בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. LIOR120 Member

לפי המשחקים האחרונים המניות של שי חדד יורדות באחוזים גבוהים..
    הוא פשוט תופעה השחקן הזה, הוא יכול לעשות מהלך גדול של מגן ברמה גבוהה ובאותו משחק לעשות טעות קריטית שעולה לקבוצה בשער חובה כמו שחקן בשכונה.
    בכל מקרה תצוגת נפל שלו במשחקים האחרונים. במשחק הגביע הוא מורחק בגלל צהובים ודסה יחליפו.. שינוח קצת לא יקרה כלום.

2. Don Joan Roman Member

עם איך שהם נראים בשבועיים האחרונים מגיע להם פצצה לראש ולא חוזים משודרגים, במיוחד מגרלשווילי ושי חדד, הגיע הזמן שיפסיקו להתחבא מאחורי תירוצים ויתחילו להזיז את התחת, אין להם שום נסיבות מקלות להיראות ככה, בשני המשחקים האחרונים אף אחד לא שרק להם בוז ומי שכן הושתק מיידית אז שיפסיקו לזיין במוח על חוזים ויתחילו לעבוד

3. אלי מתחן Member

את כל ההיסטוריה של בית"ר שמו בחדר בבית וגן שלאף אחד חוץ ממאיר הרוש אין גישה אליו. מצטער, זה לא אשמת האוהדים שזה נשרף.

4. Love Is Red Member

שאלה לאלא שיודעים, איך היה איצטדיון ימק"א, כל הזמן יצא לי לשמוע ולקרוא ימק"א ימק"א כאילו מדובר ביאצטדיון מפואר יותר מטדי או משהו כזה וקראתי עליו ומדובר ביאצטדיון יותר גרוע מוסרמיל אפילו, אז מה הסיפור מאחוריי זה?
    או שזה רק נוסטלגיה אולי?

5. EO11 בפה אליל היכל התהילה

איפה קראת שימק"א היה מפואר? אחד האצטדיונים הגרועים בתולדות המדינה, רק הוא פשוט היה גהנום ליריבות.

6. אלי מתחן Member

גם גיהנום לא קטן לבית"ר

7. Love Is Red Member

כאילו הוא אצטדיון מפואר = דיברו עליו בצורה של משהו מדהים ביותר.
    והוא היה עד כדייי כך גרוע?
    כלומר אם הוא היה קיים היום הוא היה יותר גרוע אפילו מהקופסא לצורך העניין?

8. Abu George כותרת משתמש מותאמת אישית

משהו שיותר קרוב לשכונת התקווה.

9. Ice Cream חסה

זה פשוט משהו שלא העסיק אף אחד חוץ ממאיר הרוש, ואף אחד גם מחוץ לקבוצה לא ממש ידע שמאיר הרוש הוא זה שמרכז את זה. זה לא בלתי אפשרי להיכנס לשם אם אפילו לי יצא...
    זה לא אשמתם של 3 הדבילים (ומי שמעורב בזה) שהם שרפו דווקא את החדר הזה? אז מאיר הרוש אשם שהוא ריכז שם את כל הדברים שנתנו לו? שלא היו לו חומרים מעכבי בעירה בחדר?

כן. היציעים המרכזיים שלו היו מאחורי השער..

הם ספציפית לא ובעיקר לגבי חיים אני מאמין שהוא לא יבוא בדרישות מוגזמות, אבל אין לנו באמת פריבילגיה לוותר עליהם. אולי על חדד כן, אבל לא בטוח שנמצא מגן מתאים במקום מגרלשווילי. אפילו אם הוא מבלף עכשיו (אני חושב שזו הוראה שהוא מקבל לעלות כל הזמן למעלה, הוא לא יכול ולא אמור לעצור מתפרצות...), הוא הוכיח שהוא מספיק טוב וחייבים להשאיר אותו בקבוצה, ואסור שיברח לנו. אני לא רואה שום סתירה בלתת להם גם פצצה לראש, וגם חוזים לעונה הבאה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx.
    זה לא באמת תירוץ ששווה משהו והשחקנים לא יכולים להתחבא מאחורי זה (או שהם סתם חלשי אופי תלותיים), אבל זה שהקהל לא תומך בהם כמו באמצע העונה, פוגע במוראל שלהם. ובכלל הם וכל מי שמעורב בבית"ר עבר בשבוע האחרון טראומה רצינית שיקח לו זמן להתאושש ממנה.

היה היום ויכוח בין אלי כהן לערן לוי, לפי פשכצקי האחרון ביקש לא לרוץ כמה סיבובים לקראת הסוף בטענה שכואבת לו הרגל, ואלי כהן ישר יצא עליו שהוא לא ישחק יותר ולא יהיה בסגל למשחק מול מכבי וכו'. אני מאמין שזה לא לגמרי מדויק (אתה יודע משהו על זה מירו?), אבל בחייאת יא אלי...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/2/13
  10. EuropeGuy Member

פיתחתי לעצמי סוג של תאוריה לגבי ההידרדרות של בית"ר מאז שהצ'צ'נים הגיעו.

אלי כהן, הוציא מהם את המקסימום. מה זה אומר מקסימום? הוא סחט מהם מחזור אחרי מחזור את מירב המוטיבציה והביטחון העצמי למשחק, בתוספת דרישה מאוד גבוהה מהם למאמץ.
    הבאת הצ'צ'נים היתה מעין תפנית מנטלית שנתנה להם הזדמנות "לנוח" מסף המאמץ המנטלי שהם השקיעו עד להבאתם, עד שזה הגיע למצב בו כביכול במקום שיתלו בעצמם את ההופעות החלשות, הם הפנו זאת לקהל ולתלותיות שלהם בו כתירוץ ל"מנוחה המנטלית" שהם היו זקוקים לו.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בכלל לא מתפלא אם לשחקנים מאוד נוח עם כל הסיפור הזה של הצ'צ'נים שמסדר להם תירוץ מוכן אוטומטית לכל פעולה לא טובה שלהם במגרש. יש כאן שחקנים שמאז ההצטרפות של קדייב וזאור לא רק שלא פוגעים בכדור גם לא פוגעים בדשא ועם איך שאני מכיר את השחקנים שלנו יש סיכוי לא רע שזה קרוב לאמת, ואל תשכחו שרובם היו שייכים לקרקסים שהיו כאן עם מוריניו, אורי ושום, יש להם היסטוריה בסבוטאז'ים והשפלות, גם אם נקבל 12 ביום רביעי אז האש תופנה לקאדייב וסדאייב תהיו בטוחים.

12. אלי מתחן Member

זה חלק מהניתוק של המועדון מהאוהדים. בכל מקום נורמלי לא שמים את זה באיזה חדרון קטן שאף אחד לא יודע.
    זה שקול למצב שבו מישהו דופק מכות לשוטר סמוי. הוא אשם בתקיפה, אבל אי אפשר להגיד שהוא תקף שוטר.

13. Ice Cream חסה

יכול להיות, אבל זה לא רק תירוץ - אלא סיבה אמיתית למה שהולך בקבוצה עכשיו. זה שהשחקנים מבחינה מנטלית תלויים בכמה הקהל ידחוף אותם זה אולי חלק מזה, אבל כשמקללים אותם בכל נגיעה, אוהדים שרפו להם את מתחם האימונים וטוחנים להם את הנשמה בשעות מחוץ לאימונים כשגם ככה באימונים יש בלגאן שלילי מאוד מסביבם, ההנהלה דחקה אותם לקיר עם התקנות החדשות והקנסות המלווים בזה, הם צריכים להתעסק בתקשורת גם בדברים לא ממש מקצועיים ובכלל הם הפכו למושא הסיקור העיקרי של כל כלי התקשורת בארץ וגם בעולם נותנים עליהם את הדעת (מה השם אבירם זיאת אומר לך?) - אז קצת ברור למה הם לא מציגים יכולת שיא. בל נשכח שהייתה מכת פציעות, השעיות והרחקות קטנה והאין התקפה שלנו הגיעה למצב שבו הראל פולק הוא האופציה היחידה מהספסל למקרה של פיגור..

רצית לומר אוהדים נכון? כי אף אחד לא ניסה להאשים אותם אף פעם. בקבוצה זה מתחלק בין האשמות של שחקנים בעילום שם לגידמאק, לבין האשמות לאוהדים.
    מי שכיוון את השחקנים האלה הוא גם אלי כהן, וגם לו יש חלק בזה שהוא קצת מאבד אותם. אבל כשהוא צריך לדבר עם התקשורת על שני השחקנים החדשים במקום לעשות ניתוחים מקצועיים וגם לו אוהדים סוחטים את הנשמה, אין טעם להאשים אותו. צריך לומר לאלי כהן תודה על כל רגע שהוא בכדורגל הישראלי ובמיוחד על זה שהוא אצלנו בבית"ר.

זה העסיק אותך פעם? היחיד שזה היה אכפת לו זה מאיר הרוש שאסף וסידר את זה אצלו בחדר (זה לא חדר כביסה, יותר משרד), ודווקא אני חושב שבחדר שלו, לי חדר האסיפות וחדר האוכל במתחם, זה נראה יותר אותנטי. כל התקופה הטובה של גידמאק היו תלונות על החנות של בית"ר בקניון מלחה שהייתה פלסטית, נוצצת ואפילו מנותקת, לא בטוח שמה שיעשה חסד לחולצה מדברצן ששאנדור שלח להרוש או איזו תמונה של זיו עם הקדשה אישית למאיר הרוש, זה דברים שצריכים להיות באיזה חלון ראווה מלוקק. רגע, אף פעם לא היית בחדר הזה?

ההצתה הקודמת, זו של אוהדי הפועל הייתה במטבח. זה אישיו של המשטרה לחקור אם 3 הנבלות האלה ידעו שהם הולכים לשרוף את החדר של הרוש, או בחרו בחדר שרירותי. או שצריך היה לכתוב על חלון החדר הזה של הרוש "כאן נמצאים כל הפריטים ההיסטוריים של הקבוצה, אם כבר אתם ממש עצבניים ובגילופין תשרפו חדר אחר"?

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז אבירם זיאת אמר כמה מילות תמיכה בצ'צ'נים("ראית מה עשו להם? מסכנים" וואו חסיד אומות עולם) שהוא לא ראה שבכלל מצלמים...אולי מתישהו תפסיק להידבק לטפל? לא ממש מעניין אותי מה השוער השלישי חושב ולא רואה איך זה קשור לנשוא.

לקהל וכמובן לקהל של בית"ר יש השפעה רבה על הקבוצה, זה עדיין לא מסביר שבמשך חודש שלם שחקנים משחקים כמו תחת גם במשחקי חוץ שלא שומעים בכלל את הקהל שלנו, אולי הם רוצים שגם נרים קרנות בשבילם? שחקן כדורגל מקצועני ששואף להישגים והצלחות צריך לדעת להתגבר גם על משוכות כאלו, השחקנים האלה לא שכחו פתאום לשחק כדורגל, מידת המחויבות והריכוז שלהם ירדה אבל יש תירוץ קבוע בשלוף אז אף אחד לא מפנה באמת יותר מדי ביקורות כלפיהם.

15. Ice Cream חסה

זה שהוא הראשון מהשחקנים אצלנו שהפגין תמיכה בשחקנים עוד לפני שאיציק נתן את ההוראה להתייצב מול המצלמות ולתמוך בהם, זה גם משהו. אולי הושפעתי יותר מדי מקונאן דויל, אבל עצם העניין מצויה בדברים הלכאורה טפלים. זה כבר הוכיח את עצמו בהקשר של בית"ר בדברים שכבר כתבתי פה, ויותר מפעם אחת. ורואה? גם אתה ישר קישרת את אבירם זיאת לכתבה הזו בעובדה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx.

זה בדיוק העניין, שלא שומעים את הקהל בכלל. מול הפועל הקהל של בית"ר נתן להם את הדחיפה לניצחון הענק הזה, אתמול הם הפגינו חוסר אכפתיות, שהשפיע גם עליהם.

בשביל זה יש את ערן לוי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

נכון, אבל אני מרשה לעצמי להתייחס כלפי זה בסלחנות בהתחשב במה שהם אומרים. גם עליי בתור אוהד עברו ימים לא קלים כשאנשים שלא ראו משחק כדורגל בחיים שלהם התחילו לטחון לי אם אני בעד או נגד הבאת הצ'צ'נים וההתרכזות שלי בשאר הדברים שהיו לי באותו זמן (רק לימודים ת'אמת) ירדה, בטח גם אתה עברת את זה וטבעי שזה היה אצל השחקנים.
    חוץ מזה, שכן - הרבה מהם לא שכחו לשחק כדורגל, אלא מעולם לא היו שחקני כדורגל גדולים והצליחו הרבה בזכות הראש ולא מה שיש להם ברגליים, טבעי שדווקא הם עכשיו בבעיה קשה.