עוד לא ראיתי תקציר מהמשחק אתמול, אבל מוגרבי פשוט היתל בכל ההגנה שכבר לא עמדה על הרגליים ובטח שלא הייתה מסודרת, לא יודע אם זה רק שקבורץ. מול חיפה הוא היה איום (אני לא אתפלא אם זה המשחק הכי גרוע שלו בקריירה), אבל לפני זה הוא הציל לנו הרבה גולים וגם באלה שהוא לא הועיל, הוא גם לא הזיק. וההשתלבות שלו בקבוצה מעוררת השראה, הוא ממש נהייה מנהיג ההגנה וזה שמוביל אותה מאחורה. חוץ מזה שהוא לא מהיר (אבל גם לא איטי במיוחד), יש לו את כל הנתונים כדי להתפתח לבלם ברמה גבוהה אפילו באירופה (לא הכי טוב באירופה, אבל נגיד בלבל של מיכאל קאדלץ), ולא סתם הוא כבר נבחן בסלטיק, למשל.
דינו אחלה בלם שנמצא בתקופה פחות טובה בדיוק כמו הקבוצה, נגד מכבי היה לו משחק כמעט נקי מטעויות, לא נצליח להביא בלם טוב יותר בכסף שיש לנו, גם הוא, גם דומיניק, גם זאור ובטח שסופר דאריו חייבים להישאר כאן גם בעונה הבאה.
אם סנטיני אופציה אז אפשר יהיה גם להיפרד מזאור. גם גלאבינה מאוד מועיל, אבל יש אפשרויות אחרות לעמדה שלו לא פחות טובות (סטיבן, ריקן, נחמני, אליחן, לכו תדעו אולי גם ערן לוי...) ולא צריך עומס בעמדה הזו. לדעתי ההישארות שלו תלויה בהתאקלמות של דינו שקבורץ (הוא דובר אנגלית?) בישראל ועד כמה גלאבינה עוזר לזה. כמובן שאם אלי כהן יחליט לוותר על כל הערסים שעושים לו בעיות משמעת קבוע (לוי, וגם אליחן) וריקן יברח מפה, אז לא יהיו הרבה ברירות. לגבי דריו מסכים. בשביל להיות באמת קבוצה שנחשבת למשהו בשוק ההעברות, חייבים רכש ישראלי או/ו מהליגה. כשאנחנו לא אופציה לאף שחקן בינוני-פלוס או אפילו לא בינוני זה גורע מהשם שלנו. מה אומרים חוקי ההשבחה במסגרת הליגה? כל מי שגדל אצלנו אנחנו נקבל עליו דמי השבחה בלי קשר לגילו?
טוב, ראיתי את התקציר. הגול של סדאייב לא מנבדל ולא בטוח שהייתה יד. שקבורץ באמת סגר פעם אחת בצד בצורה מביכה ורכה ובגול הוא לא הצליח להרחיק כדור פשוט והפסיד במאבקון פיזי. אני לא מנתח מקצועי, אבל זה נראה או כמו עייפות (וכל הקבוצה אתמול הייתה עייפה, מתחיל להיגמר להם האוויר) או כאילו הראש שלו במקום אחר והוא לא היה מוכן ומרוכז.
גם בצחוק לא הייתי אומר שסטיבן, אליחן ונחמני שחקנים שלא נופלים מגלאבינה. הילד הזה מפוצץ כישרון, בין הכי מוכשרים בארץ לגילו.
ראיתי עכשיו את התקציר וריקן מכר אותנו בדקה האחרונה, יכל למסור לסטיבן כהן או ערן לוי שהיו פנויים לגמרי בצד שמאל והעדיף ללכת לבד. גם הטעות של דינו וסטיבן מגוחכת בגול של נתניה וגם מאוד אופיינית לנו העונה, רוב הגולים שאנחנו סופגים הם מניסיונות הרחקה עלובים של שחקני ההגנה שלנו ומיציאה כושלת מהגנה להתקפה. ברגע שבמשחק בית כזה קריטי עושים טעויות כאלה אי אפשר לבכות על זה שבמקום עוד 6 משחקי עונה נגד התל-אביביות וחיפה ועוד 4 משחקים נחמדים נגד ק"ש ובני יהודה אנחנו ניסע לעכו, ב"ש וסכנין, חפרנו לעצמנו את הבור. ---- שילמנו העונה שכר לימוד על גלאוינה ודינו כמו גם על עוד שחקנים כמו בראשי וקריאף, לשחרר אותם בסיום העונה זה הצעד הכי מפגר ששמעתי, הם צריכים להיות השלד שלנו לשנים הבאות.
גלאבינה אחד מהזרים הכי מוכשרים שיש השנה בליגה, הוא פינישר מצויין והוא מבין את המשחק בצורה מצויינת, עוד קצת בגרות ועוד קצת כוח פיזי ויש פה שחקן בונבוניירה, לא סטיבן ובוודאי לא אליחן מתקרבים לרמת הפוטנציאל שיש בדומיניק
גם אליחן מפוצץ בכישרון יחסית לגילו, אבל מה שיש לשחקנים ברגליים זה לא חזות הכל כשהם תאכל'ס על הדשא, והאכל'ס תועלת מגלאבינה היא לא איי איי איי שצריך להחזיק אותו בנוסף לעוד שחקנים שיושבים על הספסל או ביציע בדרך קבע. אין לי כמובן שום בעיה להחליט ששולחים את צחי אליחן ועומר נחמני להראות מה הם שווים בהפועל ירושלים (עדן נחמני, לפי הסטט' ודקות המשחק שלו, מוכיח שהוא לא ממש חלוץ לגיטימי לבית"ר), ובזמן הזה שגלאבינה יישאר. אבל כשיש עומס על עמדה אפשר ומותר לדלל, סומך על כהן שאם יהיו לו שיקולים אישיים ולא מקצועיים בבחירה (אם תהייה) בין אליחן לגלאבינה, הם יהיו לטובת הקרואטי שהוא הביא ולא לטובת ערס שהוא השעה פעמיים לפחות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx. סטיבן כהן עז?
מהירות, רגל שמאל ומשהו שמזכיר חוש לשערים. וגם העובדה שהוא היה חלק מנבחרת הנוער. אני ראיתי את אליחן עוד מהנוער, הוא רחוק מלהיות שחקן מושלם ומבחינת אופי הוא מאוד בעייתי, אבל יש לו דברים שגם אין לגלאבינה. אין לי שום בעיה אם הוא ישלח לחצי עונה להראות מה הוא שווה, או רוב הסיכויים לא שווה.