בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. Ice Cream חסה

וקובי מויאל עז? אריאל הרוש כבשה? לבית"ר עדיין באורח פלא יש שחקנים חזקים, בנוסף לאלה שאולי יכולים להפתיע (אם רביד גזל נהייה שחקן טכני וברק בדש ושמעון אבוחצירא סוחבים את ההתקפה של האלופה וטיבי וחסארמה עשו עונת פריצה- אין סיבה שאצלנו עם מאמן לא פחות טוב יקרו איזה נסים ומישהו יתגלה כשחקן).

באופן טבעי יטרידו אותם המחשבות על ר"ג ביום שלישי ב-21:45 והם יעשו התאמות כלשהן לזה (לא להיפצע, לשמור כוחות), זה הסיכוי היחיד שלנו לחזור עם נקודות.

2. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

לא עז אבל לפי דעתי עמוס שוער יותר טוב מהרוש ונמצא בכושר נפלא
    ואני מקבל את קובי מויאל אתה צודק
    עדיין קריית שמונה עדיפה ולא קורים ניסים..

ברק בדש תמיד היה חלוץ טוב ואבו חצירא תמיד נתן תפוקה ( בעונה המלאה הקודמת ששיחק בארץ סיים מלך שערים וגם שהוא הגיע בינואר לק"ש הוא נתן תפוקה יפה )
    יכול להיות שהצעירים של בית"ר סופר מוכשרים וכולם שם ייצאו כוכבים גדולים
    אבל לא בעונה הזו שיש עליהם לחץ כזה.. לסחוב את בית"ר קשה הרבה יותר מלשחק בקבוצה צפונית שמנותקת מכל הארץ ולא מעניינת כמעט אף אחד עד שהיא מצליחה

3. Alta Tensione Member

מטעים? מה אין לשחקנים ראש, היגיון בריא ויכולת לקרוא את המפה?

4. Ice Cream חסה

אני מאוד אופתע אם יותר מצעיר אחד (קריאף או משה, לדעתי) יעשה השנה התקדמות אמיתית. אולי יהיה שחקן שיקבל הזדמנות בהרכב ויהיה סביר, אבל איך שיהיה חצי שקל להביא במקומו שחקן הוא יחזור ליציע.
    שנה שעברה ישבתי עם כל השחקנים האלה ביציע חצי עונה בר"ג וראיתי איך הכל התנהל איתם, ערסים גמורים שלא נראה שאכפת להם, וגם כאמור בבית"ר לא בדיוק מטפחים אותם.

למשל מתן בראשי, קפטן קבוצת הנוער שלקחה דאבל, כבר בן 24 והוא נתן עונה אחת מלאה וגם היא הייתה בהפועל ירושלים שירדה לליגה א'. לפני שנתיים אצל אורי ורוני לוי הוא עשה חמוצים ביציע, שנה שעברה עשו קולות של בונים עליו- אבל איך שהתאפשר להביא את פורטיז'ו- הוא חזר לספסל, ברגע שפיליאבסקי הגיע- הוא בכלל מצא את עצמו ביציע. עכשיו עוד אולי מביאים עליו את עשהאל בן שבת, וכל זה תחת 5 מאמנים שונים. איך רוצים שיצא ממנו שחקן? ואם לא רוצים אז למה מנסים למכור לנו ולו את האשליה הזו ומבזבזים משכורת (גם אם ממש נמוכה) שאין לנו איך לשלם?

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בראשי יהיה שחקן הרכב העונה, אלי כהן בונה עליו והוא ושקבורץ יהיו צמד הבלמים.
    הסיבה שעשהאל בן-שבת נבחן בקבוצה(סיכוים נמוכים שיחתום) זה כי בן-יוסף בדרך החוצה וגם קוזוקין רוצה בצעד חכם עבורו למצוא מקום בו יוכל לשחק ונשארנו רק עם טל כחילה שעלה העונה מהנוער כבלם גיבוי, אני מניח שרק אם תומר וגם קוזוקין יעזבו אז יחתימו את בן-שבת.

זאת עונת מבחן לבראשי בפעם הראשונה כבלם הרכב(בעונה שעברה הוא התנדנד יותר מדי פעמים בין הרכב לספסל) יחד איתו גם עוד שחקנים שכהן מאמין בהם ויקבלו השנה יותר דקות כמו קריאף, אליחן ונחמני יצטרכו לתת קבלות.
    יש לנו הרבה חוסרים בסגל ברוב העמדות, נכון לעכשיו אנחנו קבוצה של מקומות 8-12 וכל דבר שנשיג מעבר זה הישג גדול.

אלי כהן אמר כמה דברים מעניינים היום לרדיו ירושלים, בין השאר על עמרם ודיאמנט שהיה שמח להיפטר מהם ורמז גם על שחקנים כמו בן-יוסף ואביתר.

לגבי השחקנים הלא חתומים,
    קודם כל חדד ואיינבינדר שני חוצפנים, מציעים להם יותר מכפול ממה שהוצע להם בבוררות והם עוד עושים שרירים.
    איינבינדר שחקן נחמד שנמצא בהתפתחות ועדיין חסרים לו עוד הרבה פרמטרים במשחק שלו כדי להיות שחקן מוביל בבית"ר ובליגה בכלל, והוא כבר בפוזה שהוא אבוקסיס הבא, אני לא חושב שאנחנו צריכים לרדוף אחריו ואם הוא רוצה ללכת ראש בקיר הוא מוזמן.

ושי חדד? שחקן שבליגה של 14 קבוצות אני באמת ובתמים לא חושב שיש לו מקום בהרכב של כל אחת מקבוצות ליגת העל 12/13, גם במצבנו הנוכחי כיום הוא לא שחקן ל-11 במקסימום הוא שחקן 12-13 כזה שסותם חורים כשיש פציעות והרחקות, גם הוא מוזמן ללכת.

עם בן-שושן המצב יותר מורכב כי מציעים לו סכומים נמוכים בהרבה ממה שקיבל אבל עם כמה שאני אוהב את עמית הוא שחקן של 6-7 גולים בעונה שנמצא בנסיגה כבר כמה שנים, הקבוצה נתנה לו הרבה והוא צריך לבוא לקראתנו, ואת האמת מצידי שאיציק ייקח את הכסף שהוא מתכנן להציע לאיינבינדר וחדד וייתן לעמית.

6. katamoni Member

פלייאוף עליון(מענק כספי גבוה) וגביע הטוטו(עוד בונוס כספי גבוה) יספקו אותי מעל ומעבר!

רק שיהיו גם ספונסרים ראשי ומשני על החולצות כדי לקבל עוד כסף.

7. אלי מתחן Member

הם ממקסמים את החוזה הנוכחי, כי יש להם אינטרס לעשות את זה.
    הבעיה עם התפקוד שלהם זה שנראה שאין להם שום דאגה לגביי העתיד של הבחורים שהם מייצגים, כי אחרת אני לא מצליח להבין סוכן שחופר לדן אייבינדר שהוא יכול להשיג יותר טוב מבית"ר כאשר היכולת על המגרש מראה בבירור שיש לו עוד הרבה מה ללמוד אצלנו לפני שהוא מתקדם.
    אז החוזה הזה שלו יהיה גדול יותר, לטווח הארוך ברור שטובת השחקן לא נמצאת בראש סדר העדיפויות של הסוכנים.

8. Don Joan Roman Member

אבאל'ה תנוח.
    כשהסוכן אומר משהו בדרך כלל לשחקן אין יותר מדיי ברירות חוץ מזה שאם מישהו יחפור לך יומם ולילה שאתה שווה x כסף זה בסוף יחלחל לראש שלך הסוכנים הם בעיה שאי אפשר להתעלם ממנה.
    בנוגע למשחק מחר: נבוא ונעשה את הכל כדי לנצח.

9. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אני באמת שרוצה להעריך את השחקנים שנשארו בבית"ר בלי חוזה, אבל מה הם רוצים לקבל מיליונים? היה ברור שהרבה כסף לא יהיה, ועוד לרובם (חוץ מבן-יוסף ובן שושן אם אינני טועה) מדובר בהעלאה במשכורת. אז כאילו מ?

הכי חוצפנים הם ברק משה וקוזוקין. צריך להציע להם הצעה? לא רוצים, בהצלחה. נראה איזו קבוצת ליגת על תרצה אותכם, במיוחד את שמואל 'שנתיים כבר לא משחק' קוזוקין.

כואב לי הלב על בן-יוסף. למה הוא פתאום נהיה שעיר לעזאזל של אלי כהן, והאם השתבשה דעתו של האחרון? (לא רק בקשר לזה).

לא מבין כלום.

10. Don Joan Roman Member

אז קודם כל בנוגע לקוז'וקין: הוא באמת חוצפן ממדרגה ראשונה, שנתיים הוא לא שיחק בגלל פציעות והוא מרשה לעצמו לבלבל לנו במוח, גם איבינדר וחדד הם חוצפנים ממדרגה ראשונה רק קצת פחות מקוז'וקין כי הם לפחות עוד שיחקו בשנתיים האחרונות.

11. אלי מתחן Member

איציק אולי תפרט יותר מה הסיפור עם קוז'וקין?

12. Don Joan Roman Member

הסיפור הוא פשוט: כידוע לכולנו הוא עבר בשנתיים וקמת האחרונות הרבה פציעות ובמועדון עזרו לו להשתקם והכל טבו ויפה וככה מועדון מכובד צריך לנהוג, עכשיו הוא בריא ובית"ר רוצה להחתים אותו על חוזה לשלוש שנים בעלות של כ40 אלף דולרים לעונה(עם אופציה של הקבוצה להאריך את ההסכם בשנתיים נוספות בשדרוג של סביבות עשרה - חמישה עשר אלף דולר לעונה), הוא מבחינתו דורש להרוויח 60 אלף בעונה למשך שלוש שנים ולאחר שלוש שנים שתהיה לו ולקבוצה אופציה להאריך את ההתקשרות תמורת 75 אלף דולר לעונה) ובית"ר בצדק רב לא מסכימה לכך, עם כל הכבוד והאהבה לקוז'וקין, הוא לא במצב של להתמקח יותר מדיי, הוא אחריי שנתיים בלי כדורגל, שנתיים שיכלנו לזרוק אותו לאשפתות בלי בעיה, אבלך גם לו יש מישהו שמנפח את הראש ואומר לו שהוא היה שחקן נבחרת והוא יכול לחזור לשם בקלות ולכן עליו להשכר בהתאם לרמת הפוטנציאל שלו, היחיד שאני אכבד כל החלטה שלו זה עמית בן שושן, הוא רגיל להרוויח בין 130 ל250 אלף דולר בעונה, הוא וויתר על המון כספים בשביל המועדון, הוא כרגע בעל משפחה עם ילדים והוא צריך את הכסף והצעה של 85 אלף דולרים לעונה זו לא הצעה גבוהה לשחקן במעמדו וברמת השכר שהוא התרגל אליה, ואם הוא יעזוב(מה ששוב אני לא מאמין שיקרה) אני אכבד אותו, איבינדר בכלל רחוק כמו הירח ממה שהוא שווה באמת, מונחת לו הצעה יפה מאוד על השולחן בגובה 70 אלף דולרים לעונה והוא רוצה 120 אלף דולר לעונה, אידיוט הוא ואידיוט נימני שמנפח לו את הראש כאילו מי הוא, מה שחמישה שערי ליגה עושים לבן אדם

נערך לאחרונה ב: ‏24/8/12
  13. Ice Cream חסה

כבר אמרתי שאני מת על הקשרים שיש לך בבית"ר? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx
    אני מבין שהחוזה שלו נגמר...
    אז כמה שאלות- קודם כל, מי זה אותו סוכן (למרות ששוב, שמוליק ילד גדול והוא יכול לחשוב גם לבדו) שמנסה לסחוט מאיתנו את הכסף? אח"כ- למרות שראיתי במו עיני איך תומר בסן עובד איתו באופן אישי, וזה שבכלל לא העיפו אותו אחרי כל הפציעות והוא נסע עם הקבוצה לכל מקום, מי שילם לו שכר בשנתיים האלה? בית"ר או ביטוח לאומי? הוא מימן לבד את הטיפולים והשיקום או שאנחנו הוצאנו מכספנו?
    40 אלף דולר לעונה זה קצת יותר מעשרת אלפים שקל, לא להיט לשחק בן 25-28 והוא גם לא דורש חוזה בשמיים.
    מצד אחר- אני לא חושב שאפילו קבוצה בלאומית תקח אותו, בטח לא אחרי שהעונה כבר החלה. בית"ר זה ההצעה הכי טובה שהוא יכול לקבל, אם הוא רוצה להמשיך לשחק כדורגל.
    בכל אופן, פערים של 20 אלף דולר זה משהו שאפשר לסגור איפשהו באמצע (כנ"ל עם ברק משה, איפה זה עומד איתו?), אבל אני לא הייתי משאיל אותו עכשיו לשום מקום אלא דואג לשמור אותו בידיים לראות שהוא מתקדם כמו שצריך צעד אחר צעד, בטח אם הסיכוים להחתים את עשהאל בן שבת לא גבוהים במיוחד. (http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/gives.Xxx)

את מר מסירות רוחב, ש"קצת" מגזים עם הדרישות שלו- צריך לבעוט לאלף עזאזל, אבל פה נכנס לתמונה אשם נוסף חוץ מאיינבינדר ונימני- איציק קורנפיין! הוא ידע מה יהיה המקסימום שהוא יוכל לשלם לו, הוא ידע בערך מה הדרישות של איינבינדר מאז שהוא ניסה לחדש לו את החוזה - אז למה הוא ציפה ממנו?! 2 תארי מנהל עסקים לא מספיקים להבין ששחקן עם דרישות שכר מופרזות לא יוכל לחתום? והוא לא ידע שאיינבינדר נמצא ממש על התפר כשעוד אפשר לקבל עליו דמי השבחה שבהם אפשר יהיה להציע חוזים נורמליים יותר לכולם? למה רק שבוע לפני פתיחת העונה, כשכל הקבוצות כבר סוגרות את הסגלים זין נוכל לעשות מהלך כלשהו איתו. איזה יו"ר אפס יש לנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx.
    או שהוא מפגר, או שהוא באשליה שהשם של בית"ר יעשה את שלו, או שהוא מפחד מתגובת האוהדים (שגם הם בסוג של אשליה לגבי המעמד שלנו...).

כן, הוא באמת מזומן ללכת. כבר מהרגע שהוא עשה עלינו פוזות בחזרה מר"ג אמרתי שאין לשחקן כזה מקום בבית"ר (והוא כמעט ולא הוכיח את עצמו מבחינה מקצועית, למרות שהוא כיפר על זה בתקרית ההיא עם ידין הבן אלף), אבל אני רק זוכר שכל פעם שאמרתי משהו על זה פה בפורום רק יצאתם נגדי... אבל זה לא רלוונטי, הגיע הקיץ ונגמר לו החוזה- למה אתם (מילא קורנפיין) חיכיתם לתחילת העונה כדי לומר לו שהוא מוזמן ללכת והוא לא הכי נחוץ לנו? (בחרו את התשובות המתאימות לגביכם)
    * כי חייתם בסרט שבסוף היושב במרומים יוריד מזוודה עם כסף והכל יהיה טוב.
    * כי הייתם באשליה שהוא יחתום בסוף על כל הצעה שבית"ר תגיש לו.
    * כי לא היה לכם אומץ ולב לומר להתראות לשחקן בית, אחרי הכל 22 שחקני בית בסגל זה גם עלה התאנה שלכם לכל הצרות שיש בבית"ר...
    * כי אתם אף פעם לא תשימו לב לדברים הקטנים שבגללם הקבוצה שלנו מקרטעת, אף פעם לא תגדילו ראש ותנסו להבין מה קורה בקבוצה שלכם בלי שהתקשורת תפנה אתכם לזה. ועל הדרך תזלזלו בכל מי שכן מנסה לעשות את זה

לא חושב שלאלי כהן יש בעיה עם בן יוסף, הוא פשוט מאוד רצה והעדיף את שקבורץ (שגם צריך לשלם עליו פחות מס, וזה יתרון מבחינה ניהולית), מחמת הספק נאמר שזה רק משיקולים מקצועיים...
    אבל אם הוא באמת בא לבקש מתומר בן יוסף שלא ייענה להצעה מהפועל ר"ג ויצטרף למחנה האימונים בגרמניה ושבוע לפני תחילת העונה הוא מוותר אליו - אז זה צריך להיכנס לצד השחור של אלי כהן בדברי הימים שלו בבית"ר.

אם אלי כהן מחליט שהוא לא רוצה שחקן בקבוצה, אז גם גל יוסף לא יעצור אותו. לראייה פאסוס, ולראייה בקיץ הזה הוא שלח את עדן נחמני, אדיר מנשה, מאיר אלקבץ ושי מוטאי לחפש קבוצה למרות שבוודאות היה להם חוזה בקבוצה, ויכול להיות שגם לבן סימון ומשעלי- ואף אחד לא מנע את זה. לעומתם דיאמט (אבא) ועמרם (אבא של חברה) שלא בדיוק היה להם חוזה, וגם אביתר (אבא וחברו הקרוב) ובן יוסף (פשוט שיחק איתו ביחד) היו מקורבים לאדם הנכון בהנהלה, והאדם הזה זה לא מנחם נידם, לא מאיר הרוש, לא יוסי גבאי ולא עמרי טוביאנה...

את כולנו. בקצב הזה מקום 11 יהיה הישג.

חסר שלא יהיו, אחרת שוב יווצר לנו חור בבקרה...

ולעניין אחר בין כל הזבל שאנחנו שקועים בו שנתן לי לפחות שביב של אופטימיות- דינו שקבורץ קיבל את חולצה מספר 25, מספר שמאז ומתמיד היה אחד האהובים עליי. כבר שכחתי למי הוא היה שייך בשנה שעברה ולפי שנתיים, אבל את זה ששיחק בה לפני 3 עונות אני (וכנראה גם אתם...) לא אשכח כל כך מהר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx. אולי זה סימן טוב, הלוואי.

14. אלי מתחן Member

סליחה רונן לא התכוונו.

15. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

למה שקבורץ במקום בן יוסף? בראשי עדיף ממנו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx