בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. חורחה סמבל Member

אם היו בכדורגל הישראלי יותר מאמנים שהם גם רס?רי משמעת, מצב הכדורגל היה הרבה יותר טוב.
    הכדורגלן הישראלי המצוי לא אוהב להתאמן קשה, לא שומר על אורח חיים ספורטיביים, חושב שהוא אבי לוזון ועושה מה בזיין שלו.
    הוא חייב מישהו שייתפוס אותו קצר ואם צריך, גם שיזמבר לו ת?צורה ויעשה לו סדרות חינוך שיסדרו לו את הראש.
    כשהשחקן מגיע לבוגרים, הוא מגיע כבר אם דפוסים של פרימדונה, לכן חשוב שתהיה משמעת ברזל כבר בגילאים הצעירים, עוד לפני שהם מספיקים להתקלקל.
    אם זה יקרה, אין לי ספק שכולם רק ירוויחו מכך...

2. Ice Cream חסה

אני אומר שרוב הילדים יחליטו לוותר במצב הזה על כדורגל ויחפשו חוג ספורט אחר/ משהו אחר לעשות/ ישבו בבית מול המחשב והטלוויזיה או בפארק עם וודקה ונרגילה כשיתבגרו/ מחלקם אולי יצאו תלמידים מצטיינים שיחליטו להשקיע בלימודים או בצבא, אבל אני חושב שכאלה לא ממש חסרים לנו, בניגוד לכדורגלנים. לסירוגין יכול להיות שתהייה מחלקת נוער שתהייה מקלה יותר, והיא תמשוך אליה מכל הקבוצות את הכשרונות המתוסכלים של הקבוצות עם הרס"רים בתפקידי המאמן.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/6/13
  3. חורחה סמבל Member

חסה, חבל שזה לא יעמוד במבחן המציאות, כי אם היינו מתערבים על כך, אין לי ספק שהיית מפסיד...
    ד?א, תראה מה קורה במחלקות הנוער במדינות כמו גרמניה, ספרד או צרפת. שם אין שכונה...
    אבל בטח תגיד, שכאן זה המזה?ת ובישראל תתנהג כישראלי...ברור.
    הכדורגל הישראלי מתנהל בצורה קלוקלת והמוטו שמלווה אותו כבר שנים:
    ?אין שכל, אין דאגות?.
    לצערי, אנחנו תמיד נשאר קטנים, לא מפותחים ועם רגשי נחיתות אדירים.
    מספיק היה לשמוע את מאמן האולימפית אחרי שעבר בנק? את גרמניה, אנגליה ורוסיה...אתה יודע, דוקים וכאלה.

נערך לאחרונה ב: ‏25/6/13
  4. Ice Cream חסה

גם לי אין ספק שהיית מפסיד ואם היינו מכניסים למחלקות הנוער ואפילו לחוגים סטדנרטים נוקשים באימונים, מהר מאוד מצב הכדורגל היה כמו זה של האתלטיקה - דליל בכל פרמטר, רק עולים עם מנטליות משם היו מתאמנים בזה, חוגים לילדים לא היו קיימים בכלל, ולמשוך ילדים לזה היה הופך לבלתי אפשרי. ובכלל היו מעט קבוצות שפרוסות על איזור גיאוגרפי גדול, וגם בהן בקושי היו מתמלאים 13 שחקנים בטווח גילאים רחב מאוד, והנערים היו מסופחים לקבוצות הבוגרים, כמו כדורסל הנשים בארץ.

חוץ מזה שספרד, צרפת וגרמניה מדינות קצת יותר גדולות מישראל, הן גם מושכות יותר זרים, גם כאלה שמגיעים לשם כחלק מההגירה, וגם ילדים שמגיעים לשם במיוחד בשביל הכדורגל (כולל מישראל, אתה בטח מכיר אחד כזה בשם עומר דייגי).

5. חורחה סמבל Member

עזוב נו, אתלטיקה, סייף, בדמינטון...דמגוגיה זולה.

6. Don Joan Roman Member

ומה תגיד על אורוגוואי, מדינה לא יותר גדולה מבחינת אוכלוסיה משלנו ומוציאה כוכבים אדירים מדי שנה בשנה? הגודל לא רלוונטי, אלא צורת ההשקעה והאימונים ולפני שתדחוף לי את סוארס לפה כדי להוכיח שהם לא מתנהגים כמו בני אדם אני אגיד שהלוואי ומישהו בישראל היה מגיע לרבע מסוארס.

7. חורחה סמבל Member

גם נורבגיה וקרואטיה, שתי מדינות קטנות מישראל שלא רואות אותנו ממטר...וכמובן הולנד.

נערך לאחרונה ב: ‏25/6/13
  8. Ice Cream חסה

את המנטליות שלהם ביחס לישראלים לא חקרתי. מבדיקה שטחית רמת החיים פה גבוהה יותר (אם כי לא בהרבה), כלומר שם יש יותר ילדים שכדורגל בשבילם הוא ה-הזדמנות, יש שם היסטוריה של כדורגל של 130 שנה כבר, קצת יותר מאיתנו.

9. סמואל אטו Member

היית שואל אותך איל אתה מצפה ללמד ילדים בלי מערכת חוקים ומשמעת, אבל אתה בטח תענה לי בזה שהם לא צריכים שילמדו אותם ותזרוק לי את דאבור וראדי כדוגמא.
    אני לא מאמין שנפלתי בפח זה שוב...

10. Ice Cream חסה

יש הבדל בין מערכת חוקים ומשמעת נוקשה, לבין "בלי מערכת חוקים ומשמעת".

11. אלי מתחן Member

אתה בעצם טוען שכולם צריכים להיות נחמדים עם כדורגלנים, כי אחרת הם פשוט לא ישחקו כדורגל וכולנו נפגע. בעצם, כל הבעיה של הכדורגל הישראלי זה שמאמני הנוער לא נחמדים מספיק. האמת, תפיסה חדשנית. אני בעד להעסיק ליצנים ובחורות שימצצו לכולם באופן קבוע בתור מאמני כדורגל, ככה כולם יהיו מרוצים.

12. סמואל אטו Member

אל תשאל, לבקש מגבר בן 28 להתייחס בכבוד לבוס שלו זה ממש נוקשה.

13. Daresen Ark Member

אלי מתחן, מה דעתך על המינוי (והמאמן עצמו) של אלי כהן לבית"ר?

14. אלי מתחן Member

במקרה זה אני נייטרלי לחלוטין. אלי כהן החדש הצליח במספיק מקומות כדי שיוכל להרוויח צ'אנס בקבוצת מרכז טבלה בישראל.

15. Don Joan Roman Member

ערב עצוב מאוד למועדון היקר שלנו: איש ענק עוזב מהסיבות הלא נכונות, לאט לאט ההזדהות עם המועדון נעלמת