בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. אלי מתחן Member

יש חוסר מושג ויש חוסר מושג. לקריאף ואליחן אין טיפת הבנת משחק.
    יש שתי סיבות אפשריות. אחת היא שבבית"ר בשום שלב אף אחד לא ישב עם השחקנים האלה לאורך כל 10 השנים שלהם בנוער ועבר איתם על טעויות קריטיות שעושים כאשר מוסרים לשחקן שאין לו לאיפה להתקדם, או שלא רצים סתם לרוחב המגרש אם אין תנועה אלכסונית פנימה.
    השנייה, זה שבנוער שלנו לא מסוגלים בכלל להעריך הבנה, וכל שחקן שטיפה היה חכם יותר מהממוצע אבל לא היה לו את "הכישרון" של עומר נחמני ישר עף לספסל ומשם כבר פרש מכדורגל.
    לא הגיוני מבחינתי שאין אף ילד בירושלים שמצליח להבין כדורגל מעבר לרמה של שכונה.

ערן לוי אמנם מודל לחיקוי היום, אבל הוא לא אשם שמהנוער השחקנים האלה לא למדו שום דבר.

2. Ice Cream חסה

קצת נראה מוזר שבנו תקציב של 21 בלי הערכה שיצטרף עוד ספונסר...

זמנים קשים זה עכשיו. כשעומר נחמני וצחי אליחן פותחים בהרכב ואתה מסתכל על הספסל וצריך לקוות לישועה מלירון דיאמנט זה תקופה קשה. כך שעכשיו צריכים להחתים שחקנים דחוף - עוד בלם (בן יוסף/ קוז'וקין/ בן שבת), עוד קשר בנוסף לגלאבינה (אתמול עשה סיבובים מסביב למגרש עוד לפני שהשוערים אפילו עלו לחימום, משלים כושר?), 2 חלוצים (עמית ומנשק האדידס, אם הם יועילו בטובם לבוא לקראתנו) ושחקן שיוסיף עומק לספסל האיום שיש לנו (חדד), וגם אחרי כל זה אין לנו סגל לפלייאוף עליון...
    "השקעה בתשתיות" זה יפה ונחמד, אבל מה כבר נעשה במיליון שקל? אפשר לשפץ את בית וגן, להוסיף קצת ציוד, למנות 2.5 אנשי מקצוע שבשנה הבאה יעיקו מחדש על התקציב שלנו זה לא כסף שיספיק לאקדמיה שלמה.
    אם כבר אז להעביר תשלומים לכל הנושים שלנו ולסיים עם זה אחת ולתמיד. לא רוצה לשלם לגנק עד 2076!

3. Alta Tensione Member

על אליחן אני עוד יכול להסכים (ועדיין, חבל לפספס נתונים פיזיים מרשימים כמו שלו. עם עבודה נכונה של מאמן על הליקויים שלו יכול לגדול כאן קיצוני שמאלי לא רע בכלל) אבל קריאף? גש לארכיון ותראה איזה ילד מבולבל, אובד עצות ואומלל הוא היה אשתקד אצל הבהמה שאימן אותנו בתחילת העונה ותשווה את זה לשחקן היחסית בוגר, חכם, שרותם את האגרסיביות והנחישות שלו בצורה הרבה יותר יעילה למשחק שראינו אתמול.

מדובר בקשר נהדר עם לב ענק שצריך, כמו כל ילד בגילו, להשתפשף עוד, ללמוד ולצבור ניסיון. רק גאונים יחידי סגולה מפגינים בגיל כזה שלמות במשחק שלהם.

4. אלי מתחן Member

הוא מסר כל כך הרבה פעמים כדורים שעיכבו את ההתקפה והכניסו את השחקן המקבל לבעיה וללחץ של היריבה.

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/789/192.Xxx

תומר בן-יוסף חתם בהפועל תל-אביב לשנתיים אחרי ששיחק במשך 7 עונות בקבוצה, בן-יוסף הגיע בקיץ 2005 ממכבי פ"ת, במהלך השנים ידע הרבה עליות ומורדות(בעיקר מורדות) וזכה עם הקבוצה ב-2 אליפויות, 2 גביעים וגביע טוטו אחד, סה"כ שיחק במדי הקבוצה 177 משחקים(מתוכם 124 משחקי ליגה) בכל המסגרות וכבש 4 שערים(כולם בליגה).

http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/416/314.Xxx

דן איינבינדר חתם ל-3 שנים בעירוני קרית-שמונה.
    דן שחקן בית של הקבוצה עלה לבוגרים בשנת 2009, שיחק במדי הקבוצה 77 משחקים כבש 6 שערים והוסיף עוד 8 בישולים.

6. אלי מתחן Member

כמה אדומים וכמה פנדלים בן יוסף גרם לנו במצטבר?

7. Abu George כותרת משתמש מותאמת אישית

24 אדומים, 104 פנדלים.

נערך לאחרונה ב: ‏2/9/12
  8. hai80 Member

אני לא מחזיק מבן יוסף מבחינה מקצועית אבל באמת ההתנהלות כלפיו היתה לא בסדר, אלי כהן יכל לשחרר אותו אם הוא לא בונה עליו ובמקום זה הוא משך אותו עד הדקה ה90 מה שנקרא. יש לי זיקה לבחור, בית"ר באמת חשובה לו ובלי קשר ליכולת המקצועית שלו הוא קיצץ המון והראה נכונות להמשיך גם העונה וזה לא כל שחקן היה עושה.

העברת אייבנדר מעולה לשני הצדדים, אנחנו נקבל עליו סכום גבוה ממה שהוא באמת שווה, הוא עבר לקבוצה שרוב האוהדים שלה הם בעצם אוהדי בית"ר ואין לנו שום יריבות איתם וזה טוב. מאחל לו המון בהצלחה שם והלוואי ויצליח החתמה טובה לק"ש בע"ה יעלה ויצליח

9. Beitar89 Member

מתי ראיתם שחקן חכם לאחרונה? אין הרבה שחקנים שמשחקים עם שכל. היה לנו אחד כזה בליגה וזה ביבראס נאתכו. הבנת משחק היא לינארית לאינטיליגנצייה כללית. להורה חכם,יהיה ילד חכם, והורה חכם לא ישלח את הבן שלו לשחק כדורגל. לכן הכדורגל שלנו מלא בערסים סתומים שיודעים להעביר בין הרגליים אבל לא יודעים לשחק כדורגל. אני אף פעם לא ראיתי את צ'אבי מעביר שחקן, אבל שכטר הסתום עבר שחקנים כמו מים בליגה. אבל עדיין צ'אבי נחשב לכוכב על ובצדק, ושכטר הוא שחקן פח.

10. Don Joan Roman Member

רגע השפל מבחינתו של בן יוסף זה המשחק בקראקוב, אני עד היום לא מבין מה חשב לעצמו הסתום הזה שום שהרכיב אותו ואת בנאדו במרכז ההגנה, חור מהלך על שתיים אבל האמת? אהבתי אותו.

11. אלי מתחן Member

עם כל הכבוד לבן יוסף, קראקוב זה היה עידן טל שנתן כנראה את משחק הכדורגל הכי גרוע שראיתי בחיי משחקן. גם לבואטנג לא היה חסר.
    צ'אבי הוא לא השחקן החכם היחיד בעולם. לא מדובר פה במדע האטום, אלא במחשבה שנדרשת גם מאנשים לא חכמים במיוחד. לא צריך ללכת רחוק, אצל ב"ש היה אפשר לזהות טיפה שכל במשחק. לא מוסרים לשחקנים למקומות שקשה להם לצאת מהם, זה לא כזה קשה.

12. Don Joan Roman Member

חוץ מהאוהדים שנסעו לשם אפשר לומר שכולם אשמים במפלה בקראקוב ואני לא בא להפיל את ההפסד על מישהו ספציפי אבל בן יוסף עזב ולכן קישרתי אותו.

13. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

גם עכשיו, אחרי המשחק מול ב"ש החלשה תגידו שהוא היה טוב, או שיהיה פה מישהו או8בייקטיבי ששם לב לחורים ההולכים וחוזרים שלו?

אני ממליץ לא להיות עיוורים לשחקני רק כי הם 'צעירים ושחקני בית'.
    הלוואי ושזה יצליח, וצריך לתת לו צ'אנסים, אבל אם זה עולה לנו בכ"כ הרבה... ובכל מקרה, צריך גיבוי.
    טל כחילה וקוז'ו (שלדעתי לא חתם עדיין?), זה הגיבוי שלכם? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

לא שבן יוסף מי יודע מה מציאה, אבל ביחס למה שיש כרגע לבית"ר להציע...
    מה גם בן יוסף נשאר וויתר על סכומי כסף רבים, אני מאמין שגם במקרה הזה זה היה הולך (אפילו לא הגישו לו הצעה).

14. Don Joan Roman Member

חלשה? תומר סוויסה יעשה עוד הרבה צרות לכל קבוצות הליגה.
    אז מתן לא היה טוב אבל מי כן היה טוב? אני לא חושב שזה נכון כלל ועיקר לשפוט לכף זכות או להפך לאחר שניי משחקים.
    ותאמין לי שכאשר יהיה צורך לבקר אז נעשה זאת לא לפניי וגם לא אחרי.

נערך לאחרונה ב: ‏3/9/12
  15. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

להגיד 'כולם לא היו טובים' זה קל מדי.
    כשכל הגולים שלך עד כה (לפחות 3 מהם) באו מאשמתו הישירה, אתה לא יכול להגיד שהוא לא היה חלש.
    אתה סתם לא מביע דיעה בנוגע לזה כי אתה סתם עיוור כמו כולם בנוגע לשחקני בית.
    זה טוב ויפה, אבל זה עוד יעלה לנו בירידת ליגה.