בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. shawarma Member

הסיבה העיקרית לזה היא שהקהל מפוזר בכל הארץ, זה מוכר לי במיוחד מהקהל שלנו, אמנם מכרנו השנה בערך 5500 מנויים וממוצע הקהל היה קרוב מאוד ל10,000 למשחק בית אם אני לא טועה

אצל התל אביביות פער המנויים-ממוצע הוא קטן הרבה יותר.

2. זכאי Member

כמו שנאמר, הנתונים הם נתונים רשמיים של ההתאחדות
    להגיד שבעבר היא הכניסה יותר כסף מהתל אביביות זה פשוט לא נכון (אני משווה בין עונות בהן ההייפ סביב הקבוצות היה דומה, לא בין 2008 שלכם ל2008 של התל אביביות)
    היתרון של בית"ר הוא אכן בגודל האיצטדיון, אבל אפילו נגד הפועל ת"א שנה שעברה היה אפשר לדחוף עוד כמה אוהדים לצפון מזרחי למשל, ככה שאני ספקטי לגבי כמה פעמים טדי יהיה מלא ב30 אלף איש שיכניסו המון כסף

3. אלי מתחן Member

לבית"ר בהחלט יש יכולת להביא 30,000 צופים למשחקים גדולים. העובדה שלא תהיה בעיה להשיג כרטיס אפילו למשחקי עונה תוסיף בהחלט.

4. זכאי Member

משחקים גדולים כשהיא רצה לאליפות אולי
    אני מרשה לעצמי להניח שזה לא יקרה תחת אלי טביב

5. סמואל אטו Member

אם זה קרה תחת גאידמק כששי חדד,בראשי,ערן לוי ועמית בן-שושן שחקני הרכב, אז זה בהחלט יכול לקרות תחת טביב.

6. Raulito Madridista

הדיון על הקהל הוא מגוחך, לפחות מהצד שלי. דיון שנטחן שוב ושוב ולא רק בת'רד הזה אלא גם בת'רד של הפועל, בדיון התקשורת, אצל חיפה, מכבי וכן-הלאה. 'בית"ר לא קבוצה של מנויים', אז הקהל של הפועל הוא לא 'כמות' אלא 'איכות'. לעודד בפיגור וכל אלה. לבית"ר יש אוהדים בכל הארץ כמו חיפה - מה שקשה להגיד על הפועל ת"א שאני לא חושב שיש לה הרבה אוהדים בירושלים. אבל קצת מגוחך להגיד שזו סיבה למס' נמוך יותר של מנויים. הרי אוהד שלא יכול להגיע מבחינת תנאים גיאוגרפיים לא ירכוש כרטיס שבוע אחרי שבוע.

ועכשיו לעניין: בית"ר יוצאת לדרך חדשה עם טביב, הערפל שריחף סביב המועדון מתפוגג וזה טוב לליגה. לא תהיה קבוצה שתרוץ לאליפות, אבל טביב שאפתן ולפחות בהתחלה הוא יתן את הכל. בית"ר צריכה לסגור עם מאמן כמה שיותר מהר. להגיד שיצחקי יחזור לבית"ר זו קצת פנטזייה - אין שום סיבה לאף-אחד מהצדדים ללכת לכיוון הזה(לא ליצחקי, לא למכבי ואולי לא לבית"ר - זו תהיה עיסקה מאוד יקרה) - אבל אני בטוח שהיא תמשוך שחקנים טובים והבסיס הסביר יישאר. זו עונת המבחן של הקהל של בית"ר שיצטרך להוכיח את עצמו ולתת את הגב, כי זה שווה הרבה נק' מסתבר.

7. Ice Cream חסה

איזה סיבות?

עם אוראל חורב, אביתר ברוכיאן, אבישי כהן ושי מזור בהרכב?

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Arti...383.144768.html

את קובי שהרוויח גרושים (יחסית) עד עכשיו אפשר להבין, גם מגרלשווילי שעד לפני 4 חודשים שרף את האגף השמאלי אפשר להבין, אבל איך עמית בן ליצן שגם ככה מרוויח המון ונותן כלום בחזקת שום דבר על הדשא דורש שדרוג?

8. sagi4814 Member

דינו אני גם חושב שבן שושן לא פוגע הרבה זמן, אבל רק להזכירך

http://sports.walla.co.il/?w=/7/1846060

9. Ice Cream חסה

הם לא קיצצו אותו, הם דחו אותו, ולא בטוח שזה לא חלק מה-12.5 מיליון שאנחנו חייבים (ואם לא אז לולא חוזי העתק של הצמד היינו מחזירים חוב אחר). חוץ מזה שמאז הוא סיים חוזה, ובעונה האחרונה הוא והסוכן שלו "נים ספורט מנ'מנט" האריכו את המו"מ, ובן שושן השתכנע לחתום רק אחרי שהוא קיבל חוזה די גבוה ביחס לרוב הקבוצה (100 אלף דולר נטו בערך).

10. Don Joan Roman Member

עמית הרוויח השנה כ85 אלף דולר, פחות מערן לוי, הוא ויתר לבית"ר על חוב של חצי מיליון שקל והסכים לדחות עוד כמעט מיליון שקל אז אל תסתכל לו על המשכורת, הנשמה הכי גדולה בבית"ר זה עמית בן שושן והוא בהחלט ראוי ליותר מ85 אלף דולר לעונה, הוא דורש 110 אלף, וזה מגיע לו

11. Ice Cream חסה

ערן לוי הרוויח יותר ממיליון ברוטו? השני זה הרוש שהרוויח 1.1

אם אתה אומר 85 אז יאללה, אבל בן שושן כבר מזמן בנסיגה בזמן שיש שחקנים שמגיע להם להשתדרג יותר ממנו. לא יודע כמה דבק ומלחמה הוא מכניס בחדר ההלבשה, אבל על מהגרש בקושי רואים ממנו משהו, למרות שהוא רץ ומשתדל הוא שחקן חסר תכלית שכשהכדור מגיע אליו באיזור הרחבה הוא מאבד אותו, והוא מאוד לא יציב מבחינת מספרים. הכסף הזה שאתה מדבר עליו שהוא ויתר, זה הכל מהחצי שכר שהוא דחה לפני 2 קיצים? כל הכבוד לו שהוא ויתר על כסף והסכים לדחות (מזכיר לי עוד מישהו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx), אבל הוא לא אמור לקבל העלאה בשכר, אולי ל-90 אלף.

12. Don Joan Roman Member

1. לעמית בן שושן יש ערך שהוא מעבר למספרים, אתה יודע למשל שהבחור הזה הוא היחיד מכל השחקנים שהזמין את הצ'צ'נים לארוחות שבת אצלו בבית? אתה יודע למשל שהוא מילא לדינו שקבורץ וגלאבינה את המקרר בתחילת השנה? אתה יודע שהוא שלוש פעמים בעונה האחרונה מנע שביתה של השחקנים? אתה יודע שהוא תרם כסף לארוחות גיבוש? עמית בן שושן הוא הרבה יותר משחקן לבית"ר ירושלים ומגיע לו לקבל את השכר שהוא מבקש, הוא לא בא פה בדרישות למאתיים אלף דולר, סך הכל לשפר לו את השכר, אל תשכח שעמית בן 29 ולא בן 18 שכל עתידו לפניו וזה שהוא הרוויח בתקופת ארקשה הרבה כסף זה לא פאקטור, על סמך הכסף הזה הוא רכש דברים כאלה ואחרים, אם לא היה גרוש על התחת והוא היה מבקש העלאה אז אולי הייתה פה הצדקה לתלונות אבל יש בעל בית חדש ואפשר וצריך לתת לקפטן קצת אקסטרה.
    2. מי שהרוויח הכי הרבה זה אריאל, אחריו ערן לוי, אחריו עמית בן שושן, איך זה רלוונטי לדיון אני לא יודע ומספיק להיכנס לכל שחקן לכיס.
    3. למי מגיע להשתדרג יותר ממנו? מי חוץ מאבי ריקן ודאריו נתן לך יותר ממנו? חאלס לקשקש וגם אם כן עמית בן שושן נשאר נאמן למועדון ובכל פעם שהמועדון ביקש ממנו משהו עמית עזר ונענה לבקשות, גם שנה שעברה הוא יכל בקלות ללכת לעשות קופה בבלגיה והוא לא הלך, למה? כי הוא מכיר במגבלותיו הנוכחיות ומעדיף לקבל פה פחות כסף ולשחק מאשר לקבל שם יותר כסף ולשחק פחות והוא גם יכל לעבור לקבוצות אחרות בליגה שהיו מוכנות לשלם לו יותר כמו למשל אשדוד שהציעה לו 130 אלף דולר לעונה ולהיות המשתכר הכי גדול שם והוא סירב.

נערך לאחרונה ב: ‏22/6/13
  13. sagi4814 Member

תשמע, אני חייב להגיד לך שחבל מאוד שהעובדה מספר אחת שרשמתה לא מפורסמת יותר בתקשורת. המעשים הללו שאתה מתאר שהוא עשה,זה הרבה ותר מכל דולר, פשוט כל הכבוד! זה כבר הרבה מעבר ליכולת פשוט ספורטאי ובן אדם עם לב גדול.

14. Don Joan Roman Member

עמית לא בן אדם שאוהב את התקשורת והוא גם לא בן אדם שילך להתראיין תחת כל עץ רענן על נושאי גזענות, הוא לא רוצה שהמפגרים יעלו אליו לבית, סך הכל יש לו ילדה קטנה בבית אז הוא עושה דברים מאחורי הקלעים, קצרה היריעה מלספר עד כמה עמית בן שושן הוא אדם גדול ולדעתי האישית גם שחקן לא רע בכלל, הפכו אותו לאיזה פאשיסט כי באטרף הוא שר נגד טועמה אבל הבחור הזה הוא לא גזען ולא שום דבר שקרוב לזה, אין שחקן אחד מהמגזר שדיבר עם עמית ויכול להגיד עליו שליש מילה רעה.

15. Ice Cream חסה

1. לא, לא ידעתי. אני מעריך את זה מאוד (בלי טיפת ציניות) ובן שושן ובית"רי אמיתי, זה חשוב מאוד וזה כן משפיע על היכולת של הקבוצה, אבל על המגרש הוא לא תורם מספיק (זה שאין אף אחד באופק שיכול לתרום יותר זה כבר סיפור אחר). דווקא בגלל שעמית בן 28 ומתחיל לראות את הסוף, ובלי קשר למה שהוא הרוויח לפני - הוא לא אמור לבוא בדרישות כשהיכולת שלו רק יורדת. יחד עם ה-12.5 (או אפילו שלושת רבעי מזה, תלוי בהסכמים עם העמותה, שאותם נדע עוד 3 חודשים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx) שהוא צריך לכסות, והתכנון שלו לעונה פיננסית, לא ממש נראה לי שיהיה כסף לשדרג לבן שושן את החוזה. אם זה יהיה המצב, אז הוא הראשון שאמור להתגמש.

2. במעריב כתבו שהיו 2 שחקנים בבית"ר שהשכר שלהם מגיע ליותר ממיליון, קצת מוזר כשמישאלוף מעדיף את ההצעה של עכו על שלנו, כשלוקח זמן להחתים את סטיבן כהן שחותם בסוף למרות שהפועל ר"ג וכשאין כסף להחתים את עשהאל בן שבת מרמת השרון, ועוד כל מיני מצבים מביכים שאנחנו מגיעים אליהם בקבוצה בגלל שאין כסף, ואתה יודע עליהם יותר טוב ממני. לא אכפת לי כמה כל שחקן מרוויח ושירוויח כמה שיותר, אכפת לי מהכסף שיוצא מקופת המועדון כשאנחנו עם תקציב גבוה יחסית וגרעונות כמעט בגודל התקציב. אם שחקן בעייתי ולא הכי יציב כמו ערן לוי חותם לחוזה על עונה אחת בסך מיליון שקל (או קרוב לזה), אז זו בעיה (אחת מני רבות).

3. ריקן כבר לא רלוונטי. אבל קובי מויאל שב-3 השנים האחרונות היה לפרקים ארוכים אחד השחקנים הכי טובים בליגה (בעיקר ב-11/12) והרוויח מעט יחסית, ועכשיו הוא גם הקים משפחה - ראוי לשדרוג. מתן בראשי שהפך לשחקן הרכב והרוויח שכר רצפה במונחים של מי שלא יודע מה יעשה 10 שנים מהיום - ראוי לשדרוג. הם שני שחקנים שהתקדמו וחייבים להשאיר. בן שושן לא נראה כמו אבידה גדולה (לפחות ממה שקורה על כר הדשא).

נ.ב.: לא רוצה להישמע ציניקן, הקטע עם השביתות שתכננו היה מכוער (היו עוד שחקנים שהטילו וטו על זה, ריקן, מויאל ופרננדס, נראה לי) אבל לאלה שמרוויחים מעט יחסית בטח היו בעיות שלא היו לבן שושן בגלל הלנת השכר.