בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. אלי מתחן Member

נחמד לראות שמישהו שהוא לא אוהד בית"ר מסכים עם הדעה שלי.
    להביא שחקן לבית"ר רק בגלל שהוא ערבי, זה גזעני ומטומטם. אני חושב שכל שחקן שקבוצה מביאה צריך להתאים אליה מכל הסיבות, כולל חיבור עתידי עם הקהל. הקבוצה שייכת קודם כל לאוהדים, ולאף אחד, במיוחד לא לעיתונאים, זכות לצאת נגד דעתם, גם אם היא בעייתית (והיא בעייתית, אין עוררין על זה מבחינתי).
    בכל אופן, צריך להיות בנאדם בלי כבוד עצמי בשביל להיות ערבי שמוכן לשחק בבית"ר.

2. Vanitas Member

נסו לצאת קצת מנקודת המבט הישראלית שתמיד עמדה לנו בדרך בניסיון הבנת השכנים הערבים. לכן בעצם לא הצלחנו לחשוב על המצוקה שלהם, כי מבחינתנו לאף אחד אין מצוקה חוץ מלנו. עכשיו לנקודה: למה שערבי עם כל היסוטרית קבלת השונה והפתיחות שמוכרת מאוד בבית"ר יסכים לבוא לשחק שם? אני אישית לא רואה סיבה. בטח לא בשלב זה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/7/11
  3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסבירו לך בדיון טוב מאוד את ההבדל בין להגיד "שישחקו אצלנו יהודים, בולגרים, סלובקים, הונגרים ואנשים מכל עדה פרט לערבים" לבין להגיד "ישחקו אצלנו רק יהודים".

אף אחד גם לא אומר שצריך להביא שחקן ערבי בכוח לבית"ר. יש היום כל כך הרבה שחקנים ערבים בשוק שהיו יכולים לעזור לכם, לא צריך בכלל לחפש בכוח.

4. Yotam Member

זה מה שקורה מטבע הדברים. בשביל למכור מנויים צריך להעלות ציפיות ולהחתים הרבה שחקנים ולהעלות רוח חדשה ושמחה. הכל זה חרטא. בית"ר צריכה להביא מאמן מנוסה ולא איזה שיפוצניק צעיר. הסגל שלה הוא צעיר, רענן וטוב כדי לרוץ לפלייאוף האמצעי ומעלה ולכן צריך לגבש את הקבוצה ולהנמיך ציפיות.
    בעניין השחקן הערבי, זה כזה לא רלוונטי, כמו שנאמר, איזה שחקן ערבי ירצה לשחק בבית"ר אחרי הכל. אני לא יודע מה יהיה פה אחרי החתמת שחקן ערבי כי בכל זאת אף גורם חיצוני מבית"ר לא יעבור על זה בשקט. אני לא מבין מה דחוף בלהחתים שחקן ערבי, אני קורא פה ואני מאוכזב כשאני רואה שזאת המטרה, אז נכון, צריך לפאר את שם המועדון ובשביל לעשות זאת צריך לחזק את הקבוצה בניהולך נכון ולא "לנקות" את התדמית.

5. Don Joan Roman Member

חוץ מגאדיר. אין אף שחקן ערבי. שיכול לעזור לנו

נערך לאחרונה ב: ‏16/7/11
  6. ~Omri~ Member

סמיר נאסרי דווקא יכול לשדרג אותנו :)

ובנימה רצינית יותר, גם אני חושב שזה לא רציני להביא שחקן רק בגלל שהוא ערבי. אם הליגה שלנו הייתה שופעת כוכבים מהמגזר עוד היה על מה לדבר, אבל להביא שחקן בינוני רק בגלל שהוא ערבי זה יעשה יותר נזק מאשר.

7. Number 8 Member

אחמד סבע יכול להיות אופצייה מצויינת.

8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

וואליד באדיר, סלים טועמה, מהראן לאלה, עלי עותמאן, טאלב טוואטחה, ביבראס נאתכו, אבו זייד, מונאס דאבור, ווילאם עמאשה, אחמד סבע, מוגרבי ואלה רק הישראלים ואני בטוח ששכחתי מהם כמה.

לא נתחיל לדבר בכלל על כל הזרים שדחיתם בגלל שהם ערבים (מוחמד צ'יטה, היום שחקן הרכב בראסינג סנטנדר).

9. אלי מתחן Member

ערך של שחקן הוא רק על המגרש? אין ערך שיווקי?
    הקהל של בית"ר לא מעוניין בשחקן ערבי, לא משנה כמה הוא יהיה טוב, למועדון זה לא יהיה טוב.
    מצחיק אותי שבאחת מהמדינות הכי גזעניות בעולם, כולם מצאו שעיר לעזאזל כדי להתנשא עליו, כאילו לא אותם מערכות תקשורת מפלות כתבים ערבים באופן קבוע. ההבדל הוא שבבית"ר מספיק טיפשים בשביל להגיד את זה.

10. לא מצאתי כינוי Member

ולא משנה מה, רק אצל בית"ר יעלו את הנושא הזה. כל שאר הקבוצות בארץ שמשחקות נגד סכנין שרות באופן קבוע שירים נגד ערבים, במכבי ת"א החליט אחד מראשי אירגוני האוהדים (ואני אומר את זה באופן וודאי) לא לעודד את מואנס דבור - למה? כי הוא ערבי. זה בסדר? זה לא גזענות?

11. Vanitas Member

ברור שכולם גזענים, אנחנו עם גזען. בית"ר בניגוד לאחרות לא מסתירה את זה ומציגה כזאת בגאווה מזה שנים. זאת אג'נדה שלמה בבית"ר ולכן ברור שזה ימשוך התעסקות תיקשורתית. אוהדי בית"ר בכמויות מכובדות מאוד גם רוצים את תשומת הלב הזאת, אז הנה הם מקבלים אותה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏16/7/11
  12. סטפן שאלוי Member

שחקן צריך להביא רק אם הוא טוב, ולא משנה מה דתו או צבע עורו.

ואם נחזור למצב המקצועי של בית"ר:

רכש הקבוצה ע"י יהודי-מתבולל ( זה היה עיקר הקמפיין הכושל שלו בקליפורניה ), לא תביא שום שינוי חיובי, מכיוון שכל ה"הנהלה" של בית"ר לא עברה ולא תעבור שום שינוי ( "צריך לשמור על יציבות" עלאק ), וכך בית"ר נשארת תקועה עם יו"ר שהביא את בית"ר למצב של גרעונות למרות מכירת שחקנים מצויינים כמו עידן ורד, טוטו, וברק יצחקי, הזרמת 16,000,000 ש"ח מגומא אגייאר, 600,000 דולר מתורם דרום-אפריקאי, ונסיון מתמשך למכוור גם את אריאל הרוש להפועל ( הרוש סירב בתוקף ), ואת חן עזריאל למכבי חיפה.

וכל זאת בשביל מה? בשביל להשאיר את אמסלם חסר היכולת, הכישרון, והנסיון בתור מאמן, את איתן מזרחי בתור סקאוט ב 400,000 ש"ח נטו. ( שניהם לקקני החצר של קורנבלוף )

ומי יוחתמו? קונוס בן יוסף חור העתיד, פספסן בן לולו, מישהבלוף הרב גווני שאף קבוצה בעולם לא רוצה בו, ואיזה גל לוי שאפילו הפועל ר"ג זרקה אותו.

העיקר שקורבלוף יוכל לקבל 20 אחוז העלאה במשכורת, כפרס על הצלחתו בהחרבת בית"ר ירושלים ( שם זמני, בקרוב ניקרא אל-קודס ).

מה שהיה הוא שיהיה, רק יותר גרוע.

תוסיפו את המלחמה הצפויה ביציעים, וקיבלתם את היורדת הראשונה מליגת העל.

13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

פשוט מגעיל, איכס.אנשים שרק מנסים להחדיר שנאה לכל מקום...אל תחשוב שלא ראיתי אותך בפורומים אחרים, כל מקום אותו דבר.

יש לך הוכחות שניסו למכור את הראוש להפועל?חוץ מזה ששמעתי שתכניות הרכש לא בדיוק על השחקנים שאתה אמרת, יותר לכיוון של משה אוחיון, ישראל זגורי ושחקנים זרים שזה מצוין, משחקי אימון מול ולנסיה ושטוטגארט באוסטריה על הפרק...

איציק קורנפיין, שאני לא מהחסידים שלו, ישאר יו"ר עם כל התלונות שלכם ולכו תבכו בשקט.

14. זכאי Member

אני מצטער, אבל איך אפשר להשוות את זה בכלל לבילבאו?!
    עם בית"ר לא היתה שום בעיה אם היא היתה מחליטה שמשחקים אצלה רק יהודים, או רק ירושלמים למשל.
    יש הבדל בין להעסיק X בלבד, לבין להעסיק את כולם פרט לY.

דון חואן רומן - היית מוכן לקבל את גאדיר?
    שחם - איך לאלא קשור? הוא דרוזי ונראה לי שהוא השחקן בליגת העל שהיה הכי קרבי... עשה קבע בחיל האוויר

15. N כמוני Member

ומה עם זניט שלא מקבלת שחקן שחור? וסוסיאדד? שלא משחק שם שחקן ספרדי ולוקומטיב? שגירשו את אודמינגווי על כל הדברים האלה התקשורת מתייחסת בהרבה יותר סלחנות מאשר אי קבלת שחקן ערבי לבית"ר.
    ואני חוזר ומדגיש. מי שצוער מוות לערבים ומוחמד מת צריך להענש ולהענש בחומרה כי זו גזענות. אבל אני יכול להבין את הקהל של בית"ר.