זה היה נהוג בתקופה אז? שום עין הרע, שום פחד מליפול חזק, שום אמונה תמימה בספורט שזה באמת לא נגמר עד שזה לא נגמר? לבית"ר היה משחק מול מכבי פתח תקווה ש"נלחמה" על מאבקי מיקום כולל אפשרות לעקוף את הפועל פתח תקווה במקום החמישי, ועדיין האוהדים חגגו ופרצו אל הדשא כאילו האליפות שלהם הובטחה. אלי כהן הוא זה שהביא אותו אישית, אז דווקא לגביו לא אמורה להיות בעיה שאלי כהן מתנכל אליו. הוא בן 20, והוא מאוד לא יציב. יש מקום רק ל-11 שחקנים, ואבי ריקן השנה לא משאיר אבק לא רק לקשרים של בית"ר, אלא לרוב הקשרים בליגה. שחקן 12 זה בדיוק התפקיד שהתאים לו השנה. למה אי אפשר? פשוט מודיע שהחוזה שלהם תקף וזהו. אם לא נצליח להעביר את החוזים האלה בבקרה מסיבות כאלה ואחרות - אז כבר נדע להתמודד איתם. הבקרה יכולה למנוע עניינים חוזיים בקבוצה? רוצים להישאר זה טוב ויפה, גם איינבינדר מאוד רצה להישאר בבית"ר, השאלה אם בתנאים שבית"ר בראשות איציק מסוגלת לעמוד בהם...
אי אפשר לממש שום דבר, אבל דינו ודומיניק רוצים להישאר כאן ולשאלתך חסה: בית"ר ירושלים באותה עונה הייתה קבוצה כל כך טובה שגם אם היו משחקים עם ידיים קשורות ועיניים עצומות הם היו מנצחים בטדי את מכבי פ"ת ואשקלון? הם ידעו שאין להם על מה לשחק ושיחררו את כל הזרים שלהם ואת שני השחקנים הישראלים הטובים ביותר שלהם הם שלחו לספסל ועלו נגד המנוולים עם הרכב שלישי אבל מי בתקשורת יזכור ויגיד את זה או את העובדה שהם שיחקו נגד ראשון לציון וסבי אלנקווה המושחת שהורשע בפרשת שופטים באדום סימן תוספת זמן של 5 דקותונתן בסופו של דבר שבע דקות שהסתיימו הפלא ופלא בדיוק כשהפועל כבשה את שער הניצחון שלה, אבל הכי חשוב שבית שאן מכרו את המשחק. היום חג הפועלים הוא יום חג לבית"רים מירושלים, המשט נאמר ב1987, ב1998 זה קיבל עוד משנה תוקף, יאללה בית"ר למות או לכבוש את ההר.
שאלה טובה,אלי כהן לא מבין מה היה לו רע באמצע העונה שנראינו מצוין,גלאוינה הדיח את מכבי מהגביע והוא באמת חלוץ מוכשר,אבל ההנהלה החליטה להביא את הצ'צנים האלה שבואו נגיד כדורגל זה לא הכישורים שהם טובים בהם. ההנהלה הרסה את הקבוצה אנחנו רוב האוהדים אלו שבאו 20 אלף נגד מכבי ושכבר 4-5 שנים אנחנו סובלים בשקט ובאים כמויות,אבל במהלך הזה של הצ'צנים זה השפיע לרעה על האוהדים גם השפויים בבינינו שפשוט נמאס להם והפסיקו להגיע לתמוך בבושה הזאת שנקראת הנהלה ואלי כהן
מאיר איינשטיין אמר את זה ב-92/93, לפני 20 שנה ויום. משחק אליפות השרוכים היה ב-2 למאי. גם מכבי חיפה 2009/10 הייתה צריכה להיות קבוצה מספיק טובה כדי לנצח את בני יהודה בלי גלבאן ובלי איינוגבה. זה נראה הזוי לחגוג אליפות שלא הובטחה סופית... BvB, עשית סלט. 1. גלאבינה הוא קשר התקפי ולא חלוץ. עם כל הכבוד לשער שהוא הבקיע מול מכבי שעלתה כל כולה קדימה (רק מהלך לפני כן איתן טיבי הוציא ממנו את הכדור כמו מילד), היה חסר לבית"ר חלוץ 9. 2. מי שהחליט להביא את הצ'צ'נים זה אלי כהן. 3. חלוץ שהבקיע 8 שערים בליגה הרוסית הוא לא בטוח שאפשר לומר שכדורגל זה לא מהכישורים שהוא טוב בהם, בטח ביחס להראל פולק. 4. 20 אלף נגד מכבי? בגביע לפני שנתיים... 5. כן, אני רואה איך היום אוהדי בית"ר מגיעים בכמויות, כמו שהם עטים על המנויים בכל קיץ והתגייסו בהמוניהם במטרה לרכוש חלק מהקבוצה. כל הכבוד להם שהם היו מוכנים לסבול ב4-5 שנים האלה ולחטוף את הכרטיסים למשחקים מול הפועל תל אביב, או כשהבושה הזה שנקרא אלי כהן שטף את המגרש - אבל די, פשוט די לחפש תירוצים ולנסות להסביר למה כולם לא בסדר.
1 בבית"ר הוא שיחק חלוץ כשלא היה כאלה בהרכב 2 אמרתי שאלי כבן וההנלה החליטו להביא אותם 3 יחסית למה שיש לנו הוא מעל הרמה תאמין לי אין בביתר הרבה 4 הייתי במשחק הזה השנה בחודש דצמבר אם אינני טועה והיו 20 אלף אוהדים שלנו בר"ג תיקו 1-1 שריקן כבש 5 זה עובדה שההנהלה והמאמן עשו צעד לא חכם ומרגישים את זה במצב של הקבוצה,אנחנו לא יכולים להמשיך הלאה כאשר בעלים עושה בכוונה לא מזרים כסף,לא רוצה למכור את הקבוצה,איפה ההתאחדות שתעשה משהו בנידון?
היה ברור שהפועל ת"א תנצח את אשקלון. לא היה ברור שבית"ר תנצח את מכבי פ"ת. לכן, להפסיד נקודות בבית שאן היה עניין של להיות או לחדול. אז בכל משחק היו נכנסים למגרש, כל עוד השוטרים לא מחליטים שבא להם שאוהדים ימחצו שום דבר נורא לא אמור לקרות, אולי לדשא.
1. אני זוכר אותו רק בתור קשר התקפי. 2. מאמן מחליט להביא שחקן בלי לשאול את האוהדים?! אפוקליפסה לכדורגל. 3. בעמדה שלו יש לנו את אבי ריקן ואחרי זה הביאו גם את סטיבן כהן (מהלך שהתנגדתי אליו והיום אנחנו רואים כמה הוא לא הועיל. בדיעבד אם לא היינו מחתימים אותו היינו סוגרים את העניין עם סאנטיני ולא היינו מגיעים למצב הזה עם זאור וג'אבו, אבל זה בדיעבד בדיעבד). שיחקנו לאורך כל העונה עם קשר התקפי אחד וגלאבינה קיבל את כמות הדקות שהגיעו לו מהספסל. 4. אה כן, נכון. 5. לא, זו לא עובדה אלא דעה. אלי כהן הביא את שניהם כי הם שחקני כדורגל שהוא ציפה שיעזרו לקבוצה שהייתה משוועת לחלוץ ובלם לספסל, ולא כי הם צ'צ'נים. אמרתי כבר באותה שבת ב-26.1 (יום אחרי שמלאו לי 18, איזה עולם נפלא...) שאני לא חושב שקאדייב הוא השחקן שאנחנו צריכים מבחינה מקצועית נטו, אבל מבחינה מקצועית ברוטו (ההשתלבות של סדאייב, למשל) הוא כן נחוץ. ולגבי הדבר האחרון שאמרת, כמה נקודות - א. לא, ההתאחדות לא צריכה לעשות כלום בנידון כשבעלים מחליט שהוא לא משקיע כסף. תאר לך שרשם העמותות היה מטפל בבעלים של עמותת תנו לחיות לחיות אם זה לא היה מזרים כסף (וזה לא כסף שהולך למאזדות ואייפונים לשחקנים ערסים בני 21, אלא למזון או קורת גג לבע"ח שעברו הזנחה והתעללות..). ב. גידמאק לא מסרב בתוקף למכור, אלא אין מי שיקח את הקבוצה עליו (עם כל הכבוד לגומא אגייאר, או הבעלים של כפר השעשועים). ג. בין אותם גופים שלא הסכימו לקחת 100% שליטה בקבוצה (אפילו שגידמאק הבטיח גם לתת לאותו גוף 2 מיליון שקל מתנה!) היא עמותת האוהדים. אפשר להאשים את ועד העמותה (עליו השלום) שהוא היה צריך לקחת את הסיכון הזה, אבל עם 1.9 מיליון שקל זה סיכון עצום. ד. גם אני בקיץ לא הסכמתי "להמשיך הלאה" כשאר הבעלים מזרים "רק" 3 מיליון שקל בטווח של שנה וחצי וכשהיו"ר רושם חוב כלפי עצמו על סך מיליונים ואין כסף למונית עבור שחקן. גם אליק הראל ואדם גלעד וליעד ניב וגל ויטנברג ואביטל מוטיל ואראל סג"ל לא הסכימו, והם הרימו את הכפפה ועשו בשבילי, בשבילך ובשביל עוד כ-100 אלף אנשים שקוראים לעצמם אוהדי בית"ר - כך שכל מה שנשאר זה להיפרד מסוכם כלשהו בין 20 ל-90 שקל בחודש, בשביל הסיכוי שבית"ר תצא לדרך חדשה. מה לעשות אבל, שמתוך ה-100 אלף "אוהדים הללו", רק ל-1.765% מסכנים הקבוצה הזו הייתה מספיק חשובה כדי להירתם למענה ולהוציא אותה לדרך חדשה אמיתית? אני (40 שקל בחודש, בכל זאת עדיין בתיכון), אמא שלי ועוד 1763 אוהדים (או סתם אנשים דוגמת אבי לוזון, יוסי אבוקסיס, אנדרה קלדיירה ומאיר יצחקי) נרתמו למען הקבוצה. אתה חלק מה-1763 הללו?
מה דעתכם, אם שופרסל נכנסת לחובות, אז אחד ממחזיקי המניות שלא העביר את מלוא הכסף שהוא התחייב עליו, יכול לבוא בטענות לדנקנר שישלם את המשכורות של כל העובדים? את העונה אפשר לסכם ביום אחד של אחריו ולפניו, למרות שאם מישהו שוכח פתיחת העונה גם הייתה איומה ורק בהמשך השתפרנו. מיותר לדבר על כל מי שמסיים חזוה וככל הנראה יעזוב (אם כי), אז בואו נדבר על מי שנשאר, כולל שחקנים שחוזרים מהשאלה שנראה שיש איזשהו אופק לגבי היכולת שלהם: אריאל הרוש, אבירם זיאת, אביתר ברוכיאן, מתן בן סימון (אח"י נצרת), טל כחילה, אלי דסה, תומר ירוחם (הפועל ראשל"צ), אופיר קריאף, ברק משה, צחי אליחן, עומר נחמני, עדן נחמני (הפועל ירושלים) והראל פולק. לא צריך להזכיר את זה שהרוש מחפש לצאת לאירופה ושדסה (שכבר זכה להתעניינות מק"ש) וקריאף ישחקו ביורו הצעירות וצפויים לקבל הצעות. היום מויאל וריקן קיבל הצעות "משודרגות", לריקן הציעו מיליון שקל ברוטו (130 אלף דולר נטו) ולמויאל 700 אלף (90 אלף דולר נטו), אבל זה לא שאיציק ציפה שהם יחתמו אלא להבטיח דמי השבחה גבוהים על שניהם, לפי החישוב של שכר ברוטו כפול 3. ברור שאף אחד לא ישלם 3 מיליון שקל על ריקן או 2 מיליון על מויאל, אבל זה יעזור למקסם את שמי ההשבחה על שניהם לכ- 1.5 מיליון שקל לכ"א. גם על בראשי, בן שושן וחדד בית"ר יכולה לקבל דמי השבחה, אבל זה בתנאי שה-3 יעברו לקבוצה אחרת בארץ בלבד ויהיה טוב אם נקבל מיליון שקל על שלושתם, ויש סיכוי לא נמוך לגביהם שהם כן יישארו. רק נס ישאיר את אלי כהן שאמר אתמול שהוא לא מוכן להמשיך בתנאים כאלה. אלי הוא לא הבעיה, והבעיה היא מי שכן הולך להישאר, כל אותם אנשי הנהלה וצוות מקצועי כושלים: מנהל השיווק שבנה קבוצה בלי ספונסרים ועם 1500 מנויים, המנכ"ל-קב"ט שמוציא על אבטחה הון תועפות אבל אנחנו מקבלים זין בפיתה, היועץ המשפטי שלא יכול להוציא לפועל תביעה צודקת אחת, הדובר שלא עושה כלום כדי לשמור על שקט בקבוצה או לבאר מה הולך שם, החשב שכבר שנה שלישית או רביעית ברציפות מכין לנו תקציב שמוביל לגירעון כבר בינואר, המנהלים המקצועי של הנוער שפשוט נכשל (למרות שלאזולאי כן מגיע תפקיד אחר בקבוצה) ולמנהל הרגיל שתחתיו היה בלגן רציני בקבוצה, הסקאוט שאין לו בכלל עבודה במועדון ומעל כולם היו"ר הכושל שנותן לכל זה להתנהל! כל אלה חייבים להיבעט מהקבוצה על טיל ואסור שזה ייגמר בש"ג. עכשיו לכאורה לכאורה טביב אמור לחזור למו"מ, אבל לא נולדנו אתמול ותחושת בטן פסימית-ריאלית-ריאלית אומרת ששוב נבנה קבוצה טלאי על טלאי - קצת מכירות שחקנים, קצת תורמים, קצת גידמאק וקצת דחיית חובות... מי ש-100% לא ימשיך הם סדאייב וקאדייב. מתנדנדים נוספים (הסיכוי שהם יישארו, לעניות דעתי): * ערן לוי - תלוי ברצון המאמן הבא, ועד כמה הוא מוכן יהיה להתפשר כספית. (25%) * אוהד סיידוף - תלוי בהתפתחויות עם הרוש. (60%) * מתן בראשי - תלוי בדרישות שלו ובכסף שיהיה לקבוצה (50%) * דינו שקבורץ - תלוי כמה כסף יהיה לקבוצה (75%) * חיים מגרלשווילי - תלוי בהצעות שיש לו מקבוצות אחרות לעומת הכסף שיהיה לקבוצה (20%) * שי חדד - תלוי בדרישות שלו הפעם וכמה כסף יהיה לקבוצה (50%) * דריו פרננדס - תלוי בהתפתחויות המקצועיות עם הקהל והאוהדים בעיקר (75%) * דומיניק גלאבינה - תלוי בהרבה גורמים: הצעות מקבוצות אחרות, הישארותו של שקבורץ והמאמן הבא (40%) * סטיבן כהן - תלוי בהצעות מקבוצות אחרות, ומעמדו המקצועי הצפוי (50%) * עמית בן שושן - תלוי בהצעות אחרות שהוא יקבל ובכמה כסף יהיה לקבוצה (50%) * חן עזריאל - תלוי בדרישות הכספיות שלו, בכמה כסף יהיה לקבוצה, וכמה חיפה תהייה מוכנה לשלם לו בעונה הבאה (35%) קיץ נוראי צפוי לנו, כשבטווח גם אמור להיות הסקר המסורתי של בית"ר.נט (ריקן הולך לשבור את השיא של הרוש מלפני 3 שנים על הפער מהמקום השני...). שיהיה לנו בהצלחה ויאללה בית"ר. עריכה: הפייסבוק השתלט גם על הסקר המיתולוגי של בית"ר.נט, והשנה הפרוטוקול לבחריתו של אבי ריקן (יש רק 9 אפשרויות...) יתבצע דרך הפייסבוק, או שאולי שוב קובי יגייס מצביעים ויהפוך את התוצאות ביום אחד בדרך לזכייה שלישית ברציפות? מצביעים פה
http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.142166.html בהתחלה ברקוביץ' צדק שטביב פשוט לא רוצה להכניס כסף, אחרי זה איציק נכנס בו חזק כשאמר שדדש לא יחזור להיות יו"ר כל עוד אין מה לקחת. מצד אחר נאה דורש נאה מקיים וגם אם הוא רוצה להמשיך להילחם ולנסות להוכיח את עצמו - שיוותר לעצמו על החוב. הילדים שלו לא יגוועו ברעב ולא יפלטו מהלימודים. חשבתי על זה ומבחינת מספרים, אם אנחנו חייבים 12 וחצי מיליון שמהם אפשר למחוק לאיציק לפחות מיליון וחצי, להגיע להסדר עם בן שושן וברוכיאן על עוד איזה חצי מיליון - ויש לנו 10 וחצי מיליון שקל בשביל לפתוח דף חדש, ואת זה אפשר לעשות גם בלי עזרה של ארקדי, בלי טביב ובלי עמותה, אם רק איציק מוכן להתאמץ עכשיו ולחזור לדברים שהוא לא אוהב לעשות (להפעיל לחץ על שחקנים כדי שיעזבו), והוא מסוגל לעשות הכל תוך חודש אחד כדי שב-1 ליולי כבר נדע מה מצבנו ונוכל להתכונן. מפעילים לחץ על קובי וריקן לעבור לקבוצות בארץ - זה 3 מיליון שקל. למכור את הרוש לאיזושהי קבוצה באירופה - 3.5 מיליון שקל. ברקת אמר שהוא גייס משהו כמו 2.5 מיליון שקל. ואת המיליון וחצי שנשאר אפשר לכסות במכירת דסה, ועוד יישאר לנו מזה איזה מיליון לתקציב של העונה הבאה. עכשיו צריך גם תקציב מינימום של 11 בערך (וזה אומר שמקצצים ובכוח בהוצאות אבטחה, ושכר של כישלונרים): 4.5 מההתאחדות, מיליון שנשאר ממכירת דסה, מיליון שקל קרן לידידות, 2 מיליון שקל כרטיסים (הערכה נמוכה, אבל עדיף לנו לתת כאלה), מיליון שקל מספונסרים לחולצה (!!!), מיליון שקל שילוט, מיליון שקל מנויים - וכבר הגענו ל-11.5 מיליון שקל וזה בלי תביעה אפשרית ממס הכנסה, בלי הקצבה מהעירייה, בלי תשלומי הורים בנוער, בלי דמי השאלה של שחקנים, בלי מענקי מיקום, הגינות, רייטינג ועוד כל מיני בונוסים מהטוטו, בלי מענק גביע טוטו. כן אפשר לבנות קבוצה שגם אם היא לא תהייה מפחידה, היא תהייה נקייה מחובות ונגישה לכל מי שמעוניין לקחת אותה על עצמו, ואפילו לאיציק יש את האפשרות לבזבז את ה2-3 מיליון שקל שהוא מבזבז כל שנה סתם ככה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx.
דדש גזל כסף מקופת המועדון, קורנפיין קיבל משכורת מהמעסיק שלו, יחי ההבדל הקטן. ומי אתה שתדרוש מבן אדם לא לקבל את השכר המגיע לו כי "הילדים שלו ממילא לא יגוועו ברעב" זאת חוצפה ועזות מצח שאין כמוה, בטח שמדובר בבן-אדם שכבר יותר מ-4 שנים מנהל לבד מועדון(אם הוא מצליח או לא זה דיון נפרד) בלי בעל בית ועם אוהדים שיורדים לו לחיים וקוראים לאשתו זונה מול הבית ומקללים את הילדים שלו בבתי ספר. וכל החישובים האלה שווים לקליפת השום, הם לא היגיוניים ולא ריאליים ומבלי לפגוע נראים כמו עוד אחת מהפנטזיות הלא הגיוניות שלך, ונניח שכל זה אכן קורה זה עדיין אפס התקדמות שאתה מוותר על כל השחקנים שלך שעוד שווים משהו לא מאריך חוזה לכל שחקני ההרכב, מאבד את המאמן שלך(וספק אם תמצא מאמן ראוי בתנאים האלה), אין לך אפשרות להחתים אפילו שחקן זוטר ויש לך לשלם עוד ערבויות לעונה הבאה. ומי נראה לך מספיק טיפש לשלם על דסה מיליון ש"ח?
שכר עתק שהוא קבע לעצמו בלי פיקוח ובלי קשר לכלום, לרבות שכר של מנכ"לים אחרים בליגה שחברים בפורומי מנכ"לים עולמיים ועושים לא פחות עבודה ממנו (דמאיו למשל), וגם מצליחים בה? השכר הזה (שהוא ממילא לא מקבל עכשיו) לא מונע ממנו לחיות ברמת חיים גבוהה, וגם על כל השיער שהוא איבד בתקופתו כיו"ר בבית"ר - יש לו מספיק כסף בשביל פרופסיה. אני לא מקנא בו על מה שהוא, אשתו והילדים שלו עברו מאז גמר גביע המדינה לנוער 2009/10 שהפסדנו לראשון (באותו משחק יידו אבנים לעבר הרכב שלו, ושם הכל התחיל...) והוא ראוי להמון הערכה על מה שהוא ניסה ומה שהוא עשה בכל הנוגע לטיפול בגזענות ובאלימות, אבל הכסף הזה (משהו כמו רבע מהגירעון של הקבוצה!) זה לא מה שימחק את הקללות המכוערות שהופנו לעבר אשתו מול הילדים שלו. 1. איזה מהחישובים לא הגיוני או לא ריאלי? הדבר הלא הגיוני היחיד שאני רואה בזה זה שיהיו לנו, בית"ר ירושלים, רק מיליון שקל ממכירת מנויים, אבל לצערי זה יותר מריאלי... 2. תתעורר! אנחנו לא הולכים להתקדם וכרגע אנחנו לא יכולים לעשות כלום עם הגירעון החונק הזה. יתחילו משחקי גביע הטוטו ושוב יהיו בעיות של כסף להסעות. קובי מויאל ואבי ריקן לא יעזבו רק אם ינחת פה איזה מיליארדר חדש שיהיה מוכן לשלם להם 200-250 אלף דולר נטו. הם יעזבו בכל אופן. גם הרוש (שמתחיל למצות את עצמו מקצועית, ועבר תקופה קשה עם ה"אוהדים" של הקבוצה) כבר שואף להתקדם, ולא תהייה לנו ממש ברירה לגביו. בבחירה בין להתפרק לגמרי ולהפוך את השלט "מ-1936 ולתמיד" למ-1936 עד ה-26.1.2013" לבין להפוך לקבוצה ממש קטנה אבל נקייה מחובות, אני מעדיף את האפשרות השנייה. התקציב של עכו עומד על 9 מיליון שקל, והם מעמידים קאדר שחקנים לא פחות טוב ולא יותר זול משלנו. זה הכל עניין של התנהלות. יש לנו משהו כמו 13.5 מיליון שקל תקציב בלי שום בעלים ושום עמותת אוהדים, לפי החישוב שלי (שתואם את הדיווחים משנים קודמות על ההכנסות הטבעיות שיש לנו, 12-13 מיליון שקל) - זה מספיק כסף כדי להחתים את רוב השחקנים שמסיימים חוזה ולהוסיף לזה 2-3 שחקנים. אם כמובן ובתנאי שליו"ר שלנו יקראו ציון ויצמן/ דני לאופר/ משה דמאיו/ קובי בלדב, ולא איציק קורנפיין. בגלל שאני ריאלי ואנחנו נשלם שוב 4 מיליון שקל אבטחה, 2 מיליון שקל שכר כלומניקים בהנהלה ועוד 2 מיליון שקל שלאף אחד אין מושג איפה הם - אני שומר על הערכות ריאליות, ולא מפתח ציפיות שנצליח להחתים את עשהאל בן שבת. סך הכל הסתדרנו לא רע עם בראשי, שקבורץ וכחילה, אפילו שהם ספגו שער וחצי למשחק... לגבי מאמן - גם אם לא נחזיר איזה קליבר כמו רוני לוי, יש כמה אפשריים בשוק: מזרחי, אוחנה, עזורי, ויהיו עוד כמה שיתפנו בקיץ... קרית שמונה, הם רצו אותו כבר בינואר. אם אלעד גבאי עוזב והם נשארים בלי מגן ימני, ובטח אחרי יורו הצעירות בתקווה שהוא ישחק, אני מאמין שנמכור אותו גם ב-2.5 מיליון שקל. DJR דיבר על מיליון דולר בינואר...
אנשים מודעים לעובדה שכדי ששחקן יהפוך למבוקש ביורו הצעירות לא מספיק שהוא ישחק אלא הוא גם צריך להיות טוב. דסה לא טוב.
איציק קורנפיין הפתיע אותי אתמול עם ההתפרצות על ברקוביץ', מדובר באינטיליגנט ובאחד שהוא נעם הליכות בסה"כ. כמובן שברקוביץ' הקצין - קורנפיין ממש לא דואג לכיסו הפרטי אלא באמת אכפת לו מבית"ר ירושלים, וקורנפיין מתראיין מעולה, יודע על כל שקל שיוצא בבית"ר והוא די שיכנע בחלקים מסוימים - אבל אי-אפשר שלא לדבר על הכישלון המקצועי. אני מופתע שלא שאלו אותו על כל המיליונים של גאיימדאק שהיו אמורים להספיק ל-20 שנה ולא לשלוש עונות וגם על הקשר הרציף עאלק עם גאיידמאק. ברור שהגזענות מרתיעה רוכשים אבל לא יכול להיות שמועדון בסדר הגודל הזה יהיה על סף פשיטת רגל ולא ימצא בעל-בית. לבית"ר יש 9 נשמות וכל עונה היא שורדת, אבל עם עזיבתם הצפויה של ריקן, הרוש ומויאל וכשאף מאמן בריא בנפשו לא יסכים לקחת את הקבוצה בצורה כזו - בית"ר בצרות.
ואיינבינדר טוב? בשוק המגנים הנוכחי, אם ק"ש מוכרת את גבאי, וסוכן טוב (מי הסוכן של דסה?) ממנף את ההופעות שהוא יתן ביורו - הם יהיו מוכנים לקחת מגן צעיר שכבר הראה שיש לו לא מעט כישרון. חוץ מזה - תאמר שאני נאיבי, אבל אני בונה על זה שבעלי שאר הקבוצות לא יתנו לבית"ר להתרסק.. נגיד שדסה באמת עד כדי כך גרוע שאף קבוצה לא תצטרך אותו - יש את האופציה של בן שושן. אם הוא עובר לקבוצה בארץ, אנחנו זכאים לדמי השבחה בעבורו. מיליון שקל. יש לך כשל כרונולוגי. גידמאק לא אמר באותה תקופה "אני משקיע 400 מיליון שקל בביתר", אלא "אני משקיע בבית"ר כל שנה כמה שאני יכול". וזה יכול להיות שמועדון כזה ימשוף 1000-2000 אוהדים למשחקי בית קריטיים? וזה יכול להיות ש-1700 אוהדים יתגייסו כדי להוציא את המועדון לדרך חדשה? בטח יכול. כן אה. ממש צריך 18 נשמות בשביל לשרוד עם תקציב שנע סביב ה-20 מיליון שקל... הסיבה שאנחנו "שורדים" ולא יוצאים לדרך חדשה, לא מעט נעוצה בקורנפיין. ברקוביץ' אמר לפרקים דברים נכונים לגמרי, איציק ענה בצורה שקולה ונכונה. לא שזה אומר שקורנפיין חף מאשמה, פשוט התקשורת לא יכולה לסקר כל קבוצה לעומק וב-20 דקות להספיק לדון את כל זה. הסקאוט מתקופת גידמאק על קפטן קבוצת הנוער מאותה תקופה... מישהו מטיל ספק בדודו דהאן? ראיון עם דינו שקבורץ :aaa8: