בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

איבדה כל דרך?
    המצב קשה, זה נכון, אבל אם האוהדים ינטשו אותה היא באמת תאבד את הדרך.
    זה אתה שבוחר לחשוב ככה ולא להתעניין, מעניין אם היה כסף היה למישהו אכפת מה"דרך" ומקורנפיין.

מה גם ששחקני בית שכ"כ רציתם בשנים האחרונות שירוצו בהרכב משחקים הרבה, אז מה עכשיו? אין דרך? הקבוצה איבדה את הציביון? הקבוצה איבדה את האוהדים, ולא הכל באשמת היו"ר וההנהלה והמצב, חלק מהעניין זה הפילוג של האוהדים.

2. vasisualy Member

"אוהדי הצלחות" זה לא רק אנשים שבאים בזמנים של הצלחה של קבוצה, גם כשיש אבירה מוצלחת מסביב. כלומר, באים לא בשביל לתמוך בקבוצה - אלה קודם כל בשביל עצמך, בשביל הנאה אישית.

3. סטפן שאלוי Member

עזוב אותך אלעד, זה נסיון נפל מצידך לנסות לדבר עם החרשים/מקובעים/מושפעים.

אנשים שהגיעו רק אחרי הדאבל, מנסים ללמד אותך ואותי מה זו אהדה, ומה זה לרוץ בכל הארץ אחרי בית"ר.

תן להם להמשיך לאכול בתיאבון את זבל-העופות, השקרים, הספינים, היעדר השקיפות, שקורנבלוף מפיץ ישירות או דרך התוכי שלו שמתחבא בארון.

עוד כמה שנים הם יתבגרו, אולי יהיה להם עמוד-שידרה, ודעה עצמאית, והם יבינו שכרגע הם פשוט לא מבינים כלום, ומדברים שטויות.

4. אלי מתחן Member

וסיסואלי, אולי אני לא חזק בשפה העברית, אבל כדי להיות אוהד הצלחות צריכות קודם כל להיות הצלחות. הייתי הולך ליותר משחקים כשהקבוצה נראתה כמו חרא מאשר כשהיא לקחה אליפויות. איך אני בדיוק אוהד הצלחות?
    תראה בדיון השני של המצב של הפועל פ"ת, איזה שימוש ציני כל מני עסקנים עושים באהבה של אנשים ולאיפה הם מוכנים לדרדר את המועדון רק כדי לשמור על התחת שלהם. בבית"ר המצב אותו דבר, רק שפה לאוהדים אין יכולת ממשית לעשות משהו.
    אני תמיד אהיה אוהד בית"ר, אני לא מוכן לתת יד להתנהלות פושעת של ההנהלה שלנו. שחקני בית בהרכב זה רק בגלל שאין כסף, ברגע שיהיה לנו טיפטיפה תהיה בטוח שהם יעופו מההרכב בשביל כל מני אוכלי חינם. עובדה שבן יוסף ומישאלוב שלא הולכים לשחק בבית"ר בעונה הקרובה שיחקו אתמול בהרכב.

היחס לאוהדים לא רק השנה, אלא בכלל מאז עונות האליפות הוא מחפיר. מילא היה לך יו"ר ששם כסף אולי עוד יכלנו לסבול את זה. אבל שיש לך אוכל חינם שמתכחש לנכס היחיד שיש לקבוצה ועושה בה כבתוך שלו, אל תתפלא שאנשים מתרעמים על כך.

5. Ice Cream חסה

זו הנקודה הכי חשובה. אחרי הכל מדובר פה בעוד תירוץ או עטיפה לסיבה האמיתית- לא רוצים לבוא כי לא מקבלים את האורגזמה השבועית...

כן, חלק מהתירוצים האלה הם סיבות, אפשר להבין את התסכול ואני יכול להבין את אלה שלא ששים עכשיו לקנות מנוי. אבל הדרך של פניג'ל או דדש לא הייתה טובה בהרבה יותר, והכי חשוב זה ש"איבוד הדרך" הזה התחיל כבר בתקופת גידמאק, אבל אז תוכלת טדי ומכירת המנויים הגיעה למספרי שיא, זה כי הייתה מנה כפולה של אורגזמה לכל מי שמגיע ליציע טדי.

קורנפיין לא אשם? עם תואר שני בכלכלה ומנהל שיווק לידו, הוא צריך לדעת גם למכור שלג לאינואיטים, אם הוא נותן הערכה מסוימת של מכירת כרטיסים ומנויים אבל לא עומד בהערכה הזאת, המערכת הניהולית של בית"ר כשלה. מה עכשיו- נפטר את יוסי גבאי, חיים נבון, מנחם נידם ושאר אנשי ההנהלה שקשורים בבניית התקציב? קורנפיין נכשל, והוא צריך לתת על זה את הדין. בתור התחלה הוא יכול לחתום לעצמו על חוזה מקוצץ (ולא! לא להעביר לחשבון בית"ר עוד חובות של מיליון שקל אליו!.

6. סטפן שאלוי Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

תן להם לממן את קורנבלוף וחבורת האפסים שמקיפה אותו. אנחנו נחזור אחרי שהוא יילך, או יסולק, והקבוצה תחזור לידינו.

שתהיה לקורנבלוף והגרופיז שלו עונה נפלאה, ירידה נעימה.

7. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אתה מנסה לשחק אותה מורד, אבל אתה בעצם פוגע בקבוצה, לא בקורנפיין.

הגתי רק אחרי עונות הדאבל? טוב אחי, בוא תלמד אותי בית"רות מהי.
    אה וכן - זה בטח לא לנטוש את הקבוצה דווקא ברגעים כאלו, גם אם לא מסכימים עם היו"ר (ומעניין שעד עכשיו הכסף של קורנפיין לא עניין אף אחד, כמו שלא עניין אף אחד כמה שקלאר הרוויח).

8. אלי מתחן Member

אף אחד לא נוטש את הקבוצה. אני לא מוכן שיעשו שימוש ציני באהדה שלי.

9. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

שימוש ציני? איפה הציני פה בדיוק? נראה לךב אמת שקורנפיין מרוצה מהמצב?
    תהיה בטוח שלא.

תמחה, תשתולל נגד קורנפיין לא יודע מה, אל תפגע בבית"ר. אתה בעצמך אמרת שאתה אוהד אותה, לא?

10. סטפן שאלוי Member

אני אוהד בית"ר מ 1968, ממשחק העליה בימק"א נגד עמידר.

עכשיו שב בשקט אתה, ואל תנסה בכלל ללמד אותי כלום לא על בית"ר ירושלים, לא על תנועת ז'בוטינסקי, ולא על האצ"ל.

תחזור ללקק לקורנבלוף, שמש ההורסים.

11. אלי מתחן Member

הנה עוד פעם, אני לא פוגע בבית"ר. אם אני עושה מנוי אני נותן יד לאנשים שפוגעים בבית"ר. אני אמשיך ללכת למשחקים מתי שאני אוכל ולהסתכל עליהם בטלוויזיה מתי שאני אוכל. מי שפוגע בבית"ר זה מי שכשאין כסף הביא שחקנים סוג ז' לבית"ר ושם אותם בהרכב על חשבון שחקני בית. מי שפוגע בבית"ר זה מי שמקבל מיליון ש"ח בשנה שלקבוצה אין אפילו שקל לשלם על עצמה. זה אנשים ששלוש שנים יוצרים אורדרפט בתקציב בהנחה שיבוא מישהו וישלם על השטויות שלהם.

12. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אז אתה לגיטימי, תמשיך לזרוע הרס בבית"ר וכל מה לעשות זה לקלל את קורנפיין, אתה תגיע רחוק, בערך כמו בית"ר.

13. סטפן שאלוי Member

באתר הליקוקים, הזונות, והמסיבות ( אחלה מקום לראיון עם ארקדי ), הסביר הבוס ה"מליארדר" ( מליארד שערות בתחת, אולי ) שהוא "נורא מרוצה מקורנבלוף".

כי זו מטרתו של ארקדי: הוא רוצה להרוס את בית"ר לאט, ולהתעלל באוהדיה, ומי שמבצע זאת בדרך השטנית שלו, הוא היו"ר שהוא מינה.

זה נבלה, וזה טריפה.

אם בעל הקבוצה לא מוכן להשקיע רובל עלוב אחד, למה שאני אשקיע? כדי לממן את אנשי שלומו? שיילכו קיבינימאט!

14. vasisualy Member

בוא נתחיל מנקודה שאני שם תוויות לאנשים, אני רק מדבר רק לגבי התייחסות לקבוצה. כלומר - אני לא מגדיר אותך אישית כאוהד הצלחה, אלה את התייחסות שלך לקבוצה במצב של היום.

כמו שאמרתי - "הצלחה" זה לא רק תואר. זה גם הנאה של אוהד. כמו שכתב דה לה האסה - "מקבלים את האורגזמה השבועית". מלראות את השחקן מסוים, מלהיות אחת מהחברה, מניצחון במשחק ספציפי וכו'. אבל לפעמים יש תקופות רעות - כאלה שאתה כאוהד לא נהנה מכל מני דברים. ובדיוק פה הנקודה שמתפצלים לאוהדים של קבוצה ואוהדי הצלחה.

אני הרבה שנים אוהד של ספרטק מוסקבה. ואחד ממייסדים של האגודה, שחקן ובנאדם ענק, ניקולאי סטארוסטין ז''ל אמר - "לאהוב ספרטק בתוך עצמך ולא את עצמך בתוך ספרטק" (מקווה שתרגמתי נכון). וזה בדיוק הבדל בין אוהד קבוצה ואוהד הצלחות. תחליף ספרטק בבית''ר - ותאוהב בית''ר בתוכך. ואם תעשה את זה - תבין, שבעלים, יו''רים, מאמנים, שחקנים וכו' באים וחולפים אבל קבוצה נשארת (כל עוד היא לא התפרקה). אני מסכים - התייחסות של קבוצה לאוהדים יכול וצריך להיות יותר טוב ממה שאנחנו מקבלים. אבל זה לא סיבה לא לתת יד כשהיא טובעת.

15. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אבל הנקודה היא שאתה לא דופק פה את אנשי שלומו, אלא את הקבוצה שלך, כן - זאת מימק"א.