בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. Don Joan Roman Member

עמית יישאר בסוף אני מוכן לחתום על זה והתרומה של עמית היא הרבה מעבר למה שקורה על הדשא, לי אישית קשה לראות את הקבוצה ואותו לא ממשיכים יחד זה חיבור טבעי והוא חלק אינטגרלי ובלתי נפרד מהנוף של הקבוצה.
    דרך אגב ולר התלונה שלך הועברה לגורמים רלוונטים ועושים מאמצים מול רשם העמותות לארגן הצבעה עד סוף חודש אוקטובר.

נערך לאחרונה ב: ‏23/8/12
  2. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

ועוד בן שושן הקפטן שלנו. הוא אמור להוות דוגמא לכולם, לא?

העיקר לכולם משדרגים את החוזה בסופו של דבר, ויומיים לפני פתיחת העונה ממשיכים לעשות שרירים.
    כמה הם חשבו שהם יקבלו? מיליון לעונה? חיים בסרט. מי אמר שגאידמק עדיין לא דופק אותנו? =\

3. אלי מתחן Member

שמח לשמוע. אם ייערכו בחירות עכשיו זה באמת יתן פוש לעמותה, ביחד עם פרסום כל הספרים של המועדון.

4. Abu George כותרת משתמש מותאמת אישית

מקצועית, יהיה לנו רק טוב אם בן שושן יעזוב. מה שהוא לא עשה עד היום, הוא לא יעשה לעולם.

5. Ice Cream חסה

אז הנה שוב פעם אני צודק בתחזית שלי בנוגע לבית"ר (פשוט תחושה אדירה! כולם כל הזמן אומרים לך כמה שאתה אידיוט ואפס ולא מבין כלום מהחיים שלך ואתה ממשיך ללכת באמונת הדרך שלך שבסוף מתגלה כנכונה וגורם לכולם לאכול את הכובע!)- ובאמת זה נראה שהשחקנים לא באמת נאמנים לקבוצה כמו שהם פחדו מתגובת האוהדים וניסו לדחות את הקץ בתקווה שיגיע משיח ויביא איתו כסף לחוזים שלהם.
    אני לא כועס על שלושת המוסקטרים (חדד, בן שושן ואיינבינדר) שהם לא מסכימים לחתום על חוזי בדיחה של 65 אלף דולר (אל תסתנוורו מהמספרים עם השוואות לשכר שלכם, בשביל כדורגלן זה גרושים, ומדובר פה בשכר שמשלמים לשחקנים זניחים בעכו ורמה"ש, או בליגה הלאומית, ובטח שהם יכולים להשיג כאלה סכומים באירופה- אבל אני כן כועס שהם ניסו למכור לנו אשליות של לויאליות ושהם היו כאלה טיפשים (שהאמינו שיבוא פתאום כסף, למרות שכבר לפני חודש אנחנו ידענו שיציעו לשחקנים חוזים מצחיקים) וכאלה פחדנים (שלא עזבו ישר את הקבוצה ופחדו מתגובת האוהדים), כי היו להם סיכויים טובים למצוא קבוצה טובה יותר לפני חודש כשלא כל הקבוצה השלימו את הסגלים שלהן...
    בכל אופן שיהיה לכולם בהצלחה בקבוצות החדשות שלהם/ בבית"ר אם הם יקבלו שכל- ואני יותר מאשמח לקבל מיליון שקל דמ השבחה על דנצ'וק.

אני כועס על אלי כהן שהוא החתים את דינו שקבורץ ושלח את בן יוסף (למרות שאני סקפטי שהוא היה חותם על החוזה שבית"ר יכולה להציע לו) בבושת פנים 3 ימים לפני פתיחת העונה, כשבקיץ הוא התחנן אליו שיעלה על המטוס לגרמניה ולא יחתום בהפועל רמת גן, ואני עוד יותר אכעס אם הוא לא יפנים שאין כסף להחתים את עשהאל בן פאקינג שבת וישלח את בראשוב לספסל.

מה שכן, היום בשעה טובה הקבוצה נרשמה בהתאחדות. טוב, לא בדיוק קבוצה- 20 שחקנים ועוד חריג גיל אחד שצפוי לשחק עם הנוער (שי מזור), אבל בשעה טובה יומיים לפני המשחק הראשון בעונה אנחנו מעמידים סגל.
    אבל עדיין זה לא מעודד בהתחשב שיש שחקנים ששלחו לחפש קבוצה והם עדיין לא מצאו, ושקצב ההשאלות לא מתקדם טוב.

רק מה? מסתבר ששלושת המוסקטרים הם לא היחידים שמסרבים לחתום על חוזה חדש, גם ברק משה סיים חוזה ועדיין לא עבר בבקרה, ובנוסף אליו היום מסתבר שגם שמוליק קוז'וקין, ששנתיים שיחק משחק אחד (שגם בו הוא שותף לא כחוק) ועבר 3 פציעות- לא חותם על חוזה חדש! אם על שלושת הראשונים אני לא הכי כועס, אז בנוגע לשניים האלה זה כבר עובר כל גבול! אם קוז'וקין לא חותם על חוזה חדש עד יום שלישי אני מחליף אותו בחתימה שלי למגרלשווילי. ואתם יודעים מה משותף ל-5 השחקנים האלה? שהם שחקני בית, ומגרלשווילי בניגוד אליהם לא חי בתחושה (שהאוהדים והפרשנים מעודדים) שזה שהוא גדל במחלקת נוער מסוימת הוא עדיף על אחרים והיחס אליו צריך להיות כמו לכוכב. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

אגב מגרלשווילי- אז הוא השתחרר ממכבי חיפה (כרטיס השחקן שלו שייך לנו!) וכנראה שחתם לעונה אחת בקבוצה. בהנחה שהוא לא קיבל הצעה יותר מאחרים (אותם חצי מיליון שקל ברוטו מגוחכים פחות או יותר) ולמרות שהוא קיבל איזשהם פיצויים מהעזיבה ממכבי חיפה- הוא יצא ענק. כמו שאלעד מבית"ר.נט תמיד אומר: לרשום לו פעמיים גבר בתעודת הזהות. רק שאני לא מתכוון לזה בציניות. :aaa8:

6. Ice Cream חסה

רק לשם השוואה- בני סכנין על שלל בעיותיה עם חצי תקציב משלנו החתימה את עלי עותמן על חוזה שעלותו 600 אלף שקל (זה שהיא מתקשה להעביר אותו בבקרה זה משהו אחר), כך שתנו קרדיט לשחקנים שעומדים על שלהם במו"מ.

גם לא ברור איך ערן לוי ודריו פרננדס עברו היום בבקרה, לא היינו צריכים לשבת איתם על חוזה בכל זאת לסגור כמה פרטים? כנראה שלא, או שכבר סגרנו.
    ולמה לירון דיאמנט ואופיר עמרם שחתמו שנה שעברה על עונה אחת עם אופציה, ואלי כהן אמר שהוא לא מעוניין בהם- כן עברו?
    שלוש אופציות:
    1. האופציה הייתה מצד השחקנים, ולא מצד הקבוצה, או שזה לא בדיוק הייתה אופציה...
    2. קורנפיין קודם כל שחרר את ה-2 האלה (שההגעה שלהם לבית"ר יותר הזויה מזו של מוטי מנחם או ניר חזות), ואז אלי כהן אמר שהוא לא מעוניין בהם. אם לא הייתי מכיר את איציק זה היה נראה לי תמוה.
    3. הם התנדנדו, אלי כהן החליט שהוא לא רוצה אותם, אבל כמו במקרה של אביתר ברוכיאן- אלי כהן הוא לא בהכרח הקובע (לא דבר רע, בהתחשב במה שהוא עושה עכשיו לתומר ובראשוב), ואיציק קורנפיין החליט שהם כן מוחתמים לעוד שנה. כי ישראל דיאמנט ומומי דהאן* החליטו...

*אופיר עמרם הוא חבר של דורין דהאן, הבת של מומי דהאן. ומומי חוץ מהיותו ספונסר ראשי בשנתיים האחרונות הוא חבר קרוב מאוד של איציק קורנפיין.

7. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אם אתה מביא לי יותר מ5 שחקני עכו שמרווחים 65 אלף דולר בעונה אני עוזב אותך.

65 אלף דולר זה שכר מכובד מאוד, גם לכוכב כמו בן שושן שהרוויח בשנים האחרונות הרבה על אפס תפוקה

בנוסף רשמת שזה שכר שמשלמים לשחקנים בליגה לאומית, אז רק לשם השוואה
    הפועל פ"ת היא הקבוצה בעלת התקציב הגבוה בליגה עם תקציב שכר שחקנים הגבוה בליגה
    ואין לה שום שחקן שמתקרב לזה אפילו.
    ד"א גם עומר גולן שנחשב לסופר סטאר במונחים של ליגה לאומית מרוויח פחות מזה.

8. Ice Cream חסה

הנה הבאתי בתור דוגמה את עלי עותמאן שכל החוזה שלו נאמד ב-600 אלף שקל לפי וואלה. כלומר, סכנין צריכה להפקיד 600 אלף שקל בשביל שהוא יעבור בבקרה. ההיגיון הבריא אומר שה-600 אלף שקל האלה (150 אלף דולר) הם לא שוחד לאורליצקי אלא השכר שלו.

מהראן ראדי הרוויח בסכנין בחוזה שהוא חתם עליו 100 אלף דולר. יכול להיות שכל האתרים מחרטטים וכולם מעתיקים אחד מהשני, אבל ירשתי תער מאיקאם ואני מעדיף להסיק מזה שהשכר שלו באמת 100 אלף דולר, ואם עלי עותמן עכשיו מרוויח כאמור את אותם 600 אלף שקל כשסכנין והוא ממש בקנטים קשה להאמין שראדי בשיאו הגיע בפחות ומדובר בברוטו.
    רק לפני 2 קיצים משה מישאלוף בקושי השתכנע לחתום אחרי שהצענו לו 80 אלף דולר נטו לפי טוכמן, ובקיץ שעבר הוא העדיף את ההצעה הקצת יותר גבוהה של עכו שעמדה על 100 אלף...
    הנה גם עכשיו קראתי שניקולס פאלצ'וק השתכר שם שנה שעברה 70 אלף דולר.

אתה מוזמן לכתוב ממה שאתה יודע או לפי דיווחים מהתקשורת כמה מרוויחים שחקנים בהפועל פתח תקווה, אבל הנה מצאתי מקור שאומר שהוא מרוויח 140 אלף דולר גם ל-20% שהכוונה היא בברוטו, זה יותר מבבית"ר.

אפשר גם להסתכל על זה גם אחרת. אם איך שהוא מעריך את עצמו (ובצדק, יש לו חשיבות גדולה בבית"ר גם אם הוא לא הכי יעיל על המגרש) והוא התרגל לרמת חיים (ולא מהבחינה של פחות ג'קוזי אחד...) מסוימת שקשה לרדת ממנה בכזו דרסטיות... או לכל הפחות משהו שהוא לא ציפה לו.

נ.ב.: בדקתי שוב ברשם העמותות הם מפרסמים עכשיו גם דו"חות של מרוויחי השכר הגבוהים. יש דוח"ות רק מ-2010, אבל קשה להאמין שנהייה איזה שינוי דרסטי והשחקן הכי יקר בעכו הרוויח 300 אלף ברוטו, בבני יהודה 630. כך שיכול להיות שאתה כן צודק...

נ.ב. 2: אז אחרי שנרגעתי מההלם שרמת השכר בכדורגל הישראלי היא ממש אבל ממש מגוחכת ביחס לשאר אירופה והמשכורות שבית"ר אמורה לשלם (זה גם לא בדיוק חצי מיליון שקל לכל שחקן...)- כל אחד עדיין יכול למצוא סוכן מקושר שימצא לו קבוצה בבלגיה/ פולין/ קפריסין שתשלם לו פי 2 ממה שבית"ר מציעה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/8/12
  9. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אין לשחקן בארץ הצדקה לקבל שכר כזה
    אם הוא מוצא קבוצה באירופה שתשלם לו אז שיילך בכיף

אתה גם לא יכול להשוות את התקציבים של הקבוצות בארץ לתקציבים של קבוצות בחול כולל בלגיה ופולין
    התקציבים בארץ נמוכים מאוד והמשכורות בהתאם.

בהפועל פ"ת יניב לוזון מרוויח הכי הרבה, 36 אלף דולר בעונה
    רק שתבין כמה המשכורות נמוכות בליגה לאומית
    שניר דורי, שחר בלילטי, אור פישביין, מוחמד נאטור ושאר הצעירים מרווחים משכורת של 10 אלף שקל בחודש. ( והם שחקני הרכב עם ניסיון של 4 שנים בליגת העל לא צעירים שעלו אתמול מהנוער וארבעתם אחרי צבא חוץ מנאטור כמובן )
    לגבי עומר גולן - אני אברר, לפי מה שאני יודע הוא מרוויח 50 אלף דולר בעונה ( יכול להיות שיש לו מענקים ופרמיות שהוא יכול להגיע לסכום גבוה יותר מזה אבל אני אברר )

אני לא מאמין ששחקן בעכו מרוויח כזו משכורת
    ואני בטוח שעותמאן לא מרוויח 600 אלף שקל כי לסכנין אין איך לשלם לו משכורת כזו והוא לא שווה את זה כי הוא לא שיחק כמעט בשנתיים האחרונות. ( חוץ מזה שהוא מושאל ואולי ה600 אלף זה בכלל המשכורת שהוא הרוויח בחיפה שיכול להיות גם משתתפת בשכר שלו העונה )

עמית בן שושן ושאר הכוכבים צריכים להבין שמה שהם התרגלו לא יעבוד כבר ואם הם לא יירדו הם יילכו
    הוא לא רוצה לשחק במשכורת כזו? שיילך.
    אני בטוח שהוא לא יקבל הרבה יותר מזה באף קבוצה.
    נגמר עידן הכסף הגדול בכדורגל הישראלי, חוץ מהפועל ת"א שהשתגעה הקיץ הזה והביאה שחקנים זרים + טל בן חיים בכסף גדול ( שרובו מגיע ממכירת איגבור ועלייה לשלב הבתים ) ומכבי ת"א שרוצה אליפות אין קבוצות שמשלמות הרבה

ואתה יודע מה? גם אם עותמן כן מקבל 600 אלף שקל וראדי הרוויח 100 אלף דולר ומישאלוף מרוויח 100 אלף דולר
    בית"ר יכולה לשלם לבן שושן 65 אלף, הוא רוצה שיחתום לא רוצה שיילך
    אני לא ראיתי שהיו לו בקיץ קופצים רבים כל כך.

10. Ice Cream חסה

התכוונת 10 אלף? או סתם מעט כסף? כי 10 אלף זה 35-40 אלף דולר נטו לעונה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

את החוזה שלו לא אני ולא אתה לא ראינו ואנחנו יכולים לדעת אותו רק על סמך שמועות מקרובים או התקשורת. חוץ מוואלה קראתי גם בספורט פי כמה שהוא מרוויח 45 אלף בחודש, 450-550 שקל בעונה, דומה. לא יודע...

צריך, אבל אין מה לעשות- זה לא בא ישר. לא חושב שאתה תעבור בניחותא אם יציעו לך בעבודה 1000 שקל פחות בחודש..

אמרתי כבר, הוא טיפש אם הוא חשב שיוכלו לשלם לו יותר. למרות שביותר טיפש קורנפיין אם הוא חשב שמישהו יסכים לשחק בכזה שכר- הוא היה צריך לוותר על איינבינדר (שגם נקבל עליו קצת דמי השבחה) כי למסירות הרוחב שלו כן נמצא תחליף (ברק משה או אופיר קריאף, שמות שבטוח אומרים לך הרבה...)- ככה שאפשר יהיה להחתים אותו ואת חדד (אם מתעקשים עליו) ואולי עוד שחקן בלי סחבת. אולי גם להאריך ולשדרג לקובי מויאל את החוזה.
    אגב קובי מויאל- גם הוא מסיים חוזה בקיץ הבא ואנחנו עוד עלולים לא לראות שקל אחד על שניים מהשחקנים הכי טובים שטיפחנו מזה 10 שנים. לו לקורנפיין היה שכל והוא לא היה מפחד מהאוהדים- הוא היה מוכר את מויאל ומנסה להביא שחקן במקומו...

הייתה לו הצעה מרומניה שהוא דחה. דון חואן רומן צייץ פה משהו על סקרל ברוז' וקרית שמונה..
    עכשיו יהיה לו יותר קשה - אבל עם סוכן טוב הוא ימצא קבוצה כלשהי בפולין. וגם בני יהודה למשל לא תסרב להחתים כזה שחקן.

11. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אם אני מרוויח 5000 ויורידו לי 1000 אז יהיה לי תלונות
    אבל עמית בן שושן מרוויח הרבה יותר מזה וגם המשכורת שמציעים לו כרגע עדיין תשאיר אותו בחיים טובים עם לא מעט כסף בבנק

והתכוונתי 10 אלף שקל בחודש, 120 אלף שקל בעונה.

אם הוא דחה הצעה מרומניה אז הוא טיפש גדול כי רק אידיוט גמור היה חושב שהוא לא יצטרך לקצץ בשכר שזה עוד המצב הטוב ויכל להיות גרוע יותר
    ברור שהוא יכול למצוא קבוצה בבלגיה או פולין בעידן שכל פוץ יוצא לחול
    בני יהודה קצת יותר קשה לי להאמין אחרי שאברמוב עזב לא חושב שיש להם כסף לבן שושן.

והוספתי משהו על עותמאן בעריכה, הוא מושאל וכנראה זה השכר שלו ממכבי חיפה
    אני בטוח שסכנין לא משמלמת לו 600 אלף בעונה וכנראה זה מתחלק בין מכבי חיפה לסכנין ( אם אכן החוזה שלו הוא כזה )

12. אלי מתחן Member

לא כל דבר נמדד בכסף. לא סתם מגרלשווילי ממשיך בבית"ר בשכר נמוך יחסית. הוא עשה את הכסף שלו בקריירה ורוצה להנות.
    כל הצעירים האלה שחושבים שבאירופה מישהו ישתין לכיוון שלהם כנראה חיים בסרט. הם יכולים נניח להרוויח יותר כסף בהפועל ר"ג, אבל הם יקבלו הרבה פחות פרסום והכרה, מה שבטוח יפגע להם בחוזה הבא. לצערנו יש לנו עסק עם ערסים מטומטמים ולא עם אנשים חכמים שחושבים יותר מצעד קדימה. לצערנו, זה גם הבחור שמנהל לנו את המועדון.
    מי שלא רוצה להשאר, מוזמן לעזוב. כמו שאמרת את המסירות רוחב של אייבינדר אפשר בקלות להחליף בשל מישהו אחר, גם את המסירות לידיים של השוערים.

13. Don Joan Roman Member

הסוכנים הם הבעיה הכי גדולה פה, הם מנפחים להם את הראש כדי לגזור עמלה ובעצם מטעים את הלקוחות שלכם בצורה שאין שנייה לה, זה פשוט עצוב.

14. Ice Cream חסה

אבל לא ברור למה סכנין היא זו שצריכה להביא ערבויות לבקרה...

לא טיפש, כמו שהוא פחד מהאוהדים שלנו וניסה לדחות את הקץ. אבל כן - אם הוא האמין שפתאום יהיה כסף הוא טיפש.

כי שווילי גבר ו-5 שחקני הבית שלנו לא. לא קרה כלום, לא כולם חייבים להיות גברים.

אם מסאיי דגו ואורי פסו מצאו קבוצה באירופה, אז גם הם יוכלו. אבי נימני הצליח לשדך אפילו לברוכיאן קבוצה שאפילו שילמה לנו 1.25 מיליון שקל. מקסימום יפטרו אותו ויעברו לדודו דהאן.

מסכים בכל מילה.

זה לא חדש שעל פיהם של סוכנים ישק דבר, אבל להאשים את אבי נמני (שזה התפקיד שלו וזה המקצוע שלו) זה כמו להאשים את הפרסומאים של מקדונלדס בבעיית ההשמנה.
    הם כולם עברו גיל 24 ויכולים (או לפחות אמורים...) לחשוב ולקבל החלטות לבד. וכנראה שהם קיבלו החלטה שהם לא מתפשרים על שכר. זה לא פעם ראשונה של חדד (לפני שנתיים כשהוא רק חזר מר"ג) ולא פעם ראשונה של איינבינדר (לפני כמה חודשים עם הבוררות), זכותם.

הערת אגב- זה סוג של "מי ממצמץ ראשון". ברגע שאחד יחליט שהוא עוזב- יהיה יותר כסף להציע לשאר השחקנים וככה יהיה יותר סיכוי שהשאר יישארו. אני כמו שאמרתי כבר, הייתי מלכתחילה משחרר אחד מהם.

:aa1: שי מוטאי עבר להפועל אשקלון. שיהיה בהצלחה.

ויש לנו גם משחק מחר מול האלופה, שהיתרון היחיד שלנו עליהם זה שהם מתכוננים לבאטה ואנחנו די תקועים להם. חוץ מזה שיעלו לשחק שני בלמים שתורגלו ביחד פעם אחת ואנחנו בכלל לא יודעים מה נקבל מהם- אלי דסה פצוע (מה קרה לו?) ומי שיידפק בעמדת המגן הימני זה אופיר קריאף. ממש חבל עליו שזה הבכורה שלו בהרכב בליגת העל, לא מבין למה לא לתת אאת הצ'אנס לתומר ירוחם שהוא מגן נבחרת הנוער..
    אבל מצד אחר אלי כהן עולה עם ריקן, אליחן ונחמני בקישור - סופסוף משחקים עם 3 קשרים התקפיים. יש לילדים האלה צ'אנס בלתי חוזר עם מאמן שלא ישכח את השמות שלהם, שינצלו אותו.

15. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

לפי מה שדיברתי עם גילי לנדאו אתמול בערב הוא הולך לפתוח עם הרכב חזק ולא לשמור את הכוחות שלו לבאטה
    קריית שמונה עולה על בית"ר בכל עמדה במגרש, מפתיע מאוד אם תוציאו משהו מהמשחק הזה כשממשחקי גביע הטוטו שראיתי אתכם זה ערן לוי ועוד 10 וידוע כבר שאם סוגרים ללוי את הבעיטה מחוץ לרחבה הוא מאוד מוגבל