בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. אלי מתחן Member

אם היא הייתה מוכרת יותר מנויים וכרטיסים, תסמוך על הגאונים למעלה שהיו מוצאים על מה להוציא את זה.
    הקהל של בית"ר לא מפונק, הוא סובל מקבוצה שמתנכרת לו כבר כמה שנים. גם בעונות גרועות של הקבוצה היו אוהדים שמגיעים.

2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

גם בתור מי שלא אוהד את הקבוצה הזאת, לשמוע כאן אמירות כמו "הקהל של בית"ר קהל מפונק" זאת אמירה טפשית. אפשר להגיד הרבה דברים רעים על הקהל שלכם, אבל תמיד הוא היה מגיע בהמוניו, לפעמים גם בכמויות גבוהות מאלו של שלושת הגדולות. יכול להיות שהעונה בעקבות כל האירועים האחרונים, ובנוסף לעבודה שהקבוצה לא תשחק בטדי בתחילת העונה, גרמו לאוהדים לחשוב פעמיים לפני שהם קונים מנוי, אבל מהבחינה הזאת זה הדבר האחרון שאפשר לבוא אליו בתלונות לקהל שלכם.
    אם להיות לרגע כנה, ומבלי להתחיל כאן מאבק של איזה קהל יותר טוב, אני בספק אם אצל שלושת הגדולות במצב כזה של חוסר וודאות, בלי בעלים, בלי מגרש ביתי, מצב המנויים היה טוב יותר.

3. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
    ובכלל, הקהל של בית"ר אף פעם לא היה קהל שקונה הרבה מנויים, הרוב זה מכרטיסים, ככה זה היה וכנראה ישאר.
    אבל - דווקא בזמן כזה, חיבים להזמין יותר מנויים מבד"כ.

4. Ice Cream חסה

זכאי צודק, אם הקהל היה קונה את המנויים, לא היה נוצר גירעון ביחס להערכה שקורנפיין נתן לאורליצקי על כרטיסים ומנויים.

בעונת 2008 הקהל של בית"ר קנה 8,000 מנויים, הבאנו יותר מ-15 אלף אוהדים ממוצע, ב-2010 כבר הייתה ירידה, ובעונת 2011 הייתה לגמרי צניחה של 2600 מנויים ו-5000 אוהדים בממוצע, מה שגרם לגירעון ענק. התירוץ של טדי לא קשור פה, אוהדים חיפשו תירוצים אחרים (שבת, מרחק, כסף, קורנפיין הלך לברך את הפועל, השכר של קורנפיין, מכרו את יצחקי ו-ורד, הביאו את ראובן ואיילי), בקיצור, הכל סביב התירוץ של "אין הצלחות לא בא לנו לבוא".

5. אלי מתחן Member

ותלך לפני שגאידמק הגיע, תראה שלבית"ר היה ממוצע של 8 אלף צופים.
    הקהל לא מרגיש שום חיבור עם הקבוצה. אתה לא יכול להאשים בחנות שאין בה קונים את הלקוחות שלה, למה שתאשים את הקהל כשהם לא באים לראות את הקבוצה שלהם. צריכה להיות פה מערכת אמון הדדית בין הקבוצה לקהל, זה לא עניין של אוהדים קונים מנויים ומעודדים והקבוצה עושה מה שבא לה. המועדון צריך לשמוע את הקהל שלו.
    אני אישית איבדתי אמון במועדון כשסגרו את המזרחי ולא הביאו לי במקום כרטיס ליציע אחר. מאז אני לא עושה מנוי.

6. Burrito Ortega Member

אתם יכולים לתרץ את זה כמה שאתם רוצים בכך "הקהל לא מתחבר לקבוצה". אבל העובדה הפשוטה היא שהקהל של ביט"ר הוא קהל הצלחות. כאשר הקבוצה לא מצליחה הוא לא מגיע. זאת עובדה.

חבל. דווקא היה מעניין לראות איך הסמולנים החביבים האלה יסתדרו עם נוער כהנא חי במזרחי. תמשיכו לחכות לליצן התורן שיושיע אותכם.

7. ~Omri~ Member

כל מה שכתבת כעת נכתב מתוך חוסר ידע מוחלט בכל הנוגע לקהל של בית"ר.

לידיעתך, בתקופת פניג'ל בה בית"ר נאבקה כנגד הירידה לליגת המשנה, היו פוקדים את טדי 8,000-10,000 אוהדים מדי משחק. רק לשם השוואה, זה היה ממוצע הקהל של מכבי חיפה בעונה שעברה. אז מי כאן קהל של הצלחות, אה? אחד הדברים האחרונים שאפשר להגיד על הקהל של בית"ר זה שהוא קהל הצלחות.
    כמו שכבר נכתב מספר פעמים, בשנים האחרונות יש נתק וחוסר הזדהות של הקהל עם הקבוצה. ברגע שהעניין הזה יפתר, אנחנו נחזור לראות את הקהל של בית"ר מגיע בהמוניו לטדי, גם אם הקבוצה לא תהיה בצמרת.

אגב, במצב של הקבוצה שלך בעשר שנים האחרונות, אני במקומך לא הייתי מעז להעביר ביקורת על קבוצות אחרות. "הליצן התורן שיושיע אתכם", עאלק. פשוט בדיחה לשמוע א זה מפי אוהד הפועל ירושלים (מה זה בכלל?)

נערך לאחרונה ב: ‏31/7/11
  8. vasisualy Member

סוף-סוך גם אתה הבנת שאיציק 3 שנים מחזיק קבוצה בלי כסף של בעלים. 3 שנים רק ממכורות פנמיות עם מגבלות קשות.

להיות אוהד של בית''ר - זה לא סיבה מספקת? צריך עוד סיבות? אוהדי ההצלחות...

9. זכאי Member

האמת אני ממש לא זוכר שתקופת פניג'ל היציעים בטדי היו מפוצצים
    מה שכן, ב2002 לקראת סיום העונה הקהל אכן הגיע בהמוניו (אבל גם בעיקר לקראת הסוף...).
    מעבר לכך, אני לא מבין מה יש לכם לא להזדהות כרגע, יש לכם קבוצה ש90 אחוז ממנה זה שחקני בית. כנ"ל לגב שנה שעברה שהביאו לכם את הסמל הכי גדול שלכם כמאמן. זה לא היה חוסר זהות, זה היה פינוק מתקופת ארקדי.
    והתירוץ של קורונפיין הכי מצחיק. למה אתם משלמים לקורנפיין? נכון, הוא לוקח שכר מנופח, אבל השכר שלו לא יגדל אם תמכרו 10,000 מנויים ולא יקטן אם תמכרו 200 מנויים. זה השכר שלו וזהו. אתם השנה בחיסרון של 4 מיליון שקל רק בגלל שהקהל בקושי הגיע שנה שעברה.
    אני ממש לא בא להתחיל דיונים על איזה קהל טוב יותר, זה לא מעניין וזה לא נושא הפורום, אני פשוט שם את האצבע על הבעיה של בית"ר. שמעתי שבוע שעבר את איציק זוהר אומר שבית"ר צריכה להשיק מנויים זולים ב500 שקל ואז היא תמכור 15 אלף ותוכל להעמיד תקציב. איפה הוא חי?

ג'ו קול - כשסגרו את המזרחי המנויים לשם לא פשוט הועברו לצפוני?

10. Ice Cream חסה

לפני תקופת גידמאק הייתי בן 10, כן אני זוכר חלק, אבל לא ממוצעי קהל.
    וגם אם היו 8000 אוהדים בזמנו, זה יותר מ-5000, לא?
    אני מבין את האוהדים והתלונות שלהם, באחת השיחות עם אבא שלי בנוגע למנויים הוא סיפר לי את היחס של בית"ר לאוהדים שרוכשים מנויים- את זה שכל שנה מנויי המערבי נדפקים בגלל הרדיוסים שנגרמים בעיקר מיושבי המזרחי (לא כולם, אבל אלה שגורמים לרדיוס לא יושבים במערבי), את זה שפתאום לקראת הסוף יש הוזלת מחירים שגורמת לרוכשי המנויים לצאת פראיירים ואת זה שבית"ר לא נלחמת מספיק בשביל המנויים שלה (כן, שי מקום להאשים את כל המערך הזה של השיווק, הקשר עם הקהל וההפצה, שבראשו עומד כמובן קורנפיין). אבל במידה ושופרסל לא נותנים לך שירות מספיק טוב, אתה יכול לזרוק אותם וללכת לסופר אחר, בית"ר זה משהו קצת יותר גדול משופרסל, ואי אפשר לקחת ולזרוק אותה...

אם כמה שזה מרגיז מה שקורה במועדון, למחות באי רכישת כרטיסים או מנויים זה לתת לו גזר דין מוות, אפשר לעשות מחאה אחרת, כי המנויים האלה והאוהדים שישבו ביציע (פחות חשוב אם יעודדו או יעשו רעש, העיקר שהיציעים ייראו מלאים) זה משהו שבית"ר זקוקה לו כרגע.

הנה סרטון בוואלה ששאלו בו כמה אוהדים לגבי מצבה של בית"ר (נחמד לראות פה את ד"ר שלום קדוש). חיים- רוני רזניק הוא בנו של סמואל?
    אני לא יודע איך זה עובד בשאר המועדונים בעולם שבהם מוכרים מניות של קבוצות, אבל זה גם משהו שגידמאק וקורנפיין לא יתמכו בו כנראה, וגם מה זה נותן? אפשרות הצבעה כלשהי? או רק סטטוס של "מחזיק מנייה של בית"ר" עם אפשרות למכור אותה כשהערך יעלה ולהרוויח מזה משהו כמו כל מניה?

11. vasisualy Member

עשית לי יום!

מסכים איתך ב-100%. כבר שאלתי את זה מכל ה"חכמים" שחפצים להתפתרותו המידית של איציק - ולא קבלתי שום תשובה.

אין מה להוסיף. רק אציין, שאני בטוח כמעת ב-100% שגם אם קורנפיין יתפטר, ימצאו עוד 120 סיבות למה לא לקנות מנויים. קהל דפוק יש לבית''ר...

שיקנו את המנויים ולא יבואו למשחקים. שיתרמו את המנוי שלהם לילדים. אבל שיעשו מה שהם יכולים וצריכים (כאוהדי הקבוצה) לעשות - שיקנו את המנויים.

12. Ice Cream חסה

וואלה
    בית"ר.נט
    ספורט 5
    ONE

בואו נחזור לעניינים ה"מקצועיים"- כל כך הרבה ידיעות ואני כבר לא יודע מה באמת הולך להיות נכון ומה התכנית ומה נכון לעשות ומה לא. אפשר להבין שעזריאל ילד מניאק, שמה שאומרים על תקציב של 18 מיליון הוא יותר 22 כי יש את הגירעון של שנה שעבר, חוץ מזה- לוט בערפל.

בואו נראה:
    בית"ר מסוגלת להעמיד 15 מיליון שקל בהכנסות שלה (ואני הייתי אומר שקורנפיין הלך רחוק)

מנגד היא צריכה לכסות 25 מיליון שקל התחייבויות (וגם פה קורנפיין הלך רחוק עם קיצוצים כבדים בשיטור ואבטחה למשל).

3.5 מיליון (נהייה גדולים) מגיע ממכירת עזריאל- יש 18.5 מיליון הכנסות.
    3.5 מיליון מגיעים מהקיצוץ של ברוכיאן ודחיית השכר של קורנפיין, זה מוריד את התקציב ל-21.5 מיליון שקל.

בנוסף כל האופציות שעומדות בפנינו ועדיין לא ידוע אם באמת הן ריאליות: פיצויים מדן אדלר (3.5-5 מיליון שקל), מכירת 20 אחוז מכרטיסו של תמוז (1.2 מיליון שקל), דחיית החוב לסוכנים של אבראו (0.5 מיליון), דחיית החוב לגנק (2 מיליון) והלוואה מבימות (4 מיליון).

מנגד אבל כן יש כוונה להחתים את בן יוסף ומישאלוף (אם איך שהם נראו אתמול אני לוקח את זה בשמחה מוגבלת), ועוד 2 שחקנים (הבנתי שאת גל לוי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx) ועוד חלוץ- בן לולו או דיאמנט. 2 בלמים ו-2 חלוצים זה בדיוק מה שצריך, וכל זה בתקווה שבן יוסף ומישאלוף ייראו כמו בעונה שעברה, שדיאמנט ישחזר את היכולת שלו מהפועל רמת גן ובן לולו יראה את היכולת שהוא הראה אתמול באשדוד.

13. vasisualy Member

עברו מאז כמה שנים. גדלו ילדים טיפשים של לה פמיליה, האוהדי ההצלחה טיפוסיים, ש"דאגו" לזה שרוב האנשים השפויים פשוט הפסיקו לבוא.

14. Ice Cream חסה

חן עזריאל חתם במכבי חיפה ל-4 שנים, בית"ר תקבל עליו 3.4 מיליון שקל.
    בהצלחה בהמשך גיוס התקציב.

מ-1 עד 10 עד כמה עצוב לכם שעזריאל עזב לחיפה? לי 3...

15. סטפן שאלוי Member

עזוב, את מי אתה מנסה לשכנע פה? חבורת מושפעים שאוכלים את זבל-העופות שדוחפים להם באיזה אתר מושתן. להזכיר לך שוב את התגובה על דבריו של "פטישי"? אז אתה בוגר וחכם, ומכיר, ומבין, אבל אני לא בטוח שכולם כאן כאלו. הלוואי שכל אוהדי בית"ר הצעירים היו כמוך.

תקציב בית"ר יעמוד בעונה הקרובה על כ-20 מיליון שקל. החלטתו של היו"ר איציק קורנפיין להקפיא את שכרו לעונה אחת תישאר בעינה. עמית בן שושן ואבירם ברוכיאן יחתמו על חוזה חדש, ככל הנראה מקוצץ. שדרוג חוזהו של קובי מויאל יבוטל, והשחקן עשוי לעבור לאחת הקבוצות המעוניינות בו מהליגה הבלגית או הצ'כית.

עכשיו, סוף סוף כמעט הגענו לסיבה טובה לרוץ לקנות מנוי: גם את מויאל קורנבלוף רוצה למכור.

יאללה, קורנבלוף, תמכור כבר גם את אריאל הרוש, ותוכל לקחת את 4,000,000 ש"ח נטו מראש, לשנתיים קדימה, מהקופה של בית"ר שרוששת, כי בית"ר זה מקום העבודה הראשון, והאחרון של יצור כמוך. שלטי המחאה באשדוד זה רק הקדימון למה למחכה לך. תרוץ תקנה על חשבון בית"ר אוזניות מיוחדות מבטלות רעש, אתה תזדקק להן, מאוד.

ואל תשכח להחתים לעונות הבאות קצת אפסים שמיוצגים ע"י דודו דהאן: סמואל יבואה, הרווה קייאג', גל לוי, ואולי עוד מישהו פנויים, ויוכלו לעזור לחורר בן-יוסף, ובלוף מישהבלוף.