לעיתים, חוץ מזה שאני לא מסתכל לשחקנים בחוזה, אני מפרסם מה שאני שומע ככה שברוב המקרים יש כמה אלפים לכאן או לכאן.
אתה יכול להפסיק לזיין את השכל? מה קשור פרדיננד וטרי? איזה דיסק מ2008? אתה מנסה להתחכם ולצאת שנון וחכם ותאמין אתה ממש לא קרוב לזה. אל תקבע לי מה אני בולע ומה אני לא, אני בינתיים רואה שרביבו עובד וימשיך לעבוד כדי לבנות כאן קבוצה, הוא לא סתם הגיע והוא לא הולך לבזות את עצמו. הוא הביא את אחיו, סיכם עם דאריו, החתים את קפילוטו ובשבוע הבא ימשיך להשלים את הסגל. ופיליאבסקי בלם כבד ולא יודע איך יצא לו בליגה שלנו ובמיוחד אצלנו בקהל שם של בלם גדול שבפועל הוא בינוני מאוד, את האמת אם זה הוא או שקוורץ אני לוקח את הקרואטי בלי לחשוב פעמיים. מגרלשווילי בחצי עונה האחרונה לא הצליח לתת פס מדויק, ובמצטבר ספגנו העונה יותר מ-10 גולים עליו, אז נתן חצי עונה טובה אבל מה זה שווה אם ברגע שהתחילו לשרוק קצת בוז מהקהל הוא נראה כמו שחקן מליגה א'?
לשפוט שחקן לפי החצי העונה האחרונה של 12/13 זאת טעות. אף אחד לא נראה טוב והראש לא היה בכדורגל. אי אפשר להאשים את מגרלשווילי שלא נראה טוב, גם דאריו וריקן שהיו המצטיינים לא נראו טוב. מגרלשווילי נתן שנה טובה עבורה בית?ר ב-2012 וזו תהיה טעות וכפיות טובה לשחרר אותו.
אתה לא מוכן להתפשר על שום שחקן כאילו יש לנו אפשרויות אינסופיות לשחקנים אחרים. זה היה המצב ב-2008, עכשיו שחקנים כמו פיליאבסקי, שקבורץ ומגרלשווילי הם הכי טובים שאנחנו יכולים לקבל. שים לב שאני לא נאלץ לנגח אף אחד אישית ולא לרדת לרמה נמוכה של דיון, תנסה גם אתה... קפילוטו עוד לא חתם, לא יודע כמה לרביבו יש חלק בסיכום איתו ועם דריו - אבל אחרי לפחות 2 הודעות שאתה מבסס את רשימת הרכש הצפויה של בית"ר על פרסומים של החברים של טביב בתקשורת, לרביבו יש לא פחות חברים שעכשיו ייחצנו אותו כמי שיביא את דקל קינן ויחזיר את איתן טיבי הביתה. שם 50 שיסתבר שטביב לא כל כך יכול ומה שיש לרביבו להציע לשחקנים לא ממש מפתה אותם לבוא לבית"ר... היו לפיליאבסקי כמה החלטות גרועות כשהוא שיחק בבית"ר, אבל כבדות או איטיות זה לא חלק מהבעיות שלו. יש לו משחק ראש אדיר, הוא יודע להנהיג את החלק האחורי ומשרה שקט. לא יודע איפה ספרת 10 שערים שספגנו באשמתו הבלעדית של מגרלשווילי, אבל דנין או שיש הם לא אלה שיעשו לנו את ההבדל, וגם זר זה רחוק מלהיות מניה בטוחה. התרומה של מגרלשווילי בהתקפה בתחילת העונה ובסוף העונה שעברה הייתה עצומה, והוא לא בילף בהנגה. כשהכל במועדון התפרק אז גם הוא לא הצליח למסור מסירה אחת? לא נורא, זה לא רק הוא. אתה לא התפרקת בתור אוהד?
אז..בית"ר הכניסה את חיים רביבו לעסקים. יחד עם אלי טביב זה נראה כמו הבורר מגבעת שמואל. אז מי הבורר, מי אבי ואיפה עמרם בולדוג בכל הסיפור? וברצינות - בית"ר חייבת לגבש סגל, ובינתיים ההחתמה של דוד רביבו לא רעה. כל מצב נייח יהיה חצי גול עכשיו בטדי, למרות שזה מגרש יותר גדול מהי"א המעפן של אשדוד. רביבו שחקן ליגה לא רע ובית"ר חושבת על הטווח הקצר. אגב, ב'סופ-השבוע' רון עמיקם כתב על כך שבאר-שבע גנבה לבית"ר את המקום הרביעי ב'במועדון ארבע הגדולות'. זה מוגזם. מה שכן - בית"ר גם רצתה את בוזגלו אבל לא הייתה מסוגלת לשלם את הסכומים. רכישה של שחקן כזה הייתה פותחת דלתות גם לאחרים.
רון עמיקם עדיין מחפש את השמיניה באיצטדיון גאון, התקלקל הבחור כשהתחיל להסתובב בוולפסוו וכן אני יודע שהוא קורא פה, להגיד שיש 3 גדולות כיום זה יותר ריאלי מלהגיד שבאר שבע תפסה איזה שהוא סטאטוס של בית"ר ירושלים..
מסכים איתך. פספסו את בוזגלו בגדול. הוא היה יכול לעשות את "אפקט ברדה" בבית"ר. דוד רביבו בא על תקן שחקן הרכב כמו זה נראה הרבה בגלל אחיו. הוא כבר מעבר לשיא,הוא טוב כשחקן שעולה מהספסל בדקה 70 ומשנה את המשחק. לבנות עליו תהיה טעות חמורה. כדי שבביתר יעבירו הילוך,כמעט כל הקבוצות כבר גיבשו את הסגל שלהם,אני מקווה שגם השנה הם לא יחכו שוב לרגע האחרון של חלון העברות כדי לסגור 11 פותחים. מכבי חיפה מנסה לדלל את הסגל שלה,זו הזדמנות להביא משם כמה שחקנים שיוכלו לסגור כמה פינות העונה.
כפיות טובה? אולי, בכל זאת מדובר בשחקן שעד עכשיו מחכה להצעה של בית"ר ורוצה לשחק רק כאן, כמובן שצריך לזכור שבשבילו זאת הזדמנות אחרונה לשחק במועדון גדול ואפשר להבין למה הוא נלחם להישאר כאן. טעות? לא בטוח, רק אם יגיע איזה אלירן דנין או משהו בסגנון אפשר לומר שזאת טעות לוותר עליו, אם נביא זר מוכח או את גל שיש(לא מגן גדול אבל צעיר יותר ולא פחות טוב) אז יהיה אפשר לומר שהתחזקנו בעמדת המגן השמאלי. לגבי החצי השני של העונה החולפת אז יש לא להיראות טוב ויש לשחק כמו שמגרלשווילי שיחק, היו משחקים שהייתי בטוח שהוא עושה לנו בכוונה מרוב שהוא היה גרוע, לא סתם ראינו כמה פעמים את קריאף משחק שם, נגד סכנין בטדי השריף שקל להכניס במקומו את אביתר מהספסל, זה אומר הכל. מה זה לא בילף בהגנה? רק אני זוכר את טוטו דוהר על הצד שלו כל הדרך לשער נגד הפועל בטדי? את השער העצמי שלו נגד חיפה בטדי? שנדבר על המשחקים נגד סכנין ונתניה? וגם בתחילת הדרך אצלנו הוא היה חתום על משהו כמו 4-5 שערים על אחריותו הבלעדית. בדיוק כמו שי חדד(שהגיע הזמן כבר שיחזור לקישור ההתקפי) הוא מגן שיש לו מה להציע בעיקר בחלק הקדמי של המגרש וברגע שהקבוצה לא רצה על המגרש ולא מתפקדת התקפית אז הבלוף שלהם בהגנה מתגלה, הרביעיה האחורית שלנו בעונה שעברה הייתה ביזיון ולצמד המגנים היה חלק גדול מאוד. לא נורא ששחקן כדורגל מקצוען שמקבל שכר לא מצליח למסור פס? מה אני קשור? בפעם האחרונה שבדקתי אני משלם כדי להיכנס למשחקים של הקבוצה והשחקנים שעל הדשא מקבלים על זה כסף במטרה להצדיק את השכר שהם מקבלים אז לא, לא מותר להם להתפרק ואם הם היו מתנהגים מתחילת הדרך כמו ספורטאים מקצועניים אז כל המחאה הזאת הייתה נגמרת עוד לפני שהיא התחילה.
מה זה פספסה? מאיפה לבית"ר יש כסף להחתים את בוזגלו (200-250 אלף דולר נטו בבאר שבע) כשיש לה 12.5 מ' חובות, טביב לא בדיוק אחד שפותח את הכיס והקבוצה מתקשה במו"מ עם שחקנים שהדרישות שלהם נמוכות בהרבה? את מי ממכבי חיפה אנחנו צריכים לקחת? את עמאשה? יש גישושים סביב פיליאבסקי, אבל אין שום התקדמות. ראינו שגם כשמכבי חיפה מנסה להיפטר משחקנים היא לא משחררת אותם בקלות. חוץ מאתר השער העצמי נגד מכבי חיפה שלא ממש היה לו מה לעשות, בחיי שאני לא זוכר את כל מה שאתה אומר. נגד נתניה אתה מדבר על זה שהוא קיבל אדום? בסוף העונה הוא היה זוועה, כן. כשקיראף שיחק מול מכבי תל אביב בגביע בעמדה שלו זה היה בגלל צהובים. מגרלשווילי לא היה היחיד שנראה בחצי השני של העונה על הפנים, אם ננפה כל שחקן כזה היינו נאלצים להישאר עם אבי ריקן, אבל גם הוא כבר עזב... ולא רק השחקנים נראו על הפנים, הכל וכולם היו חרא בחצי העונה האחרונה. שיש חתום בבוורן לעוד עונה ולא יודע עד כמה אנחנו מסוגלים להביא שחקן כזה, ועד כמה הוא בכלל טוב. לוותר עליו בשביל לקבל בסוף את אלירן דנין (על איזה זר מוכח אתה בונה בדיוק?) זו חלמאות.
לא יודע כמה כסף טביב באמת כמה כסף מתכוון להשקיע בחיזוק הקבוצה,אבל שחקנים טובים עולים כסף והרבה,אני חושב שבמקרה הזה היה שווה להכניס את היד עמוק לכיס חד פעמי (בוזגלו כמו הרבה שחקנים היה מוכן לקבל קצת פחות רק בשביל לשחק בבית"ר,כנראה שפה היו פערים גדולים מידי..זה לא סוד שרמו לראות אותו מגיע לטדי). בדיוק כמו שחשוב לעשות כל מאמץ להשיאר את מויאל ובן שושן בקבוצה. אפשר להביא מחיפה את את ורד,אזולאי,פילאבסקי,וסולליך...
מה ז"א שווה להכניס את היד לכיס? אתה לא מכיר את טביב שאתה לא יודע שהוא לא בדיוק מאלה שפותחים את הכיס בשביל קבוצות הכדורגל שבבעלותו? זה לא סוד שרצו אותו בטדי, אבל זה ספין של טביב שאופירע ובוזגלו שיתפו איתו פעולה. את ורד וסולליך אף אחד בחיפה לא שחרר, פיליאבסקי לא ממש מת לעבור לשום מקום, וכמו שראינו זה שחיפה אומרת לשחקנים שהם משוחררים לא אומר שהיא עושה הכל כדי להיפטר מהם. אם ישאילו לנו את עזריאל בתנאים נוחים דיינו. זה המגן השמאלי הארגנטינאי שמועמד לקבוצה, מרטין גוארינו בן ה-23. בשנתיים האחרונות היו לו 18 הופעות כמחליף בדיפנסה אי ג'סטיסיה מאמצע טבלת הליגה הארגנטינאית השנייה, לפני זה היו לו עוד 12 הופעות בשנתיים בזוולה מהליגה ההולנדית השנייה. לא מצאתי ממה להתרשם אצלו. וה ג'ונתן סוארז בן ה-22 מקבוצת המילואים של אינדפנדיינטה. מזכיר את איינבינדר, כן יש לו ניצוצות (למשל הבישול שלו במשחק מול אייאקס, לקראת הסוף), אבל חלק מהמשחקים שם נראים כל כך שכונתיים שאם זו הרמה שבה הוא הצטיין, עדיף כבר את יונתן סורוקין.
פז חסדאי על הרוש הפחדן. כל מילה מיותרת. בדיוק ככה - משטרה, מעצרים, הרחקות, תביעות אזרחיות והוקעה אגרסיבית של לה-פמיליה מהקבוצה.
מנהל הקבוצה המהולל שלנו, סנ"צ בדימוס מנחם נידם סגר מחנה אימון בברלין מה-18 ל-29 ביולי, שזה יומיים אחרי תשעה באב אם זה מדאיג מישהו. אלי כהן דרש משחקי אימון נגד 3 קבוצות (יוטן 14 ויוטן 08 חשבות?). אנשי עסקים אוהבי בית"ר יעזרו במימון המחנה, כך שיש סיכוי שאלי טביב לא ישאיר את האפסנאי והמעסים בארץ, ואולי יעשו את הכביסה שם בחו"ל. מי יודע אפילו נקח לשם טיסה ישירה... רק מה? באותו יום הלה פמיליה תכננו לחגוג את השתלטותם על הקבוצה, ואת האירוע אמורים לכבד בנוכחותם קריאף, הרוש, בראשי (שעוד לא חתם) ועוד, לפי הודעתם. שיישארו לחגוג איתם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx