בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. אלי מתחן Member

להגיד שלא הייתי שמח לראות אדם אחר מנהל את המועדון, הייתי. להגיד שאני מעדיף את גאידמק על טביב, לעולם לא. הכוונות של גאידמק הן הרעות ביותר שאפשר לבקש, נקמה ותו לא.
    טביב אמנם רוצה לעשות רווח מהיר על חשבון המועדון, אבל הצלחה של בית"ר היא לטווח הקצר אינטרס משותף שלו ושלנו.

2. Ice Cream חסה

מה לבעלים שעומד לדין על תקיפה, וליציבות?

מהבחינה הזו? כל עוד אתה מאמין ויודע שאתה לא מזדהה עם גיא ישראלי ושות', אלא עם מה שבית"ר מסמלת בשבילך מאז שהתחלת לאהוד אותה - אז תנשך שפה, תשנס מותניים, תנסה לתמוך בקבוצה כמה שאפשר ומול כל מי שישאל אותך איך אתה מוכן להזדהות עם מועדון שיש בו ככה וכהה תדע לגנות בתקיפות את מה שהאוהדים האלה עושים, ולהסביר שזה הם ולא המועדון. לא שזה קל ומלא אוהדים שרופים ו/או ותיקים לא ידעו מה לעשות כשמתייגים אותו בתור גזענים אלימים ששורפים את המועדון שלהם, אבל זה לדעתי חלק מהרעיון של "גם בתקופות הכי קשות"..
    אם פתאום נפל לך האסימון ואתה מרגיש שמה שכל ה"אוהדים" האלה עושים זה ברוח המועדון ומה שנהייה ממנו הרבה זמן - אז זה ויכוח הרבה יותר מסובך.

עד כמה זה ריאלי זה כבר סיפור אחר. בתיאוריה אני לא רוצה שתקום ועדה של ההתאחדות/ המדינה ותחרים ממנו את הקבוצה. לא ככה דברים צריכים להתנהל.
    בהפועל התגבשו 2 קבוצות רכישה: אחת של שבס שהציעה 13 מיליון, ועוד אחת של רמון ששילמה 18, וזה גם לקבוצה שהאוהדים שלה התעסקו במחאות שגלשו לפסים אלימים, ולאוהדים שלהם גם יש היסטוריה של בעיות (אולי השמות של סידלצקי וסוקולובסקי לא שגורים בפיו של כל אחד, אבל על הקשר בין אוהדי הפועל למילה "שואה" אני מאמין שכולם שמעו).

ברגע שאיש אחד יעמוד בראש קבוצת הרכישה אז כל החשיפה תיפול עליו (מישהו מכיר את בכור צבאן, או סימון כץ?), והשאר בשלב הראשון יידרשו לשלם כמה מאות אלפי שקלים. ברור שלא חסרים כאלה אוהדים, אבל בשנה האחרונה רק 4 (מומי דהאן, בני נחמיה, אילן רג'ואן וסימו טובול) הואילו בטובם לשלם מיליון שקל יחד, ולקבל תמורת זה 3 מקומות בדירקטוריון... בהפועל גם האוהדים התארגנו בעמותה. יותר מ-3200 אוהדים שגייסו 2.4 מיליון שקל וכבר הספיקו לכנס 2 אסיפות ולערוך בחירות לועד, אצלנו... 1725 אוהדים שגייסו 1.9 מיליון, ועל הועד חבל לספר.
    או בקיצור, ועם כמה שזה מביך לומר את זה: לאוהדים של הפועל אכפת יותר מהקבוצה שלהם מאשר לאוהדים של בית"ר.

3. Ice Cream חסה

יש דברים שמעניינים את גידמאק יותר מאשר אם הצבעת לו בבחירות, וגם אם נסכים שהוא מחפש לעשות דווקא לאוהדי בית"ר : אני מעדיף אחד כזה על גזלן וולגרי, שכמות הספינים שעפה סביב מה שהוא הולך לעשות כשהוא יהפוך רשמית לבעלים של בית"ר ועד שהוא יקבל את הכסף ממס הכנסה/אות הקלון מבית המשפט (מה שיבוא קודם, כמובן), כבר מגוחכת. באתר מסוים מאוד כתוב שהוא הציע לעדן בן בסט להצטרף. מה עם אלברו מוראטה? אדינסון קבאני?

שמוליק לוי עוזב את ועד העמותה. טפיי. אבל זה אומר שנשארו שם 4 חברים בדיוק (או 5 אם לכל מי שעוזב יש אפשרות לחזור. הועד הזה יותר גרוע מהנהלת הפועל תל אביב ב-2011/2...).

ואם יש משהו שאני ממש שונא, יותר מהרעיון שטביב יהיה בעלים של בית"ר - זה את כל הועדות שהוא עכשיו יעבור. שונא ועדות - וזה לא משנה אם הן מתעסקות בבורקסים, בבקרה ופיקוח, בבקרה ופיקוח על המפקחים, או בבקרה על מחירי הבורקסים שנרכשים לועדות האלה.

4. אלי מתחן Member

כי ברור שעדיף דיבורים על בעלים שלא מוכן לשלם לשחקנים שלו שכר מאשר כאלה על רכישות לא מציאותיות.

5. Ice Cream חסה

מה זה לא מוכן? הוא שילם את כל מה שהוא התחייב עליו בתחילת העונה, כשמי שחתם איתו על הסכם ניהול עדיין חייב להעביר חלק לקופת המועדון.. אם הקבוצה עוברת לידיו של טביב אז הוא זה שצריך לטפל בכל החובות וההתחייבויות של הקבוצה, כולל אלה של העמותה שהוא לקח על עצמו. לקשר שמות גדולים לקבוצה זה דרך נהדרת למשוך מנויים שזה חשוב (ועצוב שזה עובד ככה), אבל שיתרכז בלכסות את את החובות הדחופים של הקבוצה, אם הוא לקח אותה על עצמו.

הוא והעמותה, בעצם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/6/13
  6. אלי מתחן Member

ומובן שהאדם שיצר את החובות האלה עדיף על זה שלקח אותם על עצמו.

7. Ice Cream חסה

מי שיצר את החובות האלה הוא קורנפיין, כבר 4 עונות שהוא מנהל את כל הכספים ומקבל כמעט את כל החחלטות במועדון בלעדית.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/6/13
  8. אלי מתחן Member

אם גאידמק ולוזון בהגדרה לא אשמים בשום דבר רע שקרה, אז אין טעם לדון על זה, ולכן אני מרגיש שאני מסתובב פה במעגלים. בעולם האמיתי, בנאדם שממנה מישהו, אחראי על פאשלות שלו, במיוחד אם האדם ההוא מחזיק בתפקיד 4 שנים. וזה בלי להתייחס לחוזים העצומים של ארזי ושקלאר שגאידמק לא התכוון בכלל לממן.

9. Ice Cream חסה

שפיציק מספיק בוגר בשביל לקחת אחראיות על עצמו ועל הקבוצה גם בלי שארקדי יקח עליו. זה קצת יותר מורכב כי גידמאק (כמו גם ברקת) לחצו על קורנפיין להישאר כשהוא רצה לעזוב והתנו בזה העברת כסף - אבל מי שכל עונה חפר בור עמוק יותר זה קורנפיין. גידמאק אשם שהוא לא לקח ממנו את האת?

קורה שממנים אנשים כושלים. את הפיצויים לשקלאר, ארזי, שפיגל, שום, זרגרי, קרן פניג'ל ושאר מפוטרים מתקופת גידמאק כבר שילמו את כל הכסף ואין לנו יותר עניין איתם, אחרת היינו שומעים על זה דבר או חצי דבר בתקשורת. וגם אם לא - יש לי תחושה שהחוב של בית"ר עבור היו"ר הנוכחי שלה (שזה אבסורד מארץ האבסורדים) גבוה יותר מהשאריות של כל החובות הללו יחד.

10. אלי מתחן Member

זה שהיום לא צריך לשלם להם לא אומר כלום לגביי העבר. התלונות שלך לגביי קורנפיין הן לא מעכשיו אלא ל4 שנים, שבמהלכן הוא היה צריך לדאוג לשלם כסף לאנשים שלא עובדים בקבוצה ולא תורמים לה בשום צורה (ספק אם תרמו גם כאשר עבדו), ומדובר בחוזים עצומים גם בקנה מידה של כדורגלנים.
    http://one.co.il/Article/122763.html
    4.7 מיליון ש"ח לעונה, על פי וואן. וזה רק ארזי.
    איך זה בדיוק מורכב? כשאתה מעסיק אדם, אתה אחראי לפעולותיו, זה לא פוטר אותו, אבל זה בטוח לא פוטר אותך. מצחיק אותי שלוזון לדוגמא אחראי מבחינתך להצלחת היורו, הרי זה לא שיש עובדים בהתאחדות, אבל בכשלון של הליגה אין לו שום חלק.

אתה נראה לי בחור חכם ונחמד, אבל התפיסת צד שלך לצד אנשים שנואים כבר טיפה מביכה. מותר לך לחשוב כמו כולם אם אין לך טיעונים חזקים נגד, זה בסדר.

11. Ice Cream חסה

אני כבר 3 שנים שומע על אותם חובות לסוכנים של אבראו ולגנק, ומשהו אינטואיטיבית אומר לי שלא בדיוק הוחלט שכקודם סוגרים את החובות עבור כל ההנהלה מתקופת גידמאק, אלא זה פשוט לא הצטבר לחובות. כמה כסף כל זה כבר היה? פיצויים זה לא בהכרח כל הסכום, והאנשים האלה לא היו חתומים ל-20 שנה...

גידמאק פשוט לא עשה כלום, אבל הכישלון המקצועי ומי שלא תפקד כמו שצריך הוא של קורנפיין. אם קורנפיין כבר אומר שהוא גמור ומת לעזוב אבל גידמאק וברקת מתעקשים שהוא יישאר ומתנים בזה את הכסף שהם מעבירים, אז זה כן מורכב.

היללתי את לוזון על זה שהוא הביא את הטורניר לארץ, שזו הצלחה פוליטית שלו.

12. Ice Cream חסה

בבית"ר צריך לסייג כל דבר, אבל ברכות ל-2 הבעלים החדשים שלנו בעונה הבאה:
    http://images1.ynet.co.il/PicServer3/2013/06/20/4692898/46928830100099408356no.Xxx

לא אוהב את החפיפיקיות הזו, שנה צינון זה שנה צינון.

הנה משהו ש"דוברת העמותה" (שפרשה מהועד כי היא לא הצליחה לממש את מטרתה לבטל תביעות נגד אוהדים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx, וכנראה חזרה...) פרסמה היום בעמוד שלה:
    אדלר ולוין?! טוב את זה נברר אח"כ, אבל השם של רוני מאנה מזכיר לי ויכוח פה על חילופי האשמות הדדים של כולם בין כולם..

מה ההסכם של טביב אם העמותה? אני משער שהוא יכסה את החוב שלה לקבוצה (או ימחק לה אותו), אבל איך עכשיו יתחלק הגירעון, הכסף שצריך להזרים, קבלת ההחלטות והדירקטוריון בקבוצה? מירו?

אז חוץ מזה שטביב יכול להתחרט ולברוח או לבטל את העסקה הזו בגלל מחלוקת עם העמותה על הסעיפים הנ"ל, משפט התקיפה שמתנהל נגדו לא ימנע ממנו לקבל את הבעלות על הקבוצה (ובצדק), אבל כל עוד על הנייר הוא מחזיק ב-50% מהפועל תל אביב ולא סגר שם את ענייניו זו כן סיבה (מוצדקת) להשהיית ההעברה הזו.

13. Don Joan Roman Member

חסה תן לזמן לעשות את שלו, הרבה דברים לא ברורים כרגע, בעוד שלושה חודשים מהיום נדע מה בדיוק ההסכמים

14. מרקו ואן באסטן Member

לדעתי הכנסתם עצמכם לצרה צרורה עם האיש המטונף הזה. העניין שלא הייתה לכם ברירה. כולי תקווה שהיותו אוהד בית?ר תשפיע והוא לא ישאיר אחריו גם כן אדמה חרוכה

15. סמואל אטו Member

חסה מי זה הבחור בתמונה עם טביב?