בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. סטפן שאלוי Member

ילד בן 23, שיש לו הרבה יותר שכל, אינטליגנציה, וחוכמת חיים ממישהו שמתהדר בתואר שני במדעי הבלוף.

הלוואי אלעד שאתה היית מתמנה ליו"ר ( 250,000 ש"ח + מאזדה 6, לא יותר! ), ועם הקשר הטוב שיש לך עם חלק מהשחקנים, עם כל חלקי הקהל, והרצון להצליח, אתה תהיה הרבה יותר מוצלח מקורנבלוף השודד.

2. Ice Cream חסה

שוב, יש הבדל בין אדידס לבית"ר ירושלים מבחינת היחס של המותג והקליינטים וכל זה, ומאוהדי בית"ר ירושלים בניגוד לקליינטים של אדידס נדרש לבוא כשהקבוצה שלהם מדרדרת ולעזור להם.

באמת שאני לא יודע לאן הקבוצה נפלה וזה אומר רק שכולם אשמים אם אנחנו מוכרים כל כך מעט מנויים בטח בהשוואה ללפני שלוש שנים שמכרנו 7000-8000.

3. אלי מתחן Member

20.70 פלוס כרטיסייה לאוטובוס ואני חותם.
    אין לי שום קשר לאף שחקן או לאף אוהד, מצד שני, זה עדיף על זה שכל הקהל שונא אותך...

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לקבוצה אין בעלים ודרך כבר 3 שנים, כמו גופה גוססת שכל קיץ לפני שהיא הולכת למות(פירוק) אז איכשהו נותנים מכת חשמל שמשאירה אותה עוד קצת בחיים אבל כל פעם בתנאים גרועים יותר, מאמנים רק באים והולכים, כל שחקן טוב כבר הלך ונשארנו עם כמה שבסוף השנה ילכו ועוד כמה שלא ילכו כי אף אחד אחר לא רוצה אותם, הפכנו מקבוצה גדולה לקבוצה שלא מעניינת אף אחד אפילו לא חלק מהאוהדים שלה שמאסו במצב של הקבוצה.

תוסיפו לזה שפותחים את העונה בר"ג ועד לא ידוע באופן סופי מתי חוזרים לטדי ככה שגם אלה שבמצב רגיל עוד היו קונים מנוי גם עכשיו נמנעים.

בית"ר מתדרדרת מעונה לעונה, מתנתקת מהקהל עם ניהול כושל שנוגד את רצונות הקהל, זה קל לומר שיש 22 שחקני בית בקבוצה וזה תקדים אבל בכל ראיון לתקשורת ובכל צעד שהקבוצה עושה רק מסבירים למה השחקנים זבל ואי אפשר לסמוך עליהם, הרי ברגע שיהיה כסף יעיפו אותם לקיבינמט, הנה עכשיו גם שאין כסף מחתימים את דיאמנט ועמרם שהם אמנם שני שחקנים עם פוטנציאל אבל לא כאלו שהיו מוזכרים כמועמדים לבית"ר בימים כתיקונם ומגיעים היום על חשבון אותם שחקני הבית.

בית"ר היא גוויה, היא חייבת זעזוע עמוק כמו פירוק/ירידת ליגה במקרה הרע או בעלים חדשים שיבוא וישנה את הפנים של המועדון וגם אופציה שקורנפיין יפנה את המקום ליו"ר אחר שינסה לעשות סדר בבלאגן עם משכורת פחות מנכרת עיניים.

5. Ice Cream חסה

האופציה האחרונה הכי מתאימה, ועדיין- הנפילה מ-8000 ל-2500 נובעת גם מהאוהדים ולא רק הנהלה: האוהדים נהיו מפונקים, עם דרישות, שבעו, השתן עלה להם לראש, התרגלו לקבל קונצרט ולא מוכנים להקריב מעצמם ומכיסם למען בית"ר. ופה אי אפשר להאשים רק את קורנפיין, אלא גם את האוהדים שהתקלקלו.

6. Don Joan Roman Member

2 תשובות פשוטות ל-2 השאלות.
    1. בן לולו שחקן יותר טוב ומוכח ממנו, אין מה לעשות וגם אני הייתי נותן לו את הקרדיט ראשון לפחות בהתחלה, מה גם שלדעתי הוא דיי הוכיח את עצמו והייתי רוצה לראות אותו כאן עונה נוספת.
    2. הגיעו איתו להסכמה ורצו אותו מאוד ולא 2 קבוצות אלא יותר, הבעיה בד"כ הייתה בית"ר.
    3. הוא באמת ילד נאחס אבל בהחלט יש לו כישרון ויכולת כיבוש לא רעה.

א. לא מבין מה הקשר.
    ב. מן הסתם שהוא יהיה מוכח יותר הוא קיבל הרבה יותר הזדמנויות.
    3. שיהיה ברור שאני מחזיק מתורג'מן, לא מחזיק ממשעלי.

היה טוב ליריבה אתה מתכוון, אחד השחקנים הכי חלשים בליגה בעונה שעברה אם לא החלש שבהם.

בנוגע לכל שאר הדברים שנאמרו פה, כעיקרון אני מסכים עם מיסטר ג'ו קול ועם אדם, אי אפשר לצפות מאנשים לקנות מנויים כשהיו"ר מרוויח מיליון ו300 אלף ש"ח ואין כסף להחתים אפילו את אלירן סיימון, לא יכול להיות שבכל עונה נמכור את השחקנים הטובים שלנו למכבי חיפה תמורת נזיד עדשים ועוד נצטרך לומר על זה "תודה רבה" כשהיינו בקיץ הראשון אמרו לו "מכירה של יצחקי תסדר את העניינים" מכרנו את ברק ואז פתאום רק מכירה של ורד הצילה אותנו וגם אותו מכרנו, נשבעו לנו שזה לא יקרה יותר והנה עזריאל עבר וכמעט איבדנו את הרוש(אותו נאבד בעונה הבאה) זה מייאש ומתסכל כל אוהד, שלא יעשו מבצעים על מנת למשוך את הקהל, שלא ידאגו לו ועוד ידרשו ממנו לרכוש מנוי, גם הרעיון הנפלא שעלה לגביי הסעות למשחקי "הבית" באיכסטדיון תמורת סכום סמלי של 30 ש"ח לנסיעה לא עלה יפה בקרב העיריה והנהלת הקבוצה והכי חשוב: לא ייתכן שכל מאמן או בעל תפקיד במועדון יבוא ויאמר לנו שהשחקנים חלשים, שצריך חיזוק, שאין כסף ויוריד עוד יותר את מצב הרוח הגם ככה מחורבן, כולם פה יודעים כמה הגנתי על קורנפיין(ואיפה שאחשוב שהוא צודק וצריך אני אמשיך להגן עליו) וכולם יודעים כמה אני אוהב, מכבד, מוקיר ומעריך אותו אבל בית"ר ירושלים בדרך למטה לא רק אבל גם באשמתו.

7. אלי מתחן Member

הלקוח תמיד צודק.

8. Ice Cream חסה

1. אבוי לנו אם אנטי כדורגל כמו בן לולו שחוץ ממשחק מול בני יהודה שבו הוא נכנס וסחט פנדל וקבע גמר הגביע שהוא בעטו 2 בעיטות יפות (שהוא קלקל באדום), הוא שחקן שאנחנו רוצים שימשיך עוד עונה.
    2. אני יודע שאתה יודע יותר טוב בהכל, אז יש לך שמץ למה בית"ר מתעקשת עליו? מה גם אם המושאלים משנה שעברה: יקיר ברוכיאן, פיני יחזקאל, ליעד עובד, דן אילוז וכו'?
    3. לא הגיוני שכל שחקן נוער בבית"ר הוא שחקן מספיק מוכשר, די, לא קונה את זה!
    4. משום מה על משעלי מכבי חיפה לא שילמה 100 אלף דולר, והפועל פתח תקווה לא ניסתה להביא אותו כשהוא היה רק שחקן נוער.
    5. די כבר, היו לטל משחקים נהדרים גם!
    6. השיווק והיחס של בית"ר לאוהדיה כבר הרבה זמן מחפיר, מסכים. ועדיין זה או שאנחנו קונים מנויים וכרטיסים או שהלך עלינו.

אלעד- אוהדים הם לא לקוחות! יש בזה משהו יותר עמוק! אם אדידס מאכזבים אותך אתה תמיד יכול לקנות פומה, על אותו משקל אתה לא תעבור לאהוד פתאום את הפועל, וגם לא תתנחם מזה שבית"ר רמלה/ ת"א נראית טוב בלאומית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

9. סמואל אטו Member

יש לך הוכחה לכך? אתה יכול להוכיח שהשקעה כספית בשיווק מנויים יביא למחירה גבוהה יותר של מנויים?
    ושוב, גם אם כן צריך בשביל זה כסף, כסף שאין.

לא אמרתי שצריך להתבסס על המוצר עצמו בלבד, אמרתי שהקהל הוא זה שמתבסס על המוצר עצמו בלבד.
    מה יעזור לך שיווק אם עדן נחמני הוא חלוץ החוד שלך? איזה אוהדים יבואו לראותו את מיגל פורטיז?ו?
    ככה זה עובד במדינת ישראל, תכיר.

תבוא מתי שבא לך, אבל אל תאשים את היו?ר זה תירוץ עלוב מאין כמוהו.
    אתה משלם כדי לראות משחק כדורגל או בשביל שמישהו מסויים ינהל את בית?ר?

נערך לאחרונה ב: ‏21/8/11
  10. אלי מתחן Member

שיווק נכון מביא לקוחות, אין יוצאי דופן. אני לא צריך להביא לך הוכחה אחת, יש מיליארד הוכחות בעולם שאנחנו חיים בו. ככה זה עובד במדינת ישראל? או שככה זה עובד בלוזון לנד שאתה חי בה?
    בית"ר זה מותג, לא מדובר פה על עירוני קלנסאווה. שבית"ר מתנהלת בצורה שהיא מתנהלת בה והופכת לבדיחה בכל הארץ, אל תצפה מאנשים להזדהות עם המותג הזה.
    אם בית"ר הייתה הופכת את העונות האלה לעונות "נלחמים על הבית", הקהל היה מגיע ורואה הילדים שגדלו באותה שכונה כמוהו נותנים את הנשמה והיה מזדהה איתה. שמועדון כמו בית"ר לוקח 3 שחקנים שמ.ס אשדוד (!) זרקה ושם אותם בהרכב על חשבון שחקני הבית, האוהדים לא מוכנים לקבל כישלונות.
    הקהל לא מתבסס על המוצר עצמו, אחרת כולם היו הולכים למשחקים של מכבי חיפה.

אני לא אעבור לאהוד אף קבוצה אחרת, מה שאומר שאני עדיין אוהד את בית"ר, ההבדל הוא באם אני מוכן להוציא מהכיס שלי ולראות אותה, או שאני אאבד את העניין לחלוטין. לדעתי, זה הרבה יותר גרוע מאשר אם אדם מחליט שהוא עובד לאהוד קבוצה אחרת. אוהד שמאבד עניין בכדורגל הוא אוהד שיכול להיעלם לנצח.
    העובדה שכל אחד בוחר את הקבוצה שלו, היא לא עילה לנצל בצורה צינית את האהדה ולבקש מהאוהדים לקנות מנוי "ולהציל את הקבוצה", כשבפועל, הקבוצה מתנהלת כמו שוק והכסף לא הולך על המטרות הנכונות.

11. סמואל אטו Member

תביא לי הוכחות.
    אני רוצה לשמוע איזה קבוצה כדורגל ישראלית הפכה מקבוצה עם תקציבי ענק לקבוצה שמתנהלת עפ?י ההוצאות שלה והצליחה לשווק את עצמה בצורה מאדיבות לאוהדים. בבקשה.

שוב פעם, אתה רק מצדיק את מה שאני אומר, הקהל בא כשיש הצלחות ונעלם כשיש כישלונות. לא צריך להיות מדען בשביל להבין את זה. מחר תקנה את ברק יצחקי ו-3,000 איש יקנו מנוי, וכל זה בלי שיווק. ישראלים.

ושוב פעם 2, אתה קונה מנוי כדי לראות קבוצת כדורגל לא כדי לתרום כסף להנהלה.
    מה שההנהלה עושה לא אמור להיות שיקול בכלל בשבילך. עוד הוכחה לתרבות הבעייתית פה בארץ.

12. Don Joan Roman Member

אז איך אתה מסביר את העובדה שבעונת 2001. נמכרו כארבעת אלפים חמש מאות מנויים והסגל היה חלש יותר מהשנה

13. סמואל אטו Member

בעונת 2001 שיחקו פה רוסו,סביליה,שאנדור,מזרחי ועוד כמה שחקנים לא רעים.

14. Don Joan Roman Member

הם שיחקו בעונת זאבי אני מדבר על עונה אחר כך שאת הסגל עיטרו אלון סגירת ומוריס. אוזן

15. סמואל אטו Member

יש לך גיבוי למה שאתה אומר? זה נשמע לא הגיוני.