הכל היה טוב ויפה אם זה היה קורה בעונה גרועה שלכם, אבל להזכיר שעד תקרית הצ'צ'נים הייתם אולי הקבוצה הכי מרגשת בליגה. ואם ריגשתם אותי בתור אוהד מהצד, קל וחומר שהאוהדים עצמם התלהבו. לכן היה נראה ברור שלאחר המהלך הקהל פשוט הפסיק לבוא. אי אפשר לראות קבוצה נפלאה נלחמת על העפלה לפלייאוף, כשהאוהדים צוברים מומנטום הגעה לאיצטדיון, וממשחק למשחק טדי נהיה יותר ויותר מלא, ופתאום כשהצ'צ'נים הגיעו הפסד אחד לרמת השרון גרם לקהל פשוט להפסיק לבוא. לא יכול להיות שזה בגלל היכולת. הרי התקציב היה ידוע מראש, הכל היה ידוע מראש, רק הבאת הצ'צ'נים לא היתה ידועה מראש, עד כמה שלא נעים לנגוע בנושא הזה.
אבל זה לא בגלל הצ'צ'נים, הריי עוד שני שחקנים זה לא מה שהזיק לבית"ר, מה שהזיק לבית"ר בגלל הצ'צ'נים היה אך ורק הקהל והמנטליות של השחקנים שהגיעו למצב שהם לא מצליחים להציג את אותה היכולת, כי ברור לך שבית"ר ירושלים היא לא יותר טוב מהפועל באר שבע, ובכל זאת אלי כהן הוציא מהם דברים רק בזכות עבודהמ נטלית וטקטקטית מושלמת כמעט, וברגע שהמנטליות ירדה בגלל הבאת הצ'צ'נים שגרמה לבלאגן הרמה הטקטקטית לא תעזור לבית"ר גם בעוד 100 שנה... לכן בית"ר נראית כמו שהיא נריאת והם צריכים לקוות שהמומנטום הרע יסתיים בקרוב אחרת הליגה הלאומית עוד תהיה מונחת על הצוואר גם של באר שבע וגם שלכם, שתי הקבוצות במומנטום הכי גרוע בליגה (ואני לא מגזים) מול קבוצות עם מומנטום דיי חיובי (חוץ מנתניה וסכנין שנראות כמו קובצות פח)...
כי הגזענים של הלה פמיליה עדיין פוקדים את האיצטדיונים, זורקים כוסות קפה על מי שמנסה לעודד, מגדפים אוהדים מבוגרים, שוברים שיניים להורים שבאים עם הילדים שלהם, ובכלל אף אחד לא כל אחד רוצה לחשוף את הילדים שלו לשירי "מוחמד מת", או להסביר לילדים שלו למה הם שורקים בוז לשחקן שלנו/ מי זה גידמאק שהם מקללים במשך 90 דקות. ובכלל, צריך להיות בית"רי גאה ביותר בשביל להזדהות איכשהו עם הקבוצה בימים כאלה... ויש 2 התארגנויות של אוהדים שפויים, אחת שנמנעת מגזענות אבל כן מאשימה את גידמאק ברצח העם ברואנדה, ועוד אחת שמבינה שהמחאה נגד גידמאק זה תירוץ לכסתח לפחות חלקית את ה"אחים" הסוררים שלהם. צריך להבין שהלה פמיליה ואלה שמאמינים באותם דעות כמו שלהם זה לא חבורת ערסים בני 15, אלא כנראה האוהדים הכי משפיעים בקבוצה מזה 10 שנים... אני רק מקווה שהדברים שרצים בפייסבוק בין ערסים בני 15 לא באמת מייצגים את מה שקורה בקבוצה, אבל היום החלטתי לבדוק שוב את העמוד הזה, נהייתי פסימי. אבל כן, האוהדים שקוראים לעצמם שפויים היו צריכים וחייבים לתת מעצמם הרבה יותר בזמנים כאלה, כדי להראות שהם תומכים בבית"ר. אבל מה, להגיד עוד פעם שאוהדי בית"ר שווים לתחת ברגע האמת? שאני נמנה על אותם אוהדים שבנצחונות ישירו "בזמנים קשים לבי שלך" אבל בתקופה קשה לא יתנו את האקסטרה בשביל הקבוצה ולא כי הם יכולים? כן, זה נכון. לזכותי ולזכותנו יאמר שאנחנו לא שונים בהרבה מאוהדים אחרים בארץ וככה נראית תרבות הכדורגל שלנו, שהיא עוד תרבות יחסית מתקדמת ביחס להמון תחומי ספורט אחרים, אבל זה יפה רק להשוואת בולבולים בין אוהדים, לא הצדקה אמיתית.
אף אחד לא אמר שהצ'צ'נים אשמים, עובדתית זה קרה במקביל. הקהל של בית"ר הוא הרבה דברים, אחד מהם זה קהל ישראלי טיפוסי. כשהקבוצה לא משחקת טוב השפויים מפסיקים להגיע, גם אם זה אומר מבחינתם שכל מי שיהיה באיצטדיון הולך להזיק לקבוצה.
אףך אחד, או כמעט אף אחד לא אומר מי האשמים באמת בזה, ומה החוט המקשר לכך שההגעה של סדאייב וקאדייב והירידה ביכולת קרו במקביל. עצוב.
כל התירוצים והחישובים שווים כקליפת השום: ברגע שהשחקנים מוכרים את המשחק בשביל החלק המוחה. אז אין פה יותר מדי מה לדבר
במה אלי דסה מכר את המשחק אתמול? או שהכדרורים של זאור סדאייב עם הראש בקיר הם גם מכירה? ריקן אף פעם לא החמיץ מצבים קורצים ולא הרים קרנות מגוחכות שישר צריך להאשים אותו במכירה? אז דריו איבד כדורים הרבה מעבר למה שהוא מאבד במשחק ומגרלשווילי תמך בהתקפה עד החצי, חוץ מזה הכל היה רגיל, או כמו בתקופה האחרונה...
למעט הגול של טוואטחה דסה דווקא היה טוב אתמול האמת, מי שהיו חלשים ברמות מפחידות אלה דאריו, קובי וביז'ו.
באבי, קבוצה שסופגת 24 שערים בשבעה משחקים זו קבוצה שמוכרת את המשחקים שלה או שהיא קבוצה עלובה בצורה מפחידה, ובית"ר לא עלובה בצורה מפחידה, הניצחונות הכפולים על הפועל ת"א, הניצחון על מכבי ת"א והמאבק על המקום הרביעי לפניי פרשת הצ'צ'נים מוכיחים זאת, רק עוד כמה שנים קדימה נדע עד כמה מה שקורה כאן היום מסריח ומצחין
למה עוד כמה שנים? אם אתה יודע בוודאות שקורה משהו לא כשר ויש לך קייס מוצק ומוכח זה הזמן לספר. ולא, לזעוק "מכור"! אחרי שורה של משחקים כושלים (שיש להם אח ורע: הקדנציה השניה של שום) כמו איזה טוקבקיסט זה לא מספיק.
לכל אלא שחושבים שבית"ר ירושלים קבוצה טובה, אתם טועים וצודקים אלי כהן הצליח להוציא מהקבוצה הזאת יותר ממה שהיא שווה ומרגע הבאת הצ'צ'נים היכולת של הקבוצה הגיעה למימדים האמיתיים שלה, בדיוק כמו שהפועל באר שבע ניצחה את מכבי תל אביב את קריית שמונה ועוד כמה נצחונות, גם בית"ר ניצחה את הפועל תל אביב (להזכירכם אחת מהקבוצות החלשות העונה שאין לי מושג איך היא נמצאת בפלייאוף העליון) וכמובן הנצחון על מכבי תל אביב, קבוצה שהיא בחוץ היא קבוצת אמצע טבלה ובבית היא הקבוצה הטובה במדינה... וכמובן איך אפשר לשכוח את העובדה שבית"ר גם ככה עם בעיות בנוסף לבעיית הצ'צ'נים מה שיוצר בעיה מנטלית אצל השחקנים... זה למה בית"ר נראית כמו שהיא נראית, ואני לא טוען שבית"ר תרד אבל אם היא תמשיך ככה מי יודע.
שמעתי משהו על זה שיש שחקנים שהתכתבו עם נציגי מהלה פמיליה ואמרו שהם מסכימים איתם אבל ההנהלה אמרה, ושגם קורנפיין אמר בתכנית הספורט של רדיו ירושלים שהוא מודע לזה... עדיין אני חושב שיש הסברים אחרים יותר מתאימים למה שקורה עכשיו. חלק אולי באשמת השחקנים, אבל גם להאשמות האלה יש נסיבות מקלות.
וואלה, אם היו לי הוכחות מוצקות אז כבר מזמן הייתי שולח את זה לכל עיתונאי שלא יהיה. ואני טוקבקיסט מה אני איציק קורנפיין? הקבוצה הזאת מושתת על לחימה חסרת פשרות בכל רגע נתון והם לא עושים את זה, זו העובדה היחידה בכל הסיפור הזה. ואין לשחקנים אף נסיבה מקלה, אלא אם כן מישהו חטף את אמא שלהם והכריח אותם להפסיד וזה בוודאות לא קרה.