בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

1. Ice Cream חסה

חצי שנה.

ישבתי (הפעם עמדתי..) במערבי במקום הקבוע שלי מעל הספסל, והיו שם יותר מדי דבילים ששרקו בוז לקאדייב, ומה שיותר מצער שהם היו מכל הגילאים, העדות והסטטוסים הדתיים... אפילו אם יצאה כותרת של "הרוב תמך בקאדייב" וגם קאדייב חש את זה, עדיין הבוז והקללות לשריף צרמו לי יותר מכל דבר אחר שראיתי עד היום מהספסל. לא רוצה את הדבילים האלה בטדי!

מצד אחד נכון ולא ברור על סמך מה אפשר לצאת בכזו החלטה, מצד אחר בפועל זה כמו לאסור על כל מי שלובש חולצה של הפועל תל אביב להיכנס ליציע... ללה פמיליה יותר אין מחילה ובית"ר צריכה לנהל נגד הגרעין שלה ונגד הילדים שהולכים אחריהם מלחמת חורמה עד להיעלמותם המוחלטת מהיציע.
    אני מקווה שבעמותת האוהדים באותו ראש עם איציק והם יעשו איזשהם צעדים להקמת גוש מעודד חדש דומיננטי. אבל לפי מה שהבנתי יש בועד לא מעט חברים של אנשי הגרעין בלה פמיליה, וגם הם עצמם לא רוצים לצאת נגדם...

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אי אפשר למנוע מאוהדים לשרוק בוז לשחקן מסוים גם אם הוא משלנו עם כל הצער שבדבר, כל עוד זה נשאר בגדר שריקות בוז אז זאת מחאה לגיטימית והיגיונית.
    כמובן שגם אני מעדיף שכל האוהדים יתאחדו ויבינו שבית"ר מעל הכל, מעל כל שחקן, מאמן, יו"ר או בעלים ואנחנו הדלק של הקבוצה ואם לא נתפקד אז חבל לנו על הזמן, היינו צריכים להיות עכשיו עם עוד 8 נקודות שהמלחמות המיותרות ביציעים ומחוץ למגרש גרמו לנו לאבד ורק לדמיין מה היה קורה אם..

לגבי מה שכתבו כאן למעלה,
    עזריאל באופן כללי העונה לא מדהים אבל ברוב המשחקים הוא יודע לתת את הגול או הבישול(כמו אתמול עם בישול חכם ומפתיע) יש לו סטטיסטיקה לא רעה בכלל העונה(7 ש' ו-5 ב') בשביל שחקן שמשחק באגף והתחיל מבחינתו למעשה את העונה במחזור השישי. ההחמצות שלו אתמול ונגד רמה"ש לא מתאימות לו, עם הפנים לשער ורגל ימין זה בד"כ ברשת, לא חושב שהרבה חשבו שעזריאל יתרום לנו בצורה כזאת העונה.

דינו שר ההגנה? אתמול היה שערורייתי, השער הראשון היה שיחזור של השער של מרינקוביץ' נגדנו כאשר מגיע שחקן מהיר וטכני מולו הוא נופל כמו טירון ומאפשר לשחקן התוקף להגיע לאחד על אחד מול הרוש. ובכלל היה גם עוד מצב שקאסום פירפר אותו, אני מקווה שהמנוחה שתהיה לו עד המשחק נגד מכבי חיפה תחזיר אותו לפוקוס ובכלל אתמול כל חוליית ההגנה שלנו כולל הקישור האחורי לא תיפקדו.

3. Ice Cream חסה

אני לא משפטן, אבל אני חושב שכל פעולה שהמניע שלה הוא גזעני (=רצון לא לראות בבית"ר ירושלים שום שחקן מוסלמי), היא אסורה, או לכל הפחות אלה שאחראים לה הם תתי אדם, בלי קשר לנושאים מקצועיים.

הגולים הגיעו מצד שמאל (חורים של מגרלשווילי) כשהוא כבר היה לבד, לא משהו שחובה לנקוף לזכותו, אבל ראיתי לפחות 3 מהלכים שהוא הוציא באחד על אחד לשחקנים מסכנין את הכדור מהרגל, ובמחצית השנייה כשכבר היה איזשהו ייצוב בהגנה חוץ ממצבים נייחים לא היו לסכנין הזדמנויות ענק.

מבית"ר.נט:
    קודם כל מישהו יכול להפנות אותי לכתבה המדובר על הקשרים העסקיים שלו בצ'צ'ניה?

ודבר שני, והכי מעצבן בסיפור הזה מצד האוהדים שמחפשים תירוצים למה צריך לקלל את כל מי שזז בגלל המהלך הזה, זה שאלי כהן אמר יותר מפעם אחת קבל עם ועדה שהוא רצה את השחקנים האלה והוא נתן את ההוראה (לגידמאק, לקורנפיין, זה לא משנה) להביא את שניהם, בלי קשר לדתם. אם זה לא נכון, אז אלי כהן יוצא בנאדם שפל פעמיים - גם שהוא בובה של גידמאק ומתקפל בפניו בנושאים מקצועיים להניד עפעף, וגם כשהוא משקר במצח נחושה בכל הבמות שבהן הוא התראיין באומרו שזה נבע מהרצון שלו. מצטער, אבל מי שמסוגל לייחס את 2 הדברים האלה לאלי כהן, הוא בנאדם שפל בעצמו.

4. אלי מתחן Member

אי אפשר לקבוע איפה נגמרת הגזענות ואיפה הקללות הרגילות מתחילות. אם הקללה היא לא בעלת אופי גזעני, על פי החוק אין איתה שום בעיה, ובצדק.

5. Ice Cream חסה

מבחינת החוק, אי אפשר לעצור מישהו שמקלל שחקן מוסלמי, בטענה שמניע שלו זה גזענות, ואז מי שנחשד צריך להוכיח את חפותו? אחרת איך משיגים עילה לכך שלא קיבלו אותך לעבודה ממניע גזעני?

בעצם אני עכשיו נזכר מהרצאה של עובד במכון למלחמה באנטישמיות של ראש הממשלה דוגמה של סרטון שבו רואים צעיר ספרדי שנטפל להספנית כלשהי ברכבת התחתית, וזה תועד במצלמות שם. בהמשך פשטו על הבית והמחשב שלו, ראו שיש לו חומרים קסנופוביים וזה הספיק כדי לקבוע שהוא פעל מתוך גזענות. זה תלוי בחוק ונתון לפרשנות, אני לא עורך דין אז אני לא יודע בוודאות, אבל זה לא נראה לי תלוש מהמציאות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏12/2/13
  6. אלי מתחן Member

א. אחלה שימוש למשאבי המשטרה.
    ב. הסיבה שיש כל כך מעט אנשים שמואשמים באפליה בהעסקה זה שכמעט בלתי אפשרי להוכיח את זה. בחלק גדול מהפעמים, מי שמאשים הוא גזען הרבה יותר גדול.

7. Ice Cream חסה

מתוך ויקיפדיה: בנובמבר 2004 נוסף לחוק סעיף 144ו‏[7] הקובע: "העובר עבירה מתוך מניע של גזענות..., דינו – כפל העונש הקבוע לאותה עבירה או מאסר עשר שנים, הכל לפי העונש הקל יותר."
    הכוונה היא רק אם נעשתה "עבירה" (רצח, גנבה, הטרדה) שהמניע שלה הוא גזעני? או כל פעולה שהמניע לה הוא גזעני?

8. אלי מתחן Member

שוב פעם, תוכיח שהמניע הוא גזענות. נטל ההוכחה על התביעה.

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.137496.html

טוב האבסורד כבר עבר כל גבול. עכשיו בית"ר אחראית על האוהדים במערבי כדי שימנעו מהאוהדים מהמזרחי להכנס. מה השלב הבא? הם יצטרכו להראות שהם דואגים שהמעסיקים של האוהדים מהמערבי יגידו לאוהדים מהמערבי לא לתת לאוהדים מהמזרחי להכנס למגרש?

9. Ice Cream חסה

נו כן, מן הסתם. קצת חיפושים בתיקי עבר, חומר אישי ואפילו סתם תשאול יכולים להוביל לתשובה לבד..

אבל באמת לא מבין איך הדיין ובאיזו זכות הוא יכול לדאוג שאוהדים שבד"כ יושבים ביציע המזרחי (למה הוא בכלל מכליל?!) לא ייכנסו לטדי?

10. Don Joan Roman Member

טוב לו לבית הזין(ולא אין כאן טעות) שאנחנו נענשים, זה משאיר אותם בקדמת הבמה ובעיקר נותן להם ולמעסיקים שלהם פרנסה טובה ולכן הם מבקשים מאיתנו כ"כ הרבה דברים.

11. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

12. Ice Cream חסה

לא, רק על הפסקת הפעילות השוטפת (עידוד, תצוגות, ארגון אוהדים וכו') עד סוף העונה. בהודעת הפרידה שלהם הם כתבו שהם ממליצים לאוהדים להמשיך במחאה של שריקות בוז כל פעם שג'אבו נוגע בכדור, ולהמשיך לקלל את גידמאק וקורנפיין על המהלך.

אגב, לפי חוק האלימות בספורט קבוצה יכולה לתת הנחיה לא להכניס אוהדים עם יש סבירות גבוהה שהם יקראו קריאות גזעניות ויתפרעו, כך שהמהלך של הנהלת בית"ר נגד הקפוצ'ונים הוא חוקי.

13. alexshw Member

לפני כמה ימים מישהו פרסם פה את הקטע מתוכנית הטריבונה מלפני 5 שנים. עימות בין עו"ד ארי שמאי לנציגי לה פמיליה יום אחרי שארי יצא מבית חולים אחרי תקיפה, בה נחשדו חברי האירגון.

ומי היום נציג של חלק מהחשודים בהצתה מהאירגון הזה?
    נכון, ארי שמאי
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4344383,00.html

14. אלי מתחן Member

ממה שזכור לי כשמישהו חשוד לא אומר שהוא עשה את זה. ב99% מהמקרים, במיוחד אצל אנשים כמו ארי שמאי המותקף יודע מי עומד מאחורי זה.
    הרעש סביב הלה-פמיליה קצת השכיח במי מדובר. לא מדובר פה בכרישי פשע, אין להם את הידע והשכל לעשות דברים ולא להתפס לאורך זמן. חוץ מזה ששוב, לא מדובר בארגון פשע אלא סתם בחוליגנים לייט.

15. alexshw Member

לא כתבתי שעשו. פשוט היה שם בתוכנית עימות גדול בין נציגי האירגון לשמאי עצמו וגם לפני התקיפה. לכן נדהמתי לגלות שהוא פתאום עו"ד של מנהיגי האירגון.