בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ענק אתה, לא משלמים משכורות ואתה לא מהסס ומפנה אצבע לבקרה (ולאוהדים). נכון, הבקרה אמורה לפקח על הכל, אבל מדובר בעוד סממן לניהול הלקוי של גאיידמק. בלי הניהול של גאיידמק זה לא היה קורה בכלל. ומה קשורים לכאן האוהדים? אחרי שהצילו את הקבוצה מפירוק בקיץ אתה מצפה שמה יקרה בדיוק? שהם יכניסו יד לכיס ויממנו את המשכורות של השחקנים בחודש מרץ?

אז אני מבין חסה, כבר דיברנו על זה בעבר, גאיידמק קנה אותך באליפויות שהוא הביא לבית"ר, וכשדיברתי איתך בזמנו על האם היה עדיף שאת הכסף ישקיעו בהפיכה של בית"ר לאימפריה לשנים ארוכות בפעולות לטווח הארוך במקום לזרוק אותו על משכורות לשחקנים ועם מצב כלכלי שאולי יביא בעתיד לפירוק אתה אמרת לי שאתה מעדיף את האליפויות, שוב זכותך, אבל כמה אתה יכול להתנהג כעיוור או לאנוס את המציאות כדי שתתאים למחשבה שלך?

אתה צעיר בגיל, ואני מבין את זה, אבל תתפלא, בית"ר י"ם הייתה לפני גאיידמק, היא אפילו הייתה קבוצה גדולה לפני גאיידמק (אוכל לספר לך קצת על שנות ה90 אם תרצה), היא אפילו הייתה קבוצה עם הרבה מאוד אוהדים לפני שגאיידמק הגיע (ושוב אני אוכל לספר לך סיפורים על כך אם תרצה), אז כדאי שתפסיק עם ההערצה העיוורת לגאיידמק. הוא לא הגיע לקריית שמונה והפך אותה מקבוצה בליגה נמוכה לקבוצה שזוכה בתארים ומביאה אלפי אוהדים לכל משחק.
    גאיידמק הגיע למועדון הכי גדול בישראל (ביחד עם מכבי ת"א), מועדון עם איצטדיון נפלא, עם קהל גדול, עם מסורת נפלאה, שגם אם עבר קשיים כאלה או אחרים במהלך השנים, הוא תמיד ידע להישאר עם הראש מעל המים, תמיד ידע לזקוף את הראש כשהיה צריך ולהזכיר לכולם עד כמה הוא גדול.

כל דקה שאנחנו מתעסקים באלי כהן/באוהדים/בקדייב וסדייב היא מיותרת. אנחנו צריכים להתעסק בגאיידמק ובעובדה שהניהול שלו יביא לפירוקה של בית"ר י"ם. אני חושב שרוב האוהדים של בית"ר גם מבינים את זה ולכן במשחק האחרון טדי היה ריק. אני מקווה בשביל בית"ר שבמלחמה בין בעל ההון לאוהדים, האוהדים ינצחו.

2. Ice Cream חסה

אתה מתייחס אליי בתור הדיוט גמור שלא מבין כלום מהחיים שלו כי הוא בן 18 ולא 26...

נתחיל מהסוף:
    מצטער, אני לא סוציאליסט, אני לא שונא בעלי הון, ולא חושב של"קהילה" אמורות להיות זכויות על מה שהיא לא רוצה ולא מסוגלת להחזיק.

גם באר שבע הייתה קבוצה גדולה שזכתה באליפויות כשאלונה ברקת למדה חיבור וחיסור, לא חושב שבגלל זה אתם תעזו לומר לה ללכת לעזאזל...
    בית"ר ירושלים ידעה להרים את הראש ברגעי משבר כי תמיד האוהדים היו מאחוריה וידעו לשים הכל בצד ולתמוך, ברגע שהם החליטו שהם, והאידאולוגיה הגזענית שלהם מעל המועדון וכל מי שאחראי להפרתה של אותה אידאולוגיה, כלומר כל מי שנתן יד בהבאת סדאייב וקאדייב - אם זה גידמאק, אם זה קורנפיין, אם זה אלי כהן, אם זה אריאל הרוש ועמית בן שושן שבירכו אותם במסיבת העיתונאים ואם זה טלסניקוב ומאמן הכושר שלנו (רוני הללי) שגם איתם הם התעמתו באחד האימונים. הם פירשו את הבאת 2 הצ'צ'נים כקריאת תיגר בהם ובעקרונות שלהם (אני לא מפרש את זה ככה, וגם אם כן אז זה לגיטימי), ובימים הראשונים של המחאה, במשחק מול בני יהודה וכל השבוע שאחריו - הם שרו שירים גזעניים שהקבוצה נלחמה להעלים מהיציעים: מוחמד מת, אני שונא את כל הערבים, באימונים הם שרו לסדאייב וקאדייב שהם מזייני כבשים וללכת לאל-אקצה... ואם שמעת את הראיון של גיא ישראלי ברדיו ושל רוני רזניק באורלי וגיא, לא היה לך צל של ספק שהמניע שלהם הוא שמוסלמים לא ישחקו בקבוצה, כי מוסלמים הם...
    אבל המשטרה התחילה לטפל בהם מהר, הקהל יצא נגדם, אנשי ימין יצאו נגדם, אנשי בית"ר לשעבר יצאו נגדם והתקשורת טרפה אותם - אז הם חיפשו איך לתבל את המחאה (שאני מזכיר - המניע שלה הוא התנגדות להבאת קאדייב וסדאייב מתוקף היותם מוסלמים. בתור עו"ד הייתי רוצה לשמוע מה דעתך על מידת החוקיות בזה), ועשו את זה "מחאה נגד ההתנהלות של גידמאק שלא שם זין על ביתר וגח רק כשהוא יכול לנצל אותה לאינטרסים (האפלים!! 1) שלו". לא קשה להבין שזה חרטא בלבן, לא ההתנהלות של גידמאק לאורך 4 השנים האלה היא זו שפתאום מפריעה להם, כי היא לא הפריעה להם לאורך כל העונה, וגם אם נאמר שגידמאק הנחית בקבוצה 2 שחקנים מאינטרסים אישיים, זו לא סיבה לשרוף חדר ההיסטוריה בבית וגן (שהשורפים לא יכלו לא לדעת שזה הוא...). אף אחד לא חשב לשרוף את בית וגן בעקבות החתמתם של דיאמנט ועמרם, שאף אחד מהם לא כבש שערים בקבוצת מרכז-צמרת בליגה הרוסית...
    חוץ מזה, אלי כהן התבטא יותר מפעם אחת שהחתמת השחקנים היא ברצונו ובהסכמתו, כך שגם אין פה ממש "הנחתה על המאמן".

עכשיו לגבי ההתנהלות של גידמאק במשך 4 שנים: גם אני לא אוהב את זה שכל קיץ אנחנו צריכים לחכות עד אוגוסט כדי שכבודו יחליט מה הוא עושה, אבל ראינו פעם אחר פעם - שאין רוכש אלטרנטיבי. כלומר יש, למרר לו את החיים כך שהוא יחליט להגיש בקשת פירוק (שלא בטוח שהיא תתקבל, כי בית"ר עדיין מחזיקה במספר מצומצם של נכסים שאפשר למכור- הרוש, קריאף ודסה), אבל אני לא בטוח שזה מה שיטיב עם בית"ר.. אף איש עסקים לא רוצה לרכוש את בית"ר: גידמאק מערים קשיים ולא באמת מוכן למסור אותה/ השכר של איציק תוקע הכל/ גל יוסף מבריח אותם באיומים/ או שכנראה אף אחד לא באמת רוצה, צריך ומסוגל לזה. וגם האוהדים לא ששים לזה. אחרת קצת יותר מ-1725 (שהרבה מהם הם לא אוהדים אלא סתם אנשי ציבור) אוהדים היו מתגייסים בקיץ למען הקבוצה, ופה הגענו לתאכל'ס של ההודעה שלך:
    1. אני לא מפנה אצבע מאשימה לבקרה התקציבית, כי אני לא מאמין שיכול להיות גוף יעיל שיפקח על התנהלות של עסק או עמותה כלשהי. את זה אמר אלכס.
    2. אלא אם איציק קורנפיין, שהניהול השוטף של הקבוצה מוטל עליו, הוא "סממן של גידמאק", אין בעיכוב הזה קשר לגידמאק.
    3. איציק קורנפיין, יחד עם שאר הצוות הניהולי שלו הוא זה שלא מצליח להעמיד תקציב מאוזן שיתאם את ההערכות, בלי קשר לחובות.
    4. יפה להציג את ה-1725 אוהדים כמושיעים שהצילו את הקבוצה מפירוק (אם אתה קורה ככה להחתמתם של חדד, בן שושן ועזריאל), אבל העמותה הקלוקלת עדיין חייבת 600 אלף שקל לקבוצה, ע" ההסכמים שהועד שבחר את עצמו חתם עם גידמאק...
    5. התכוונתי לאוהדים בכלל, ההערכות הכספיות של התקציב התבססו על מכירת כרטיסים ומנויים, כמו בכל קבוצה. הקבוצה מכרה לאוהדים 1500 מנויים בלבד, שמחירם גם ככה מצחיק ביחס לכל הליגה. האוהדים אשמים שהם לא קונים מנויים וכרטיסים, למרות שהם יודעים שזה חיוני לקבוצה גם מבחינה כלכלית.
    6. אי אפשר לקחת מהאוהדים את האשמה שיש להם בהידרדרות בתקופה האחרונה, הידרדרות שבגללה הפסדנו פלייאוף עליון, ו-2 מיליון שקל ההכנסות הצפויות ממנו.

לא נכון. בשביל להפוך קבוצה לאימפריה ארוכת טווח צריך השקעה רציפה, וזה לא משנה כמה משקיעים באמת, כפי שמוכיח איזי שרצקי. ארקדי לא נכנס לבית"ר כשהוא שם לעצמו 400 מיליון שקל, אלא בנה על זה שהוא נשאר שם לנצח. אם הוא היה זוכה בבחירות לראשות העיר, הוא היה (כמו ברלוסקוני במילאן) ממשיך להשקיע בבית"ר את אותם סכומים, שחלקם, כפי שאנחנו רואים היום, היו הולכים גם לתשתיות של נוער, קשר עם הקהילה, ומתקנים. הכסף הגדול הוא לא בהקמתם (כי בתקופת גידמאק בית וגן לא נראה כמו שהוא נראה עכשיו), אלא בתחזוקתם.
    בדיעבד אני אומר תודה על זה שהוא נתן לנו 2 אליפויות (מצטער חבר, עד שלא תדע מה זה לזכות בדאבל נגד היריבה המרה שלך בפנדלים, לא תבין מה זה אושר) ו-2 גביעים, ולא בנה מתחם חלופי לבית וגן שיהיה בבעלותינו, אבל היה היום נראה בדיוק כמו זה של נאות בית וגן...

3. Alta Tensione Member

כמות הפעמים הבלתי נתפסת שאני קורא\שומע את הדבר הזה (או בואריאציות שונות אבל עם שורה תחתונה זהה) מאנשים שהם לא הגזענים יכולה להוציא אותי מדעתי. לא יודע אם זה נובע מסתם חוסר מושג, סתם חוסר יכולת בסיסית לקרוא מפה פשוטה של סדר כרונולגי של מקרים, או סתם שנאה תהומית לארקדי שמשבשת כל יכולת שיפוט רצינולית, לא יודע, באמת, ככה או ככה, זה מביך ומסביר באיזשהו אופן על רמת השיח הרדודה והזיכרון הקצר שיש לאנשים בכדורגל שלנו. בעיני, זה עצוב יותר מהמצב בו אנחנו נמצאים.

4. Ice Cream חסה

סתם שנאה תהומית לארקדי, ובעלי הון כדגומתו.
    אז מה אם החוקים בכדורגל הישראלי מזיינים את כל מי שרוצה לרכוש ולהשקיע בקבוצת כדורגל, וביום שבו למשל האוהדים ירצו ויוכלו לשלוט בקבוצה בליגת העל, גם להם יצוצו בעיות...

5. Bensh Member

סליחה? אז מה אתה חושב, שהניהול של גאידמק יביא את בית"ר לשפיות במערכת ויציבות כלכלית?
    כבר שנים שבית"ר קבוצה חסרת צורה בלי אבא ואמא. כל שנה מחדש היא על סף קריסה. אולי אתה נהנה מהאדרנלין שבקבוצה כזאת, שאתה לא באמת יודע מה יהיה איתה מחר או עוד חצי שעה. אני, למשל, לא נהנה מזה ומייחל להיעלמות שלו מהנוף עוד מהרגע שהוא נחת פה וזרק עלינו מזוודות עם דולרים. וכמוני יש עוד רבים

ואנא ממך, למד אותי לקרוא מפה פשוטה של סדר כרונולוגי של מקרים. אלא אם אתה מתכוון להשתמש בטיעון של המחאה הגזענית שעברה להתמקד בגאידמק מטעמים פליליים גרידא. במקרה כזה תחסוך כי לא נראה לי שיש אוהד בית"ר שאינו מודע לזה

בקיצור, השורה התחתונה היא שבבית"ר יש שתי מחלות ממארות: לה פמיליה\גזענות\קומץ או איך שלא תקרא להם, וארקדי גאידמק. מבחינתי הם יכולים להתכתש אחד עם השני עד שיעלמו מהמפה לחלוטין. אין שום פייבוריט במאבק הזה. אבל עצוב לי בשביל מי שחושב שארקדי טוב לבית"ר

נערך לאחרונה ב: ‏19/3/13
  6. סמואל אטו Member

או שאתה חי בחו?ל או שאתה חי בבועה.
    ארקדי מנהל את בית?ר במטרה לפרק את הקבוצה הזאת. בוקר טוב!

7. אלי מתחן Member

הייבוש של ארקדי את המועדון קרה לפני או אחרי שהלה-פמילייה יצאו נגדו?

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא אוהד של בית"ר, אבל בניגוד אלייך אני מסתכל על התמונה הגדולה. סדר כרונולגי של מקרים? גאיידמק כבר שנים נע בין התעלמות מבית"ר לניצול ציני שלה למטרותיו האישיות (מי אמר משחק ידידות באמצע העונה בציצניה?). בגלל ההתנהלות של גאיידמק (שגם השאיר חובות של מיליונים שמכבידים על התקציב של בית"ר מידי עונה), בית"ר כבר שנים חיה מהיד לפה, צריכה למכור שחקנים שבולטים אצלה (חן עזריאל, עידן ורד) כדי להתקיים, מנוהלת בחוסר ודאות האם תגיע לפירוק או שתפתח את העונה שוב אחרי הכנה לקויה בקיץ וכשבמחזור הראשון שוב חסרים לה שחקנים שלא יכולים לעבור עדין בבקרה.
    ההתנהגות הזאת של גאיידמק, שמצד אחד מתנהג כאילו בית"ר לא מעניינת אותו (עד שהוא צריך להשתמש בה למטרותיו האישיות) ומצד שני משאיר אותה בבעלותו, קודמת לכל האירועים שהתרחשו השנה. זאת התנהגות שלו מאז 2008, 5 שנים כבר שהוא פוגע בבית"ר, 5 שנים שקודמות לכל האירועים שקרו השנה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/3/13
  9. Alta Tensione Member

Bensh

אני לא באתי לגונן על ארקדי ואני בשום פנים ואופן לא חושב שהוא טוב לבית"ר. אממה, יש לי בעיה קשה עם כל בנאדם רציני שתולה בו את כל תחלואי המועדון, סטייל: "הוא הורס את בית"ר" "הוא בכוונה עושה את זה!" כאילו שאין לה פמיליה שחתומים על עשרות רדיוסים והפסדים כספיים, כאילו שאין אידיאולוגיה גזענית שמכתיבה באיומים על ראשי המועדון לדורותיהם את מי להחתים ומי לא וכתוצאה מכך (בתוספות עוד כמה שירים נהדרים שנשמעים ביציע) ישנה תדמית שלילת שרובצת על המועדון ומרתיעה כל בן אדם רציני שמתעניין ברכישת הקבוצה (מה שתוקע אותנו עוד שנה עם אדון ארקדי והקפריזות). אבל ארקדי אשם, רק הוא. הכי קל, הכי פשוט.

מסכים לגמרי שזה נבלה וזה טרפה כשמדברים על ארקדי והמוחים. אבל, ארקדי עשה בחורף מהלך שמוסיף לו הרבה נקודות, לפחות אצלי. מהלך שלאף בעלים לא היה מספיק ביצים לעשות בכל שנותיה של האגודה הזאת. כן אינטרסים, לא אינטרסים, הונחת על אלי כהן או לא הונחת על אלי כהן, לא משנה, שורה תחתונה זו עובדה וזה דבר שעקרונית היה חייב להיעשות כבר מזמן לטובת טיהור תדמית המועדון כדי שיום אחד, אולי, יבוא לכאן בעלים שלשם שינוי באמת יטיב עם הקבוצה. אז עד שהוא יחליט אם הוא מכסה את ההפסדים של הקבוצה מאיבוד המקום בפליאוף העליון, אני מציע לתת לו קרדיט על המהלך הזה ולקבוע זמנית במדד ה"מי יותר מזיק לבית"ר" שלה פמיליה לוקחים אותו בנוק אאוט, הולך?

נערך לאחרונה ב: ‏19/3/13
  10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמרתי ואני יחזור ואומר, המהלך של גאיידמק הוא לא אמיץ ולא מעיד על כלום.
    מהלך אמיץ זה להביא שחקנים מוסלמים במטרה באמת להביא לשינוי במועדון. כלומר להכין את הקרקע לפני, להביא שחקנים שבאמת יהיו שחקנים איכותים, לנהל דו דיח עם הקהל לפני (עם החלק שלא מתנגד להחתמה של שחקנים מוסלמים), לעשות הכל כדי שההחלטה תלקח בצורה מקצוענית. כשמנחיתים על המועדון שחקנים מוסלמים, כשעושים את זה בדרך שזה נעשה (מכתיבים לאלי כהן שהוא חייב להביא שחקנים מוסלמים מקבוצה X בעלויות Y מה שלא נותן לאלי כהן בחירה אמיתית), אז זאת לא החלטה אמיצה אלא החלטה פחדנית שמשרתת את האינטרסים של גאיידמק (יחסיו העסקים בציצניה).

גאידמק השקיע המון כסף בבית"ר, אי אפשר לקחת את זה ממנו. אבל אסור שהכסף הזה יעוור את האנשים כאן. לא מדובר באדם ערכי שבא לעשות שינוי מהותי בחברה הישראלית, אלא מדובר באדם שעשה את כספו בעסקים מפוקפקים (בפעם האחרונה שבדקתי הוא הורשע בצרפת בעבירה פלילית על סחר בנשק, למקרה שאנשים שוכחים על מי אנחנו מדברים ועל איך הוא עשה את הכסף שלו) וניסה באמצעות הכסף לקנות את השלטון. זה האדם.

וכן, כל עוד גאיידמק הוא הבעלים של בית"ר י"ם, כל עוד הוא לא סוגר את החובות שנוצרו בתקופתו, הוא האשם העיקרי במצב של בית"ר.
    מבטיח לכם שבית"ר נקיה בלי חובות שנמסרת לידיו של ראש העיר ברקת מוצאת לעצמה קונה תוך 24 שעות.

נ.ב
    עכשיו בדקתי, פלטו שרון הגיש בסוף חודש פברואר הצעה רשמית דרך עו"ד שלו לגאיידמק כדי לקנות את בית"ר (עם החובות והבלאגן). גאידמק החליט שהוא לא רוצה למכור. עכשיו זה כבר אשכרה החזקת בית"ר י"ם כבת ערובה. מעניין מה יהיה בשנה הבאה, אולי הוא יעביר את משחקי הקבוצה למרכז או יקרא לה מכבי י"ם, מעניין אם גם אז יהיו כאלה שיגנו על הניהול שלו.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים לגמרי עם משה אוחיון וכדי לחדד אז אולי כדי חסה שתפנים שגאידמק לא רק חירבן לנו את העונה הנוכחית אלא גם חיסל את האופציה שבעתיד בית"ר תוכל לקלוט אליה שחקנים מוסלמים על רקע מקצועי, אף יו"ר/מאמן/בעלים לא ירצה להיכנס שוב לכל הבלאגן הזה שריסק לגמרי את הקבוצה, המהלך שהוא עשה רק חיזק את החלק הבעייתי בקהל שרצו להחליש, אני בטוח גם שאם גאידמק היה מנחית כאן שחקני ערבי-ישראלי בעל שיעור קומה(כמו אחמד סבע למשל) תוך כדי התדיינות עם הצד המתנגד אני בטוח שהיה יוצא עשן לבן מהשיחות ולא היינו מגיעים למצב הנוכחי אבל ככה זה שעושים מהלכים בשלוף מבלי באמת לדאוג מה יקרה למועדון ולקבוצה כי הרי כולנו(מלבד חסה מסתבר) יודעים מזמן שלגאידמק לא אכפת מהקבוצה כבר 4 שנים. 4 שנים בדיוק מאז שהקבוצה הפסיקה לשרת את האינטרסים שלו(ראשות עיריית ירושלים) ועכשיו שהוא התחיל לעשות לכאורה עסקים בצ'צ'ניה פתאום הוא חוזר להיות מעורב בקבוצה כי היא יכולה לשרת את האינטרסים שלו.

הדבר הכי טוב שיכול לקרות לנו הוא שגאידמק יתנתק טוטאלית מהקבוצה, גם אם נרד ליגה בסיום העונה הנוכחית.

12. Ice Cream חסה

אם להשקיע 3 מיליון שקל בטווח של חצי שנה, ו-400 מיליון בטווח של 8 שנים נקרא ייבוש קבוצה, אז שימשיך לייבש.

ושותפות שארקה משלמת לגיא ישראלי כדי שיהרוס את הקבוצה מבפנים, עד שתתפרק.
    מי מנע ממנו כבר ב-2009/10 להודיע שהוא עושה מכירת חיסול ואחריה מוסר את הקבוצה לבית משפט, ולא להעביר את הקבוצה לאיש עסקים אמיד שמקבל אופציה להודיע שהוא מעוניין לרכוש את הקבוצה?

אתה יכול לחזור אחורה פה לאיזור עמוד 66, ולראות מה אוהדים אמרו על משחק הידידות הזה, אחרי שכבר לא נראה שאנחנו נקבל כסף מטלמן איסמאילוב. בתאכל'ס קיבלנו 2 שחקני חיזוק שהמאמן רצה בזול, המטרה הושגה.

איזה כיף זה להתעלם מהעובדות. עזריאל שם אולטימטום על גבי עיתון הארץ שהוא דורש או שדרוג בשכר או שישחררו אותו לחיפה. זה שגידמאק לא שפך 10 מיליון שקל ב-2010/11 או 2011/12, לא אומר שאי אפשר היה, עם ניהול נכון מצדו של איציק קורנפיין, שלא היה נותן לאורי יד להחתים את ראובן ואיילי לפני שהוא בדק את הסטטוס של פרננדס ואלבארס, להחתים את משה בן פאקינג לולו או להביא פתאום לקראת סוף חלון ההעברות את יבואה ב-130 אלף דולר, ואחרי זה בחורף להביא את יונתן זדה, גל לוי ושי מוטאי, כשגם ככה יש 30 שחקנים בסגל - אז עידן ורד היה נשאר. אם האוהדים היו עונים על הציפיות של קורנפיין במכירת כרטיסים ומנויים, אז לא הייהו מגיעים למצב שבו צריכים למכור את חן עזריאל, והיינו משדרגים כבר באותו קיץ גם את החוזה שלו וגם את החוזה של קובי מויאל.
    ובכלל, זה דרכו של עולם שקבוצות מוכרות שחקנים לקבוצות היותר גדולות. תשאל את סאות'המפטון, שאל את אודינזה ושאל את סנטאנדר.

מסכים איתך, זה מחרפן. אבל זה או שאין כסף להסיע שחקן לבדיקות רפואיות כדי לרשום אותו למשחק (ושוב, קורנפיין...), עדיין עדיף על פירוק במצב העניינים הנוכחי. לפני שנתיים כשרוב השחקנים שלנו עוד היו מתחת לגיל 24 ועם חוזים בקבוצה באמת לא הייתי מתנגד, אבל כיום, ואחרי החוק הרטרואקטיבי על מכס כרטיסי שחקן זרים, פירוק יחסל אותנו.

אז מי טוב לבית"ר? האוהדים? או בית מפרק מטעם בית המשפט?

א. סדאייב הוא שחקן איכותי, ורואים את זה על המגרש. קאדייב הוא שחקן שאלי כהן ראה בו איכויות כלשהן, והביא אותו כדי לחזק את הספסל.
    ב. ברגע שהאוהדים ישלמו את אותו סכום שגידמאק משלם ויסכימו לקחת את אותה אחראיות (לשלם את הערבויות והחובות אם יווצרו), אז לנציגים של האוהדים תהייה מילה לגבי השחקנים שמובאים לקבוצה.
    ג. אלי כהן אמר שהוא רצה את השחקנים אחרי שראה אותם במשחק האימון. זה שגידמאק אמר לו שיתאפשר לו בקלות יותר להביא שחקנים מטרק בגלל הקשרים שלו בצ'צ'ניה, זה לגיטימי ואפילו מועיל לו. אם גידמאק היה אומר לאלי כהן את המילה "מוסלמים", כהן קם ועוזב את הקבוצה. אם גידמאק הורה לו לבדוק שחקן לפי תעודת הזהות, מה שלא הייתי רוצה להאמין על אחד כמו כהן, אז האחראיות נופלת עליו.
    ד. איך ההעברת 2 שחקנים בחינם מטרק לבית"ר משרתת את עסקיו של גידמאק בצ'צ'ניה?

יש לגידמאק אחראיות על השגיאות של קורנפיין, אבל יצירת החובות קשורה בעיקר בקורנפיין. אני נאלץ להסכים שאם גידמאק (וניר ברקת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx) מטילים על קורנפיין את האחראיות של ניהול הקבוצה, גם לגידמאק יש אשמה בזה.

אה אתה מבטיח? אז אני רגוע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

נכון, גידמאק זגזגן ובררן ובין אנשים שונים הוא מתנהל בצורה שונה. לנציגי העמותה הוא הציע 2 מיליון שקל מתנה ואת כל השליטה, לאדלר ולוין הוא הציע את הקבוצה ב-400 אלף דולר חובות לנושים, ולטביב הוא נתן לעלעל בספרי המועדון חופשי. גם לאגייאר יש להזכיר הוא נתן אופציה חד צדדית להודיע שהוא מתמנה לבעלים של בית"ר. בפעם השנייה שאגייאר (אחרי שזה כבר היה מאושפז) הוא דרש 10 מיליון דולר כשמצבו היה די קשה. זה לא לגיטימי, אבל לא לעניין. בדיעבד, אם הוא היה נותן לגומא את הקבוצה בחינם, היום היינו קבוצה עם בעל בית אבוד בלב ים, ועם ג'יימי אגייאר ואמא של גומא שרבות על הגב שלנו. תודה לאל. רק לפני 2 פסקאות האשמת את גידמאק על כך שהורשע בצרפת, אז קצת תמוה שעכשיו אתה מזכיר את פלאטו שרון, גם לא צדיק כתמר ואדם עם שגעונות שלא צריך. שרון כבר ניסה באמצעות אין הון אמריקאי כלשהו לקנות את הקבוצה (נורברט משהו) בלי שגידמאק ימנע ממנו, מהר מאוד הוא עשה אחורה פנה, אחרי שהוא הבין שהאמירה שהוא ישמח להביא ערבי לקבוצה לא הייתה חכמה במיוחד... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
    ארקדי יעביר את הקבוצה למרכז, ישנה את שמה למכבי ומה עוד? ימנה את הבת שלו ליושבת ראש? גם בסיפור הזה היינו, פעמיים... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

א. אז אולי הגיע הזמן שהאוהדים הלא גזענים יתייצבו למען הקבוצה, נגד האוהדים הגזענים, שהם אלה שריסקו את הקבוצה ושרפו את בית וגן, ולא כהן או גידמאק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
    ב. מי שלא ירצה להביא מוסלמי כי הוא מפחד שזה ייצור בלגאן, הוא לא בית"רי אמיתי מבחינתי. הוא פחדן חסר הוד והדר שנכנע לקומץ והולך נגד החוק. מבחינת המשטרה, אם זה יעסיק אותה ואת השחקן שלא רצו לקחת אותו, דמו בראשו, וגם מבחינתי, וכולי תקווה שלא רק. חוץ מזה כן יש פירות למאבק הזה - אוהדים דומיננטיים בלה פמיליה הורחקו, ופתאום אוהדים מפחדים להוציא מילה לא במקום מהפה שלהם, מחשש למשטרה. תזכר מה היה מול בני יהודה, ומה היה כשהצמד רק הגיע, ונראה היום מישהו מאוהדי בית"ר מעז לצעוק "מוחמד מת", "סדאייב מזיין כבשים", או לפרוץ את הגדר של בית וגן... ברגע שהאוהדים הלא גזענים לא ינסו לכסתח את אותם אלה, אז הם יפחדו לעשות גם מחאה נגד גידמאק, מחשש שיעלו על המניעים האמיתיים שלהם.

מה לעשות, אבל אחמד סבע לא עולה 300 אלף שקל, ובעוד על סדאייב וקאדייב הופעלו לחצים פוליטיים להגיע לבית"ר, על אחמד סבע מופעלים לחצים לא להגיע בשום פנים ואופן, מצד ערבים צבועים שרוצים לשמור את בית"ר טהורה מערבים כדי שתהייה להם דוגמא לאפליה.

התדיינות? אולי גם דמי עוגמת נפש? למה שגידמאק יתדיין עם גזענים? ומה שאתה אומר זה בעצם שגידמאק היה צריך להבין שהאוהדים הגזענים לא יעברו בשקט על הבאת שחקן ערבי או/ו מוסלמי, והיה צריך להימנע מזה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

כן, חסה לא חושב שזה שהוא אוהד זה אומר שיש לו זכויות על הקבוצה (בלי שתהייה לו שום חובה כלפיה), וחסה לא שונא בעלי הון - אז בגלל זה הוא לא מחפש איפה רק אפשר להעליל נגד גידמאק שהוא דופק אותנו אוכל לנו ושותה לנו.
    חוץ מזה, גידמאק התחייב בקיץ על 2 מיליון שקלים שהוא יעביר לבית"ר, שזה 2 מיליון יותר ממה שאתה נתת, ו-1,999,520 יותר ממה שאני. אם חייזר היה צריך לשפוט לפי הנתונים האלה את מי הקבוצה הזו יותר מעניינית ומי נמצא איתה רק בתקופות הטובות, הוא היה מצביע על גידמאק...

עוד לא שמעתי שום הסבר איזה אינטרס יש לו מזה. שמעתי הסבר שהוא רצה לצאת בתקשורת חסיד אומות עולם בכך שהוא יילחם בנגע הגזענות של בית"ר, אבל לא נראה שהתקשורת ממש מלקקת לו על זה, וגם איציק שנלחם בגזענים והגזענות כבר 4 שנים לא מלקק דבש מהתקשורת. אז ההסבר הזה לא תקף.

גם אני קיוויתי שהאוהדים יקחו אחראיות על הקבוצה וירכשו אותה מידיו, אבל היא מעניינת רק חצי אחוז מכל אוהדי בית"ר, אז התקוות האלה שוות לתחת. הדרך היחידה להתנתק מגידמאק טוטאלית, זה למרר לו את החיים עד שהוא יחליט לבקש פירוק. בשביל זה בית המשפט יצטרך לראות שלבית"ר יש חובות שהיא לא יכולה להחזיר, ולא בטוח שהוא יאשר את זה. ואם וכאשר בית המשפט יסכים לזה, אז הוא הולך למכור כל מה שרק אפשר (ויש לו זכות למכור, או להיפטר מהחוזה של כל שחקן מעל גיל 24, שזה הרוב בבית"ר) כדי לאזן את הקבוצה. וכבר אמרתי לך מה זה אומר בתאכל'ס, ולא בתסריט הגרוע ביותר...

13. סמואל אטו Member

בעלים של קבוצת כדורגל צריך לעשות את מה שטוב לקבוצה ולא מה שטוב לתקשורת או למראית עין.
    זה שהוא הביט שחקנים רק בגלל דתם עושה אותו לא פחות גרוע מאלה שלא רוצים שחקנים בגלל הדת שלהם.

ולגבי עניין הבעלות, אני מסכים שהעניין הגזעני מקשה ויקשה לעד על מציאת רוכש, אבל תשאל את עצמך למה ארקדי החליט פתאום לא לתת לעמותה את ה-50% מהבעלות שהם רצו?

14. Ice Cream חסה

נכון, אבל חוק במדינה הוא מעל להצלחה של קבוצת כדורגל.

אבל זה לא מה שקרה בדיוק.

כי העמותה לא הסכימה שהאחראיות שיש בשליטה בקבוצה, דומגת ערבויות או חובות שהקבוצה נקלעת אליהם, העמותה לא הסכימה לחתום. כלומר הם רצו הסכם שיש להם 50% בשליטה, אבל 100% מהחובות והערבויות הם באחראיות ארקדי.
    חוץ מזה, קצת קשה להאשים את גידמאק כשהוא הציע את כל ה-100% יחד עם 2 מיליון שקל והעמותה קיבלה רגליים קרות מחשש שזה גדול עליה, לדעתי זו הייתה טעות, אבל אם היו 5000 אוהדים שהיו קונים מניות ולא 1500, אז לעמותה לא היה ממה לפחד, גם בלי שארקשה היה מציע 2 מיליון שקל במתנה.
    ודבר שני זה שעמותת האוהדים/ האוהדים (במקרה הזה אני נוטה להאשים את העמותה עצמה יותר) עדיין חייבים לקבוצה 600 אלף שקל, אז הם לא יכולים או אמורים לבוא עכשיו בטענות, או שאוהדים יבואו בטענות בשמם. בכלל לא מבין כמה כבר האוהדים צריכים לכסתח עמותה שעושה את כל הטעויות ושמה עליהם זין, ומעדיפה את הלה פמיליה על פני חברי העמותה (אבל זה כבר דיון אחר).

15. אלי מתחן Member

הסטטיסטיקאי טבע בבריכה שגובהה הממוצע הוא מטר.
    אם כל שנה הוא היה מביא 50 מיליון, היינו נמצאים במקום אחר לחלוטין. במקום זה הוא העדיף לשלם כמה עשרות מיליונים לשקלאר, ארזי, שום ועוד כמה אוכלי חינם.