בחיפה יש לריקן עמדה מצויינת באמצע במקום גולסה שהדיבור על זה שהוא עוזב. ולדעתי גם אם לא, מבחינה הגנתית לא נופל ממנו, בעיטה מרחוק ותנועה בלי כדור עולה עליו אבל פחות טוב עם הכדור ברגליים. שחקן לקבוצות שמשחקות כדורגל, כשבית"ר עושה את זה הוא השחקן הכי טוב על המגרש, כשהיא לא עושה את זה, הוא לא זה שיגרום לנו להיות טובים, לכן אני חושב שהוא מאוד מתאים לקבוצות גדולות. הפועל מועדון רקוב, אין לו מה לחפש שם.
לא משנה עד כמה היא רקובה גם הפועל תתחדש מתישהו, כדי לעשות את זה היא לבטח תזדקק לשחקנים כמו מויאל וריקן שבעמדות שלהם הם מהטובים שהיא יכולה להביא ולא תפוסים כבר ע"י מכבי/חיפה/ק"ש. במכבי חיפה אני לא רואה אותו משחק בהרכב כאשר נמצאים לפניו עוד 4 שחקנים התקפיים ורק קשר הגנתי אחד מאחור, נגמרו שם הימים של עטר. בכל מקרה מהדברים של ריקן לאחר המשחק ובכלל בתקופה האחרונה אפשר לומר כבר בפה מלא שהוא יעזוב ב90% מבלי לדעת מה הולך מאחורי הקלעים, כמו איינבינדר, ורד, טיבי ואם נלך יותר רחוק אז ארבייטמן ומליקסון שוב אנחנו מאבדים שחקן לפני שהוא מגיעים איתו להישגים רק בגלל ניהול כושל ובעיות כלכליות.
אבי בכל קבוצה יכול לשחק בהרכב הפותח והכסף שבית"ר תקבל יקבע בסופו של דבר לאן הוא יילך למרות ששוב הוא מבחינתו רוצה להישאר במועדון גם במחיר של הפסד כספי
איציק, גם אני, אתה או חסה יכולים בקלות להחליף את מויאל אנחנו אמורים לקבל עליו סכום כלשהו אם וכאשר הוא יעזוב?
באמת יצחק, באמת? קורה שנכשלים עם זרים והם לא מתאימים מקצועית או מנטלית. גם היה ברור שמביאים את קאדייב כדי לחזק את הספסל. ונראה לי שמה שסדאייב וקאדייב עברו בישראל, וההד שזה יצר בעולם, לא קרה לשום עובד זר אחר בתולדות מדינת ישראל... זה באמת נוראי. הוא עצמו לא השה הכי תמים בעולם, אבל עדיין קשה להאמין מה הולך לקרות בגלל מה שהיה מסביבו. קראתי היום בבית"ר.נט על זה שהוא אפילו לא מתאמן כבר עם הקבוצה. אלא אם הוא פצוע, איבדו את הצפון לגמרי בקבוצה... איתן טיבי שייך לקטגוריה אחרת, של שחקנים שלא מצאו את עצמם, בין היתר כי שמו אותם בעמדה לא מתאימה, ולאף אחד (כולל האוהדים שאוננו על שחקני בית והרגו אותו) לא הייתה כלפיהם סבלנות. אלא אם נקבל את כל הכסף מהתביעה נגד מע"מ+תביעה נגד אדלר ולוין+תביעה נגד רוני לוי+תביעה נגד אופירה, אין לנו מה לחשוב על להשאיר את מויאל וריקן ורק להתפלל שאף אחד מהם לא יפזול לאירופה, שלפחות נקבל 2-3 מיליון שקל עליהם. מי שהתמהמה עם הארכת החוזה (מה מי? ברור ששפיציק!) שלהם, כשאם ממש אבל ממש אין כסף והם לא מסכימים (בצדק) לחתום על חוזה של חצי מיליון שקל, או שהבקרה לא מאשרת לחתום על שום חוזה לטווח ארוך (הם יכולים?), למכור אותם לאירופה כשעוד היה להם חוזה. עכשיו מ-2 השחקנים הכי מוכשרים שלנו ב-20 השנה האחרונות בקבוצת הנוער (בלי הגזמה) נקבל זין בלחמניה. אם כבר צריך להילחם על מישהו זה על מתן בראשי. לא יכול להיות שנגדל שחקנים בשביל רמת השרון! אם כבר חושבים על הקיץ, אני מקווה מאוד שהשנה יהיה מי שיתמרן במה שעאלק אין לקבוצה כדי לבנות משהו סביר ויחזיר לבית"ר איזשהו כבוד, חזון והרתעה לקבוצה ולאוהדים. או במילים אחרות - שמישהו יבוא במקום קורנפיין. ואם להיות עוד יותר מדויק, כי אין מי שהולך להעיף את איציק - שחייזרים יחטפו אותו וישימו לנו יו"ר נורמלי במקומו. רק לחשוב ולהתכונן לזה נהייה מדכא...
היו"ר הכי איכותי שהיה למועדון הזה אי פעם ואתה ויתר המשמיצים, המקטרגים, המנהלים הדגולים בשקל (איזה מושג יש לכם בניהול קבוצת כדורגל באמת?) והחכמים בדיעבד יעריכו מה שעשה בבית"ר (ובעיקר את הביצים שהיה לו להילחם בגזענות במחיר ירידה לחייו דבר שלאף יו"ר לא היה אפילו את האומץ לעלות על הדעת) רק אחרי מנת הבית זונות שתקבלו מטביב.
אם איציק קורנפיין הוא היו"ר הכי איכותי שהיה למועדון אי פעם אז זה אומר הרבה יותר על שאר יושבי הראש מאשר עליו. כל הכבוד לו שנלחם בגזענות, הוא עשה את זה בצורה הגרועה ביותר אי פעם והביא להחמרת הבעיה. כמו בכל דבר שקורנפיין נלחם בו במהלך הקדנציה שלו (הגרעון לדוגמא). והעובדה שטביב יהיה גרוע לא קשורה לנזקים שקורנפיין עשה למועדון הזה בשנים האחרונות.
שניכם טועים ומגזימים. כל הכבוד לאיציק על זה שהוא הראשון שנלחם בגזענות, באלימות, בגזענים ובאלימים ועל זה שהיו לו ביצים לעשות את זה, הוא כן הביא לתוצאות וכבר לא שרים בטדי "הוא לא נביא". הוא כן עשה את כל שביכולתו והביא לכך שהמשטרה תתחיל לעשות את החלק שמוטל עליה. לאף אחד אחר בתוך בית"ר, לא בעלים, לא איש הנהלה, לא מאמן, לא שחקן ולא אוהד לא היה את האומץ להצביע על האוהדים הספציפיים של הלה פמיליה בפני המשטרה ולהרחיק אותם מטדי. מעריך את זה מאוד. איציק לא ניסה אף פעם להלחם בגירעון של הקבוצה. אחרת הוא לא היה דוחה משכורות, כולל זו שלו, לא היה דוחה חובות ומהתרפפ"ח בשביל להחתים את סרג' איילי וחודשיים אחרי זה את יבואה והיה הולך ומחפש להוציא שקל איפה שרק אפשר. זה לא מה שאיציק עשה, בגלל זה אנחנו היום עם 15 מיליון שקל גירעון, ואיציק קורנפיין הוא יו"ר כושל ברמות. כן, פניג'ל הליצן ודדש המושחת עדיפים עליו. גם על ותיקים יותר כמו נחמיה, ריבלין ורומן שמעתי דברים טובים. אני בטוח שאתם לא היינו צריכים היום להשלים עם עזיבתם של מויאל וריקן. איציק יהיה טוב מאוד בתור מקשר בין ההנהלה לאוהדים, או משהו כזה שיהיה אחראי על ענייני האוהדים, אבל בשביל להביא ספונסרים, להחתים שחקים ולהתוות לקבוצה דרך ביחד עם מאמן - הוא צריך להשאיר למישהו אחר. אני מוכן לעשות את זה. לא בהתנדבות, אבל אני בטוח שהחזרי נסיעות מירושלים לרחובות יעלו פחות משכר של מיליון שקל ורכב.
כן כי קורנפיין החליט לשלם לארזי משכורת על העובדה שהוא היה פעם שוטר ולהחתים אותו לכמה שנים ואז להפסיק את התמיכה בקבוצה בבת אחת.
מאז בית"ר קיבלה עוד 3 מיליון שקל, 3 מיליון שקל שמכסים את השכר שלו, אבל ניחא. איציק כן ממשיך להעסיק שוטר אחר (סנ"צ בדימוס, אם לדייק) כדי שהם יצמצמו את הוצאות האבטחה שלנו, ומשום מה בית"ר ממשיכה לשלם על הביטחון כמו 3 הקבוצות שמשלמות הכי הרבה מלבדה... וזה רק סעיף אחד.
3 מיליון ש"ח זה רק דוגמא לבנאדם אחד שלא עושה כלום. מה עם החובות על הקניות של אבראו (ששיחק פחות או יותר שלושה משחקים במועדון) ויצחקי? ומה עם החוזים של יצחקי, בן שושן וברוכיאן? בתור אחד שאין לו בכלל טענות לגאידמק אתה יודע להפיל הכל על קורנפיין.
אין לי בכלל טענות לארקדי גידמאק? לא חסר, אבל אפשר להכניס אותן בפרופורציות ביחס לבנאדם שבתפקידו השקיע 400 מיליון שקל שהביאו לנו דאבל, אליפות, גביע, טוטו, את עידן ורד ואת אלי דסה. ברוכיאן ובן שושן הוחתמו לחוזה ארוך טווח בתקופה שהכסף זרם בבית"ר ואף אחד לא חשב שיום אחד הוא יפסיק לזרום, והם נחשבו לשחקני נבחרת ואם לא היינו מחתימים אותם על חוזים גבוהים הם היו עוזבים בחינם לאירופה. בוא נאמר שאם הם היו מממשים את הפוטנציאל שלהם, הם היו נמכרים, כמו יצחקי. יצחקי זה בערך השחקן היחיד שקורנפיין כן התנהל איתו נכון, ומכר אותו ב-2 מיליון דולר, בגלל זה גם העניין של החוזה שלו לא רלוונטי. זה טבעי לגמרי שכשמצבה הכספי קבוצה, חברה או אדם עשיר יורד, היא מוכרת את הכנסים הכי יקרים שלה שגם עולים הכי הרבה (שכר), וממשיכה הלאה. אם ברוכיאן ובן שושן לא היו כאלה אפסים, גם אותם היינו מוכרים ועושים עליהם קופה. אבראו זה פארסה מביכה של גידמאק, אני מסכים. ועדיין האשמה על כך שעד היום אנחנו משלמים על הסוכנים שלו, לגנק, לברוכיאן ובן שושן - היא של קורנפיין. היו לו 4 שנים להחזיר את החובות האלה והיה לו גם מאיפה: אם הוא לא היה רושם לעצמו מיליון שקל שכר, לא היה משלם שכר לסקאוט המהולל, לא היה משלם 5 מיליון שקלים בשנה לאבטחה, לא היה מאפשר לאורי ונעים להחזיק סגל של 30 שחקנים, לא היה מחתים את מאיר אלקבץ ועדן מלכה ל-5 עונות, לא היה מאפשר לאורי להחזיר באמצע העונה את יונתן זדה ולהביא את יבואה חודש אחרי שהוא הביא את איילי, אם הוא היה מתנה את מכירתו של אלבארז באיזה שקל תשעים, אם הוא היה מחתים שחקנים לפני שנגמר להם החוזה כדי שהם לא יעזבו בחינם, אם הוא היה מגייס השנה ספונסרים ליותר מ-3 משחקים ואם הוא יחד עם "מנהל השיווק" שהוא הביא היו עושים משהו כדי למכור מנויים וכרטיסים בקצב קצת יותר גבוה מזה של הפועל חיפה וזה רק על קצה המזלג... (וגם האוהדים לא נקיים מאשמה). לא רק שהגירעון שלנו היום היה מסתכם ב-5 מיליון שקל (הבזיוניים) על הזרים, אלא בקיץ גם היה לנו כסף להחתים את בן שבת, ולהסיע את שקבורץ לבדיקות רפואיות, רחמנא ליצלן!
וואו הוא הביא לנו את עידן ורד ואלי דסה? איזה מלך יא אללה! נניח גם שכל מה שכתבת על קורנפיין נכון(וחלק באמת נכון) מעניין מי הבחור שנתן לו יד חופשית בניהול בית"ר? לא קשה לנחש. גם אם קורנפיין רק חיבל בבית"ר בתקופתו כיו"ר הוא עדיין רק שכיר של גאידמק שעודכן ע"י איציק בכל צעד וכנראה נתן את ברכת הדרך. להזכיר כל פעם את ה-400 מיליון דולר שארקדי השקיע זאת דמגוגיה בגרוש. ארקדי השקיע את הכסף שהיו לו מניעים פוליטיים ואישיים, ברגע שהוא לא היה צריך אותנו יותר הוא הפסיק להשקיע ופעם בכמה זמן יודע טוב להתעלל בנו. זה כמו שאישה שבעלה מכה אותה כבר 4 שנים כי היא כבר לא מושכת בעיניו לא תתלונן עליו במשטרה כי בתחילת הקשר הוא מתייחס אליה כמו מלכה וקונה לה מכל הבא ליד, אין כאן שום היגיון והקשר עם ארקדי מיצה את עצמו לפני יותר מדי זמן כדי שנמשיך להיות תלויים באיזה אוליגרך רוסי לא יציב בעליל. עכשיו גאידמק מסרב גם לשלם את המשכורת של סיום העונה, למה? 1. כי נוח לו להמשיך להתעלל באוהדים ובקבוצה. 2. כי הוא לא באמת רוצה למכור את הקבוצה. 3. כי הוא לא לוקח אחריות על המעשים שלו, הרי הוא זה שפירק את הקבוצה בפברואר. 4. כל התשובות נכונות. אתה מצפה מבן אדם שפתאום באמצע ינואר החליט לשחק אותה ג'נרל מנג'ר, לקח את הקבוצה לטיול שנתי בצ'צ'ניה, הביא 2 שחקנים על דעת עצמו(בשיתוף עם אלי כהן כדי שלא תקפוץ) דאג לטפטף את זה לשרמוטה מONE שעתיים לפני המשחק נגד בני יהודה וחירבן לנו את העונה מקצועית שיקח אחריות על המעשים שלו ויסגור את הגירעון שהוא עצמו יצר(רק סידורי האבטחה של הצ'צ'נים עלו הון תועפות עבור קבוצה כמו בית"ר) ושרבאק ישלם משכורות לשכירים שלו! אבל עזוב הוא הביא לנו את אלי דסה, מי אנחנו שנבוא אליו בטענות.
כן, אלה היו צעדים גדולים, ורק חלק ממה שהוא השקיע (גם) בנוער ואת הפירות אנחנו רואים היום. אפילו שגולסה נפל בין הכיסאות, ושי מוטאי הוא בלוף. אתה צודק. אבל גם ניר ברקת למשל, התנה העברת כסף בהישארותו של איציק. יש דברים שאני לא יודע ונראה לי הם קשורים לפוליטיקה פנימית בירושלים. אני אשמח אם מישהו ישפוך לי קצת אור על זה. 400 מיליון שקל, לא צריך להגזים. אפשר לחשוב שכל מי שמשקיע בימינו כסף בקבוצה עושה את זה נטו ממניעים של אהבה לקבוצה ורצון לתרום לכדורגל. אם אתה קורא למיליון דולר שקל שהוא העביר בינואר דאשתקד, או ל-2 מיליון שקל שהוא העביר השנה - התעללות, אז יש לך ראייה סלקטיבית. אם אתה קורא התעללות לזה שהוא תיווך בין אלי כהן לבין טרק גרוזניי ואפשר להביא 2 שחקנים במחיר בדיחה - אז אתה סתם גזען. ההשוואה שלך לאישה מוכית היא-היא דמגוגיה, כי ארקדי לא עושה שום דבר לא חוקי ובטח לא מנסה להרע לניו בכוונה, הוא פשוט החליט שהוא מפסיק להתייחס אלינו כמו מלכה ולקנות לנו מכל הבא ליד. זה כמובן קשה ולא נעים (והזיגזוגים שלו אם הוא זורק לנו פירורים או לא שנמשכים עד אוגוסט מעצבנים ברמות), אבל אפשר לחיות עם זה. ו-6500 האוהדים שאיך שהוא עזב כבר לא קנו מנוי, או ה-15,200 שלא היו אתמול - לא ממש יודעים איך לחיות עם זה שהקבוצה "שלהם" היא כבר לא מושכת... הוא העביר את כל הכסף שהוא התחייב עליו בתחילת העונה. שלושה ניחושים מי חייב לקבוצה עדיין 600 אלף שקל... אז זה הוא שלח אוהדים לבית וגן כדי שישירו לסדאייב ללכת לאל אקצה, לשרוף את החדר של מאיר הרוש, לצעוק לאריאל הרוש שמחבלים חטפו את אחותו ומה הם עושים עכשיו לגופה שלה ולקלל את אמא של דריו המלך כי הוא אמר להם את האמת בפנים? את ההוצאות על המאבטח האישי של סדאייב וקאדייב הוא שילם מכיסו בלי קשר לתקציב של בית"ר. אני לא חושב שאפשר לבקר אותו על צביעות בזה שהוא מחליט שהוא דואג לבטחונם של 2 שחקנים, אבל לא לקבוצה. בטח אם הסיבה שהוא צריך לדאוג לזה היא בגלל חלאות גזעניות, שאפילו שהוא העביר להם בזמנו צ'קים נדיבים, הוא לא אחראי עליהם, ובטח אם גם האוהדים מראים בלי סוף כמה אכפת להם מהקבוצה הזו. זה שהבעלים של הקבוצה מדליף ידיעות ומאדיר את עצמו בקרב העיתונאית הכי מסוכסכת עם היו"ר והמאמן זה בעיה רצינית בקשר בקבוצה, אבל כן, זה מתגמד לעומת הדאבל, הגביע, האליפות, גביע הטוטו וההשקעה שלו במחלקת הנוער (מי יתן, ואולי גם מצחי אליחן, הראל פולק ומתן בן סימון - שהגיעו בתקופתו, נראה איזושהי תפוקה בעתיד). לא יודע אם שמעתם, אבל מוטי ירוחם (איש עסקים אוהד בית"ר שתרם לה 50 אלף שקל, שמועות שהוא חבר טוב של קורנפיין) עזב את העמותה "כי היא הולכת ומקצינה". לא יודע מה זה אומר הולכת ומקצינה, אבל כרגע בועד העמותה יש בדיוק 3 חברים (אולי 4 אם מחשיבים את ריינמן). בדיחה מהלכת, שאם היא לא הייתה על חשבון הקבוצה שלי (עזבו על חשבון הכסף שאני תרמתי) הייתי מתפקע מצחוק.