בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. Don Joan Roman Member

נגיע להסכמה עם המועדון והכל יהיה בסדר, הכי חשוב שעברנו בבקרה התקציבית ואין מעלינו ענן שמרחף, אני מאמין שעד סוף השבוע הדברים בין העמותה למועדון יעלו על דרך המלך ונוכל לחזק את הקבוצה בשחקנים שהמאמן רוצה השנה.

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://one.co.il/Article/204239.html

פניג'ל ומאיר לוי בפנים, קורנפיין בחוץ?

לי זה מרגיש עוד כותרת ריקה מתוכן של ONE, נחכה ונראה מה יהיה.

3. alexshw Member

גם ב - YNET פרסמו. לדעתי הצמד הזה הכי מתאים לנהל את בית"ר.
    הם אוטנתיים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

עם פניג'ל לא היו אליפויות, אבל הייתה סוג של יציבות, בעיקר כלכלית.

נערך לאחרונה ב: ‏13/8/12
  4. Don Joan Roman Member

עוד ספין מטופש, שנועד להלחיץ את העמותה ולגרום לה לוותר על הדרישות שלה ובכל מקרה אני מאמין שנגיע לסיכום עד יום רביעי בנוגע להצטרפותנו.

5. אלי מתחן Member

רק אני זוכר שאצל פניג'ל שחקנים לא היו מקבלים משכורות חודשיים שלושה כל פעם?

6. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

הכל דיבורים בינתיים.
    אם הם באמת היו רוצים (או באמת היה להם ת'כסף..) זה כבר היה קורה, לשמחתנו או שלא..

7. אלי מתחן Member

הראיון של שמוליק לוי עצבן אותי. מי הוא שיגיד מה הקהל רוצה? למה לא עושים הצבעה?
    עד שנפטרנו מאבא שלו עכשיו אנחנו תקועים איתו...

8. Ice Cream חסה

לא, גם אני זוכר.
    אבל פניג'ל הנחית פה את אבי נמני וטל בנין בזמן שקורנפיין על שלל תאריו לא מצליח להחתים את משה מישאלוף.

חוץ מזה שפניג'ל היה רועש והזוי (החוזה של מיקי עטיה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx) יותר מאיציק המעונב, המצב בתאכל'ס אותו חרא- אין משכורות, בית וגן נראה כמו חצר בשכונה ולפחות אז הייתה לקבוצה איזו דרך או גרף התקדמות, וסיימנו במקומות גבוהים יותר, והייתה לנו קבוצה הרבה יותר אטרקטיבית. עניין של ביצים...

לא, אבל הגיע הזמן לקחת אחראיות על הקבוצה ולנסות להוביל אותה לבד, למרות שאפשר למכור גם אחוזים לאוהדים אמידים יותר ולחלק את הבעלות, עדיף על הדירקטורים שאנחנו מקבלים עכשיו..
    לבית"ר יש עשרת אלפים שבאים לפחות לחצי מהמשחקים בשנה, ואם כל אחד מהם ישים 500 שקל אפילו (סכום שגם ילד בן 14, בעל דוכן בשוק, פנסיונר או מרוויח מינימום יכול לשים) וזה 5 מיליון שקלים בשנה. בהכנסות טבעיות בית"ר יכולה להגיע ל-15 מיליון שקל ויחד עם זה עוד קבוצת ניהול של אוהדים אמידים ששמים 5 מיליון או אפילו כל שנה לעגל פינות במכירה ואפשר להעמיד קבוצה יפה. אבל לבית"ר אין 10,000 אוהדים שיצטרפו לעמותה כשהיא שולטת בכל הקבוצה ויש הזדמנות לצאת לדרך חדשה (זה אומר משהו על עד כמה הקבוצה הזו גדולה באמת), יש לה בקושי 2000 אוהדים ששמו 2 מיליון שקל, וגם אנשי העסקים לא קופצים על המציאה, וזה באמת יהיה קשה יותר לנהל. ועדיין- אנחנו תמיד יכולים להחליט שאנחנו יורדים ללאומית ובונים את עצמנו משם בתקווה שיום אחד באמת נחזור לגדולה (אבל אף אחד לא מבטיח שבאמת נחזור לגדולה, סתכלו על יפו וקטמון), אנחנו יכולים להחליט שאנחנו מסתפקים בדשדוש- כל עוד יש קבוצה שהיא באמת שלנו (אבל אנחנו לא נסתפק בדשדוש)... אז בקיצור צריך איזה טייקון שישים כמה מיליוני דולרים ויוביל את הקבוצה להישגים. אז צריך...

ולגבי מי שרץ בסופו של דבר על הדשא:
    השד יודע עד כמה הדיווח הזה נכון ואנחנו לא באמת יודעים את החוזה לפרטי פרטים, אבל SOCCERFRAME מדווח שהרמוני איקנדה הושאל לספורטינג ליסבון ב'. לפני זה הוא היה מחוזר על ידי ויטוריה דה גימארייש מהליגה הבכירה בפורטוגל. מה נגיד על זה? :aaa031:
    4 שחקנים הושאלו להפועל ירושלים- ליעד עובד (קשר התקפי, 21, שנה שעברה הושאל להפועל ירושלים), אורן כהן (קשר אחורי, 20, שנה שעברה הושאל להפועל הרצליה ומשם לקרית מלאכי) ודניאל דרעי (קשר שמאלי, 19, מהנוער) כבר הועברו בבקרה בירושלים, אבל הם לא בדיוק שחקנים עם עתיד מזהיר אז הם לא מעניינים, אבל מי שעוד הושאל היום לעונה זה עדן נחמני, שאחריו יהיה מעניין לעקוב וכולי תקווה שהוא יקבל שם הזדמנות וינצל אותה.

יש עוד כמה שחקנים שנבחנים עם קטמון, כשהם יעברו בבקרה נדע מי הושאל לשם (וברור שאלה גם לא שחקנים שחוזרים). אבל לידיעה החשובה באמת: אחרי שב-5 השנים האחרונות עמית שמש היה מושאל מהקבוצה, החוזה שלו נגמר והוא חתם בקטמון. עמית שמש כבר לא חלק מבית"ר ירושלים. אבל הפנדל שהוא עצר לנאתכו לפני 5 קיצים יישאר בליבי לעד.

ויש גם 6 שחקנים שצריכים להחתים על חוזים חדשים, 2 קרואטים, חלוץ איטלקי בן 30 שאין לי מושג איך כותבים את השם שלו באנגלית ואת יצחקי- אבל אותם ינסו להחתים רק אם פניג'ל ולוי או עמותת האוהדים תעביר את הכסף. הזוי משהו. אם נצליח להחתים 70% מהם אז צריך להצדיע גם לשחקנים וגם לקורנפיין.

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

השם של החלוץ האיטלקי הוא מיקלה די-פיידי (Michele di Piedi) בן 31 והוא מתנשא לגובה של 1.98 ושיחק בעונה שעברה בקבוצה בליגה הליטאית, ברזומה הלא מרשים שלו אפשר למצוא ששיחק בין השנים 2000-2003 בשפילד וודנסדיי, שיחק גם באפואל ניקוסיה, מצארה, בריסטול רוברס, דונקאסטר רוברס ונואורזה.

כמה קטעים שלו במדי הינשופים:

http://www.youtube.com/watch?v=ihA8faV_hgc

http://www.youtube.com/watch?v=dHFoABYOmag
    (תעבירו ל0:40)

http://www.youtube.com/watch?v=Oa25d4doj6A

אני יודע שהוא היה השבוע כאן בהתרשמות, ואם חוץ מכמה מילים בynet לא שמענו עליו כנראה שההתעניינות בו לא גדולה.

10. Ice Cream חסה

אסף שקד כתב שלירן עטיה הגיע לבית וגן בענייני נחמני, נתקל באלי כהן וביקש להביא לאימונים גם את די פידי הזה שנמצא עכשיו בארץ, כהן לא ממש מחזיק ממנו והביא אותו ספונטנית. (במחשבה שנייה- גם מדיאמנט הוא לא מחזיק, עזריאל ובן שושן עוד לא חתמו וזה לא יהיה פשוט, ויש לי תחושה שזה מסוג השחקנים שעולים שקל תשעים ולא תהייה בעיה להחתים אותו).

11. אלי מתחן Member

מפתיע...

12. Ice Cream חסה

בהתחשב בזה שבחצי השנה שעברה הוא היה קבוע האופציה הראשונה מהספסל למרות שהיו לנו עוד 5 חלוצים בסגל- אפשר לומר. אבל לא- הוא כבר החליט לשחרר אותו, אבל בינתיים הוא טס לגרמניה (כבש 2 שערים ב-15 דקות מצטברות), שיחק בגביע הטוטו... השד יודע מה באמת אומר החוזה "לעונה עם אופציה" שלו ומה באמת הולך בבית"ר!
    כל הדברים המסריחים או ההתנהלות האידיוטית של הקבוצה הזו כבר 4 שנים מתחילה בדברים הקטנים...

13. אלי מתחן Member

אמרתי לך כבר את מה משחקי האימון האלה מעניינים לי. היה מפתיע אותי הרבה יותר אם מישהו היה מעוניין בדיאמנט.

14. Ice Cream חסה

דווקא השערים האלה פחות מרגשים אותי (לא יודע איך לשדר ציניות דרך המחשב...), אבל אם אלי כהן העדיף שנה שעברה את דיאמנט על פני כל אחד מהחלוצים הצעירים האחרים שהיו בקבוצה ואחרי זה הוא משחרר אותו (למרות שלא היה אמור להיות לו חוזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx) ובכל זאת מטיס אותו למחנה אימונים כשאין כסף ומשתמש בו במשחקי האימון ומשחקי גביע הטוטו- זה אומר משהו. לאו דווקא על היכולות של לירון, יותר על הקשרים של ישראל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

15. Ice Cream חסה

אז מתחילים להרגיש את התקציב החונק לרכש- בעמדת הבלם יחתימו או את תומר בן יוסף או את דינו שקוברץ, כשאלי כהן מעדיף את האחרון, אם כי קורנפיין כן יעשה את המאמצים להחתים את שניהם.
    וגם מנשק האדידס לא יהיה מוכן לוותר על שכרו במכבי חיפה וידרוש ששחר ישלם לו 400 אלף וישלים את שכרו (העומד על 900 אלף שקל לשנה), ודורש לחזור לאימונים. למרות שזה ONE משה עזריאל הידוע לשמצה אומר דברים שלא משתמעים ל-2 פנים.

דעתי לגבי בן יוסף- מצד אחד זה לא הוגן לשחקן שכבר 8 שנים בקבוצה (שבהן הוא הרוויח סכומים שלא בטוח היה ראוי להם) לשחרר אותו ככה בבושת פנים שבוע לפני פתיחת הליגה כשהוא כבר ויתר על הצעות בשביל בית"ר, מצד אחר לפני שנתיים רביד גזל היה במצב דומה כשהוא כבר טס עם בית"ר לגרמניה בלי חוזה ואז הנחיתו עליו את דריו פרננדס והוא נאלץ לחפש קבוצה אחרת. תראו איפה רביד גזל היום ואיפה פרננדס...
    גם אני בכללי חושב שבראשי צריך השנה לפתוח בהרכב, ועדיף ליד בן יוסף שאנחנו יודעים מה הוא שווה מאשר שקבורץ (הוא בכלל נחת כבר בארץ?) שהוא חתול בשק למרות הרזומה שלו ולמרות שאלי כהן פוגע טוב בזרים.

ולגבי עזריאל, יש כרגע 3 אופציות, אני אתחיל מהפחות מועדפת אליי ואמשיך בסדר עולה:
    1. פוליטיקאי מקושר שידוע בכינוי "בורר" יקבע בשביל חיפה כמה היא צריכה לשלם לעזריאל כדי לשחרר אותו.
    2. עזריאל יתפשר/ שחר יחליט שעדיף לו לשלם 400 אלף שקל ולא 900, הם יגיעו לסיכום וניאלץ לראות את הפוץ הזה לובש צהוב-שחור, בתקווה שבאמת יהיו לנו מדים צהובים ולא שוב פעם אפוד זוהר.
    3. עזריאל יחמוד את ה-400 אלף שקל הללו, שחר (בצדק, מבחינתי) לא יסכים להתפשר עליהם מתוך עיקרון- ועזריאל יישאר בחיפה וילבש ירוק. אני אקבל סיפוק אדיר אם הוא באמת ישב ביציע ויצטרך לעשות סיבובים סביב המגרש באימונים, אבל גם אם לא רק לא לראות אותו בבית"ר!

עוד לא העבירו אף שחקן בבקרה ואני מקווה שזה עניין ביורוקרטי ולא בעיה עם הכסף או ההערכות שהציגו, ויש עוד עדיין 3 שחקנים עם חוזה שצריכים למצוא עבורם קבוצה והם לא מצאו. ואנחנו שבוע לפני פתיחת העונה...

ולגבי הצד הניהולי- כוסאמאמק כל המנאייק!
    ואני לא מאשים אף אחד..