שכל מיני יפי נפש לא יחשבו בטעות שהרצון של אוהדי בית"ר להוצאת הגזענות מטדי זה איזה ניסיון התקרבות לכל מיני אירגונים שמאלנים או רצון בדו-קיום מזוייף. ממש לא.
<!--QuoteBegin-+----></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE ( @ --)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> מבחינתך אנשים שלא עושים כלום אשמים באותה מידה, אתה אמרת את זה. עבאס סואן ראה את האוהדים של הקבוצה שלו מנסים לתקוף באיצטדיון אוהדים של קבוצה יריבה ולא עשה כלום. אני רואה את זה בתור הסכמה שבשתיקה, לא פחות מאשר אני מסכים לגזענות בזה שאני לא הולך להפגין מולה. אבל אני לא ערבי. הכדורגלן הערבי הזה לא מעוניין בדו קיום יושר מאשר כל כדורגלן יהודי שמשחק בקבוצה עם יהודים. הבחור קורבן לגזענות פחות או יותר כמו טוטו תמוז (רמז: בכלל לא). גם אייל ברקוביץ' כבר היה סגור בריאל מדריד לפני שהם הביאו את זידאן ב60 מיליון דולר, עבאס סואן לא היה סגור בשום קבוצה. אם הוא היה מוכן לשלם את המחיר, הוא היה משלם אותו. מקצועית לא היה לו מקום בבית"ר של אותם שנים, וני [/QUOTE] לא האשמתי את השחקנים, האשמתי את ההנהלה. האשמתי את ההנהלה שנותנת לקומץ הגזענים שבאוהדי בית"ר להכתיב את המדיניות שלה, ולא נלחמת בגזענות. אם גם בסכנין לא יקבלו לשורתיהם שחקנים יהודים, ואוהדי הקבוצה שלהם יקראו קריאות גזעניות וינהגו באלימות בלי שההנהלה תטפל בכך - אאשים את הנהלת סכנין. וכאמור, הפרטים עם סואן נסגרו, והנהלת בית"ר, שהתנהלותה מוכתבת ע"י אותו קומץ גזעני, מנעה את ההסכם, אז מספיק עם המעשיות. עבאס סואן היה קורבן למדיניות הגזענית של הקבוצה, למרות שרצה לשחק בבית"ר. ולא - להחתים שחקן ערבי לא שקול לאי-החתמות של ערבים כלל. ברגע שקבוצה מנהלת מדיניות גזענית כמעט רשמית של קבוצה שמדירה שחקנים ערבים רק בגלל המוצא שלהם, החובה שלה, אם היא רוצה להיות קבוצה נאורה ולגיטימית, היא להחתים שחקן ערבי. השינוי שאמור להתבצע הוא בעיקר תודעתי, כך שיהיה תקדים לזה, האוהדים יאלצו לקבל את זה שגם ערבים משחקים בקבוצה, ופעם הבאה כשהמאמן ירצה שחקן שמתאים לקבוצה שלו - הוא לא יפסול אותו בגלל המוצא שלו. אם אותו שחקן לא ישתלב בקבוצה כראוי, אפשר יהיה לשחרר אותו לשלום. וההשוואה בין כהניסטים שרוצים להעיף מפה את הערבים, לבין פעולת מח%E
תן לי להבין, אני אומר שמשהו לא קרה, אתה אומר שמשהו קרה, המאורע לא קרה, אין לו שום עדות, אבל אני מספר מעשיות. עבאס סואן בבית"ר שקול לאייל ברקוביץ' בריאל מדריד, תחליט אתה אם אתה רוצה להאמין לברקוביץ', וכמובן הנהלת בית"ר הגזענית שפנתה לשחקן ערבי. להביא שחקן בלי קשר ליכולת שלו על סמך מוצא, זה גזעני. תגיד לעצמך מה שאתה רוצה, זה לא ישנה את העובדה. ואולי יקרה מצב כזה, יגיע שחקן ערבי, הוא יהיה גרוע, האוהדים יגרשו אותו, הקבוצה תנזק, ובפעם הבאה שהמאמן ירצה שחקן, הוא ידע שלשחקן ערבי יש מחיר שהוא לא מוכן לשלם. אבל חס וחלילה לדאוג 2 צעדים קדימה מבחינתך. ואולי שחקנים ערבים באופן כללי יחליטו שזה צעד בעייתי ויותר אף אחד לא ירצה להגיע למועדון, אז לא רק שלא פגעת בגזענות, אלא גם החמרת אותה. אז אין לך שום בעיה עם אלימות, רק עם גזענות. עם גישה כזאת, אל תתפלא שמתייחסים אליכם בתור בדיחה. אין שום הבדל בין אנשים שמגיעים למקום שאין להם שום סיבה להיות בו ומקיימים אירוע מתוקשר, גם אם הם אוהבים ערבים וגם אם הם שונאים אותם.
בוודאי שיש עדות. עבאס סואן כבר היה סגור בבית"ר, עד שהגיעה המחאה הצפויה מהאוהדים וההנהלה קיבלה רגליים קרות. זה לא מקרי שבבית"ר אף פעם לא שיחקו ערבים, יש לזה יד מכוונת, והיא ההנהלה שכפופה לרצון הקומץ. לשמחתנו היו ויש מספיק שחקנים ערבים מוכשרים, בטח שמספיק מוכשרים לקבוצת
יש עדות שאייל ברקוביץ' היה אמור לשחק בריאל מדריד אם לא זינאדין זידאן, ממקור ראשון. אתה מאמין לו? גם אני לא. אבל לעבאס סואן אין שום אינטרס לשקר, הוא ערבי, ערבים לא משקרים, במיוחד לא שחקני כדורגל ערבים שידועים בתור פרובוקטורים. אם אתה משתמש במרכאות לצטט אותי, אני מבקש שתצטט דברים שאני באמת אמרתי. אם עבאס סואן באמת היה איזה לוחם חופש צדיק כמו שאתה עושה ממנו, הוא היה מבקש מהקהל שלו (חלקם כנראה בני משפחתו) להפסיק לזרוק אבנים על אוהדי בית"ר. ראיה סלקטיבית היא לא רק אצלנו. תפסיק עם השטויות, אין לך שום בעיה עם אפליה, אתה לא מפגין כל יום מול משרדי ממשלה נגד העובדה שאין מספיק אתיופים או ערבים לפי הייצוג שלהם באוכלוסיה. אתם לא מחזקים את ידה של ההנהלה מול הקהל, אתם באים לראות ולהיראות, כמו שמיכאל בן ארי רצה להראות מה קורה לבריכה בצפון תל אביב שמכניסים אליה סודנים. בתקווה שאיזה בית"רי יעשה שטות ותוכלו לצלם את זה. אין לאנשים האלה שום קשר לבית"ר ירושלים, אין להם זכות לנסות להפוך את העניין הזה לפוליטי ולרכב על הגל. אתם לא השחורים בארה"ב, הערבים בכדורגל הם לא השחורים בארה"ב.
לא, ציינתי את שמותיהם כי הם יידו אבנים על אוטובוס של בית"ר אחרי הפסד, ו/או כי הם נחשבים ומופיעים בתקשורת כמנהיגי 'הקומץ', שמפטמים ילדים ערסים בעמדותיהם הנאלחות (אז מי כותב את הפוסטים ומקבל את ההחלטות בפייסבוק של הלה פמיליה "להימנע מקריאות גזעניות אבל לקלל לקאדייב וסדאייב את האמ-אמא כדי להראות להם שאנחנו לא רוצים מוסלמים ולקלל בכיף גם את קורנפיין וגידמאק על זה שהם הביאו מוסלמים לבית"ר (על אף שמי שהביא אותם הוא כהן עד שלא יוכח אחרת, והוכחה יכולה להתבטא בתחקיר רציני, חסה)". ולר- מסכים איתך בכל מה שכתבת לאפנר. בני יהודה ומכבי תל אביב גם החתימו את השחקנים הערבים הראשונים שלהם במאה ה-21 וזה לא עבר חלק שם, יש סיבה מעבר לגזענות שבמשך 60-65 שנה בקבוצות לא היו ערבים, ובקבוצות שעד היום אין אז הסיבה היא לא הנהלה, אלא אותם אוהדים פורעי חוק. ומי שצריך לטפל באוהדים פורעי חוק זה ארגוני האכיפה, קורנפיין הוא לא כזה, אבן עזרא צריך להפסיק להתיימר להיות כזה.
זה פשוט: אייל ברקוביץ' לא התקבל לריאל מדריד כי זינאדין זידאן טוב ממנו, ולא הופלה בגלל היותו יהודי-ישראלי, בעוד שהעסקה של עבאס סואן לא יצאה לפועל בגלל גזענות הקבוצה. מה גם שהערבים בישראל הם אזרחים ישראלים לכל דבר, וקבוצה ישראלית שמפלה חלק משמעותי מאזרחי המדינה שלה בגלל המוצא או הדת שלהם היא קבוצה שאם לא תשנה דרכה מגיע לה למות. ברור שיש לי בעיה עם אפליה. אני לא אדם אקטיביסטי ופעיל, אבל זה לא אומר שאני לא מחזק את ידם של אלה שפועלים נגד אפליה, שקיימת גם קיימת בבית"ר ירושלים שמדירה ערבים משורותיה וחסידי טוהר הגזע מכתימים את המועדון. אותם פעילים רוצים, כנראה, לחזק את ידה של ההנהלה ולמחות נגד הגזענים במועדון. אין שום דבר מקרי בקיום האירוע מול מגרש טדי לפני המשחק מול סכנין: הם רוצים לתת קונטרה לגזענות תחת הכותרת "ירושלים סובלנית לעד", ואני חושב שעל א
אהא. בטוח היה לעבאס סואן מקום לצד לרואה, בואטנג, טל, אלברמן ומירוסביץ' (ובהמשך גם דריו פרננדס ומשה אוחיון, אבל זה כבר היה לא רלוונטי)... אתה עדיין בוחר לקבל את גרסתו של סואן על זה שהוא כבר היה כמעט סגור בבית"ר ורק הקומץ מנע ממנו לעבור, כאילו יש תיעוד של כל הפגישות או מינימום תחקיר רציני שבו גורמים בהנהלה של בית"ר מודים בכך קבל עם ועדה. אפשר גם שאני, בן ארי ובן גביר נבוא מול הבית שלך ונחזק את ידך במאבק נגד האלימות? תודה, אבל קורנפיין לא ביקש מאברום בורג ועבאס סואן שידברו על התנגדות לגזענות וסובלנות...
איך הם מחזקים את ידה של ההנהלה בזה שהם עורכים אירוע מחוץ לאיצטדיון לפני משחק רגיש? הרי למשחק רובם לא יקנו כרטיס וישלמו, הם לא יקנו מרצ'נדייז של הקבוצה בכמויות כדי לפצות הפסדים של המועדון, סיכוי סביר שהבלאגן שיכול להווצר יעלה לבית"ר בכסף. תודה לא תודה על החיזוק. שילכו יעזרו בניקיון בית וגן, שיפגינו נגד ההתאחדות שנותנת עונשים לבית"ר. אני מבין שכדורגל זה לא הצד החזק שלך, אבל עבאס סואן מבחינת יכולת היה לדריק בואטנג, גל אלברמן, מירוסביץ' וברוכיאן פחות או יותר כמו זידאדין זידאן ואייל ברקוביץ'. העובדה שאשתו מכינה חומוס מצויין לא הופכת אותו למוסר דגול, ועוד לא שמעתי על בעיטות שכנסו רק כי הבועט מתפלל 5 פעמים ביום. מקצועית, לו היה לו מקום בבית"ר, לכן הוא לא הובא, ובמידה וכן, זה היה מפספס את המטרה.
למה לא לערוך אירוע בעד סובלנות מחוץ למגרש במשחק שבו צפויות קריאות גזעניות בשבוע גזעני במיוחד בבית"ר? הפתרון למיגור הגזענות בבית"ר הוא לא אדישות מול הגזענות של חלק מהאוהדים, אלא מאבק פעיל בגזענות והדרתה. אם הקריאה לסובלנות היא רגישה מול אוהדי בית"ר, ואין מי שיתמוך בהם, אז כנראה שאוהדי בית"ר הגזענים הם לא קומץ כפי שההנהלה טוענת ולכן האירוע הזה חשוב פי כמה. גם אם נקבל את גרסתכם שעבאס סואן לא צורף לקבוצה מסיבות מקצועיות בלבד, אין זה מצדיק את ההדרה המתמשכת של השחקנים הערבים בבית"ר (כאילו שבכל ההיסטוריה של הבית"ר הם לא הצליחו למצוא שחקן ערבי אחד שיהיה ברמה של בית"ר), ועדיין מעניין לשמוע את סואן, כשחקן ערבי שטוען שסבל מההדרה הזאת ונפסל בגלל היותו ערבי וסבל גם מגזענות האוהדים למרות שלא היה שחקן בית"ר. באותה מידה מעניין היה לשמוע גם את וואליד באדיר שסובל גם הוא מגזענות כלפיו. ההודעה האחרונה שלי נקטעה באמצע אז אני אמשיך אותה כאן: מבחן גזענות קטן: אם למשל מתקיים מצעד ניאו-נאצי מול עיירה יהודית בגולה, ומול המצעד הזה מוחים יהודים וגרמנים, גברים ונשים, ילדים ומבוגרים, אז אין בעינכם הבדל בין הצועדים למוחים?
פעם ארבעים ושמונה אלף: יש לנו 200 אלף שקל, כבר לא בדיוק חסר לנו שחקן אז אתה יכול לבחור שחקן לכל עמדה שאתה רוצה וניקח, או נבקש מאלי כהן לקחת אותו בחשבון בעונה הבאה (נלך אפילו על חצי מיליון שקל סך כל העסקה), אבל התנאי שיהיה ערבי. בית"ר רצתה לצרף את עלי עותמן ההפועל ירושלמי בשנות ה-70, מה שנתקל בסירוב של הפועל ירושלים, אלי אוחנה בחן שחקן מכפר קנא, שלא הרשים באימונים, ורק לא מזמן איציק קורנפיין הביע התעניינות במוחמד גאדיר, שטען קבל עם ועדה שאיימו לנדות אותו מהבית בביר אל מכסור, אם הוא יהרוס להם את הטענה האחרונה לכך שיש מקומות בארץ שמדירים ערבים. גם אחמד סבע שהיה מועמד לבית"ר בשלב כלשהו בחורף האחרון, קיבל איומים/לחצים מצד אחמד טיבי שלא יעז לעשות את זה, לטענת DON JOAN ROMAN שהוא אחד האנשים היותר מהימנים שאני מכיר. את אחמד טיבי עצמו שמעתי אומר בערוץ הראשון בתכנית בועטים שהוא לא רוצה ששחקן ערבי ישחק בבית"ר, כי לטענתו ערבי שמשחק בקבוצה ישראלית-יהודית זו תעודת כבוד, והוא לא רוצה שבית"ר תהייה ראויה לכבוד הזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
טבעי ששחקנים ערבים לא ירוצו לבית"ר, שהוכיחה את עצמה כקבוצה גזענית שהדירה ערבים במשך עשרות שנים ושחלק לא מבוטל מהקהל שלה הוא שונא ערבים. זה לא אומר שאי אפשר למצוא שחקן ערבי שיתאים לקבוצה ויהיה מוכן לשלם את המחיר כדי לשחק בה, ואם לא עכשיו - אז מתי שהאפשרות הזאת תהיה על הפרק. בכל מקרה, אני מצפה מאוהדי בית"ר לפעול לפני שהגזענות הופכת לפלילית באמצעות יצירת דה-לגיטימציה לקריאות גזעניות בקבוצה (למשל, יותר כרזות אנטי-גזעניות מגזעניות ביציעים, ושירים אנטי-גזעניים בכל היציעים), ולעידוד שילוב מוסלמים וערבים בקבוצה, גינוי התופעות הגזעניות והאנשים הגזעניים והמנעות בשיתוף פעולה איתם וכו' וכו'.
אתה מצפה שנהייה כמוהם, שנבוא לעודד בשם עקרונות, ולא את הקבוצה. ואם הם באים לעודד את הקבוצה בשם עקרונות חשוכים, אנחנו חייבים לעודד הבאת מוסלמי/ ערבי לקבוצה כאילו אין 11 שחקנים על הדשא, יריבה, מאמן ושופט שאמא שלו עוסקת במקצוע הכי עתיק בעולם... הנהלת בית"ר תולה לא מעט כרזות נגד גזענות ומול אום אל פאחם חילקה פלאיירים, וגם עמותת האוהדים שלחה לכל חבריה הודעת בקשה להימנע מכל שירה כזו. בוא נאמר שאפילו הלה פמיליה כותבים אצלם להימנע משירים גזעניים, אבל אצלם המניעים טיפה שונים. אנחנו באים לעודד את הקבוצה, לא לעודד הבאת מוסלמי אליה. אם כל מיני מנהיגים פוליטיים/ שבטיים מפעילים לחצים ומאיימים על שחקני כדורגל ערבים לא להגיע לבית"ר, זה ממש לא נראה לי טבעי שהם (מוחמד גאדיר ואחמד סבע) לא רוצים לעבור לבית"ר מהסיבה שבבית"ר לא שיחקו אף פעם ערבים. אז שוב אתה טוחן על זה שבטוח יש שחקן ערבי שיסכים לבוא לשחק בבית"ר למרות שהוא יודע מה צפוי לו מגיא ישראלי וליאור פטורי כל עוד המשטרה ובתי המשפט לא יטפלו בהם (או שקורנפיין צריך לתת להם עונש על דעת עצמו?), כמו כן הוא, הקבוצה שלו, הסוכן שלו ומס הכנסה יסכמו את כל תנאיהם בקבוצה ב-200 אלף שקל, והכי חשוב יתאים לנו מקצועית - נחשוב עליו. על הדרישה האחרונה כיאל עולה מבחינתי למרות שזה ידחק את קובי וקריאף לספסל, אבל לא בטוח שהוא עונה על 2 הדרישות הראשונות. פריד טהאר אולי יסכים לבוא לשחק ותמורת 200 אלף שקל, אבל אם לא הייתי מסתפק בטל כחילה וג'יבראיל קאדייב על הספסל, הייתי מעדיף להביא את עשהאל בן שבת על פניו, ולא רק בגלל שהאחרון יהודי.
זה לא האירוע, זה מי מארגן את האירוע. נגד הגזענות זה סבבה, אבל אירוע של הקרן החדשה לישראל מחוץ לטדי זה לא בא בחשבון.
אם מבחינתך משחק ליגה של בית"ר הוא כמו מצעד ניאו נאצי יש לנו בעיה. בית"ר משחקת פחות או יותר 40 לעונה, כבר 74 שנה, מפתיע שדווקא במשחק רגיש בתקופה רגישה החבר'ה האלה באים "לתמוך". אני ממצליח להבין איך לאנשים שאין להם שום עניין בספורט קשה להפריד בין פוליטיקה וספורט, כי אז הם חס וחלילה יצטרכו להתעסק רק בספורט, אבל תרשה לנו לסלוד מהפגנות פוליטיות במגרש שלנו, כמו שאנחנו סולדים מהחיבור בין הלה-פמיליה לבין מיכאל בן ארי ואריה אלדד. רק שוואליד באדיר לא סובל מגזענות, אם לא היית מתייחס לכל הערבים כאילו אין הבדל ביניהם היית מבין שיש כאלה שמקבלים קללות ויש כאלה שלא. עבאס סואן שנוא על בית"ר קודם כל כי הוא פרובוקטור והוא הקפטן של סכנין