איפה אתם חיים? הפועל ומכבי ת"א מכרו בעונת 2011 כל אחת כ10,000 מנויים ובמחירים שגבוהים פי 1.5-2 מהמחירים של המנויים של בית"ר בית"ר לא מתקרבת לזה שנה שעברה הפועל עמדה במצב דומה לזה של בית"ר עכשיו - גורש בעלים לאחר מאבק, והאוהדים נקראו לדגל כדי לקנות מנויים למען הקבוצה. אוהדי הפועל רכשו 8500 מנויים. אתם באמת מהמרים שאוהדי בית"ר יתקרבו למספרים האלה?
10,000 צופים שמשלמים על כרטיס עדיפים על 10,000 שקונים מנוי מבחינת הכנסה, בלי להתייחס לעובדה שמכירות כרטיסים הם חלק יחסית קטן בעוגת ההכנסות.
זכאי, לא צריך לייפות יותר מדי את המציאות. בקיץ שעבר הייתה סוג של אופטימיות שגרמה להמון אוהדי הפועל לעשות מנוי, זה לא היה בהכרח שאוהדים "נקראו לדגל" בגלל המצב. השתחררנו מטביב, ורמוט חתם, גם טב"ח, דיברו על רביעיית ההתקפה של דמארי-טב"ח-טוטו-ורמוט היו הרבה סיבות (כביכול) לאופטימיות.
הכנסות בית"ר ממנויים וכרטיסים ב-2007/08: 9.79 מיליון שקל (מקור). הכנסות הפועל ממנויים בלבד ב-2010/11: 9.84 מיליון שקל (מקור).
בקיצור, חוצפן חיובי נתן את התשובה למי שאמר שבית?ר עברה את התל אביביות איתי, ורמוט חתם בספטמבר אחרי שכבר נמכרו 8500 המנויים. אני יכול להגיד לך שכניך, ציפו שההחתמה שלו תעלה את כמות המנויים לאיזור ה9500 והתבדו. קיצר הוא לא היה רלוונטי למצב. וגם תמוז היה עם רגל וחצי בחוץ עד המשחק שבו הציגו במחצית את ורמוט והוא נכנס מחליף. רוכשי המנויים לא בנו עליו. גם בקרב אוהדי בית?ר יש היום אופטימיות. בואו נראה כמה מנויים הם יקנו. יתקרבו ל8500 של הפועל משנה שעברה? בלשון עדינה, אני מסופק.
אכן מעריב מול כלכליסט, רוצה לתת נתונים? תן את שניהם מאותו עיתון ולא אחד מעיתון כלכלי נחשב לבין אחד מעיתון שאין לו אפילו עורך במשרה מלאה ובית"ר מעולם לא הייתה מוכרת הרבה מנויים, הכוח של בית"ר הוא בכרטיסים
כמו בכתבה בכלכליסט, גם הנתונים מהכתבה במעריב הגיעו מנתונים רשמיים של ההתאחדות, שמופיעים בעוד כתבות ברשת. אבל בסדר, לא ממש מעניין אותי אם תקבל את העובדות או תמשיך להתפתל (אגב, תשים לב, הסכום של בית"ר כולל כרטיסים, של הפועל לא). איך אמר בן-שושן? שטביב יעשה בבית"ר מה שהוא עשה בהפועל.
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000334578 כרגיל לבלבל פה את השכל, 2 מיליון שקל יותר מהפועל ב-2010/11, וכרגיל גם שוכחים שבית"ר "נהנית" מרדיוסים בכמות גדולה מהשאר(היו לנו 3-4 באותה העונה רק מהזיכרון שלי). תקראו בכלל את כל הכתבה, ותבינו את הפוטנציאל הכלכלי האדיר של הקבוצה הזאת כשהיא מצליחה. 32 מיליון שקל(לא כולל מכירת יצחקי), בעונה שאין אירופה בכלל. עם אירופה, ובטח שצ'מפיונס אם איכשהו נגיע לשם, זה 70-80 מיליון שקל הכנסות בקלות. לא מתקרבת לתל אביביות עלק...
אני גם חושב שאם התנאי פתיחה הם זהים, להפועל יהיו יותר מנויים מבית"ר. אבל זה גם עניין של מיקום גיאורגרפי, יש לבית"ר המון אוהדים מכל הארץ ולאו דווקא מאיזור ירושלים, ואלה אנשים שלא ממש מתאים להם לסוע מנתניה עד ירושלים לצורך העניין. אוהדים של הפועל יהיו בעיקר במרכז. בכל מקרה, מה דנל'ה אומרת? היא שמחה?
זו מחאה גזענית, הבאת הצ'צ'נים הייתה הסיבה להתפרצות של השד הזה. גידמאק הוא רודף הון תקשורתי שיחד עם העיתונאית שהיא בראש הרשימה השחורה של היו"ר והמאמן שלו הציגו את עצמו כמי שבא להילחם בקהל בכל הכוח על ידי הבאת שחקנים מוסלמים. זו פרובוקציה, והיא גזענית לא פחות מהאוהדים של בית"ר. הנושא הזה נטחן בחמשת החודשים האחרונים ולא רק בפורום, צריך לעבור הלאה. מה עם אבירם זיאת שהיה הראשון והיחיד שהביע כלפיהם חמלה אמיתית בלי שההנהלה תדרוש את זה? רואים לפי השיער כמה איציק נתן בשביל בית"ר פיזית ומנטלית, אבל הוא לקח לא פחות. יש מה להוקיר מלורנפיין בתור יו"ר, אבל זה תמיד יישאר עם סייג (כמו פניג'ל, למשל). בית"ר הגישה תביעה נגד מס הכנסה על החזרים שחייבים להם לפי החישוב. מדובר ביותר מ-10 מיליון שקל... מנויים זה הכנסה בטוחה מפתיחת העונה, כרטיסים זו הערכה, ובית"ר כבר 3 שנים בגירעון בגלל הערכות של זה (וכל מיני רדיוסים ומשקים בלי קהל). אני חושב שההבדל בין הנתונים שחוצפן חיובי הביא לבין אלה של אור זה במנויי הכבוד, ה-VIP והבוקסות, אבל קצת מביך לריב מי מביאה יותר אוהדים כשהקבוצה רצה בצמרת, ומאוד מביך לדבר על אוהדים בכלל במצבנו במצבנו...
איפה ראית 2 מיליון יותר מהפועל ב2011? אני ראיתי מנויים וכרטיסים ב2008 של בית?ר 11 מיליון (כולל כבוד) לעומת מנויים בלבד (לא כולל כבוד ובכלל בלי מכירת כרטיסים!) של הפועל ב2011 9.84 מיליון אחי, תשווה תפוזים ותפוזים... איך שלא תהפוך את זה, התל אביביות מכניסות יותר מה שכן בית?ר עבדה יפה עם כסף ממרצנדייז בעונת הדאבל וזה דבר חכם
כשתביא נתונים מאותן עיתון תערוך איתי השוואות אם אני אביא לך נתונים מכלכליסט מול אינדקס זה אותו חומר? לא, אתם יכולים לקשקש כמה שאתם רוצים על בית"ר ירושלים אבל היא יכולה להכניס פי כמה וכמה מהתל אביביות, בין השאר בגלל גודל האיצטדיון, ובעבר היא הכניסה יותר כסף מהתל אביביות פר עונה, קל גם מאוד לשכוח שבעוד לתל אביביות בשל ההצלחה היחסית והטובה שלהם בטירופ יש את הפריבילגיה להגיע כמעט תמיד לשלב בתים בגביע אופ"א לשעבר ו ליגה אירופית הנוכחית וזה מגדיל מכירות מנויים בעוד הרבה כסף גם לליגה וגם לאירופה ושוב אנחנו מעולם לא היינו ולעולם לא נהיה קהל של מנויים ומי שבונה על זה עושה טעות, אנחנו קהל שרוכש כרטיסים ממגוון רחב של סיבות, תמיד היה ואני מאמין שגם יהיה לאורך עוד המון שנים