בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. סטפן שאלוי Member

למה אלעד, כי הוא ערס?

באמת שדוביד שוויצר ז"ל, ניסים בכר, אלי "השריף" כהן, ודרור "הרס"ר" קשטן שיבדלו לחיים טובים וארוכים, לא התאימו, ונכשלו.

זו בחירה עלובה, לא מתאימה, עשיית טובה לשני חברים, ע"ח הכישלון הצפוי של בית"ר.

מפני שקורנבלוף אינטרסנט, ומושחת.

2. אלי מתחן Member

אין עוררין על העבודה שהוא עשה בסכנין ובפ"ת בשנתיים האחרונות, הייתי נותן לו את הקרדיט על זה.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא אימן בסכנין חודש, דווקא בהפועל ר"ג עשה עבודה גדולה אחרי שהעלה אותם שתי ליגות(פים אחת שהתחיל עם מינוס 9 נקודות) ולקח אותם רחוק גם בגביע(חצי גמר ורבע גמר) והשאיר אותם בליגה, אבל חייבים להודות שהמינוי שלו היה בעיקר בגלל שאין אופציות אחרות: הרי רוני לוי ברח לרומניה, אמסלם התפטר, אוחנה, גיא לוזון ושירזי סירבו לעזוב את הג'ובים שלהם לטובת הקבוצה והוא האחרון שנשאר ברשימת המועמדים(עובדה שסותרת את הטענות שהמינוי הוא בגלל שהוא חבר של קורנפיין).

הפלוס הכי גדול אצלו זה שהוא יצליח לגרום לכל השחקנים המפונקים בבית"ר שחושבים שהם מינימום אלי אוחנה להתחיל לקרוע את התחת על המגרש בשביל הקבוצה, אולי ברוכיאן יתחיל לרדת לגליצ'ים ובן-שושן יהיה תכליתי.

4. סטפן שאלוי Member

גם אלי גוטמן הצליח בהפועל ב"ש, הפועל חיפה, והפועל ת"א.

אבל אתה תמיד תשנא אותו כי הוא הגיע "רק" למקום שני באמצע העונה, ונזרק ע"י דוד פצע.

אין עוררין שלשחקני בית"ר יש כישרון, אבל לא ביצים: בית"ר צריכה מאמן טכני, ולא לוחמני-כסחני, מפני שאי-אפשר לשנות את אופי הקבוצה.

מאמן שמטרתו העליונה היא הישארות, ירד בסופו של דבר ליגה.

ככה זה שאין כסף, מחליפים מאמנים כמו גרביים: אף מאמן ברמה לא רוצה לבוא, אז מביאים ערס מהשכונה.

ואני יודע שהמציאות הזו מכאיבה לך לא פחות ממני.

נערך לאחרונה ב: ‏19/8/11
  5. vasisualy Member

מסכים עם זה שכל עוד אבירם הוא הקפטן - צריך להתייחס עליו כעל קפטן. הבעיה שהוא לא עושה דברים שקפטן חייב לעשות. כתבתי (בלי שידעתי על מתח בינם) שמויל יכול להיות המנהיג של קביצה על המגרש אם יפסיק לראות באבירם "כוכב שאמור להיות מנהיג". ואני עדיין חושב שהוא כן יכול להיות מנהיג, מין יוסי אבוקסיס. אבל אחרי תקרית אסור לתת לו סרט של הקפטן. מה שכן - אולי אפשר לעביר את הסרט להרוש, ושקובי יוכיח על המגרש שהוא כן מסוגל להנהיג את הקבוצה. אבל אני לא יודע האם הרוש כבנאדם מתאים לתפקיד הזה.

6. אלי מתחן Member

נניח שברוכיאן לא מתאים להיות הקפטן, מלבד הכסחנות, איזו תכונה של מויאל אתה רואה בו בתור קפטן?

7. סמואל אטו Member

נו ו... אז הוא הלך לאכול שווארמה פעם באלף שנה אחרי שהוא גמר משחק שבו הוא שרף בערך 1000 קלוריות.
    אפשר לראות בקלות לפי המימד הפיזי שלו והכושר הגופני המצויין שלו, שבקטע הזה הוא דוגמא לכל שחקן ושחקן.

8. vasisualy Member

בטח שהוא לא צודק!

אחרי תקרית היום (ומתברר שזה לא התקרית הראשונה) - אסור לתת סרט ל קובי!
    אך יש הבדל בין סרט הקפטן והמנהיגות על המגרש. שתוכיח את היכולת להנהיג שלו - ואולי בשנה הבא יהיה אפשר לדבר לגבי סרט.

נערך לאחרונה ב: ‏19/8/11
  9. אלי מתחן Member

קפטן צריך להיות דוגמא לצעירים, אם חצי שעה אחרי משחק אתה אוכל שווארמה אתה הכל חוץ מדוגמא טובה.
    תראו אישית ראיתי את קובי מויאל מספיק פעמים ואני לא חושב שהוא שחקן טוב בכלל, מצד שני, בחצי שנה האחרונה שהוא שיחק אני לא הייתי בארץ ושם אתם טוענים שהיה השיפור שלו.

10. סמואל אטו Member

אני לא דיברתי על סוגיית הקפטן.
    אם הוא אוכל פעם ב... שווארמה אין בזה דבר רע, רואים עליו שמבחינה תזונתית ופיזית הוא על גבול השלמות.
    בכך שהוא מתאמן בחדר כושר כמו חמור ואוכל כמו שספורטאי צריך לאכול הוא כן דוגמא לשאר הצעירים.

אם לא היית בארץ בחצי השנה האחרונה אז זה מסביר בדיוק למה אתה חושב שהוא לא שחקן.
    מויאל של עד אמצע העונה - שחקן בינוני ומטה.
    מויאל של אמצע עד סוף העונה - אחד השחקנים הטובים בליגה.

11. vasisualy Member

בחצי שנה האחרונה הוא התקדם חזק מאוד מבחינה מקצועית. אוין מה להשוות בין מויל של חצי שנה האחרונה ובין מויל לפני זה. רק להמחשה - אם לפחות 3-4 צעירים שיכבלו הזדמנות השנה יעשו אותו התקדמות, נהיה ב-1-8.

12. Ice Cream חסה

אני אומר את מה שואסיאולי אומר- לקחת את הסרט מברוכיאן, שיוציא אותו מעמדת המנהיג על המגרש ויתן לשחקנים אחרים עם יותר פוטנציאל להנהיג כמו מויאל או איינבינדר לפרוח יותר. את סרט הקפטן לא נעביר לא למויאל אחרי התקרית, אלא להרוש או בן שושן.

האם זה יפגע כמו שחיים אמר במעמדו של ברוכיאן? כן, יפגע בו, הוא יהיה מתוסכל, ירגיש שכבר לא בונים עליו... אבל בית"ר רק תרוויח מהמהלך הזה.

13. סטפן שאלוי Member

בטח שבית"ר תרוויח מזה: אפשר יהיה לקצץ לו ולבן-שושן את המשכורת, וכך קורנבלוף יוכל להעלות לעצמו את השכר ל 2,500,000 ש"ח נטו.

בעצם הוא יעלה אותו גם אם אין כסף לקבוצה.

14. vasisualy Member

סיפור מעניין על אוהדים אמתיים. יש בעיר המבורג שכונה ידוע סנט-פאולי. יש בה סך הכל כ-30 אלף תושבים. אך לקבוצת כדורגל סנט-פאולי יש הרבה יותר אוהדים בכל רחבי גרמניה ולא רק בה!
    סיפור ראשון - לקבוצה ולאוהדים שלה יש אג'נדה פוליטית חזקה - אנתיפשיסטית וליברלית. ואף אחד לא מדבר שאסור לקבוצה להחזיק אמדה פוליטית. להפך - היא הפכה לסמל אצל הרבה אנשים (במאוחד החברה שקשורת לתרבות פאנק).
    סיפור שני - זה סיפור ההצלה של הקבוצה. בשנת 2003 קבוצה הייתה במצב כלכלי קטסטרופלי, ממש לקרת הפסקת פעילות. ואז אוהדים יצאו למהלך הצלתה:
    1 - מכרו 140.000 חולצות עם כתובת "מושיע" (Retter)
    2 - מבצע "שתה לחיים של סנט-פאולי", שבה כל הברים ליד אצטדיון תרמו 50 צנט מכל כוס בירה (סך הכנסות 20.000 אורו)
    3 - מבצע "שותה Astra - מציל סנט-פעולי" שבה מכרו ארגז בירה Astra באורו אחד (סך הכנסות 120.000 אורו)
    4 - הופעות התרמה (סך הכנסות 270.000 אורו)
    4- תרומות ישירות (200.000 אורו)
    5 - משחק ידידות מול בווריה מינכן עם כותרת "מנצחי אלופי אולם מול אלופי עולם" (Weltpokalsiegerbesieger gegen Weltpokalsieger)
    סך הכל האוהדים הצליחו לאסוף 1.950.000 אורו!

ממש כמו אוהדי של בית''ר...

15. סטפן שאלוי Member

גם היו"ר של "סנט-פאולי" לוקח מקופתה הריקה 300,000 אירו?

ואתה רוצה מה? שנמשיך לעזור לקורנבלוף השודד להעלות לעצמו את השכר? שהחברים-פושעים שלו ידאגו לו.