באיזה אספקטים בסיסיים הוא לוקה? הכי קל לדבר בסיסמאות. ואפשר לחשוב שבכל מה שהוא לוקה אליחן, נחמני, עמרם ודיאמנט ניחנים בצורה יוצאת דופן...
באיזה אספקטים של המשחק הוא לוקה? אין לו בעיטה נקיה? אין לו מסירה נקיה ומדוייקת? אין לו טכניקה? הוא לא יודע לעצור כדור? הוא לוקה רק בקבלת ההחלטות, ויש לו עדיין עודף משקל לא רציני, שגם איתו אפשר לעשות אחלא קריירה בליגת הפח שלנו. וגם את יכולת קבלת ההחלטות הוא ישפר, ואם לא הוא ילך הביתה כמו כל שחקן אחר שלא נותן תפוקה ראויה. לדעתי, היום אין שום שחקן בבית"ר שיכול לתרום לנו מה שערן לוי תורם. רק תדמיין את בית"ר בשני המשחקים הראשונים בלי ערן לוי. מה נעשה? נחכה שצחי אליחן ירכוש פתאום טכניקה עילאית, או שעומר נחמני יתן לך סללומים כאילו הוא רביבו?