"400 מיליון בטווח של 8 שנים" הוא שם את כל הכסף הזה בהתחלה. מאז אנחנו חיים ארבע שנים על גרושים ונדבות אקראיות. די עם הדמגוגיה המגוחכת הזאת
אז גם 3 מיליון שקל בטווח של שנה וחצי זה גרושים. מילא להיות כפויי טובה, אבל אתם עצמכם (עם כל ההשתדלות שלכם ספציפית) לא הייתם קרובים לזה.
ההתחייבויות שגידמאק חתם עליהן והשאיר אותנו איתן מגיעות גג ל-20 מיליון שקל, או 25 אחרי החוק של מע"מ. גם ביחס אליהם זה לא ממש גרושים. עם ניהול נכון של איציק, ושמירה על אותם מספרי מנויים וכרטיסים גם בתקופה של אחרי גידמאק מצדם של האוהדים - גם החובות האלה לא היו רלוונטיים היום. כיום הם עומדים על 4 מיליון שקל התחייבויות שדחינו לעונה הבאה, כשהעונה אנחנו משלמים 2-3.
אז אם אני אתבל את ההודעות שלי הן יהיו פחות מעייפות? אני אכתוב את זה בכמה נקודות: * הדיבורים על זה שגידמאק הביא את סדאייב וקאדייב בניגוד לרצונו של הצוות המקצועי (=אלי כהן) לצורך אינטרסים אישיים בצ'צ'ניה/ חשיפה תקשורתית/ נקמה באוהדי בית"ר הם חסרי שחר וחסרי ביסוס, על אף מעורבתו במהלך הזה, שבזכותה נסללה השאלתם של השניים בחינם. * ניתן להאשים את אלי כהן שהוא נכנע לדרישות של גידמאק להביא 2 שחקנים מוסלמים, למרות שזה היה מנוגד לדעתו המקצועית, ובאותה נשימה צריך להאשים אותו שהוא שיקר במצח נחושה מעל כל במה. אבל כל עוד השניים כן התאימו לדרישות המקצועיות של אלי כהן, צריך לעמוד מאחורי ההחלטה שלו, גם אם היא תתגלה כלא נכונה. * שום דבר לא מצדיק גזענות, או מחאה שהמניע שלה הוא גזעני. לא לרצות שחקן מוסלמי בקבוצה כי היותו מוסלמי פוגעת בעקרונות הטוהר של הקבוצה/ בקבוצה מעולם לא היה מוסלמי ואסור לשבור מסורת/ מנוגדת לעקרונות של תנועת בית"ר/ גורמת למתח בן האוהדים לקבוצה ובכך נגרמת לקבוצה פגיעה מקצועית - פסולים מהיסוד. * זה מעצבן שגידמאק לא מעורב באופן קבוע ולא משקיע באופן קבוע ועוד יותר שהוא משנה את דעתו אם הוא משקיע בקבוצה או לא משקיע, ככה כל קיץ עד חודש אוגוסט מה שפוגע בהכנה המקצועית של הקבוצה - אבל כשאין אף רוכש או קבוצת רכישה שמוכנה ויכולה לקחת את הקבוצה במקומו, והוא כן משקיע ועוזר לקבוצה מדי פעם, צריך לשים את הכעס נגדו בפרופורציות. * הרעיון למרר לו את החיים כך שהוא יחליט שהוא מתנתק מהקבוצה ומוסר אותה למפרק מטעם בית המשפט (אם אפשר), וכל אמצעי והשלכותיו (ירידת ליגה) מקודשים על ידי המטרה שלארקדי לא תהייה שליטה בקבוצה, כי זה מה שטוב לבית"ר - הוא רעיון גרוע עם השלכות מאוד קשות שחייבים להימנע ממנו. * לגידמאק יש אחראיות על שקלאר וארזי כי הוא מינה אותם, והניהול שלהם שכלל התחייבויות עתידיות מנופחות גרם להרבה בעיות עכשיו, אבל בקרב כולם רווחה הדעה שארקדי גידמאק ישקיע בבית"ר לאורך זמן, כסף לא הייתה השאלה. השאלה הייתה אם גידמאק ישיג את המטרות שלו תוך כדי, דוגמת ראשות העיר בירושלים, בדיוק כמו שברלוסקוני השיג את ראשות הממשלה של איטליה, בין היתר דרך מילאן. אפשר לבקר גם את יוסי מילשטיין, שנתן לו עצת אחיתופל שיש לו סיכוי להיבחר לראשות העיר, אבל גם האוהדים בשוק מחנה יהודה שאמרו שהם יצביעו לגידמאק, צריכים לעשות קצת חשבון נפש... * בהמשך לאחראיות של גידמאק על המנהלים שהוא ממנה, כמובן יש לו אחראיות על זה שקורנפיין הכושל עדיין האחראי הבלעדי בניהולה של בית"ר ועל החובות שיש לקבוצה, אבל אי אפשר שלא להאשים את קורנפיין בזה. קורנפיין זוכה גם לגיבוי מצד ניר ברקת, לאו דווקא אחד שיש לו את אותם אינטרסים כמו לגידמאק, וניר ברקת הוא אחד מבעלי המאה (40 אלף מאות הוא גייס עבורנו בקיץ, ועוד כ-15 אלף מאות העירייה שבראשותו מעבירה לנו...), אז בהתאם לכך הוא בעל הדעה. המניע של ניר ברקת להתעקש על יושב ראש כושל? לא התעמקתי בזה. * הייתה עוד נקודה אחת לפחות שרציתי לרשום, כשאזכר מה רציתי לכתוב אני אביא אותה גם.
המועדון עצמו נמצא בצומת דרכים קריטי שהפעם באמת מאיים על קיומו בליגת העל של הכדורגל הישראלי ואולי בכלל על קיומו בנוף הכדורגל הישראלי כולל ליגת חובבים, הוא תקוע בין גזענות עלובה ומגעילה של חלק מהיציע לבין בן אדם קר, נטול רגשות ונוטה לשנות את דעתו מקצה לקצה במהירות האור, אני לא יכול להגיד שגאידמק הוא בעיה גדולה יותר מהחבר'ה הגזעניים אבל הוא בטוח לא בעיה פחות גדולה מהם, ושתיי הבעיות האלה מחזיקות את הספינה משני צידיה ומובילות אותה למקום לא טוב בכלל, ההחלטות של גאידמק לשחק בכל פעם ברגשותיהם של אוהדי המועדון גרמו לו לפגיעה קשה, הוא השקיע 400 מיליון שקל בארבע שנים כשמתוכם לפחות 100 מיליון הלכו לאנשי מנהלה: שקלאר, ארזי, זרגרי,מילשטיין, דודו דהאן, איתן מזרחי ושות' שעשקו את קופת בית"ר עם קופונים אדירים על שחקנים שלא תמיד שווים את הכסף(על פינטו למשל דהאן הרוויח יותר ממיליון וחצי שקלים, על טוטו רושל הסוכן שלו הרוויח כשלוש מאות אלף שקלים חדשים וזה אחד משחקני הפח הגדולים בתולדות המועדון(חוץ מהגול נגד הפועל במשחק האליפות לא תרם כלום ועל שוונקי הסוכן הרוויח בסביבות ה850 אלף שקל), שום דבר לא הלך לתשתיות ולא הלך לדברים שהם הכרחיים לקיומו של המועדון למרות ששמעון צ'רנוחה(כן האגדה הבית"רית) היה מגיע יום יום לבית וגן ואומר לשקלאר, ארזי וכל היו"רים שהיו פה שעדיף שישקיעו כסף בנוער ותשתיות, לא שהם צריכים להקשיב לכל מילה שהאגדה הזאת אומרת(הוא מדבר הרבה שטויות אבל בית"ר זורמת לו בעורקים, לא מחמיץ אף משחק של קבוצות הנוער והנערים של המועדון, על הבוגרת אני בכלל לא מדבר והוא לא מוכן בשום פנים ואופן לשמוע על ישיבה בתא הכבוד, תמיד תמיד יושב במערבי למטה) אבל יש לו גם דברים חכמים לומר, ככה שלהגיד 400 מיליון זה אמנם נכון אבל זה מספר שמייפה את המציאות לטובת גאידמק, כבר ארבע שנים פחות או יותר שהוא לא מתפקד כבעלים של הקבוצה הוא אמנם רשום כבעליה אבל לא מתנהג כבעליה, הזרמת הכספים כמעט ואיננה קיימת(סך הכל מיליון שקל הזרמת בעלים, זה אמנם יותר טוב מאפס אבל במונחי כדורגל זה כלום, זה בדיוק השכר של קורנפיין, שום דבר מעבר) ומנגד כל חודש בחודשו צצה בעיה חדשה ומרחפת מעל המועדון עננה כבדה של שחיתויות שהגיעה לשיאה בתקופת יובל המבולבל שהיה מרכיב הרכבים על פי מי שגל יוסף ביקש ממנו ויותר גרוע על פי קובי מויאל, ועברנו שלוש עונות של שפל חסר תקדים, ראינו את הפועל חוגגת דאבל בטדי, ראינו אותם חוגגים על חשבווננו העפלות לגמרים שהובילו לזכיות בגביע, על מכבי חיפה אני לא מדבר בכלל, נאבקנו בצורה קשה מאוד בתחתית הליגה במשך שלוש שנים רצופות, גירדנו נקודה אחריי נקודה, שקל אחריי שקל והדבר היחיד שהחזיק את קהבוצה מעל פני המים היה הקהל שלה, גזענים או לא גזענים בכל מאבק ירידה הקהל פיצץ את האיצטדיונים והיווה גורם מכריע בהישארות הקבוצה בליגה, השנה הקמנו את עמותת האוהדים, מכים שלא נחלנו הצלחה גדולה, סה"כ גירדנו מיליון וחצי-מיליון 800 אלף שקלים אבל כולם גם יודעים שאם העמותה הייתה מצליחה למתג את עצמה נכון ולהחזיק מעמד בכל שנה מספר החברים בה היה עולה, הייתה פה אפשרות למשהו היסטורי, כל ההסכמים כבר הוכנו וגם דגאידמק שלח מכתב שבו הוא מוכן לתת את המועדון לעמותה ולתרום באופן חד פעמי תרומה של שני מיליון שקלים, הכל היה מוכן לחתום על המסמך שחד וחלק היה מוציא את בית"ר לדרך חדשה ואחרת, אבל אצל הברון זה כנראה דגדג מדיי לוותר על הצעצוע שהוא נהנה להתעלל בו דקה אחריי דקה(מזכיר את הילדים בצעצוע של סיפור 2) והוא פתאום שינה גרסה, פתאום זה 100 אחוז או לא כלום והוא טרף את הקלפים, מי שחשב שהעמותה יכולה לאחר שגייסה מיליון וחצי שקלים לעמוד בכל התחייבויות הקבוצה חי בסרט, לא הייתה אפשרות כזאת, לבצע את זה היה בעצם להמית אות קלון על בית"ר ירושלים ולרסק אותה לגמריי, את העמותה צריך ללוות, לגדל אותה ולחבק אותה, לאט לאט להאציל אליה סמכויות עד שהיא תהיה גדולה, חזקה, מאורגנת ומנוסה מספיק כדי לעמוד במעמסה של לקחת את המועדון הכי מסובך בארץ תחת חסותה, אבל מה לרודן ולאהבת בית"ר? הוא לא הסכים לשום מתווה והעמותה חתמה לאחר התייעצות רבה(מתוך תשעה חברי עמותה אחד נמנע, ארבעה הצביעו בעד ההסכם, ארבעה הצביעו כנגד ההסכם, הפור נפל לאחר שהחמישי שוכנע על ידי אנשי העסקים להצטרף) הסכימה לחוזה הזה, וגאידמק חזר לנוח, עד הניצחון מול הפועל תל אביב ואז הוא התחיל להכין את השטח לקראת נחיתת הצ'צ'נים, ביום שבת אביבי בבוקר הוא החליט להטיל פצצה בלי ליידע אף לא אחד מאנשי המועדון! ושיגר לכתבת הבית שלו שהיא בעצמה פושעת נגד בית"ר: אופירה אסייג הודעה שאומרת שהוא עשה היסטוריה, גאידמק "הגדול" עשה היסטוריה והביא מוסלמים לבית"ר, שאופירה תוותר על דבר עסיסי כזה? מה פתאום, חמש דקות אחר כך היא פאף פירסמה את הידיעה שהציתה את הלהבה ומכאן הדרך לפיצוץ הייתה בלתי נמנעת, אדון חסה, אתה לא חושב שהיה צריך לבוא ולעשות את זה אחרת? אתה לא חושב שלדבר כזה יש צורך להכין קרקע? פאף אתה בא ועושה "היסטוריה"? ממש לא חמוד, ממש לא, זה כמו שאמא תבוא אלייך מחר ופאף תגיד שהיא מתגרשת מאבא כי היא מצאה גבר אחר, זה דורש הכנה, הכנה עמוקה שכוללת שיחות, שכוללת פעולות הסברתיות, שכוללת הרבה דברים שלגאידמק לא אכפת מהם, אז לבוא ולהסיר ממנו אחריות זה לשקר לעצמך, הוא אחראי גדול ומרכזי למה שקורה במועדון הזה והלב נשרף שנפלנו ליצר הנקמנות הזה שלו בגלל בן אלף אחד בשם יוסי מילשטיין שהבטיח לו הרים וגבהות, לטובתה של בית"R היא צריכה לצאת מידיו של הרודן גאידמק שבכל פעם בא ומוצא פתח חדש כדי לטרפד הצלחה ושגשוג כל שהוא של בית"ר ירושלים, והפעם הוא הגזים, בענק. בנוג עלחלק הגזעני בקהל: אין ספק שהם אשמים גדולים מאוד, הם בלעו את הפיתיון של גאידמק בצורה מושלמת, פשוט מושלמת והם חמורים אחד אחד חסרי שכל ובינה, והם נזק לא פחות עצום לבית"ר ירושלים אבל על זה גם בן, גם סמואל אט'ו, גם מיסטר ג'ו קול וגם אני ואתה נסכים במאה אחוז, אבל גם גאידמק אשם לא פחות, מה שעצוב שיש אלפים שפשוט עומדים באמצע בין שניי גורמים עוינים ולא יודעים מה לעשות, הם אובדי עצות, במיטוחד כשהשחקנים הנמושות מפנים את העורף לטובת חבריהם הגזעניים. נראה שהיחיד שיכול להציל את הספינה והלצעידה לחוף מבטחים זה ניר ברקת שאני רמוצה מאוד מכך שבחרתי בו לראש העיר וגם בבחירות הבאות הוא יקבל את הקול שלי, מה שהוא עושה למען בית"ר זה דבר שלא יסולא בפז וחבל שגם עליו הגזענים מתחילים להתעלק
זה נשמע כמו כתב הגנה של העמותה. אני נוטה לדחות אותו. אני לא תרמתי כסף כדי לראות איזה ילדה טסה עם הקבוצה לצ'צ'ניה, ולא תרמתי כסף כדי לראות כל מני חבר'ה שלא שמעתי עליהם מעולם יושבים בהנהלה של בית"ר. החבר'ה האלה השתכרו מהכוח והכסף שהיה להם בידיים ופישלו, ולצערי זה אומר שכנראה לעד נהיה תלויים בבעלי הון, כי כסף ברמה הזאת לא נראה יותר.
אין פה כתב הגנה לעמותה אחי מכיוון שהיא מיועדת אך ורק לאדון חסה שטוען שגאידמק נתן פה לעמותה איזו הזדמנות אמיתית לקחת את המועדון על כתפיו, על העמותה יש לי הרבה ביקורת, במיוחד על חמישה מחבריה אבל זה לא לימים הללו, יש דבר קצת יותר חשוב מאלף שקלים שלא יחזרו
הכסף מבחינתי הלך, מה שיותר כואב לי זאת ההזדמנות שהלכה. הקהל לעולם עוד לא יתמוך ביוזמה כזאת אחרי הכישלון של הנוכחית.
מירו, תחלק פעם הבאה את התגובה לפסקות כדי שיהיה אפשר לקרוא אותה... מה עם צחי אליחן, אלי דסה, הראל פולק, מתן בן סימון, עידן ורד, יוני סורוקין ונאור סבג? תוסיף לזה זרים שניסו לטפח בנוער (עם כל הכבוד לקאדייב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx) ושחקנים יהודים שהביאו מאקדמיות באירופה... גיא עזורי טוען שהוא ראה את גולסה וביקש להביא אותו, אבל ההנהלה סירבה. מנגד ההנהלה אומרת שטוברוק הייתה במגעים איתם לגביו אבלבסוף שלחה אותו לחיפה, ובתגובה הביאו לנו את שי מוטאי. ולגנוב שחקנים ממחלקות נוער אחרות זה לא ההשקעה המועדפת עליי. מה עם האקדמיה שכללה פנימיה והיום נשארו ממנה 2 דירות שכורות, מחנה האימונים בגרמניה בתקופת עזורי, התארים בנוער, הקבוצות שהקימו באיזורים אחרים בארץ, קבוצות צו פיוס, כל השחקנים שהיו בתקופת גידמאק בנוער ולקחו שם תארים והיום הם השלד של הקבוצה הבוגרת? כל זה זה לא השקעה בנוער ובתשתיות? גידמאק השקיע גם השקיע בתשתיות ניהוליות (גם בנה לקבוצה משרדי הנהלה, שמשמשים אותנו עד עצם היום הזה), אבל גם תשתיות צריך לתחזק, וכשאין כסף לא יעזרו גם מיליארד שקל שהושקעו בפנימיה, אם אין מי שיזרים מזומנים. קודם כל זה 3 מיליון, אפשר לדייק, למרות שזה עדיין לא מכסה הוצאות אבטחה לחצי שנה, בפועל איך שגידמאק שם את המיליון שקל האלה שחורף שעבר, או את ה-2 מיליון בקיץ הזה, התאפשרה החתמת שחקנים. כן, וככה עד תקציבים שעברו את ה-20 מיליון. סכומים שבני יהודה, שלא לדבר על עכו ורמה"ש לא מתקרבות אליהם. רק שאת בני יהודה ועכו ניהלו דמאיו וויצמן בהתאמה, ואצלנו הייתה הנהלה של דפקטים שמוציאה סכומים גבוהים מדי על כלום במקרה הטוב, והנהלה מושחתת שמעלימה כספים (זוכר את הדיון שלנו בתחילת העונה?) במקרה הרע. השנה, בלי שום ספונסרים - הייתה לנו "הכנסה חיצונית" (מה שלא נחשב להכנסות טבעיות של קבוצת כדורגל, כביכול) של 10 מיליון שקל - 4 מהתורמים שברקת השיג, 2 מפורום אנשי העסקים, 2 מארקדי גידמאק ועוד 2 (שצריכים להפוך ל-2.5?) של העמותה. אנחנו ממש לא קבצנים, פשוט מנוהלים גרוע. זה לא מה שראיתי ביום ראשון... רק אני שמתי לב ששתי ההצעות האלה לא סותרות אחת את השנייה? נציגי העמותה היו צריכים להעז. קודם כל, ברגע שהאוהדים היו רואים שהשליטה בידיהם אז אולי הייתה היענות גבוהה יותר. אפשרות שנייה - מיד איך שהעמותה מקבלת את כל המניות של הקבוצה, להתחיל למכור חלק מהן למשקיעים ולנהל מולם את המו"מ, שהכוח יהיה בידיהם והם יקבעו את התנאים. במקרה הכי גרוע - במקום לבנות את הדרעקטוריון הזה, היה אפשר להגיש בקשת פירוק. למה שהוא יסכים על מתווה שהוא נותן לעמותה זכויות, אבל משאיר על עצמו את כל החובות? אם ככה הוא פעל באמת, ואני נוטה להאמין לך יצחק, אז כן, גידמאק יצא חלאה, והרוויח וואחאד פרסום בתקשורת כשהוא מביא שחקנים מוסלמים רק כי הם מוסלמים. יכולת לספר את זה גם לפני זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx. אבל, ויש עוד אבלים גדולים שאני אגע בהם בהמשך - זה לא ממש מסתדר אם זה שגידמאק קם בבוקר והחליט לעשות היסטוריה. קודם כל, אמרת שהוא התחיל להכין את השטח אחרי הניצחון על הבועל, חודש לפני זה כבר פורסם על הנסיעה לצ'צ'ניה למשחק אימון מול טרק גרוזניי, ודובר על זה שטלמן איסמאילוב ירכוש את הקבוצה/ נקבל תרומה/ טרק תקנה מבית"ר שחקנים/ טרק תשאיל לבית"ר שחקנים, ב-9.1.13, 17 ימים לפני היום המחולל, היה לנו משחק נגדם, אלי כהן, שאליו נחזור בהמשך, ראה את קאדייב והתרשם ממנו, סדאייב הוא ללא ספק חלוץ שהיינו צריכים עם או בלי קשר לדת שלו, והידיעה על החתמתם הגיעה בבום. אם אתה זוכר לפני הטיסה, אלי כהן דיבר על זה שהוא הבין מההנהלה שבית"ר הולכת לקבל כסף בעקבות הנסיעה הזו, מה שלא גרם לו לומר כלום כשהוא הבין שאת הכסף הוא לא הולך לקבל, אבל לא מנע ממנו לבדוק קלטות של שחקנים מטרק ולבחון אותם. אלי כהן גם היה מאוד נחרץ בתקשורת כשהוא דיבר על הבאתם... אולי כהן שיתף פעולה עם גידמאק, שסך הכל רצה שהעניין הזה ישמר בחשאיות? גם בבית"ר.נט, האתר של הדובר, פמפמו על זה שהנסיעה מראה עד כמה "גידמאק התאהב מחדש בקבוצה", גם ספין שלהם כדי להסתיר משהו שהוא אולי ידע, או שגם הוא נפל בפח? סתכל על הפדחת של קורנפיין... היא כולה ממאבק בקהל הגזעני והאלים. זה לא נחשב לסוג של פעולה הסברתית והכנת הקרקע? ומה עם הנסיעה עצמה והדיבורים על הנסיעה לפניה? אני שוב אזכיר, רק 17 יום אחרי שבית"ר חזרה מצ'צ'ניה, החתימו את סדאייב וקאדייב. למי חיכו? מסכים, אבל אני לא רואה בעזיבה של גידמאק מטרה מקודשת, גם במחיר שהוא ימכור את הקבוצה לאיזה גל יוסף, פרוספר אזגי, גומא אגייאר, פלאטו שרון או יחליט למסור אותה לי. גם בית המשפט זה לא אופציה עדיפה. אם היה מי שיבוא במקום גידמאק, הייתי יותר משמח. הלוואי שאלה היינו יכולים להיות אנחנו האוהדים, אבל אנחנו האוהדים שרצו וזה היה אכפת להם, מונים 1725 אנשים. ככה אי אפשר להחזיק קבוצה. אתה יכול לפרט על ניר ברקת? כי נראה שהוא תומך בארקדי, ובקיץ התנה את התמיכה שלו בהישארות של קורנפיין... בהקשר לויכוח הסוער בין בני לאפנר בדיון האקטואליה - לא לעניין, ביחס אליך וגם ביחס לרוב השחקנים היא לא בדיוק ילדה, אלא חברת ועד לכל דבר (איך היא הגיעה לשם זה כבר דיון אחר...), לא היית מתייחס אליה ככה אם היא הייתה גבר מקריח ומאפיר בן 40 עם משקפיים ועניבה... אביטל היא לא ילדת וראייטי שהטיסו אותה בשביל הכיף (ולטוס לצ'צ'ניה באמצע החורף זה מ-זה כיף...) או איזושהי מיכל זאבי/ קרן פניג'ל שמסדרים לה קרבה לצלחת, זה יותר מלגיטימי, ובטח כשזה לא כלל הוצאות מצד הקבוצה שמישהו מהעמותה ילווה את הקבוצה למסע הזה, בשביל הקשר עם האוהדים (היא היחידה שהביאה דיווחים בזמן אמת על זה שחסמו את העיר בשביל האוטובוס שלהם...) ובשביל שהעמותה תוכל סוג של לבקר את המתרחש במועדון. לא שמעת אף פעם על איציק קורנפיין? על מנחם נידם? כי ההנהלה חבר, זה הם. הדירקטוריון סוג של מקבל איזשהן החלטות לגבי מדיניות, וזה באמת לא בסדר שלא נתנו לחברי העמותה לבחור את הנציגים שלהם, אבל רגע, התנאי של אנשים להיות בתפקיד מייצג כלשהו, הוא להיות מוכרים? אם כך, ל-80% מיש עתיד אין זכות קיום... לא נכון, גם לכסף יש תמורה. תאר לך שאתה תקוע באיזו עיר ואין כבר תח"צ, ויש לך בכיס כמה שקלים כדי לקנות מצרכים במכולת. אתה הולך קונה לחם, חמאה וגבנ"צ. עכשיו איך תמרח את החמאה? בדיוק בשביל זה, וכדי לא לכלכך את כרטיס האשראי או את הכרטיס של קופה"ח, יש את העמותה שהנפיקה כרטיסי חבר קשיחים...
להביא שחקנים לקבוצת הנוער זה לא לבנות תשתית, זה להשקיע כספים בנוער אבל גם זה למשך שנה-שנתיים- שלוש, לא לעשר שנים, להשקיע בתשתיות נוער ובוגרת זה לבנות מתקן אימונים שיהיה בבעלות המועדון, להשקיע בכל עונה שישה-שבעה מיליון שקל בנוער באופן הדרגתי וחכם לא להשקיע את כל הכסף רק בלקנות שחקנים ולשכן אותם באיזו אקדמיה שברגע שאתה מפסיק את תזרים המזומנים אתה לא יכול להחזיק אותה, להשקיע בתשתיות זה לא רק כסף, חוץ מזה שבית"ר זו מחלקת הנוער הכי מושחטת בארץ הקודש, ברמות מפחידות יותר מאחרות, וזה התחיל בתקופת ארקשה, את כל שחקני הבוגרת היום אפשר וצריך לזקוף לזכותו של מאיר פניג'ל שהשחקנים שהיום מהווים את שלד הבוגרת התחילו והגיעו כשהוא היה בעלי המועדון, לגאידמק אם כבר אתה מדבר, יש אחריות לא פחותה על כך שבמשך שלוש שנים הקבוצת נוער נאבקת באמצע הטבלה במקרה הטוב ובתחתית במקרה הגרוע. בנוגע לזרים: מי מהם היום שייך לך? את פידליס שיחררת לעכו כי לאדון שום הוא לא התאים, את אד אוסומי שלחת חזרה לניגריה, ככה גם את כל שאר השחקנים הזרים ששיחקו בנוער, אז ככה שזה שווה כקליפת השום(ובאמת שום הוא לא שווה יותר מקליפה). גאידמק שם מיליון ש"ח בתחילת העונה שזה בדיוק המשכורת של קורנפיין, עוד מיליון הוא העביר במשך העונה, כשהצ'ק הזה יפרע ב1.4 וממנו ישולמו המשכורות, לא שלושה מיליון ולא נעליים, וגם אם זה היה שלושה מיליון זה לא מספיק כשהשלושה מיליון הללו הולכים לקורנפיין, איתן מזרחי ושות'. מה אתה מחדש פה שהניהול גרוע? זה גם חלק מהעניין, גאידמק הוא האיש שמחזיק את קורנפיין בתפקיד ונותן לו יד חופשית בכל, איציק בעצמו אמר שברגע שארקדי הולך הוא הולך איתו, למה? תחשוב לבד. אתה רציני שאתה כותב לי את זה? ברור שביום ראשון לא באו אלפים ופיצצו את האיצטדיון, למה זה קרה? בגלל המהלך של גאידמק שקרע את הקהל לשניי חלקים, שחט את המועדון הזה שהיה לפניי המהלך בתקופת שגשוג נפלאה, שנה שעברה נגד מכבי פ"ת איצטדיון המושבה 5000 בית"רים, ראשון לציון 2500 בית"רים(מתוך 2500 כרטיסים), בני יהודה 12 אלף בית"רים, מכבי פ"ת ברמת גן, שבעת אלפים בית"רים, אם זה לא למלאות איצטדיונים במאבקי ירידה אז מה זה? המשחק מול רמת גן זו ההשוואה הכי טובה כדי להוכיח עד כמה אני ושאר החברים כאן צודקים בטענתנו שגאידמק הרס למועדון. כנראה שנפלה לי שם מילה: ההצעה הייתה 2 מיליון שקל תרומה ושהעמותה תיתן מצדה 2.5 מיליון ויהיו לה 50 אחוזים עם אופציה בתום העונה לקחת את כל המועדון וזה עד מהרה הפך לאו מאה אחוז או כלום כבר השנה, דבר שלא היה יכול להתרחש בשום מצב. בהחלט, הכי חכם שיש זה לעשות את זה, בעצם אתה אומר במילים אחרות: למה העמותה לא לקחה את הקבוצה על הגב שלה ופירקה אותה בעצמה, אתה שם לב בכלל מה אתה אומר? אם היו קונים עשרים אלף איש מניה, וואלה היה לדברים שלך אחיזה במציאות, אבל זה לא היה המצב. אולי כי הוא יצר את החובות הללו? למה העמותה/מישהו אחר צריכים לשלם את החובות שהוא בעצמו יצר? אם היה לך מספיק אומץ ואורך רוח ליצור חובות של עשרות מליונים, תדאג גם לנקות אותם. מאבק בגזענות שנשא פרי ולא נשמעו קריאות גזעניות בטדי במשך שנתיים וחצי ולא זו ממש אבל ממש לא הכנת הקרקע, במיוחד כשלמהלך הזה של קורנפיין היו התנגדויות מאותו חלק גזעני ואלים בקהל והמהלך לא הושלם במאה אחוז. 1. אין לי בעיה שקורנפיין יישאר, למרות שהניהול שלו כושל, עם בעל בית שדואג לכסף שלו ושיגביל את איציק הוא יכול להיות מנהל מצויין, במיוחד עם הקשרים הטובים שיש לו עם כמעט כל מועדון בארץ, בכל מקרה ברק לא התנה את התרומה שלו בהישארות קורנפיין אלא בכך שפניג'ל לא ירכוש את הקבוצה. 2. צריך לפרט על ניר ברקת? השיג תרומה של ארבעה מיליון שקלים, מלווה את המועדון בכל תהליך, עוזר בכל דבר שמבקשים ממנו, בכל נסיעה מנסה להשיג לבית"ר ספונסרים ו/או בעל בית, הדאגה שלו לבית"ר זה משהו שרק אולמרט היה דומה לו בזמן כהונתו כראש העיר. אתה כנראה אוהב לג'עג'ע, אבל אני לא מתכוון להמשיך במשחק הזה, אני הולך לענות לך על זה עוד פעם אחת בלבד, תבין? כיף, לא תבין? חלאק. בתאריך 9.1.2013 נסענו לצ'צ'ניה למשחק מול טרק גרוז'ני במטרה לחזק קשרים בין המועדון ולהשיג עזרה מהם דרך הספונסר שלהם טלמאן איסמאילוב, העזרה יכלה להיות: תרומה, רכישת שחקנים מבית"ר בסכומים גבוהים, טרייד בין שחקני בית"ר לשחקני טרק, השאלת שחקנים של טרק גרוז'ני, זה ידוע לכולם, במשחק הזה שנגמר ב0:0 אלי כהן התרשם משלושה שחקנים של טרק, שניי חלוצים ובלם -קשר, הוא העביר את שלושת השמות הללו לאיציק קורנפיין שהעביר אותם לטרק גרוז'ני, עד קבלת התשובה אלי כהן ניסה לעשות הכל כדי להביא את איבן סאנטיני לבית"ר ירושלים, מסיבות כאלו ואחרות סאנטיני לא הגיע לבית"ר ירושלים וקורנפיין צלצל לאלי כהן ואמר לו "אנחנו יכולים להביא לך שניי שחקנים מטרק, או זה או שתישאר בלי חיזוק עד תום העונה", אלי כהן אמר "טוב תביאו את השחקנים מטרק" עד כאן הכל בסדר, ומכאן הכל לא בסדר, אחריי הניצחון מול הפועל היינו על גג העולם, ידענו שאף אחד לא יכול לעצור אותנו מלהיות בפלייאוף העליון ומשם עם הקהל שלנו המאוחד, שממלא איצטדיונים רק השמיים הם הגבול בכל המפעלים, אבל לאדון ארקדי הייתה תוכנית אחרת: הוא ידע שרק דבר אחד יכול להרוס את העונה הזאת וזה הקהל בעצמו, ואיך מדליקים את הקהל? עושים "היסטוריה" ומפרסמים שבאים שניי שחקנים מוסלמים והדגש היה על כך שבאים שניי שחקנים מוסלמים, אם במקום זה היו אומרים שבית"ר השאילה שניי שחקנים מטרק גרוז'ני ההכל היה נראה אחרת, אבל החבר שלך והחברה שלו(ארקדי ואופירע) חיפשו אש, והם מצאו את האש ומ"ההיסטוריה" יצאה היסטריה, כמו שאמרתי אין ספק שהחלק הגזעני בקהל אשם לא פחות והוא יצא טיפש ומטופש אבל לפטור את ארקדי מאחריות זה לזרות חול בעיניים, אם אתה לא מבין את הבעיתיות במה שגאידמק עשה אז כנראה שאתה עיוור מרצון ומי שלא רוצה לראות הוא העיוור הגדול ביותר. ארקדי המלך!
פידליס שוחרר לרמת השרון (היה איתם אז סוג של הסכם), משם הוא הגיע לעכו ודי הצליח. אין ספק שמי ששחרר אותו בחינם הוא דפוק, וההתנהלות של מי שהיה אחראי לזה בבוגרים (גיורא שפיגל?) היא פושעת, ולא רק כי פספסנו את פידליס ועוד 2 שחקנים (גל בראל ואיציק כהן). זה שמתן בראשי עושה את העונה המלאה הראשונה שלו בליגת העל בגיל 25, זה עוד דוגמה לזה שאין בבוגרים מי שידע לטפל בנוער (דווקא מאיתן מזרחי שגידל אותם, ועכשיו הוא בבוגרים אתה כן מצפה, אבל כשהוא לא מסוכסך עם כולם...), אבל גם איציק קורנפיין, ו-2 המאמנים שהוא מינה (אורי ומוריניו) לא ממש הצטיינו בקטע הזה... חוץ מהכאב ראש עם התביעה של פניג'ל והנוכלים, לא היה הרבה הבדל בין מתחם אימונים שלנו, לבין בית וגן - אם אין תזרים מזומנים כדי לתחזק אותו כמו שצריך. אתה שוכח שבתקופה ההיא כסף לא היווה בעיה, ולגידמאק לא הייתה בעיה להשכיר את בית וגן תמורת המיליונים שפניג'ל דרש. הוא לא חשב שהוא יעזוב את בית"ר. פניג'ל אחראי על הילדים שהוא הביא מהפועל ירושלים ומעלה אדומים שזכו בגביע מול הפועל, אבל השחקנים שציינתי הם כאלה שהגיעו בתקופת גידמאק. אתה יכול לפרט ולתת דוגמאות לשחיתות בקבוצת הנוער, ואיך היא קשורה דווקא לגידמאק? 2 מיליון השנה, ומיליון בשנה שעברה בחורף. מסכים. אבל גם ניר ברקת בקיץ ביקש מקורנפיין, שכבר מת לעזוב, שהוא יישאר... כן. אני מצפה מהאוהדים שהאהבה שלהם לבית"ר והתמיכה במשחקים תהייה בלי תנאים ולא תלויה במצב הרוח. א. מי מנע מיותר מ-1765 אוהדים לקנות מניה, כדי לתת לעמותה כוח? ב. אני שוב אומר, שאם העמותה הייתה לוקחת את השליטה בקבוצה לידיה - זה היה מושך יותר אוהדים. ג. העמותה יכולה למכור בתנאים שלה, ולא של ארקדי - כמה אחוזים שהיא רוצה לאיזה אנשי עסקים שהיא רוצה. אני חושב ומאמין שפורום אנשי העסקים לא היו מתנגדים לרכוש גם אחוזי שליטה בקבוצה. ובגלל זה העמותה גם לא הסכימה לשים ערבויות? הדרישה של גידמאק שהאחראיות על הגרעונות תהייה בהתאם לשליטה בקבוצה, היא לגיטימית. חוץ מזה שאת הגרעונות מי שמכסה זה לא הבעלים, אלא מתמרנים אותם אחרי זה בתקציב לעונה הבאה... ועד לאותו רגע קורנפיין היה צריך להיאבק לבד ללא עזרה נגד כל אותם גזענים ומפרי סדר. התרומה של המשטרה, הפרקליטות ובתי המשפט - שהם אלה שצריכים לטפל בגזענים במדינה נורמלית. איך שהתחילו כל המהומות בעקבות סדאייב וקאדייב וזה הגיע לכותרות הראשיות המשטרה התחילה לטפל ברצינות בכל גזען או פרוע חוק (אפילו יותר מדי, אבל זה לגיטימי) ויש תוצאות. יופי. אז לפי הסיפור העדכני שלך, ארקדי גידמאק הצליח בזכות הקשרים שלו לסדר לנו אפשרות להביא שחקני חיזוק מטרק גרוזניי (קבוצת צמרת-מרכז בליגה הרוסית), ואמר לאלי כהן שיבדוק שחקנים. אלי כהן ראה, התרשם, בדק קלטות... וכשהבין שהמו"מ עם סאנטיני לא צולח, הסכים להביא את את סדאייב וקאדייב שגן התאימו לדרישות שלו ולדרישות של בית"ר. שום גידמאק הנחית ושום גידמאק אמר לאלי כהן להביא מוסלמים, וגם לא ממש אינטרסים של ארקדי בצ'צ'ניה. אני לא מסכים עם הגישה שלך שארקדי עשה את זה כדי שהעונה של בית"ר תיהרס, אבל אני כן מאמין לך שהוא זה שפנה לאופירה אסייג. אם ארקדי הלך לאופירה אסייג לספר לה שהוא עושה היסטוריה ומביא מוסלמים לקבוצה, אז או שהוא טיפש שלא שמע על אג'וייב ונדאללה והיה וחשב שככה הוא יוכל לשנות את הלך הרוח בקבוצה, או שהוא פרובוקטור עלוב שרצה להראות לקהל (הטיפש) שהוא עושה לו דווקא ועל הדרך משיג לעצמו עוד קצת פרסום. לא חושב שהייתה לו מטרה לפגוע בהצלחת הקבוצה, אלא רק להראות מי הבוס, וגם זה לא לעניין. אני מסכים. שתי נקודות: 1. אם ארקדי הלך לאופירע כדי שזאת תתסיס, למה אלי כהן ואיציק קורנפיין, שני האנשים הכי מסוכסכים בארץ איתה, גיבו אותו באופן מלא? 2. זוכר את השוויצרי-טורקי באייקל שהיה אמור לבוא להיבחן אצלנו בקיץ 2009? אף אחד לא פרסם את הדת שלו, זה לא הפריע לגזענים מהלה פמיליה לגלות שהוא מוסלמי, ולכתוב לו שאם הוא יבוא לבית"ר ירצחו את המשפחה שלו. אתה חושב שהלה פמיליה לא היו עושים הפעם את ה-1+1+1+1+1 והיו מגיעים לזה שסדאייב וקאדייב הם מוסלמים, ואז פולטים את הארס הגזעני שלהם? אולי רובם נכשלו ב-3 יחידות, אבל ראש הארגון הוא חשב במקצועו והוא כן אמור להגיע למסקנה הזו, גם בלי שהכלבה תכתוב "גידמאק החליט שהוא לא שם זין על האוהדים והנחית 2 מוסלמים בקבוצה כדי לעשות דווקא לעקרונות שלהם". בגלל זה אני נוטה להאשים את הלה פמיליה יותר מאשר גידמאק, בלי קשר לעובדה שהם עוברים על החוק... :aa1: היום הפסדנו במשחק אימון בסירקין 2-0 להפועל פתח תקווה. מקווה שלפחות נתנו למחליפים לשחק.
המשטרה לא מעניינת אותה בית"ר ירושלים, והיום להגיע לטדי זה כמו לבקש שיעצרו אותך, אם עצרו אותי וביקשו להרחיק אותי לשנה ואני האחרון שיפגע במועדון בשביל שני צ'צ'נים ואני מראשוני המתנגדים לטרור שעשו להם זה אומר דרשני. אבל אתה צודק וכולם טועים, גאידמק המלך כמובן שאני מדבר על להגיע לטדי ולשבת במזרחי או בצפוני המשטרה במקום לטפל נקודתית בפורעים נכנסת בכולם בלי אבחנה וככה לא פותרים בעיות בכדורגל רק מעצימים אותן
זה יוציא את הגזענים מטדי, הבעיה שזה יוציא גם את כל השאר. כל 3 מיליון השקלים האלה הם הרבה פחות מהחוזים של ארזי ושום שבית"ר הייתה צריכה לממן בשביל גאידמק.