בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. סמואל אטו Member

אתה קורא לשחקנים האלה צעירים? צעירים הם היו בתקופה של אוחנה, לא בתקופה של מזרחי ושום.

למה לא? מה רע בלתת להם להיות המחליפים של אלברמן ורומולו במקום ויסה ומירוסביץ??
    למה ריקן לא היה יכול לקבל דקות לצד עידן טל ובואטנג?
    ככה בונים את דור העתיד.

סבבה, אז למה אתה מתלונן שלא היו צריכים לשתף צעירים כשהיו לנו שחקנים סופר מוכשר וסופר מנוסים?
    מה רע שלצד גרשון,אלברמן,בנאדו ובואטנג יתנו לבראשי כמה ששותה פה ושם כדי להוכיח את עצמו?

היום אנחנו בברוך כי כל אותם שחקנים לא קיבלו דקות וביטחון, אז אנחנו צרכים לשלב אותם בגיל מאוחר עם ניסיון של חובבנים.

2. אלי מתחן Member

אני יכול להניח שפנית אליי, אז אני אגיד לך מה אני מצפה : להריץ קבוצה עם גירעון אפס, שחקנים שבעונה הבאה יש מצב שיהיו טובים יותר, למלא את טדי 3-4 פעמים במשך העונה, להחזיר את החיבור של הקבוצה לקהל.
    אני חושב שכל אחד מהדברים האלה אפשרי. נכון להיום, המועדון לא פועל להשיג אף אחד מהרצונות שלי.
    אני לא הבאתי פה דברים של מוריניו, אלא עמית בן שושן. הצעירים של נתניה, בני יהודה, הפועל חיפה, קריית שמונה אפילו מכבי ת"א של העונה הקרובה. כולם קבוצות ליגת העל שיסיימו מעלינו וכולן בונות את עצמן על צעירים. רק בבית"ר ירושלים הצעירים לא מספיקים לכלום וצריך ותיקים אפילו כאלה שמעולם לא היו שחקנים טובים. ונניח שאמסלם צודק, אין כסף, איזה תועלת בדיוק הביאו פה הדברים שלו? על מי הוא מנסה להפעיל לחץ?

אף אחד מהשחקנים שציינת לא היה שחקן בתחילת דרכו בתקופת גאידמק, כולם כבר היו לפחות 2-3 עונות לפחות שחקני רוטציה. חוץ מטוטו שנקנה בהרבה מאוד כסף.

3. סמואל אטו Member

רק בשביל לחדד את הנקודה, בתחילת עונת 2006/2007 ברוכיאן ועב?ש כבר היו שחקני נבחרת.
    כרגיל, בבית?ר פחדו לתת להם את הקרדיט שמגיע להם והפכו אותם לשחקני ספסל במקום להאמין בהם ולתת להם ביטחון.

4. Ice Cream חסה

בראשי, ריקן, מויאל וכו' היו אז שחקנים שהצעידו את קבוצת הנוער, לא שחקנים כמו אלרואי כהן ועדי אלישע שבדיוק סיימו, מי שהיו אז שחקני הנוער היו יוני קים, יוני אליאב, מור אפרים ועוד שחקנים שאני לא חושב שכולם מצטערים שהם לא בבית"ר היום.

יש לבית"ר היום צעירים משופשפים וטובים כמו הרוש, ריקן, מויאל, איינבינדר, דסה וחדד (אם לצידם היו 5 שחקנים טובים וספסל חזק הייתי אומר היום גם שהמטרה היא מקום באירופה), הם שחקנים ששולבו בין הותיקים והצליחו לצבור ביטחון. היום בבית"ר אין ותיקים ואלה שיש לא יכולים להיות מנהיגים (חוץ מסטיבן כהן). דווקא שניים שיכולים לתת את השקט הם בן יוסף ומישאלוף, אתם קולטים בכלל שיש לנו 3 בלמים עם 30 הופעות מצטברות בליגת העל?! אי אפשר לצעוק כל הזמן צעירים, אין שום קבוצה בעולם במצב שלנו שיכולה להעלות 10 שחקני נוער ולצפות שהם יצליחו.

למה בהפועל חיפה יכולים לקדם את ממן ואבוקרט? כי לצידם היו שחקנים כמו ערן לוי, יוסי ג'נאח, יוסי דורה, סביטי ליפנייה, בראיין גרזיצ'יץ' וחי בן לולו. למה בבני יהודה הצליחו לקדם את עזוז, ראלי ואב זייד? כי לצידם שיחקו כפיר אדרי, איבן גארידו, אסי בלדוט ואלי אברבנל. מי יוכל לתת לבראשי וקוזוקין גב, גיבוי ותחרות?

5. אלי מתחן Member

בוא נניח לרגע שאתה צודק, ונתעלם מהעובדה שהיה לנו עכשיו שנה שלמה לשלב את בראשי בהרכב עם "ותיקים" ולא עשינו את זה.
    יש לך כסף להביא ותיקים? לא. אין כסף להביא שום חיזוק נורמלי. מה עדיף, שחקנים סוג ז' שעדיין לא מצאו קבוצה או צעירים?

6. סמואל אטו Member

לא ידעתי שצריך לסיים גיל נוער כדי לקבל כרטיס שחקן, זה חוק חדש?
    למי איכפת באיזה גיל הם נמצאים? מי שטוב צריך לשחק.
    והשחקנים האלה לא היו בנוער בשנתיים האלו, הם היו בהשאלה בקבוצות שבקושי נתנו להם דקות משחק.

אתה בכוח מתעלם מהנקודה שלי.
    זה לא משנה לצד מי הם משחקים, הבעיה היא שלא מאמינים בהם אף פעם!
    בממן ורואש האמינו, בדגני,מוגרבי,עזרא ובן הרוש האמינו, באלרואי כהן,באלישע,עמאשה ורוצ?ט האמינו!

אצלנו גם כשיש שחקנים מבוגרים לצד הצעירים לא מאמינים בהם ולא נותנים להם דקות.

7. אלי מתחן Member

תראה ברור שעדיף שחקן מנוסה כמו סרג' איילי על חן עזריאל, וכמובן קליבר כמו ליאור ראובן על אלי דסה ועידן טל בתור מגן שמאלי טוב פי כמה מאבי ריקן. ועוד לא דיברנו על הניסיון וקור הרוח של מאייבי לעומת הנאיביות של הרוש.
    בכלל, אני יודע שמפתה לקחת כל שחקן שאשדוד זורקת, במיוחד אם הוא מעל גיל 28, אבל צריך לדאוג לעתיד שלנו.
    לפעמים צריך להסתכל מעבר לדברים הברורים ולהסתכן.

8. Ice Cream חסה

היו קורים דברים לא טובים לאלי דסה אם לא היה לו גיבוי בדמות ליאור ראובן, לא משנה כמה גרוע הוא היה (ולא תמיד, היו לו משחקים סבירים). כדי ששחקנים יישארו מתוחים מצד אחד ולא לחוצים מצד אחר הם חייבים שיהיה להם מדריכים, שחקנים שיוכלו לתרום מהניסיון שלהם וכ'ומה עד שהם לא יתבשלו לגמרי.

למה אתה אתם אומרים דגני, מוגרבי, רוצ'ט, אלרואי ולא אלון וייסברג, אדם וייר, הישאם כיוואן ויובל שבתאי? למה אתם אומרים מתן בראשי ולא מויאל, הרוש, ריקן ואיינבינדר?

יש לנו בסגל 2 בלמים ואת טל כחילה (אני נשמע כמו פטיפון שבור...), לא צריך עוד בלם או 2?

תשעה באב היום, אני מאחל לבית"ר ולכולם שנצא לדרך חדשה של אהבת חינם, עם כמה שלאהוב אהבת חינם זה דבר מאוד קשה.

9. אלי מתחן Member

איזה ניסיון יש לליאור ראובן? הבנאדם לא שיחק בליגה הראשונה כמעט.
    מילא היית מדבר פה על אלברז עוד הייתי מוכן להתפשר.

10. סטפן שאלוי Member

איזו חדשנות נהדרת באימוני בית"ר:

אימוני פילאטיס.

מחרתיים, כדורעף חופים.

ביום חמישי, דוקים.

ביום שישי, פוגים.

ונסיים בכל זאת בידיעה משמחת: כנראה, הלוואי, חורר בן-חושף ובלופיקו מישהבלוף לא "ישחקו" אצלנו. סוף סוף בראשי וקוזוקין ישחקו?

ומחר, ה 9 לאוגוסט, הוא יום חג בבית"ר: משכורות!

11. Ice Cream חסה

ליאור ראובן שיחק בליגת העל כבר במדי הכח רמת גן, שנה וחצי היה טוב באשדוד, לפני שנתיים היה סביר בהפועל עכו וגם שנה שעברה היו לו משחקים גרועים, היו לו משחקים מאוד גרועים ולעומת זאת גם משחקים ממש ממש גרועים אבל הוא היה תמיד מאלה שהשקיעו ונלחמו ורצו, לדסה היו תקופות שעלה השתן בראש, ובמקרים האלה הגיבוי של ראובן עזר והוא גם הראה משחקים יותר טובים.

אם היה לנו את אלברז בכושר בלי אפנדציט ובלי אורי וכל המחנאות שהוא גרם להם, אז הייתי מסכים.

12. vasisualy Member

עובדה שהיו משחקי חושך אצל דסה. ורק אופציה להחליף אותו בראובן (שמומשה לא פעם) הכריכה אותו להשתפר. בלי אופציה כזו ועם רמה מקצועית של שחקן ישראלי - דסה היה מדרדר מתחת לכל רמה. ברור שאדיף אלברז (או אלווש, למה לא?), אבל אם אתה מחפש סתוץ ובר רפאלי (כדוגמה) לא מסכימה, זה לא אומר שתעשה רק ביד ולא תחפש מישהי אחרת (אפילו לא ברמה של דוגמנית של קניון עזריאלי), נכון?
    אתה חייב שיהיה אופציה טובה בשביל להחליף כל שחקן - בגלל ירידה ברמת משחק, בגלל פציות, בגלל כרטיסים וכו'. אם מדובר בבלמים - אתה חייב 5 שחקנים (אולי כולל שחקן-שתיים מהנוער) שיכולים למלא את התפקיד הזה.

13. Ice Cream חסה

כמו ואסיסואלי אני גם חושב שצריך 5 בלמים (כלומר עוד 2) ורצוי שהם יהיו מנוסים מספיק (אבל שיהיו כמובן גם טובים, ולא משנה אם בני 22, 25 או 33 כמו גונזאלס).

עכשיו- לפי בית"ר.נט מישאלוף ובן יוסף מתרחקים, השמות של פביאן סטולר וגל כהן עלו, אבל הם יהיו רלוונטיים רק אם פתח תקווה הייתה יורדת ליגה והם היו יכולים לעבור בחינם או תמורת גרושים, מה שלא נראה.

ממחר יתחילו להגיע רכבות של זרים, יפה שנזכרו שבועיים לפני פתיחת הליגה...

חות מזה: אין לי שום רעיון לבלם מהליגה שאפשר כרגע להביא, אכלנו אותה.

14. Ice Cream חסה

השחקן הראשון ברכבת הזרים: מיטייה מורץ', בלם סלובני בן 28 שמשחק בלינגבי BK מהליגה הדנית ושיחק לפני כן בפנטליקוס שעלתה ליגה ביוון, בצסק"א וסלביה סופיה וכן מכבי הרצליה ושטורם גראץ.

הערך שלו אצל המלכה ויקטוריה: http://en.wikipedia.org/wiki/Mitja_Mörec
    סרטון (יש עוד): http://www.youtube.com/watch?v=2EubJH0110A

לא נראה איי איי איי למען האמת, אבל נבחן אותו ונראה.

עריכה: דיברתי עם אוהד מכבי הרצליה, והוא אמר שהוא זוכר אותו בתור שחקן אפס, אפתי ברמות ואחד הגורמים העיקריים לירידת הליגה של מכבי הרצליה באותה עונה. לא נשמע מעודד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/8/11
  15. סמואל אטו Member

ההבדל במקרה הזה הוא שליאור ראובן היה גיבוי לאלי דסה ולא הפוך(לפחות אחרי שאורי הבין את השטות שלו).
    תמיד צריך גיבוי עם זה אני מסכים.

כי השחקנים שציינתי מקבלים קרדיט מגיל קטן.
    מויאל היה צריך לעבור הרים,גבעות ודה לה האסות בשביל שיתנו לו צ?אנס.
    את ריקן השאילו להרצליה ופ?ת, לפני שהביאו אותו לבית?ר.

למה אייל גולאסה בגיל 16 יכול להוביל את חיפה לאליפות וברק משה הקפטן שלו בנבחרת לא מקבל דקות בכלל(!)?

יש את הרצוי ויש את המצוי.
    במצב שלנו שאין כסף, אין בלמים בשוק, גם ככה המאמן שלנו לא עושה רושם טוב והציפיות מהעונה הקרובה הן נמוכות אז בשביל מה צריך עוד בלם(מעבר ממישאלוף ותב?י)?

סטולר,תב?י,בראשי וקוזו?/כחילה צריכים להספיק.