בוא נראה מי ימונה אני מהמר על מישהי שאומרים שהיא מאוד מוכרשת בתחום הניהול ועתיד ורוד לפניה, קוראים לה ליהי. שכחתי מה שם המשפחה.
:aaarofl: ויש לי גם רעיון מי יכולה לעצב את התלבושות - דנה אשכנזי, היא מבינה בתחום. הרוש באמת פחדן, התרפס בפני הקהל, זה מקומם אפילו בתור אוהד הפועל לראות איך מתנהגים אליו - ברור שהוא אוהב את בית"ר אבל כל אדם שפוי היה בורח למכבי או לחיפה שהיו מאוד רוצות לקלוט אותו. מי שעושה סולחה משמע שגם הוא היה צריך להתנצל על משהו - וזה ממש לא המצב. גם דריו פרננדז יישאר כנראה בבית"ר וזה פלוס גדול עבורה מה שממש לא מגיע לאותם אוהדים('הקומץ' גדל מיום ליום). אבל, תקראו את הטור של עמיר פלג על אדון חיים רביבו - 'הקהל של בית"ר לא בשל לשחקן ערבי'. וקצת כדורגל: לפני שבית"ר 'מסתערת' על השוק, היא רוצה לעשות בדק בית ולבדוק מי מהשחקנים הבולטים נשאר. אני מכיר הרבה אוהדים שהיו רוצים שבן-שושן לא ימשיך. הבחור מתעלה על עצמו רק שהוא רואה מולו את האדום של הפועל ת"א - זה מדהים. הגול הפוקסי ההוא בדקה ה-90 עם ארדילס סידר לו את הקריירה. גם בעונה שעברה הוא כבש נגדינו אחרי השמטה של אפולה אדל. אני בטוח שהיו עוד גולים. בן-שושן לא מספיק טוב לא כקשר ולא כחלוץ ואולי הוא צריך לעבור הלאה.
חיים רביבו ביזיון ההשוואה שלו בין בית"ר לאתלטיק בילבאו זו גניבת דעת. בית"ר מוכנה לקבל אליה את כולם חוץ מאשר אנשים ממוצא x. בילבאו לא מוכנה לקבל אף אחד, רק אנשים ממוצא y. גם על בילבאו אפשר להעביר ביקורת, אבל זה ממש לא מקביל לבית"ר.
על האנשים האלה צריך להגיד ברוך שפטרנו, כל עוד לא נוגעים במאיר הרוש ותומר בסן שיעיף את כל הליצנים של קורנפיין, כולל את קורנפיין עצמו. מי שמחליף את הדובר זה אחד בשם אושרי, לא ליהי, הציניות הזו מעיקה כבר. אושרי דודאי, עיתונאי ירושלמי ("העיר") אוהד הקבוצה, קצת ערס, אבל התרשמתי ממנו לטובה כשנתקלתי בו באחד האימונים של הקבוצה. יש לו עמדה תקיפה נגד לה פאדיחה. גם יוסי גבאי (מנהל השיווק) ומשה בן הרוש (מנהל כללי של מחלקת הנוער) סיימו את תפקידם. את הצלחותיו של יוסי גבאי כולכם ראיתם, או יותר נכון לא ראיתם עם ארקדיה, B בורגרס, אליאב קרמיקה, ציפורה אקספרס ואסא לטרון שכיכבו על החולצה שלנו, כ"א משחק אחד משל היינו זונות. אצל משה בן הרוש היה סיפור שלם (שדודאי בדיוק עשה עליו תחקיר) של 47 שחקנים במחלקת הנוער שחולקו ל-2 קבוצות ובלגאנים רציניים אחרים. אולי טלסניקוב יחזור במקום בן הרוש, אבל הוא נמצא באותו מצב שבו היה הרוש עד לא מזמן, ופרננדס (שקיבל אגב הצעה מפאניוניס ושוקל אותה ברצינות) כנראה עדיין מבחינת יחסים עם הקהל. סביליה שניהל מכון כושר צפוי להחליף את קורנפיין בתור יו"ר (אז מה יהיה התפקיד של רביבו?), גם מוטי גמיש מהפועל ירושלים ודוד ג'יבאגו (ההוא עם הבשמים) מועמדים לתפקיד שקר כלשהו בנוער. היום הגיע לאימון ניר מנצור ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx ) שאולי יתבשל מזה משהו. לא יודע מה רביבו אמר למרע לגבי בילבאו (כן, ברור שזו דוגמה לא נכונה, איזה מזל שרק לפני 3 ימים נבחנתי על ההבדל בין הבחנה לאפליה פסולה), אבל בראיון שלו בספורט 5 הוא התחמק ולא נתן תשובה רשמית. גם היום ממש שהוא אמר ברדיו הוא המשיך להתחמק. אף אחד לא דורש להביא ערבי לקבוצה בתור ערבי, כי להביא שחקן ערבי כי הוא ערבי זה גזעני לא פחות מלא להביא שחקן ערבי כי הוא ערבי. סוכן או סוכן מדופלם שיש לו שחקן ערבי טוב להציע לנו, שמוכן להרוויח חצי מיליון ברוטו ולא צריך לשלם עליו כלום מוזמן להציע (אפנר, זה גם אליך) - אני מבטיח שאני אבוא לתמוך בו בבית משפט אם הוא יגיש תביעה בטענה מבוססת שסירבו לקבל את השחקן שלו רק בגלל שהוא מתפלל פעמיים יותר מדי ביום. אבל אני כן מחכה שרביבו "אם תהייה לנו אפשרות להחתים שחקן טוב שמתאים למטרות המקצועיות והאפשרויות הפיננסיות שלנו, לא נסתכל בתעודת הזהות שלו", או שלסירוגין ינסחו קוד של מה שחקן בבית"ר ****כן**** צריך להיות, אבל זה גדול על טביבו ורביב. רביבו ימשיך למרוח תשובות כדי לא להסתבך עם גיא ישראלי, אסף סבח ונחום שבו, ראינו למה הם מסוגלים אפילו נגד מי שעד לא מזמן היו יקיריהם, וכל עוד הרשויות הרלוונטיות לא יטפלו בגזענות מהיסוד (כלומר, לעצור ולפרק בבית משפט את ה-3 שציינתי מקודם על הסתה לגזענות, הנה, חקירה וצו חיפוש בפייסבוק יולידו הרבה יותר בשר) גם בנאדם ערכי שרואה לנגד עיניו את הצלחת הקבוצה לא יצא נגדם (ע"ע אלי מתחן). אז אמיץ רביבו הוא לא, אבל כולנו אמיצים כשזה באינטרנט, אפילו לעימות איתם בפייסבוק אין לאף אחד ביצים בשביל להיכנס. ולעניינים מקצועים: http://www.nrg.co.il/online/71/ART2/487/898.html אם אלה ההצעות המשודרגות, תתחילו לשנן את השמות של שי מזור ומיקו ממן (אם בכלל יהיה לנו כסף להשאיל אותו מבית"ר גבעת זאב, כמובן).
בילבאו מקדמת את השחקנים שנולדו בחבל הבאסקי, לא ממש גזענות. אפשר לבקר אותם אם רוצים, אבל אפשר להעריך אותם על טיפוח שחקנים מקומיים. האם זה לא מה שכולנו היינו רוצים? לראות שחקנים מקומיים במקום חבורת זרים או שחקנים שרצים אחרי עוד חמשת אלפים דולר? אפשר להניח הנחת תם שאם שחקן טוב שנולד וגדל בחבל הבאסקי ושמוצאו מוסלמי או יהודי היה מגיע לאתלטיק בילבאו בלי שום בעיות. ואפילו בבילבאו מבינים שמה שהיה לא תמיד עובד והתחילו לקבל לשורותיהם ספרדים שאינם באסקים. בוודאי שזו גניבת דעת, הרי אין שום קבוצה אחרת שהוא יכול להשוות לקבוצה הגזענית אליה הוא הצטרף, אז הוא משווה את ביתר לבילבאו. יש חרדים שמשווים את חיילי צה"ל לנאצים, מה זה אומר? שהחיילים נאצים? מה אומרת ההשוואה של ביתר לבילבאו? שבילבאו גזענים? התשובה לשתי השאלות היא "לא", גם אם מיסטר רביבו חושב אחרת. לי נראה שהוא חושב בדיוק כמונו, אבל הוא יודע לאן הוא הגיע ואיך צריך לדבר במקום כזה. פוליטיקאי.
אתה בטוח שבילבאו התחילה לקבל לשורותיה שחקנים לא באסקים? זה לא סוסיאדד שבשלב כלשהו נשברה? כן שמעתי על זה שהם מחפשים שחקנים עם שורשים באסקיים או שגדלו בחבל הזה, אבל הם סטו מהמסורת? הדיון על ההשוואה הזו יצא מהחורים וכל מי שלא מחפש איך להכשיר את שרץ הגזענות שלו מבין שאין להשוואה הזו בסיס. גם חיים רביבו מבין את זה, אבל הוא בבית"ר וצריך לשקול כל מילה שלו, כמו שערן אמר.
אתלטיק בילבאו עדיין נוקטת בגישת באסקים בקבוצה, אבל גם שם הם מתגמשים. זה מתחיל משחקנים שנולדו בחבל הבאסקי, אבל אלה יכולים להיות גם שחקנים שאינם באסקים אך שהתחנכו במועדונים של החבל. זה נמשך בשחקנים שנולדו בצד הצרפתי של החבל הבאסקי, והיום מתקבלים לקבוצה גם שחקנים שאחד מהוריהם הוא באסקי ועד לבני מהגרים שנולדו בחבל. מסתבר שגם בחבל הבסקים אין מספיק כשרונות כדי להחזיק את הקבוצה בליגה הראשונה (בילבאו מעולם לא ירדה ליגה, אבל לפני כמה שנים היתה מאוד קרובה לכך וניצלה במחזור האחרון), אז משנים את האג'נדה.
1. מישהו פה דיבר על בן שושן, אז הערך של עמית הוא לא רק על הדשא, הוא בעיקר באימונים ובחדר ההלבשה ולדעתי האישית הוא גם תורם הרבה על הדשא כשהוא לא מפסיק לרוץ, מבחינתי בן שושן זה סלע יציב בבית"ר ולא הייתי משחרר אותו עד הפרישה. 2. כולם יודעים שההשוואה של רביבו תלושה, אם כבר אז יכל להשוות אותנו לפיינורד, אבל בטח לא לבילבאו, מה שכן רביבו צודק זה שהבאת שחקן ערבי לבית"ר תעשה לאותו שחקן עוול ולא רק בנוגע למה שפלג מסוים יעשה לו. 3. חסה, יש מי שמעז להתמודד איתם בפייסבוק וגם בפנים, אם היית יושב במזרחי ומנסה לתרום קצת למה שניסה לקום שם אולי היית מבין את זה, אבל כשאין לך גיבוי אמיתי מההנהלה ומאנשי החוק זה לא באמת עוזר, אז כבר עדיף לא לעורר פרובוקציות ובלגנים.
אוקיי, לא אף אחד אבל מעט מאוד אוהדים עושים מעט מהם (למרות שהרבה מהם נותנים אקסטרה, אבל כמו שאחד מהם הסביר לי יש להם עוד חיים בניגוד לערסים האלה), יחסית אליהן - והתגובה של המשטרה רפויה. אתה צודק שגם אני לא עשיתי אחוז ממה שאפשר היה לעשות. בית"ר לא יכולה להביא שחקן ערבי על דעת עצמה (ושוב, לא מביאים שחקן ערבי כי הוא ערבי!), יש לשחקן גם רצונות ומהמון המון סיבות יש מעט מאוד שיסכימו לבוא מבחוץ, וגם כמעט אף הורה ערבי בירושלים לא רושם את הילד שלו לקבוצה, ברגע שיהיה שחקן כזה שיידחה - תעשו את הרעש שצריך ואני אצדיק אתכם. מי שזוכר סדאייב בהתחלה התראיין שהוא שמע שלא ממש רוצים אותו, והוא לא רוצה לבוא. נשיא צ'צ'ניה (!) לחץ עליו ועל ג'אבו לעבור.. בישראל קורה בדיוק ההיפך וראשי כפרים ערביים מאיימים על שחקנים ששוקלים בכלל את הרעיון.
"לא מנהלים משא ומתן עם טרוריסטים" זאת אחלה מדיניות. כל עוד היא הבת של מי שאומר את זה לא נחטפה על ידי כאלה. אז הוא פתאום יהפוך לפריק של משא ומתן. אריאל הרוש עשה את מה שעשה כי מדובר בחיים ובקריירה שלו, יש לו את השיקולים שלו, ולאף אחד, בטוח לא לילד שעוד לא התגייס, יש זכות לשלוח אותו למקום אחר רק כי הוא צריך להלחם על עקרונות שהם לא שלו.
ואתה עוד מדבר על השוואות דמגוגיות... כשיחטפו את הבת שלו, או יצמידו לו סכין לגרון אני אוכל לקבל גם אם הוא ישיר "הוא לא נביא". מלחמה באלימות ובגזענות (או איך שלא תנסח את זה) אלה ערכים אוניברסליים, לפחות בעולם המערבי.
"לא מנהלים משא ומתן עם טרוריסטים", אני לא זה שהכניס לפה את הביטוי הזה. שוב פעם, מלחמה או לא, מדובר בחיים, בקריירה ובפרנסה של בנאדם. כשזה שינה, הוא לפחות ניסה להפוך את החיים של שני צעירים מסויימים לפחות בלתי נסבלים. עכשיו צריך לחזור לחיים אמיתיים, ומה לעשות שהרוש לא מעוניין לסבול, ומעוניין להשאר בבית"ר ירושלים. הבחור מעולם לא הפך את עצמו לקדוש מעונה, הוא בסך הכל רוצה לשחק פה כדורגל.